Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[QUOTE]- Kiedy były ostatnie zmiany we wzorcu? z tego co widziałam to dawno.[/QUOTE]

Kilka lat temu były straszne dyskusje nad zmianą wzorca, głównie Amerykanie, którym psy "wyrosły" koniecznie chcieli podnieść górną granicę, ale Anglicy, jak to Anglicy- naród konserwatywny i zmian nie było i myślę, że nie będzie. Nie wzorzec ma się dostosować do nas, ale my do wzorca.

• Replies 189
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='lapis']iskierka a Ty z którego miotu bierzesz suńcie po BB ??[/quote]

Rodzicami mojej Zity - Loxy - Lu Buldożerka są:
Gold Charger Buldożer i Lamia Yeld Buldożer

Ta pierwsza sunia też jest od Pani Ewy i Pana Andrzeja.

Posted

[quote name='iskierka']Rodzicami mojej Zity - Loxy - Lu Buldożerka są:

Ta pierwsza sunia też jest od Pani Ewy i Pana Andrzeja.[/quote]

Dawaj zdjęcia, to siostrzyczka mojej małej!!!:evil_lol:

Posted

[quote name='iskierka']Rodzicami mojej Zity - Loxy - Lu Buldożerka są:

Ta pierwsza sunia też jest od Pani Ewy i Pana Andrzeja.[/quote]

Oj tak, koniecznie poprosimy fotaski!

Dawno już nie widzieliśmy naszych dzieciaczków Chargerkowych, a ostatnio, to jak takie szkrabiki były :lol: :loveu: !

Posted

[quote name='bongobongo']Oj tak, koniecznie poprosimy fotaski!

Dawno już nie widzieliśmy naszych dzieciaczków Chargerkowych, a ostatnio, to jak takie szkrabiki były :lol: :loveu: ![/quote]

Dobrze postaram się jak najszybciej wrzucić coś na galerię. Muszę pożyczyć aparat.
To jeszcze przed wystawieniem zdjęć pochwalę się moim pierwszym "dzieckiem":
Lara - Lu
Rodzice:
Durango Daffodil Yellow
Montana Buldożer

Zdjęcia najpóźniej będą w poniedziałek.

Posted

[quote name='Giovani']Dawaj zdjęcia, to siostrzyczka mojej małej!!!:evil_lol:[/quote]

Zoshi jest śliczna.
Gratulujemy!
Przesyłamy :buzi: :buzi: dla malizny.

Posted

[quote name='Giovani']Dawaj zdjęcia, to siostrzyczka mojej małej!!!:evil_lol:[/quote]

Moja mała Loxy ma charakterek, z resztą zobaczycie na zdjęciach co wyprawia z Larą. Po 30 minutach ich wspólnej zabawy nie poznaje własnego pokoju, ale i tak kocham je nad życie!
:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Najlepiej jakims probramem do obrobki zdjec. ACDSee, Adobe photoshop Gimp,Irfan View..sporo tego jest .
Tutaj masz topic z poradami: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=8121"]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=8121[/URL]

Posted

[quote name='Giovani']wrzucasz na image tam jest ikonka do pomniejszenia, zaznaczasz i reszta jak zawsze![/quote]

Bardzo dziękuję za informacje naprawdę jesteście kochani.
Ale ze mnie ciemniak :oops:
Dzisiaj będę robić zdjęcia i mam nadzieję że jutro coś zobaczycie.
Nie coś tylko moje :loveu: dziewczynki.

• 3 weeks later...
Posted

Słuchajcie drodzy Państwo :lol: !
Mam drobny problem z moimi dziewczynkami, a dokładnie to starsza sunia ma problem z jedzeniem.
Kiedy daję psiakom jeść-każda ma oczywiście swoją miskę w końcu każda z nich powinna jeść inny pokarm- mała włazi do miski lary i wyjada jej papu a Lara jej nie goni, moje krzyki też nie pomagają i w rezultacie Lara chodzi głodna, a mała Loxy je żle zbilansowany pokarm.
I co ja mam z nimi zrobić?????????? :roll: :roll: :roll:
Jeżeli chodzi o smakołyki, to Lara czasami warknie na smroda ale zazwyczaj nie straszy małej tylko łyka owe smakołyki w całości a póżniej zwraca.:-(

Posted

[quote name='iskierka']Słuchajcie drodzy Państwo :lol: !
Mam drobny problem z moimi dziewczynkami, a dokładnie to starsza sunia ma problem z jedzeniem.
Kiedy daję psiakom jeść-każda ma oczywiście swoją miskę w końcu każda z nich powinna jeść inny pokarm- mała włazi do miski lary i wyjada jej papu a Lara jej nie goni, moje krzyki też nie pomagają i w rezultacie Lara chodzi głodna, a mała Loxy je żle zbilansowany pokarm.
I co ja mam z nimi zrobić?????????? :roll: :roll: :roll:
Jeżeli chodzi o smakołyki, to Lara czasami warknie na smroda ale zazwyczaj nie straszy małej tylko łyka owe smakołyki w całości a póżniej zwraca.:-([/quote]
Jak je starsza to po prostu małą zamykaj lub sama karm ją z ręki jej jedzeniem i nie dopuszczaj aby dostała się do miski z jedzeniem starszej. Z psimi smakołykami tak samo. A krzyki raczej będą napędzać psa do jeszcze szybszego konsumowania, więc nic z tego. Musisz wziąć ją i tyle :) ja mam podobnie ale z kocim jedzeniem - jest to tak smaczne dla Cartmana , że po prostu zrezygnowałam z trzymania go na ziemi i daje wysoko.

Posted

Tak właśnie Lara ma miski na stojaku a ta mała wyderka i tak tam sięga i nie chce jeść juniorkowatego papu. Jak zabieram miske ze stojaka i zostawiam tylko jej jedzenie to siedzi w kuchni i miałczy (dosłownie) bez końca.

Posted

W takim razie podlej jej rosołem, albo wymieszaj z odrobiną paszczetówki lub (ja tak robiłam) na oczach malca wkładałam kilka ziarenek od starszej i on szukając tamtych w misce zjadał wszystko :)
No i miałczeniem się nie przejmój bo Ci pies na głowe wyjdzie. Jak nie zje w ciągu 15 min to micha do góry i nikt nic nie je. pies nauczy się zjadać to co ma bo inaczej będzie głodować.

Posted

Próba karmienia osobno powinna zadziałać, ale karmienia z ręki nie polecam.:p
Może troszke mocniej rozpuścić papu, dłużej potrzymać przed podaniem, ja smaczenia i dodawania smakołyków zwolennikiem nie jestem, póżniej z tego tylko problemy.

ps. przecież kolegi śniadanie zawsze lepiej smakowało;)

Posted

[quote name='Giovani']Próba karmienia osobno powinna zadziałać, ale karmienia z ręki nie polecam.:p [/quote]

Od kiedy Cartman jest szkolony klikerowo to je tylko z ręki. Po prostu dostaje jedzenie tylko za pracę :)

[quote name='Giovani'] Może troszke mocniej rozpuścić papu, dłużej potrzymać przed podaniem, ja smaczenia i dodawania smakołyków zwolennikiem nie jestem, póżniej z tego tylko problemy.[/quote]

No tak dodawanie smaczków wiąże się z tym, że można sobie psa rozpuścić ;) dlatego moim zdaniem przegłodzenie gdy nie zje jednego posiłku powinno wystarczyć :)

Posted

[quote name='Giovani']Próba karmienia osobno powinna zadziałać, ale karmienia z ręki nie polecam.:p
Może troszke mocniej rozpuścić papu, dłużej potrzymać przed podaniem, ja smaczenia i dodawania smakołyków zwolennikiem nie jestem, póżniej z tego tylko problemy.

ps. przecież kolegi śniadanie zawsze lepiej smakowało;)[/quote]

Moje psy nie mogą się obejść bez penisów wołowych u nas w domu tak wyglądają smakołyki (psie oczywiście).
A takt na marginesie to nie potafie nie ropieszczać stafików i moje myszki są ropuszczone jak dzidoskie bicze.
:diabloti: