Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:loveu:Luna została porzucona we wsi koło Białegostoku, wyrzucona z samochodu, w ciąży. Błąkała się przez jakiś czas, przez jednych dokarmiana, przez innych przeganiana. Bardzo przyjazna, ciesząca się i merdająca ogonem na widok człowieka, lecz po krótkim czasie nie była już taka ufna, zaczęła się bać ludzi, chyba zbyt często przeganiana..Ludzie mówili, że (pseudo)właściciel ją wyrzucił bo nie miał sumienia jej zabić.
Znalazł się DT ale wtedy sunia się zgubiła. Niestety nie zdążyliśmy, sunia urodziła. Nie było jej przez kilka dni, poszukiwania trwały i w końcu udało się odnaleźć sunie z małymi. Szczeniaków było 6, były jeszcze ślepe, kiedy zostały zabrane do uśpienia.
Luna trafiła do DT a wyglądała tak:

http://img42.imageshack.us/i/5fe9cdc5e9a08653med.jpg/
http://img815.imageshack.us/i/6dab8d1b8e7a385cmed.jpg/

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=&quot]Pierwsze dni w DT były dla Luny bardzo ciężkie, szukała szczeniaków, była niespokojna, martwiliśmy się o jej piersi, były pełne mleka (dostała tabletki od veta na zatrzymanie laktacji). Miała problemy z załatwianiem się, zupełnie nie zainteresowana zrobieniem siku. Taka bidulka, taka słodka. Jest młodziutka, vet powiedział że pierwsza cieczka
[/FONT] Odwiedziłam Lune po 2-3 dniach i jestem w szoku, zupełnie inny pies! Znowu się przymila, merda ogonem, jest przemiła. Zabrałam ją na spacer, super chodzi na smyczy, zero ciągania. Uwielbia koty, też się do nich przymila, kto by nie chciał się przytulić do miękkiego futrzaka?
[FONT=&quot]Luna zwraca uwagę na samochody, chyba przyzwyczajona do jazdy samochodem, nie trzeba jej specjalnie zapraszać (albo wcale[/FONT][FONT=Wingdings]J[/FONT][FONT=&quot]) żeby wskoczyła na siedzenie[/FONT]

Guest monia3a
Posted

Zdjęcia Lunki :) wybrałam najlepsze - reszta rozmazana ;)

Posted

Hej dziewczyny, dzięki za wstawienie zdjęć i zaglądajcie na wątek:) Monia mi też się sunia podoba, jest prześliczna i przeurocza, wczoraj byłam w odwiedzinach, zachowuje się bardzo fajnie, jest taka miła. Chciałabym ją dać do pupili w najbliższą sobotę.

Posted

dzięki Dreag ja bym zostawiła ten sam, jak myślisz?
A w ogóle to fajnie by było jakby się ukazał taki artykuł o niej, jak w sobotnim wydaniu o bidzie z bielska.

Posted

[quote name='magda7k']dzięki Dreag ja bym zostawiła ten sam, jak myślisz?
A w ogóle to fajnie by było jakby się ukazał taki artykuł o niej, jak w sobotnim wydaniu o bidzie z bielska. Może być ten sam.
Napisz artykuł, spróbuję przemycić;).

Posted

suuuper! do jutra coś sklece, może się uda:)
bo na mnie czeka kolejna sunia, też z bielska i niedawno urodziła a tu taki mróz:(nie wiadomo gdzie ukryła szczeniaki, ale ponoć wygląda jak siedem nieszczęść:( moja siostra ją dziś wypatrzyła i nakarmiła, chcę jej pomóc.

Guest monia3a
Posted

Pupile to dodatek do sobotniego wydania Kuriera Porannego :) [URL]http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/section?Category=PUPILE20[/URL]

Posted

Ania, mam plan dzisiaj pojechać i ją zabrać. Nie mogę spać spokojnie wiedząc że ona tam jest.. Ubieram mega grube rękawice i do dzieła.
Mogę liczyć na DT?