porterin Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 [QUOTE]- Kiedy były ostatnie zmiany we wzorcu? z tego co widziałam to dawno.[/QUOTE] Kilka lat temu były straszne dyskusje nad zmianą wzorca, głównie Amerykanie, którym psy "wyrosły" koniecznie chcieli podnieść górną granicę, ale Anglicy, jak to Anglicy- naród konserwatywny i zmian nie było i myślę, że nie będzie. Nie wzorzec ma się dostosować do nas, ale my do wzorca. Quote
iskierka Posted August 9, 2006 Author Posted August 9, 2006 [quote name='lapis']iskierka a Ty z którego miotu bierzesz suńcie po BB ??[/quote] Rodzicami mojej Zity - Loxy - Lu Buldożerka są: Gold Charger Buldożer i Lamia Yeld Buldożer Ta pierwsza sunia też jest od Pani Ewy i Pana Andrzeja. Quote
sortis Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 No całe szczęście, że Anglicy tacy konserwatywni. Inaczej nie byłoby zabawy :lol: Quote
Sebastian Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 [quote name='iskierka']Rodzicami mojej Zity - Loxy - Lu Buldożerka są: Gold Charger Buldożer i Lamia Yeld Buldożer Ta pierwsza sunia też jest od Pani Ewy i Pana Andrzeja.[/quote] Dawaj zdjęcia, to siostrzyczka mojej małej!!!:evil_lol: Quote
bongobongo Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 [quote name='iskierka']Rodzicami mojej Zity - Loxy - Lu Buldożerka są: Gold Charger Buldożer i Lamia Yeld Buldożer Ta pierwsza sunia też jest od Pani Ewy i Pana Andrzeja.[/quote] Oj tak, koniecznie poprosimy fotaski! Dawno już nie widzieliśmy naszych dzieciaczków Chargerkowych, a ostatnio, to jak takie szkrabiki były :lol: :loveu: ! Quote
iskierka Posted August 10, 2006 Author Posted August 10, 2006 [quote name='bongobongo']Oj tak, koniecznie poprosimy fotaski! Dawno już nie widzieliśmy naszych dzieciaczków Chargerkowych, a ostatnio, to jak takie szkrabiki były :lol: :loveu: ![/quote] Dobrze postaram się jak najszybciej wrzucić coś na galerię. Muszę pożyczyć aparat. To jeszcze przed wystawieniem zdjęć pochwalę się moim pierwszym "dzieckiem": Lara - Lu Rodzice: Durango Daffodil Yellow Montana Buldożer Zdjęcia najpóźniej będą w poniedziałek. Quote
iskierka Posted August 10, 2006 Author Posted August 10, 2006 [quote name='Giovani']Dawaj zdjęcia, to siostrzyczka mojej małej!!!:evil_lol:[/quote] Zoshi jest śliczna. Gratulujemy! Przesyłamy :buzi: :buzi: dla malizny. Quote
iskierka Posted August 10, 2006 Author Posted August 10, 2006 [quote name='Giovani']Dawaj zdjęcia, to siostrzyczka mojej małej!!!:evil_lol:[/quote] Moja mała Loxy ma charakterek, z resztą zobaczycie na zdjęciach co wyprawia z Larą. Po 30 minutach ich wspólnej zabawy nie poznaje własnego pokoju, ale i tak kocham je nad życie! :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
lapis Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 iskierka nie gadaj tyle tylko dawaj te zdjęcia na galerię bo nam takich maluchów potrzeba jak najwięcej Quote
iskierka Posted August 11, 2006 Author Posted August 11, 2006 Postaram się wcisnąć coś dzisiaj przez scaner :) Jakość taka sobie ale zawsze coś. A reszta po weekendzie. Quote
bongobongo Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 [quote name='iskierka']Postaram się wcisnąć coś dzisiaj przez scaner :) Jakość taka sobie ale zawsze coś. A reszta po weekendzie.[/quote] Czekamy!!!! :lol: Quote
iskierka Posted August 12, 2006 Author Posted August 12, 2006 Podpowiedzcie mi jak się zmniejsza zdjęcia. Quote
acroba Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 Najlepiej jakims probramem do obrobki zdjec. ACDSee, Adobe photoshop Gimp,Irfan View..sporo tego jest . Tutaj masz topic z poradami: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=8121"]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=8121[/URL] Quote
iskierka Posted August 14, 2006 Author Posted August 14, 2006 Dzięki, pozdrawiam. Biorę się do roboty. Quote
Sebastian Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 [quote name='iskierka']Podpowiedzcie mi jak się zmniejsza zdjęcia.[/quote] wrzucasz na image tam jest ikonka do pomniejszenia, zaznaczasz i reszta jak zawsze! Quote
iskierka Posted August 17, 2006 Author Posted August 17, 2006 [quote name='Giovani']wrzucasz na image tam jest ikonka do pomniejszenia, zaznaczasz i reszta jak zawsze![/quote] Bardzo dziękuję za informacje naprawdę jesteście kochani. Ale ze mnie ciemniak :oops: Dzisiaj będę robić zdjęcia i mam nadzieję że jutro coś zobaczycie. Nie coś tylko moje :loveu: dziewczynki. Quote
wera99 Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 [quote name='iskierka'] Nie coś tylko moje :loveu: dziewczynki.[/quote] No to czekamy na staffony!!! :) Quote
iskierka Posted September 4, 2006 Author Posted September 4, 2006 Słuchajcie drodzy Państwo :lol: ! Mam drobny problem z moimi dziewczynkami, a dokładnie to starsza sunia ma problem z jedzeniem. Kiedy daję psiakom jeść-każda ma oczywiście swoją miskę w końcu każda z nich powinna jeść inny pokarm- mała włazi do miski lary i wyjada jej papu a Lara jej nie goni, moje krzyki też nie pomagają i w rezultacie Lara chodzi głodna, a mała Loxy je żle zbilansowany pokarm. I co ja mam z nimi zrobić?????????? :roll: :roll: :roll: Jeżeli chodzi o smakołyki, to Lara czasami warknie na smroda ale zazwyczaj nie straszy małej tylko łyka owe smakołyki w całości a póżniej zwraca.:-( Quote
Asztir Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 [quote name='iskierka']Słuchajcie drodzy Państwo :lol: ! Mam drobny problem z moimi dziewczynkami, a dokładnie to starsza sunia ma problem z jedzeniem. Kiedy daję psiakom jeść-każda ma oczywiście swoją miskę w końcu każda z nich powinna jeść inny pokarm- mała włazi do miski lary i wyjada jej papu a Lara jej nie goni, moje krzyki też nie pomagają i w rezultacie Lara chodzi głodna, a mała Loxy je żle zbilansowany pokarm. I co ja mam z nimi zrobić?????????? :roll: :roll: :roll: Jeżeli chodzi o smakołyki, to Lara czasami warknie na smroda ale zazwyczaj nie straszy małej tylko łyka owe smakołyki w całości a póżniej zwraca.:-([/quote] Jak je starsza to po prostu małą zamykaj lub sama karm ją z ręki jej jedzeniem i nie dopuszczaj aby dostała się do miski z jedzeniem starszej. Z psimi smakołykami tak samo. A krzyki raczej będą napędzać psa do jeszcze szybszego konsumowania, więc nic z tego. Musisz wziąć ją i tyle :) ja mam podobnie ale z kocim jedzeniem - jest to tak smaczne dla Cartmana , że po prostu zrezygnowałam z trzymania go na ziemi i daje wysoko. Quote
iskierka Posted September 4, 2006 Author Posted September 4, 2006 Tak właśnie Lara ma miski na stojaku a ta mała wyderka i tak tam sięga i nie chce jeść juniorkowatego papu. Jak zabieram miske ze stojaka i zostawiam tylko jej jedzenie to siedzi w kuchni i miałczy (dosłownie) bez końca. Quote
Asztir Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 W takim razie podlej jej rosołem, albo wymieszaj z odrobiną paszczetówki lub (ja tak robiłam) na oczach malca wkładałam kilka ziarenek od starszej i on szukając tamtych w misce zjadał wszystko :) No i miałczeniem się nie przejmój bo Ci pies na głowe wyjdzie. Jak nie zje w ciągu 15 min to micha do góry i nikt nic nie je. pies nauczy się zjadać to co ma bo inaczej będzie głodować. Quote
Sebastian Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 Próba karmienia osobno powinna zadziałać, ale karmienia z ręki nie polecam.:p Może troszke mocniej rozpuścić papu, dłużej potrzymać przed podaniem, ja smaczenia i dodawania smakołyków zwolennikiem nie jestem, póżniej z tego tylko problemy. ps. przecież kolegi śniadanie zawsze lepiej smakowało;) Quote
Asztir Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 [quote name='Giovani']Próba karmienia osobno powinna zadziałać, ale karmienia z ręki nie polecam.:p [/quote] Od kiedy Cartman jest szkolony klikerowo to je tylko z ręki. Po prostu dostaje jedzenie tylko za pracę :) [quote name='Giovani'] Może troszke mocniej rozpuścić papu, dłużej potrzymać przed podaniem, ja smaczenia i dodawania smakołyków zwolennikiem nie jestem, póżniej z tego tylko problemy.[/quote] No tak dodawanie smaczków wiąże się z tym, że można sobie psa rozpuścić ;) dlatego moim zdaniem przegłodzenie gdy nie zje jednego posiłku powinno wystarczyć :) Quote
iskierka Posted September 5, 2006 Author Posted September 5, 2006 [quote name='Giovani']Próba karmienia osobno powinna zadziałać, ale karmienia z ręki nie polecam.:p Może troszke mocniej rozpuścić papu, dłużej potrzymać przed podaniem, ja smaczenia i dodawania smakołyków zwolennikiem nie jestem, póżniej z tego tylko problemy. ps. przecież kolegi śniadanie zawsze lepiej smakowało;)[/quote] Moje psy nie mogą się obejść bez penisów wołowych u nas w domu tak wyglądają smakołyki (psie oczywiście). A takt na marginesie to nie potafie nie ropieszczać stafików i moje myszki są ropuszczone jak dzidoskie bicze. :diabloti: Quote
iskierka Posted September 5, 2006 Author Posted September 5, 2006 W końcu po coś mamy te stafiki. Więc nie krzyczcie na mnie z tego powodu że je rozpieszczam.:grins: Quote
Recommended Posts