Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 118
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ciapuś napisał(a):
Mieli do mnie jeszcze zadzwonić więc będę proponować może jakiegoś innego staruszka.
Patrząc na to co dzieje się na drogach nie wiem czy zdecydują się na podróż ale jak zadzwonią to będę rozmawiać, zawsze to jeszcze jedno ocalone od samotności życie.

Tak jak prosiłaś napisałam do nich - ucieszyli się że oba pieski znalazły dom.

rita60 napisał(a):
Wspaniale:lol:a ci ludzie z Warszawy zrezygnowali ?

Ci państwo mają pieski ale są zainteresowani adopcją bardzo małego pieska, najchętniej ratlerki :lol:
jeżeli są jakieś propozycje piesków czy suczek malutkich ale takich co tolerują inne psiaki, to im wyślę :lol:

Posted

czy moglybyscie rozwiac moje obawy przed "domkami w niemczech"?
tyle sie naczytalam na dogo o tym, ze biora tam spy do laboratoriow, ze teraz sie trzese na samo wspomnienie niemiec...

Posted

Z tego co mi wiadomo psiaki jadą za pośrednictwem niemieckiej Fundacji i nie jest to pierwszy wyjazd.Domki tam są sprawdzane przez tą fundacje i nie ma się czym martwić.

Posted

paros napisał(a):
Tak jak prosiłaś napisałam do nich - ucieszyli się że oba pieski znalazły dom.

Ci państwo mają pieski ale są zainteresowani adopcją bardzo małego pieska, najchętniej ratlerki :lol:
jeżeli są jakieś propozycje piesków czy suczek malutkich ale takich co tolerują inne psiaki, to im wyślę :lol:

Czy będziesz mogła podesłać im mojego Fagusia z Psiego Anioła, jeśli się nie zdecydują na żadnego psiaka z Łodzi?
http://www.dogomania.pl/threads/188865-15-letni-Fago-chory-na-nowotw%C3%B3r-w%C4%85troby-%28-SZUKA-DO%C5%BBYWOTNIEGO-DOMU-TYMCZASOWEGO!

Posted

ciapuś napisał(a):
Z tego co mi wiadomo psiaki jadą za pośrednictwem niemieckiej Fundacji i nie jest to pierwszy wyjazd.Domki tam są sprawdzane przez tą fundacje i nie ma się czym martwić.

no to kamien z serca...

Posted

o matko, błagam, mam nadzieję, że grzybki są bezpieczne. A jest możliwość otrzymania jakiegoś emailu od nowych właścicieli, może być w języku niemieckim, poproszę znajomą o przetłumaczenie. Plus zdjęcia jakieś?

Posted

Witajcie, weszłam sobie na ten watek przypadkowo..troszkę boję się o te psiny czy aby trafią rzeczywiście do db domów a nie do laboratoriów lub jako worki treningowe..:(
Ciapuś czy mogłabyś napisać więcej szczegółów? co to za Fundacja? Jeśli przez tą Fundację były przeprowadzane adopcje innych psiaków to czy sprawdzono co się dzieje z nimi po...?martwię się..

Posted

Nie uczestniczę w adopcjach zagranicznych ale wiem że psy trafiają do dobrych domów i bardzo często przychodzą wiadomości co u nich słychać.Ostatnio pojechał do Niko który dosyć długo czekał w schronisku aż go ktoś wypatrzy i wreszcie znalazł wymarzony domek w Niemczech

Podobnie było z Bono który miał padaczkę i nikt go nie chciał a teraz ma super domek a jego nowi właściciele są w nim zakochani po uszy

Jeśli tylko dostanę jakieś wieści co u naszych staruszków na pewno wstawię na wątek

Posted

boje sie tego wyjazdu,tym bardziej ze Gapulka ja znalazłam w czerwcu,gdy chodził po skrzyżowaniu między samochodami na Rondzie Solidarności.
Wcześniej pojechał Blacky i tez żadnych wiadomosci o nim nigdzie nie ma.

• 2 weeks later...
Posted

Odnośnie obaw o adopcje w Niemczech, to chciałabym Was uspokoić. Fundacja, z którą współpracowałam często oddaje psiaki do domków w Niemczech, tylko tak niektóre z nich maja szanse na dom - większość to staruszki albo psy chore. Te domki zawsze maja kontakt z fundacja, przesyłają zdjęcia, także nie ma co się martwić