magda7k Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 :loveu:Luna została porzucona we wsi koło Białegostoku, wyrzucona z samochodu, w ciąży. Błąkała się przez jakiś czas, przez jednych dokarmiana, przez innych przeganiana. Bardzo przyjazna, ciesząca się i merdająca ogonem na widok człowieka, lecz po krótkim czasie nie była już taka ufna, zaczęła się bać ludzi, chyba zbyt często przeganiana..Ludzie mówili, że (pseudo)właściciel ją wyrzucił bo nie miał sumienia jej zabić. Znalazł się DT ale wtedy sunia się zgubiła. Niestety nie zdążyliśmy, sunia urodziła. Nie było jej przez kilka dni, poszukiwania trwały i w końcu udało się odnaleźć sunie z małymi. Szczeniaków było 6, były jeszcze ślepe, kiedy zostały zabrane do uśpienia. Luna trafiła do DT a wyglądała tak: http://img42.imageshack.us/i/5fe9cdc5e9a08653med.jpg/ http://img815.imageshack.us/i/6dab8d1b8e7a385cmed.jpg/ Quote
magda7k Posted November 26, 2010 Author Posted November 26, 2010 [FONT="]Pierwsze dni w DT były dla Luny bardzo ciężkie, szukała szczeniaków, była niespokojna, martwiliśmy się o jej piersi, były pełne mleka (dostała tabletki od veta na zatrzymanie laktacji). Miała problemy z załatwianiem się, zupełnie nie zainteresowana zrobieniem siku. Taka bidulka, taka słodka. Jest młodziutka, vet powiedział że pierwsza cieczka [/FONT] Odwiedziłam Lune po 2-3 dniach i jestem w szoku, zupełnie inny pies! Znowu się przymila, merda ogonem, jest przemiła. Zabrałam ją na spacer, super chodzi na smyczy, zero ciągania. Uwielbia koty, też się do nich przymila, kto by nie chciał się przytulić do miękkiego futrzaka? [FONT="]Luna zwraca uwagę na samochody, chyba przyzwyczajona do jazdy samochodem, nie trzeba jej specjalnie zapraszać (albo wcale[/FONT][FONT=Wingdings]J[/FONT][FONT="]) żeby wskoczyła na siedzenie[/FONT] Quote
Guest monia3a Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Trzymam kciuki za najlepszy dom dla niej :) Quote
Guest monia3a Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Zdjęcia Lunki :) wybrałam najlepsze - reszta rozmazana ;) Quote
dreag Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Monia, śledzimy się:lol:. Obserwujemy te same wątki;). Quote
Guest monia3a Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Ja standardowo - wszystkie z działu podlaskie :) Quote
dreag Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Ja trochę inaczej, subskrybowane, ale od czasu do czasu też wszystkie podlaskie:lol:. Quote
magda7k Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 Hej dziewczyny, dzięki za wstawienie zdjęć i zaglądajcie na wątek:) Monia mi też się sunia podoba, jest prześliczna i przeurocza, wczoraj byłam w odwiedzinach, zachowuje się bardzo fajnie, jest taka miła. Chciałabym ją dać do pupili w najbliższą sobotę. Quote
dreag Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Dam do Pupili tylko powiedz czy ten sam tekst jak na BO. Quote
magda7k Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 dzięki Dreag ja bym zostawiła ten sam, jak myślisz? A w ogóle to fajnie by było jakby się ukazał taki artykuł o niej, jak w sobotnim wydaniu o bidzie z bielska. Quote
dreag Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 [quote name='magda7k']dzięki Dreag ja bym zostawiła ten sam, jak myślisz? A w ogóle to fajnie by było jakby się ukazał taki artykuł o niej, jak w sobotnim wydaniu o bidzie z bielska. Może być ten sam. Napisz artykuł, spróbuję przemycić;). Quote
magda7k Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 suuuper! do jutra coś sklece, może się uda:) bo na mnie czeka kolejna sunia, też z bielska i niedawno urodziła a tu taki mróz:(nie wiadomo gdzie ukryła szczeniaki, ale ponoć wygląda jak siedem nieszczęść:( moja siostra ją dziś wypatrzyła i nakarmiła, chcę jej pomóc. Quote
dreag Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Pomagaj, na gwałt, Boże jakie biedne te zwierzaki... Quote
jaanna019 Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 No i ja wreszcie dotarłam. Lepiej późno niż wcale ;) Quote
magda7k Posted December 6, 2010 Author Posted December 6, 2010 Wczoraj po ogłoszeniu w pupilach jeden telefon w sprawie Luny, Pani przez telefon całkiem fajna ale nie zdecydowana. Czekamy na najlepszy dom dla suni. Quote
Biala29 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 I co z Luną jakieś nowe wieści? Dajcie namiar na te pupile bo ja trochę zielona jeszcze jestem jeśli chodzi o poruszanie się po tych stronkach:oops: Quote
Guest monia3a Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Pupile to dodatek do sobotniego wydania Kuriera Porannego :) [URL]http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/section?Category=PUPILE20[/URL] Quote
jaanna019 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Magda a co z tą suczką ze szczeniakami spod bloku? Quote
magda7k Posted December 9, 2010 Author Posted December 9, 2010 Ania, mam plan dzisiaj pojechać i ją zabrać. Nie mogę spać spokojnie wiedząc że ona tam jest.. Ubieram mega grube rękawice i do dzieła. Mogę liczyć na DT? Quote
jaanna019 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 No to czekam na was i czekam i czekam ;) Quote
magda7k Posted December 11, 2010 Author Posted December 11, 2010 no to Ania się doczekała:) a w sprawie Luny nikt nie dzwoni:( Quote
Recommended Posts