Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ginn']No to domek Atosa okazał się niewypałem. Towarzystwo mocno podejrzane. Cóż trudno.[/QUOTE]
To dorzucę go do hurtu na Kraków,bo pakiet na Kraków już zrobiony; 2tyg.wcześniej pakiet Katowice-może któryś z nich wypali;-)Od nas do Katowic szykują się 2koty+mała suczka:-)

Posted

[quote name='Zuzka2']To dorzucę go do hurtu na Kraków,bo pakiet na Kraków już zrobiony; 2tyg.wcześniej pakiet Katowice-może któryś z nich wypali;-)Od nas do Katowic szykują się 2koty+mała suczka:-)[/QUOTE]
Dzięki Zuzka.

Posted

Zuzka w sobotę chyba zrobimy Kraków i Chrzanów coś tak mi wychodzi. Proszę dorób Kraków i Katowice bo oprócz Florka doszły dwa psiaki z lasu,piesek Leny jakieś 1,5 roku,suczka Lara około roku do zdjęć sie jeszcze nie nadają bo chude i poranione strasznie,mamy też szczeniaka po rasowym goldenie i 7 szczeniąt po suce ,po której zabieraliśmy benkowato kaukazowate szczeniaki,niestety suki nie udało się ludziom złapac albo się nie chciało i znów oszczeniła się pod domkiem letniskowym na opuszczonej działce,szczeniaki odchowała i znowu wsiąkła:( Cała gmina Bodzentyn,a burmistrz dalej twierdzi że tam nie ma bezdomniaków:angryy::angryy: Zaraz powstawiam fotki

Posted (edited)

Goldi ma DS :)
​Goldi

Goldi skończył niedawno 3 miesiące,jego tata jest rasowym goldenem,no cóż jak to w życiu śmignął na wycieczkę i machnął miot szczeniąt bezdomnej wywalonej suni. Okazał się jednak facetem na poziomie bo przyprowadził do domu swoją narzeczona i potomstwo. Ludzie zlitowali sie nad sunią i maluchami,znaleźli domy dla dwóch teraz szukamy domu dla Goldiego. Wesoły ,rozbrykany chłopak,zaszczepiony,odrobaczony zachipowany,książeczka zdrowia.

Uploaded with ImageShack.us

Edited by aga38
Posted (edited)

A teraz rodzeństwo naszych benkowato-kaukazowatych szczeniąt

Maluchy maja około 2 miesiące są odrobaczone,zaszczepione,zachipowane i ciągle głodne
Jest 5 suń i dwóch facetów

Nikita ma DS :)
Nikita

Nina ma DS :)
Nina

Edited by aga38
Posted

Dużo tych szczeniąt:roll:Ale myślę,że nie będzie problemu z domami dla nich,bo te gabaryty są bardzo w modzie;-)Kraków i Śląsk gustują w gigantach:lol:
Goldi pewnie nie zapuści korzeni:lol:

Posted

Zuzka pamiętaj też proszę o Jakobie i Lapo. Jestem goscinnie na kompie u rodziny. Ja niestety muszę jednak kupić nowy komputer. Ze mną tylko kontakt telefoniczny.

Posted (edited)

[quote name='strega']Zuzka pamiętaj też proszę o Jakobie i Lapo. Jestem goscinnie na kompie u rodziny. Ja niestety muszę jednak kupić nowy komputer. Ze mną tylko kontakt telefoniczny.[/QUOTE]
Pamiętam,strego:-)Czy Jakob nadaje się do domu z kotem lub dziećmi?Bo ja go wysyłam,ale tylko do domów bezdzietnych i bez kotów.

Edited by Zuzka2
Posted

Do nowych domków pojechały Nina do Płocka i Noja do Słomnik koło Krakowa,rodziny nie mogły sie doczekać i same przyjechały. Powodzenia dziewczyny w nowych domach :)

Posted

[quote name='aga38']Do nowych domków pojechały Nina do Płocka i Noja do Słomnik koło Krakowa,rodziny nie mogły sie doczekać i same przyjechały. Powodzenia dziewczyny w nowych domach :)[/QUOTE]
Nieźle nam idzie:multi:Ciekawe jaki będzie bilans w niedzielę:evil_lol:

Posted (edited)

Jesteśmy,dziś wyjechałyśmy do nowych domów o 6 rano i pojechało towarzystwo :)

1.Nero - Wolbrom,dom z ogrodem
2.Niko - Katowice dom z ogrodem
3.Nela - Świętochłowice ,blok
4.Tara - Zabrze ,blok
5. Goldi - Zabrze ,blok (niedaleko Tary)
6.Nana - Nieborowice ,dom z ogrodem
7. Amelka - Balin ,dom z ogrodem
8.Portos - Skawina, dom z ogrodem
9. Łajka- Kraków,dom z ogrodem

Powodzenia w nowych domach :)

Edited by aga38
Posted (edited)

DS Niny odważny-takiego wielkoluda do bloku zdecydowali się wziąć:evil_lol:
Portos w Skawinie,czyli zostaje Gerda:lol:

A u nas dobre i złe wieści: 2koty zamieszkały w super DSach.
Niestety suczka-zwiała 1,5godz.od przekazania:placz:Pani się chyba pośpieszyła ze spacerkiem i po godzinie od zjawienia się psa (zszokowanego zmianami i po 150km podróży),wyprowadziła na spacer.Ileś osób wałkowało z nią temat,że spacery są bardzo ryzykowne,ma być maksymalnie ostrożna,smycz mocno w dłoni,a najlepiej zawiązana wokół nadgarstka.Niestety,zrobiła po swojemu.Z psem zszokowanym wyszła niezwłocznie na spacer,a jak trzymała smycz,skoro pies 8kg jej się wyrwał?Szkoda słów.Dziewczyny z Dąbrowy G.dzięki błyskawicznej mobilizacji zlokalizowały sunię,niestety-suczka w szoku,nie da podejść do siebie i wciąż ucieka:shake:Ludzie mnie załamują.Brak wyobraźni i wyczucia.Pies zszokowany,wymagający świętego spokoju paręnaście godzin (choćby ceną była kałuża w domu),a ma serwowany natychmiast spacer po mieście:shake:

Edited by Zuzka2
Posted

Cóż Zuzka,nigdy nie uda się prześwietlić ludzi na wylot,nie ma złotego środka i żadne wizyty przed czy po adopcyjne nic tu nie dadzą. Możemy tylko dzwonić i sprawdzać i szukać domów żeby dać psiakom szansę na lepsze życie,niestety ludzie to ludzie są rózni a oszukać potrafią kiedy tylko zechcą :( Miejmy nadzieję że sunia podejdzie. Dom Goldiego też monitoruję,rodzina fajna ale....zawsze wolę sprawdzać.
A Nina ma olbrzymie mieszkanie ponad 80 m2 :)