mrs.ka Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 dzisiaj do Miechowa (z pomoca Nadji ;) pojechała AMELKA :) nie wytrzymałam do jutra i już dzwoniłam :oops: była bardzo zestresowana na początku ale chyba jej przeszło bo już obgryza meble i kradnie kapcie :)) Quote
mrs.ka Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 i obiecany album MIŁKI , jest do adopcji natychmiast!!! zanim nabierze u mnie złych nawyków ;) (spania w łożku i terroryzowania psów 30 x od niej większych ) [url]https://www.facebook.com/media/set/?set=a.675375015828876.1073741898.100000691524799&type=1&l=25ade33c33[/url] [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/853/q1jc.jpg/][IMG]http://img853.imageshack.us/img853/6986/q1jc.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL] Quote
Zuzka2 Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 (edited) Czyli coś ruszyło:-)Mam nadzieję,że to nie koniec dobrych wieści i że jeszcze ktoś się załapał na kurs do Małopolski;) ABożena,kociaka już mam-ogłoszę:-) Największą oglądalność z naszych szczeniąt ma dzikuskowata Mejbi:evil_lol: Edited November 6, 2013 by Zuzka2 Quote
Zuzka2 Posted November 10, 2013 Posted November 10, 2013 W adopcjach też tak cicho jak na wątku?:evil_lol: Quote
Ginn Posted November 10, 2013 Posted November 10, 2013 (edited) W adopcjach nieco lepiej ale dom znajdują same szczeniaki i to niedużych matek. Miałam 6 szczyli. Został tylko jeden. Po pół roku znalazła dom moja Aria (wilkowata). Coś się ruszyło. Gorzej z kotami. Ja mam tylko jakieś debilne telefony. Edited November 10, 2013 by Ginn pomyłka Quote
mrs.ka Posted November 10, 2013 Posted November 10, 2013 [quote name='Zuzka2']W adopcjach też tak cicho jak na wątku?:evil_lol:[/QUOTE] u mnie niestety cicho , ogladalność nie przekłada się niestety na konkretne telefony , do tego stopnia ,ze dzisiaj wszystkie szczeniaki u mnie wyróżniłam na Morusku jako Premium bo to jest najlepszy moment na adopcje ,a tu czas leci ,maluchy rosną ... a MEJBI już nie jest dzikuska :) przytulanka i grubaska :loveu: Quote
Zofija Posted November 10, 2013 Posted November 10, 2013 Dziewczyny, przepraszam za offa, ale pilnie szukam osoby do wizyty pa w Pinczowie, woj. swiętokrzyskie. Dla pieskaz cieszyńskiego schroniska. Jest w bardzo złym stanie. Jeżeli ktoś mógłby pomóc to proszę o kontakt na pw, lub maila: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL], tel. 508-063-271 To ten piesek: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/248581-Agus-makabrycznie-zaniedbany-mały-kudłacz-W-SCHRONISKU-NIE-PRZETRWA[/URL] Quote
Zuzka2 Posted November 10, 2013 Posted November 10, 2013 No to nieciekawie:razz:Wszędzie to samo-u p.Ani też.Rynek się "zasycił" chyba.Dawniej,żeby wydać 1 zwierzaka robiłam około 10razy mniej ogłoszeń niż obecnie.Teraz to są litanie powtarzane i powtarzane-nawet wyróżnione nie dają efektów. Ginn,mam zdjęcia kici spod Krakowa.Nie wiem czy to nie ta,po którą młoda para przyjechała do Ciebie osobiście-pokochali ją chyba za przepiękne oczka.Albo to jakaś inna czarnulka;-) Szkoda kota.Koty chyba jednak ciężej przeżywają porzucenie niż psy-bardziej "w sobie" i jak dla mnie bardziej dramatycznie. Przypomniał mi się fragment książki Agnieszki Kowalskiej ("Czas na mnie")jakoś tak napisała: jak pan Bóg mógł powierzyć kogoś tak doskonałego jak pies komuś tak niedoskonałemu jak człowiek.Ona jest akurat miłośniczką psów i koni,ale mnie to samo przychodzi na myśl w odniesieniu do kotów.Myślę,że wiele osób nie zasługuje na zwierzęta. Quote
Ginn Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 [quote name='Zuzka2']No to nieciekawie:razz:Wszędzie to samo-u p.Ani też.Rynek się "zasycił" chyba.Dawniej,żeby wydać 1 zwierzaka robiłam około 10razy mniej ogłoszeń niż obecnie.Teraz to są litanie powtarzane i powtarzane-nawet wyróżnione nie dają efektów. Ginn,mam zdjęcia kici spod Krakowa.Nie wiem czy to nie ta,po którą młoda para przyjechała do Ciebie osobiście-pokochali ją chyba za przepiękne oczka.Albo to jakaś inna czarnulka;-) Szkoda kota.Koty chyba jednak ciężej przeżywają porzucenie niż psy-bardziej "w sobie" i jak dla mnie bardziej dramatycznie. Przypomniał mi się fragment książki Agnieszki Kowalskiej ("Czas na mnie")jakoś tak napisała: jak pan Bóg mógł powierzyć kogoś tak doskonałego jak pies komuś tak niedoskonałemu jak człowiek.Ona jest akurat miłośniczką psów i koni,ale mnie to samo przychodzi na myśl w odniesieniu do kotów.Myślę,że wiele osób nie zasługuje na zwierzęta.[/QUOTE] Masz rację - to właśnie ta kotka. Przyjechała po nią szczęśliwa para spod Krakowa. Szczęście się skończyło chwilowo. Pan poszedł ponoć w siną dal. Pani straciła pracę. Musi jechać do Anglii. A koteczka?. No cóż - chwała kobietce i za to, że nie wywaliła pod śmietnik albo do schroniska. Bo tam by kicia umarła z całą pewnością. Jest w strasznej traumie, nic nie rozumie i nie akceptuje zmiany. Quote
mrs.ka Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 ech , nie mogę czytać takich historii ,ludzie są beznadziejni w swojej nieodpowiedzialności ... dobra wiadomość : MEJBI ma dom , bardzo fajna rodzina przyjechała dzisiaj po grubaska :) z Legionowa dla MILKI też jest domek pod Poznaniem w Lesznie ale organizuję transport , bo faktycznie Pani ok . 60 lat i nie jest mobilna ale gotowa pociagiem jechac :) Quote
Zuzka2 Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 (edited) [quote name='mrs.ka']ech , nie mogę czytać takich historii ,ludzie są beznadziejni w swojej nieodpowiedzialności ... dobra wiadomość : MEJBI ma dom , bardzo fajna rodzina przyjechała dzisiaj po grubaska :) z Legionowa dla MILKI też jest domek pod Poznaniem w Lesznie ale organizuję transport , bo faktycznie Pani ok . 60 lat i nie jest mobilna ale gotowa pociagiem jechac :)[/QUOTE] Wreszcie jakieś dobre wieści:-) Mam sporo maili o Julę.Jak na czarnego kundelka ma powodzenie;-) Edited November 12, 2013 by Zuzka2 Quote
Rajmund Posted November 13, 2013 Posted November 13, 2013 Moja Malwa (kotka) w poniedziałek pojechała do Warszawy,a o Marcela zero tel tak jak o psy. Quote
Zuzka2 Posted November 14, 2013 Posted November 14, 2013 To niewesoło.P.Ania też zauważyła totalny zastój i prosi o ogłaszanie na inne okolice niż Kraków,Warszawa-praktycznie zerowy odzew-widzę po portalach,że nawet odsłon telefonu nie ma zbyt wielu.Przymierzam się do Łodzi i Śląska. Jedyne dobre wieści dot.kici od Ginn-codziennie mam o nią min.1mail; niezła fuksiara,bo u p.Ani są 2 identyczne,starsze o kilka miesięcy i od pół roku nie ma o nie wcale odzewu. To ta dama (która chyba przymierza się do Krakowa;-)) [IMG]http://i.ebayimg.com/00/s/NjQwWDQ3MA==/z/LawAAOxyRNJSgg5Y/$_20.JPG[/IMG][IMG]http://i.ebayimg.com/00/s/NDgwWDY0MA==/z/FrUAAMXQfvlSgg6J/$_20.JPG[/IMG] Quote
Ginn Posted November 15, 2013 Posted November 15, 2013 Niestety sensownych telefonów w jej sprawie nie ma zbyt dużo. Dzięki Zuzka za maila w spr. koteczki - może coś z tego wyjdzie. [B]Ostrzegam "kociarzy" przed facetem z Krakowa. tel: 501 ... 140. Po dłuższej rozmowie w sprawie powyższej kici, kazał mi ją sobie wsadzić w d..ę i się rozłączył. Może też dzwonić jego dziewczyna - mocno "chichotliwa".[/B] Quote
Zuzka2 Posted November 15, 2013 Posted November 15, 2013 (edited) [quote name='Ginn']Niestety sensownych telefonów w jej sprawie nie ma zbyt dużo. Dzięki Zuzka za maila w spr. koteczki - może coś z tego wyjdzie. [B]Ostrzegam "kociarzy" przed facetem z Krakowa. tel: 501 ... 140. Po dłuższej rozmowie w sprawie powyższej kici, kazał mi ją sobie wsadzić w d..ę i się rozłączył. Może też dzwonić jego dziewczyna - mocno "chichotliwa".[/B][/QUOTE] Z Krakowa wydzwania właśnie ta nawiedzona para kocich zabójców.Z Krakowa lub ze Śląska,bo mają 3adresy: Śląsk,Gorlice,Kraków. Wklejam z CzK: [B][I]"Na całą Polskę. Adam Chm.j (ten od husky z zamrażalnika wykrytego przez PdZ w listopadzie '13) Reymonta, Warszawa. Szuka psów w hodowlach i pseudohodowlach, ale moze sie skusić na fundację. Facet ma bardzo dużo kasy, jest w stanie pojechać po psa w typie (jakiejkolwiek) rasy na koniec świata i oprócz gotówki obdarować sprzedajcego drogimi prezentami. Koleś jest chory psychicznie. Twierdzi, że robi na psach badania naukowe. Psy niewyprowadzane, żyja we własnych odchodach i ogólnie koszmar." [/I][/B] Edited November 15, 2013 by Zuzka2 Quote
strega Posted November 16, 2013 Posted November 16, 2013 Zojka jest już w nowym domu w Skarzysku-Kam. Ładnie ją przyjęto, byliśmy wszyscy razem na spacerku, było dobre jedzonko, achy, ochy no i ona szczęśliwa, wpatrzona w jednego z nowych opiekunów. Myślę, że dobrze trafiła. Quote
Zuzka2 Posted November 16, 2013 Posted November 16, 2013 [quote name='strega']Zojka jest już w nowym domu w Skarzysku-Kam. Ładnie ją przyjęto, byliśmy wszyscy razem na spacerku, było dobre jedzonko, achy, ochy no i ona szczęśliwa, wpatrzona w jednego z nowych opiekunów. Myślę, że dobrze trafiła.[/QUOTE] To jednak została w regionie?:crazyeye::multi:Myślałam,że tutaj nie ma szans na nic poza kojcem lub łańcuchem:razz: Wczoraj dorobiłam sporo ogłoszeń,może coś ruszy; dużo kotów wskoczyło na pierwsze strony:lol: Jakby się gdzieś któryś zwierzak szykował,dajcie znać-będę tam dorabiać ogłoszenia i przerzucać,żeby był większy skład:-) Quote
strega Posted November 16, 2013 Posted November 16, 2013 Zojka nie będzie w domu, ale to przecież nie oznacza, że będzie jej tam źle. Ważne jest, żeby ktoś miał dla niej czas, żeby zabrał na spacer, żeby nie była głodna, miała odpowiednią budę i żeby nie była izolowana od świata. Niestety nie wszystkie psy mogą trafić do mieszkania. Dobrze, że Zojka nie poznała mieszkania w domu, nie będzie się tego domagać. Pies może być szczęśliwy też w budzie. Quote
Ginn Posted November 16, 2013 Posted November 16, 2013 Zuzka, nie rezygnuj z ogłoszeń treecolorek. Dziś zabrałam z ulicy kolejną kociczkę.; Jest chora ale chyba dojdzie do siebie i będzie potrzebowała domu. Quote
Zuzka2 Posted November 16, 2013 Posted November 16, 2013 [quote name='strega']Zojka nie będzie w domu, ale to przecież nie oznacza, że będzie jej tam źle. Ważne jest, żeby ktoś miał dla niej czas, żeby zabrał na spacer, żeby nie była głodna, miała odpowiednią budę i żeby nie była izolowana od świata. Niestety nie wszystkie psy mogą trafić do mieszkania. Dobrze, że Zojka nie poznała mieszkania w domu, nie będzie się tego domagać. Pies może być szczęśliwy też w budzie.[/QUOTE] Święte słowa,strego:-)Ja się tylko obawiam niewoli zawsze,nie budy;-)Wiele psów nie lubi niewoli nawet w bloku-chodzenia na sznurku całe życie kilka razy na dzień; czasem 9godz.w domu bez spaceru.Po moich psach mogę orzec,że naprawdę szczęśliwe były tylko na wakacjach na wsi-od rana do nocy na podwórku;-)Pies jak ma budę,jedzenie,wolność to czasem może być szczęśliwszy niż blokowy na kanapie:-) Quote
Zuzka2 Posted November 16, 2013 Posted November 16, 2013 [quote name='Ginn']Zuzka, nie rezygnuj z ogłoszeń treecolorek. Dziś zabrałam z ulicy kolejną kociczkę.; Jest chora ale chyba dojdzie do siebie i będzie potrzebowała domu.[/QUOTE] Mam cały czas dwie trikolorki na portalach,Ginn.One jeszcze są?Bo dziś wskoczyły na pierwsze strony na portalach. Quote
Ginn Posted November 17, 2013 Posted November 17, 2013 [quote name='Zuzka2']Święte słowa,strego:-)Ja się tylko obawiam niewoli zawsze,nie budy;-)Wiele psów nie lubi niewoli nawet w bloku-chodzenia na sznurku całe życie kilka razy na dzień; czasem 9godz.w domu bez spaceru.Po moich psach mogę orzec,że naprawdę szczęśliwe były tylko na wakacjach na wsi-od rana do nocy na podwórku;-)Pies jak ma budę,jedzenie,wolność to czasem może być szczęśliwszy niż blokowy na kanapie:-)[/QUOTE] A ja myślę, że pies jest najszczęśliwszy jak ma uwagę i miłość ze strony opiekunów. Mój Ginn był po 9 godzin sam ale przed i po był 2-3 godziny na łąkach. Wstawałam o 3 rano aby przed pracą się wyganiał i po pracy tyle samo. Po wyprowadzce z blokowiska do domku z ogrodem Ginn zamiast leżeć sam w ogrodzie wolał być przy mnie w domu. Jeśli ludzie rano wychodzą do pracy, wieczorem wracają i zamykają się w domu, nie wychodzą z psem na spacery - to pies zamienia się w takiego "żywego krasnala" - ozdobę ogrodu i nic więcej. Quote
Ginn Posted November 17, 2013 Posted November 17, 2013 [quote name='Zuzka2']Mam cały czas dwie trikolorki na portalach,Ginn.One jeszcze są?Bo dziś wskoczyły na pierwsze strony na portalach.[/QUOTE] Zuzka - w jakim sensie "one jeszcze są". Quote
Zuzka2 Posted November 17, 2013 Posted November 17, 2013 [quote name='Ginn']Zuzka - w jakim sensie "one jeszcze są".[/QUOTE] Tzn.czy nadal są do adopcji czy już wydane?Bo ja je cały czas odnawiam i dorabiam im ogłoszenia:-) Quote
Ginn Posted November 17, 2013 Posted November 17, 2013 [quote name='Zuzka2']Tzn.czy nadal są do adopcji czy już wydane?Bo ja je cały czas odnawiam i dorabiam im ogłoszenia:-)[/QUOTE] Nadji już znalazła dom ale ja zebrałam z ulicy w Bodzentynie chorą kociczkę prawie identyczną. Będzie więc kolejna do adopcji. Quote
Recommended Posts