2411magdalenka Posted July 8, 2011 Author Posted July 8, 2011 Zeusa dalej nie ma:( ..gdyby ktoś miał jakieś sugestie jak go szukać, albo gdzie go szukać to byłabym wdzięczna... Soni wczoraj weszła sama do domu !!! 1 raz !!!! sama z siebie, ot tak :) wcześniej zawsze musieliśmy ją wnieść, bo się bała... a wczoraj nie dość, że weszła, przespacerowała się, zeżarła Foce wszystko z miski (bo w jej własnej jest niby gorsze ;) i dała się wymiziać Majce !!! (młodszej córci). także szczękę miałam do samej ziemi jak na to patrzyłam :) nie opowowiadałam jeszcze jak genialnie z Foką stróżują!!!! 3 sek i są przy ogrodzeniu i pół wsi ich słyszy :) i Soni skacze jak kangur jakiś - np biegną z Foką a ona przeskakuje przez Fokę ;) albo z tarasu na trawę i wyskakuje na 2 m do góry!!! czasem mam wrażenie że salto zdąży zrobić po drodze ;) Foka zrobiła się bardzo "moja". Rozpycha się w wyrze ale mnie nie odstąpi ;) czasem w nocy jej się coś pomyli i bywa że budzi się wtulona w męża ;) ale generalnie "uciska" mnie. Je jak smok, a dalej jest chuda jak sarna. Quote
MaDi Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Niestety kota szuka się o wiele trudniej niż psa:( Mam nadzieję,że sam wróci. Quote
2411magdalenka Posted July 10, 2011 Author Posted July 10, 2011 Pochowałam dzisiaj kota... :( :( tyle, że nie wiem czy to był mój Zeus... ok 1 km od domu w lini prostej, wyrzucony ok 3 m od drogi w pole kot.. rodzice poczuli smród rozkładu jadąc na rowerach i powiedzieli, że nie wiedzą czy to on... byłam PEWNA że rozpoznam mojego kota. Ale nie wiem :( kot był na poważnym etapie rozkładu, właściwie był "płaski", cały w robakach, sierść matowa, trochę biało-buro-czarna.... część czaszki już było widać... Zeus był grafitowo-niebiesko-biały (biały przy samym ciele)... miał białą krawatkę.. ale tu żadnych szczegółów nie dało się dojrzeć.. nawet nie wiadomo czy to kocur czy kotka.. "trochę" to było podobne.. ale jednoznacznie nie stwierdzę :( nie wiem na ile kot może się rozłożyć w 8 i pół dnia przy pogodzie w kratkę (deszcz-upał-deszcz etc). Ale ostatecznie stwierdzam, że to mógł być on, ale niekoniecznie. Kocisko pochowałam, ale nie wiem dalej.. aczkolwiek doła złapałam... :( ..naszukałam się w necie dziwnych stron o tempie rozkładu ciała.. obejrzałam okropny filmik o rozkładzie ciała małej świnki.. w 4 dni doszło do podobnego stanu w jakim był ten kot... ale chyba skończę to myślenie, bo to i tak nic nowego nie wnosi, a pewności chyba nigdy nie zyskam... :( eeeehhhh... Quote
2411magdalenka Posted October 14, 2011 Author Posted October 14, 2011 Foka i Soni gry i zabawy, ja zabijam Ciebie Ty zabijasz mnie ;) Soni Soni zoom Soni w swoim naturalnym środowisku ;) Sonnniiiqueee Quote
2411magdalenka Posted October 14, 2011 Author Posted October 14, 2011 Fokunia i gnieciony Kisiel włóczęga (ostatni rekord wędrówki - 24 dni poza domem!) Soni - happy dog ;) Quote
2411magdalenka Posted October 14, 2011 Author Posted October 14, 2011 Jeżeli o nas chodzi.. cóż, Zeus nigdy nie wrócił.. to był przecudowny, przekochany kot, którego nigdy nie zapomnę [*]. Do naszego domu dołączył Kisiel, 8-letni kastrat rudzielec, którego poprzednia rodzina musiała oddać.. przytulas i domator.. u nas okazało się, że włóczęga do kwadratu, znika na kilka-kilkadziesiąt dni.. więc w sumie staramy się go nie wypuszczać... W miejscowości w której pracowałam, ktoś wyrzucił na przystanku autobusowym małą Kicię.. no i oczywiście nie dałam rady jej zostawić, a jak przywiozłam do domu ,dziewczynki pokochały i jak to mi Basia wytłumaczyła "Mamo, nie możemy jej nikomu innemu oddać, bo ona by za mną tęskniła i płakała, bo ja ją kocham".. także Glizda, zwana Fazą albo Glizdą albo Lizą ;) również mieszka z nami. Faza wygląda jak mniejsza kopia Shishki - wszyscy myślą że to matka z córką :) No i Shishka - z nią wszystko ok i mamy nadzieję że tak zostanie. W tej chwili to ona w domu ma najdłuższy "staż" :) aczkolwiek wcale nie stara się dominować, wszystkie zwierzaki żyją w zabawowej przyjaźni. Quote
Recommended Posts