Kreska-K5 Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 [FONT=Calibri]Blake jest cudownym dorosłym psem, 100% przedstawicielem swojej rasy![/FONT] [FONT=Calibri]Niestety już po raz drugi szuka domu. Poprzedni wlasciciel trzymal go jako firmowa maskotke. Kazdy pracownik byl jego panem i wszyscy o niego dbali, ochrona wychodzila z nim wieczorami na spasery a w dzien kazdy kto wychodzil zapalic lub na przywitanie lub pozegnanie glaskal:). Niestety przyszedl dzien ze firma zmienila siedzibe a w nowej nie bylo miejsca dla Blaka:( I wtedy w zyciu Blaka pojawila sie spokojna rodzina z dwojka dzieci, domem, ogrodkiem, ciepla buda i pelna miska. Niestety po 8 mieś. rodzina przestala kochac psa bo sasiedzi nie przychylnie patrza na zwierzeta a Blake gdy tylko mial otwarta furtke wychodzil na samodzielny spacer i jak na bernenczyka przystalo z wszystkimi chcial sie zaprzyjazniac. Ale Blake ma tez w sobie "ducha straznika" i potrafi szczekiem odstraszyc intruzow za plotem:).[/FONT] [FONT=Calibri]Blake kocha dzieci, jego kojec w pierwszym miejscu zamieszkania sąsiadowal przez ażurowe ogrodzenie z przedszkolem, chodzil wzdłuż ogrodzenia ocierając się i czekajac na glaski od dzieciakow.[/FONT] [FONT=Calibri]Blake bez problemu jeździ samochodem. Na spacery wychodzi raczej na smyczy, kiedy jest spuszczony pilnuje sie ale lubi sobie trzmychnac i nie reagowac na wolanie, po jakims czasie przychodzi ale jak sam uzna ze chce:).Suczki kocha z psami bywa roznie z naciskiem na zaczepki i awanturki. Stosunki z kotami nieznane.[/FONT] [FONT=Calibri]Szukam dla Blaka odpowiedzialnego i kochajacego domu. Pies jest do adopcji na podstawie umowy i po uprzedniej wizycie przedadopcyjnej .[/FONT] [FONT=Calibri]Kontakt 510 270 973[/FONT] Quote
Tia Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 To dodaj zdjęcia psiaka, więcej ludzie się zainteresuje.. Quote
Betbet Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Koniecznie zdjęcia i...Boże.. odać psa bo sasiedzi... super wymówka! Czy aby prawdziwa? Quote
daria1990 Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 niestety blakę nie miał ławo, zdjęcia będą póżniej Quote
Kreska-K5 Posted November 18, 2010 Author Posted November 18, 2010 Juz publikue jak mi sie uda bo sobie z technika na forum nieradze;) Blake nie mial szczescia w zyciu zeby miec swojego jedynego opiekuna ale od szczeniaka przyzwyczail sie ze kazdy kto glaszcze jest jego i dzieki temu jego psychika jest w dobrym stanie! Kocha wszystkich i jest pelen energii, zadowolony z zycia jakie ma. Usmiecha sie kiedy tylko moze a robi to naprawde wdziecznie, marszczac prz tym polowe pysia:) pozdr Quote
Kreska-K5 Posted November 18, 2010 Author Posted November 18, 2010 Drzagodha napisał(a):Już wlazłam na szwajcary ;) a to akurat w przypadku Blaka nie najlepszy pomysl;) Aktualnie przebywa pod Warszawa ale w razie potzeby znajdzie sie transport! pozdr Quote
Atomowka Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Kreska-KS nie chodzi o Szwajcarię tylko na wątek Szwajcarów czyli psów tej rasy. Quote
horacy dwa Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Berneńczyk do oddania nie pojmuję już w ogóle ludzi.Napisz coś więcej ile pies ma lat ,czy może zamieszkać w mieszkaniu czy tylko w domu z ogrodem ,czy jest zdrowy np.czy nie ma dysplazji stawów biodrowych.Zakładam ,że pies nie ma rodowodu?Wtedy łatwiej będzie mu znaleźć odpowiedni dom,by powtórnie pies nie był porzucany.Kocham berneńczyki ,to najcudowniejsze psy jakie znam szkoda ,że mam za dużo zwierząt.Jest też na forum szwajcarów Eliza Milcz która pomaga berneńczykom. Quote
Drzagodha Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Atomowka napisał(a):Kreska-KS nie chodzi o Szwajcarię tylko na wątek Szwajcarów czyli psów tej rasy. A dokładniej to na forum ;) http://www.szwajcary.com/index.php Quote
Kreska-K5 Posted November 19, 2010 Author Posted November 19, 2010 Drzagodha napisał(a):A dokładniej to na forum ;) http://www.szwajcary.com/index.php Drzagodha napisał(a):A dokładniej to na forum ;) http://www.szwajcary.com/index.php tak wiem stamtad "przychodze" po prosbie na dogo;)na forum szwajcarow jest cala grupa pomocowa miedzy innymi ja, nie tylko Elza;)pies zostal zabrany z Fundacji poniewaz chciala go wykastrowac, wszystko byloby oki gdyby nie wiek Blaka - 2. grudnia skonczy 8 lat!Poniewaz ostatni opiekunowie stwierdzili ze Blake zaczal uciekac (ale wracal) na dzien dzisiejszy jest obserwowany i czekam az troszke sie "zrelaksuje" zeby mu zrobic komplet badan. Blake jest rodowodowym bernenczykiem, jakby ktos chcial to nawet mozna go wystawiac w kategorii weteranow;) Jest cudownym psem pelnym zycia i radosci. Nie wyglada na swoj wiek, padly nawet podejrzenia ze dokumenty ktorymi dysponuje naleza do jego ojca:))ale na szczescie sa swiadkowie potwierdzajacy jego wiekowosc;). Blake bryka, niucha i ciagle sie smieje. Zawsze mieszkal na dworze przez 7lat w kojcu z ktorego go wyposzczano na noc. U ostatnich wlascicieli jego kojcem byla posesja z buda. Nie wiem czy jeszcze bylby wstanie sie zaadoptowac w domu, ale wchodzi do niego bez problemu i czuje sie dobrze. Wyglada ze jest w bardzo dobrej kondycji, jedynie siersc wyglada nieciekawie(matowa i dosc zadka jak na ta pore roku) ale to moze byc kwestia nieodpowiedniego zywienia. Mam duzo telefonow w jego sprawie ale niestety bariera w adopcji jest wiek:((przykre to i smutne bo kazdy mowi ze bardzo ciezko znosi smierc i odejscie czworonoga:(niestety nie jest im tak samo smutno patrzac na jego los.Sama bym go chetnie wziela ale mam dwie bernenskie suki niesterylizowane a Blakowi chcialabym oszczedzic narkozy w tym wieku jesli jego stan zdrowotny tego nie wymaga. Blake aktualnie przebywa pod Warszawa ale istnieje mozliwosc zorganizowania transportu! pozdr Quote
Atomowka Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 A ja szczerze nie wyobrażam sobie żeby ten pies poszedł do adopcji bez kastracji. Na dogo jest multum psów o wiele starszych które przeszły kastrację bez komplikacji. Tym bardziej,że po kastracji pies mógłby zostac u Ciebie. Dziwne podejście Quote
daria1990 Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 blakę fajne psisko, wiesz ale pewnie to nie były berny!! u bernów to duże ryzyko w tym wieku biorąc pod uwagę, że weteranów mało dozywa, awiele z bernów odchodzi w wieku 6-8 lat!! Quote
horacy dwa Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 daria1990 napisał(a):blakę fajne psisko, wiesz ale pewnie to nie były berny!! u bernów to duże ryzyko w tym wieku biorąc pod uwagę, że weteranów mało dozywa, awiele z bernów odchodzi w wieku 6-8 lat!! Tak w tej rasie to na prawdę wiekowy pies i trzeba szczególnie uważać,ale nie wykastrowany pies to też problem.Zachwyciłam się nim jest piękny jak to bernuś ,ale też mam niewysterylizowaną sunię berneńską i nawet jak przez chwilę się rozmarzyłam to odpada.Zresztą mieszkam w kamienicy i moja sunia śpi w łóżeczku co pewnie u bernulków jest raczej rzadkie.Black miał inne warunki więc pewnie trzeba szukać mu podobnych. Quote
Atomowka Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Owszem jak na Berna to psiak wiekowy, ale dziewczyny jeszcze nie na tyle żeby nie móc zapłodnić suczki a to chyba nie potrzebne nikomu. Jaką macie gwarancję,że dom do którego pójdzie nie użyję go do zapładniania? Otóż żadnej ! Quote
daria1990 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 ale można mu znaleść dobry dom, taki bez suczek/ewentualnie po sterylkach, i z dobrym ogrodzeniem, ewentualnie mieszkanie i spacery na smyczach! Ostatnio na forum mieliśmy przypadek odejścia przez narkozę dużej szwajcarki! chyba wszystkich na forum to zasmuciło Quote
Atomowka Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Dara wybacz ale chyba jesteś straszną optymistką. Znaleźć można owszem, ale jaka masz pewność,że domek który deklarował, że będzie z nim tylko na smyczy chodził faktycznie będzie tak postępował? Jaka masz pewność,że jeżeli w domu będą sterylizowane suczki, to że psiak nie zapłodni jakiejś psiej sąsiadki. Jaką masz pewność,że nie pójdzie do pseudo-hodowcy? Kurde to jest pies bardzo bardzo w typie, oddanie go bez kastracji jest nierozważne i nieodpowiedzialne. zeby z tego waszego bernusia za rok nie było kolejnych 5-ciu które będą szukały domu Quote
horacy dwa Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Atomowka napisał(a):Owszem jak na Berna to psiak wiekowy, ale dziewczyny jeszcze nie na tyle żeby nie móc zapłodnić suczki a to chyba nie potrzebne nikomu. Jaką macie gwarancję,że dom do którego pójdzie nie użyję go do zapładniania? Otóż żadnej !Podpisuję się pod tym ,też uważam ,że bardzo ryzykowne jest wydanie nie wykastrowanego psa.Tym bardziej rodowodowego może być łupem dla pseudo hodowcy. Quote
Kreska-K5 Posted November 20, 2010 Author Posted November 20, 2010 Dziekuej za Wasze sugestie i uwagi ale proponuje troszke zaglebic sie w tajniki wiedzy weterynaryjnej oraz rasy.Kastracja w tym wieku u berna (i nie tylko ) to jak rosyjska ruletka a ja nie bede ryzykowac jego zycia wole dluzej poczekac na odpowiedzialny domek. Prosze sobie wyobrazic ze sa jeszcze tacy ludzie do ktorych mozna miec 100% zaufanie:). Jestesmy na bardzo dobrej drodze;) pozdr Quote
horacy dwa Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Rasę znam bo mam rodowodową suczkę berneńską,wiem jakie są delikatne i jak szybko potrafią od nas odejść.Niestety nie mam już tak dużego zaufania do ludzi jak Ty ,ciągle widzę porzucone psy u siebie w pracy bo pracuje poza miastem,pijaków prowadzących rasowe lub w typie rasy psy.Wiem ,że tych ludzi nie stać na takie psy więc pewnie ktoś im je podarował jak nie miał co z nimi zrobić.Piszę to tylko dlatego ,że znam tą rasę wiem jakie to przytulaki i jak bardzo potrzebują dobrego człowieka ,dobrej karmy i często leczenia .Proszę tylko sprawdź dobrze dom i miej z nim kontakt.Widuję już szwajcara na łańcuchu na wsi przy budzie i goldena w dudzie w maleńkim kojcu na wsi.Jadąc codziennie do pracy oglądam to i widzę cierpienie tych zwierząt które człowieka widzą tylko gdy stawia im miskę z jedzeniem.Ludziom już na słowo nie ufam,muszę sprawdzić .Cieszę się ,że masz jeszcze zaufanie do ludzi mam nadzieję ,że znajdziesz mu dobry domek.Wiem ,że są też cudowni ludzie i oby on w końcu na takich trafił. Quote
Kreska-K5 Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 Mam swiadomosc tego o czym piszesz. Nigdy nie wydalam i nie wydam psa ludziom "pierwszym z brzegu". Istnieje cos takiego jak wizyty przed i poadopcyjne, odpowiednia umowa adopcyjna wiec mam nadzieje ze na lancuch nie trafi ;).Nawet w schronach podchodza bardzo ostroznie do psow w tym wieku. Jak masz bernenczyka to moze jestec uzytkownikiem forum szwajcarow?;) pozdr Quote
Kreska-K5 Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 Dzis w koncu dopisala pogoda i na chwile wyjrzalo sloneczko, mozna bylo wyjsc na spacer i w week opiekunki maja wiecej czasu na obrobke zdjec psie ploteczki milosc w wydaniu Blaka jest bezgraniczna jak ogladam te ujecia to sciska mi gardlo ze Blake w zyciu nie mial tyle szczescia zeby trafic w kochajace rece wtulam sie... jestem Twoj, ufam Ci... hej mam łachotki ... jestem taki dostojny i czasem powazny, w koncu mam swoje latka Blake pozdrawia i dziekuje za opieke i wielkie serce jakim zostal obdarzony pozdr Quote
Atomowka Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 On jest cudowny, piękne psisko, wspaniały Quote
Recommended Posts