Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kobieta naprawdę świetna,w dość poważnym wieku.Zabrakło wyobraźni.Do ludzi wciąż nie dociera,że to nie są psy prosto z 5gwiazdkowego hotelu,tylko psy,którym X lat ktoś niszczył psychikę,a my tylko korygujemy.Nigdy nie da się psa doprowadzić do normalności,bo zawsze będą wychodzić wypaczenia osobowości w sytuacjach przypominających traumę.Ludziom brak empatii.Nawet normalny pies po 150km jazdy autem jest oszołomiony,boi się,został przerzucony trochę jak przedmiot i zostawiony w obcym miejscu u obcych ludzi-każdy by wymiękł w takiej sytuacji i raczej mało kto miałby ochotę na spacer czy kino.Takie są uroki adopcji-tego się nie zmieni.Z dziećmi jest tak samo przecież.Mnie nikt nie mówił,że suczka ze schronu może wiać,po prostu było to oczywiste:spuszczony ogon,obłęd w oczach ze strachu,zero kontaktu na spacerach itd.Tej kobiecie wałkowało to ileś osób,ale zabrakło empatii i przewidywania skutków.Jestem zła,bo spędziłam z suczką w aucie część trasy i naprawdę gołym okiem było widać,że psina się boi i bardzo przeżywa rozłąkę z DT,zmianę warunków i podróż.Nie miałabym sumienia wlec takiego psa na spacer po mieście ani serwować jej czegokolwiek dziś poza miską wody i świętym spokojem.

Aga,zerknij która sunia została,bo napisałaś,że Nina pojechała i do Płocka i do Świętochłowic;-)
[url]http://www.gumtree.pl/cp-psy-i-szczenieta/krakow/6tyg-bernardyn-mieszaniec-4-szczenieta-adopcja-491281317[/url]

Posted

Sorry Nela pojechała do Świętochłowic:evil_lol: mam zmęczenie materiału:oops: jak dobrze pójdzie Nikita jutro pojedzie do Warszawy

Posted

Nasza sunia Inez złapana.P.Ania pojechała tam dziś rano,na wabik wzięła swojego psa,którego sunia bardzo polubiła.Przed p.Anią wiała jak przed każdym,ale psiak zadziałał i sunia podeszła.

Posted

No to super że sie udało :multi:
Nikita też już w swoim nowym domku w Warszawie własnie dotarła,mieszka w bloku. Powodzenia mała :)

Posted

[quote name='Zuzka2']Nasza sunia Inez złapana.P.Ania pojechała tam dziś rano,na wabik wzięła swojego psa,którego sunia bardzo polubiła.Przed p.Anią wiała jak przed każdym,ale psiak zadziałał i sunia podeszła.[/QUOTE]

Świetnie. Nie ma to jak przyjaźń.

Posted (edited)

[quote name='aga38']No to super że sie udało :multi:
Nikita też już w swoim nowym domku w Warszawie własnie dotarła,mieszka w bloku. Powodzenia mała :)[/QUOTE]
Czyli najmłodsze szczeniaki mamy z głowy;-)Szybko się udało:-)
P.Ania ma dużo chętnych na mix ON-odsyła ludzi do Ciebie,Aga.Wszyscy szukają raczej młodych,do roku,ale może ktoś się skusi na innego dużego,trochę starszego;-)

Edited by Zuzka2
Posted

[quote name='Zuzka2']Czyli najmłodsze szczeniaki mamy z głowy;-)Szybko się udało:-)
P.Ania ma dużo chętnych na mix ON-odsyła ludzi do Ciebie,Aga.Wszyscy szukają raczej młodych,do roku,ale może ktoś się skusi na innego dużego,trochę starszego;-)[/QUOTE]
Zuzka, ja mam ok.7-miesięczną mix ON. Wysterylizowana.

Posted

No i kociarnia wydana:multi:Światowe te nasze niektóre zwierzaki:evil_lol:
A ja mam 2 nowe malutkie 8tyg.do ogłaszania-biało-bury kocurek i piękna kotka Tabby-marmurkowa:loveu:

Posted

[quote name='aga38']No nie cała jeszcze Kaj został[/QUOTE]

To ja nie wiem czemu zakodowałam,że Kaj pojechał jako pierwszy do DS w regionie?:evil_lol:
Dobrze,że nie usunęłam wszystkich ogłoszeń:evil_lol:

Posted

Kaj wstępnie zarezerwowany na Kraków,on jest boski :)

Zuzka a teraz Cię dobiję,dzisiaj Nadja przywiozła wywalonego [B]czarnego spaniela.[/B] Mieszkał sobie na cmentarzu czy gdzieś tam w okolicy,pojechał do fryzjera bo wyglądał gorzej niż mop,ma około roku,zaszczepiony i zachipowany już. We wtorek wytniemy mu jajka bo olał w domu już wszystko łacznie z moją nogą,zgwałcił wszystkich nie odpuścił nawet kotom. Ogólnie bardzo przyjacielski,jak narazie moje zoo jest przerażone jego sexualnymi zapędami,jedynie Kaj leje go w ryło ile wlezie:evil_lol:
Jutro postaram sie obfocić chociaż jego i powaloną Bunię która rujnuje mi psychikę.

Posted

W miare normalny,chodzi na smyczy ,jedynie w nocy jak spał warczał trochę na swój ogon:evil_lol: Najważniejsze że toleruje koty i inne psy,bardzo kontaktowy jest

Posted (edited)

Ostrzeżenie z Czarnych Kwiatków:

UWAGA! OSTRZEŻENIE! "Ewa Dembecka: Dostałam od behawiorystki Beaty Leszczyńskiej z prośbą o przekazanie dalej!!!óSTRZEŻENIE!!! Nie oddawajcie do adopcji żadnych zwierząt Wojciechowi L z Zabrza,studentowi Akademii medycznej.Od marca do maja zaadoptował 11 dorosłych kotów i kociąt.Wszystkie zamordował.Sprawą zajmuje się policja w Zabrzu."

Magda

Edited by Ginn
Posted

Ale mi się ciśnienie podniosło:angryy:Dno moralne,istota człekokształtna - zanim będzie wyrok powinien wylecieć z uczelni.Lekarz to zawód zaufania społecznego i psychopaci powinni być wychwytywani i eliminowani z zawodu już na etapie kształcenia:angryy:Mam nadzieję,że orzekną wyrok nie kompromitujący Polski jako kraju trzeciego świata,gdzie zabić zwierzę domowe znaczy tyle co zniszczyć zieleń miejską:angryy:

Posted

[quote name='Zuzka2']Ale mi się ciśnienie podniosło:angryy:Dno moralne,istota człekokształtna - zanim będzie wyrok powinien wylecieć z uczelni.Lekarz to zawód zaufania społecznego i psychopaci powinni być wychwytywani i eliminowani z zawodu już na etapie kształcenia:angryy:Mam nadzieję,że orzekną wyrok nie kompromitujący Polski jako kraju trzeciego świata,gdzie zabić zwierzę domowe znaczy tyle co zniszczyć zieleń miejską:angryy:[/QUOTE]
Zuzka - ja bym nie wierzyła aż tak bardzo w polskie sądy.

Posted (edited)

Jakby byli chętni na małe kotki lub dorosłe dzieciolubne to mam takowe-nawet 2w1:evil_lol:Bo to mamusia z 5tyg.synkiem.Ktoś wywalił jakiś czas temu mega przytulaśną kotkę klon Sary-czarna z białym mini krawacikiem; zamieszkała w piwnicy,a w końcu urodziła kociaka-cudo kocurek cały czarny,bezstresowy,lubi psa,ciągle się bawi-sama słodycz:loveu:Kocurek ma ok.5tyg.Kotka wygląda na 8mies.,ale pewnie ma więcej-jest super,uwielbia dzieci; kot maskotka,zero agresji,można ją nosić jak niemowlę na rękach do góry brzusiem:loveu:Polecam w dwupaku:evil_lol:

[url]http://www.gumtree.pl/cp-koty-i-kocieta/krakow/czarna-dzieciolubna-kotka-5tyg-czarny-bezstresowy-kocurek-495095632[/url]

Edited by Zuzka2
Posted

[quote name='Zuzka2']Jakby byli chętni na małe kotki lub dorosłe dzieciolubne to mam takowe-nawet 2w1:evil_lol:Bo to mamusia z 5tyg.synkiem.Ktoś wywalił jakiś czas temu mega przytulaśną kotkę klon Sary-czarna z białym mini krawacikiem; zamieszkała w piwnicy,a w końcu urodziła kociaka-cudo kocurek cały czarny,bezstresowy,lubi psa,ciągle się bawi-sama słodycz:loveu:Kocurek ma ok.5tyg.Kotka wygląda na 8mies.,ale pewnie ma więcej-jest super,uwielbia dzieci; kot maskotka,zero agresji,można ją nosić jak niemowlę na rękach do góry brzusiem:loveu:Polecam w dwupaku:evil_lol:

[URL]http://www.gumtree.pl/cp-koty-i-kocieta/krakow/czarna-dzieciolubna-kotka-5tyg-czarny-bezstresowy-kocurek-495095632[/URL][/QUOTE]

A koty są w piwnicy czy w DT. Bo jeśli są w piwnicy to mogę je zabrać do siebie.

Posted

[quote name='Ginn']A koty są w piwnicy czy w DT. Bo jeśli są w piwnicy to mogę je zabrać do siebie.[/QUOTE]
Już DT:-)Kicię ktoś wywalił do piwnicy i tam sobie mieszkała także po okoceniu.Pech chciał,że jej dziecko ma ADHD i jej zwiało z tej piwnicy na osiedle:razz:Biedna wołała,szukała,zaczepiała ludzi,żeby jej pomogli,ale jakiś półinteligent rzucał w nią dla zabawy grysem:mad:Teraz w DT jest to samo-maluch to typowy diablik,którego wszędzie pełno,a ta biedna ciągle go szuka i nawołuje.Tak jej kurdupel dokucza,że jak porządnie go nie ugryzie,to nie ma spokoju:evil_lol:Ona była znaleziona dzień wcześniej niż on,bo wprosił się na budowę i trzeba było prosić ochronę,żeby otworzyła,bo było słychać miauczenie,ale wyjść nie umiał:razz:Kicia całą noc go wołała,a powitanie było wzruszające:loveu:
Dzięki Ginn!:-)

Posted (edited)

[quote name='Zuzka2']Już DT:-)Kicię ktoś wywalił do piwnicy i tam sobie mieszkała także po okoceniu.Pech chciał,że jej dziecko ma ADHD i jej zwiało z tej piwnicy na osiedle:razz:Biedna wołała,szukała,zaczepiała ludzi,żeby jej pomogli,ale jakiś półinteligent rzucał w nią dla zabawy grysem:mad:Teraz w DT jest to samo-maluch to typowy diablik,którego wszędzie pełno,a ta biedna ciągle go szuka i nawołuje.Tak jej kurdupel dokucza,że jak porządnie go nie ugryzie,to nie ma spokoju:evil_lol:Ona była znaleziona dzień wcześniej niż on,bo wprosił się na budowę i trzeba było prosić ochronę,żeby otworzyła,bo było słychać miauczenie,ale wyjść nie umiał:razz:Kicia całą noc go wołała,a powitanie było wzruszające:loveu:
Dzięki Ginn!:-)[/QUOTE]

No to dobrze, że są bezpieczne.
Dalszy ciąg o mordercy kotów z Zabrza:
[url]http://zabrze.naszemiasto.pl/artykul/1891036,zabil-koty-w-zabrzu-student-przyznal-sie-do-znecania-i,id,t.html[/url]

Edited by Ginn