Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Balbinka to malutka sunia która waży ok. 4 kg. Trafiła do przytuliska na początku maja 2010, ktoś ją porzucił. Ma ok. 3 lat. Na początku była bardzo przerażona schroniskiem, w ogóle nie mogła się odnaleźć. Później zaprzyjaźniła się z jednym z pracowników i została jego wierną przyjaciółką - wszędzie chodzi za Panem, nie widziałam jeszcze żeby Pan był sam bez niej. Są nierozłączni. Balbinka jest niestety zaczepna do innych psów - gdy jakiś podejdzie do jej Pana, warczy, nawet potrafi capnąć, co nie zawsze kończy się dobrze dla niej... Do kotów też pewnie taka jest, nie sprawdzaliśmy. Do ludzi też, dlatego wolałabym żeby znalazła dom bez dzieci. Dla niej przydałaby się spokojna, najlepiej starsza Pani, bez innych zwierząt i dzieci. Ze względu na rozmiary nadaje się do mieszkania w blokach.

Najbardziej przydałby się DT... Po zabiegach pielęgnacyjnych, z ładnymi zdjęciami na pewno szybko znalazłaby domek.

Ogłoszenia potrzebne !

maj :

i aktualne zdjęcia :

Posted

mshume napisał(a):
Czy sunia jest po sterylce? Czy waga 4 kilo to prawda? Czy to tak na oko?

Jeszcze nie, ale mam zamiar zabrać ją na sterylkę do Łodzi.
Wagę oceniłam na oko - nie dam rady zważyć jej w przytulisku.
Ile ważyła Pchełka ? Pamiętasz ?

Posted

mshume napisał(a):
A balbina capie zębami? czy juz nie?

Capie :( I w schronisku raczej jej nie przejdzie :( Dlatego tak bardzo bym chciała żeby znalazł się jakiś DT...

Posted

mshume napisał(a):
Napisz dokładnie w jakich sytuacjach.

Jak do jej Pana zbliżają się inne psy, ludzie. Ona zawzięcie go broni. Raz jak nawet przeszłam koło tego pracownika to złapała mnie za nogawkę.
Jak Pana nie ma w pobliżu (a to rzadko się zdarza, bo ona za nim krok w krok chodzi) to nie zauważyłam żeby warczała czy próbowała kogoś ugryźć, po prostu nie zwraca uwagi.

• 3 weeks later...
Posted

No niestety :(
Ale ja mam nadzieję że jednak znajdzie się ktoś, kto się nią zainteresuje...
Wiktor też nie był do adopcji, a teraz ? :) Wystarczyło tylko, że opuścił schronisko...

• 2 weeks later...
Posted

Balbinki już nie ma :( Jest za TM... Zagryzły ją inne psy... Próbowali ją ratować, ale obrażenia były bardzo rozległe, wdało się zakażenie, sunia bardzo cierpiała :( Została uśpiona :(

W Głownie jest bardzo duże przepełnienie, dlatego tak bardzo potrzebne są domki tymczasowe...

Posted

Biedna mała. Ona była zadziorna do innych psiaków i to pewnie dlatego. A czy to pogryzienie sprzed 2 tygodni, czy kolejne tak zrobiło ? :( Biegaj za TM malizno

• . Napisz tez na ogólnym wątku :(
    nika28 napisał(a):
    Balbinki już nie ma :( Jest za TM... Zagryzły ją inne psy... Próbowali ją ratować, ale obrażenia były bardzo rozległe, wdało się zakażenie, sunia bardzo cierpiała :( Została uśpiona :(

W Głownie jest bardzo duże przepełnienie, dlatego tak bardzo potrzebne są domki tymczasowe...

• Posted

mshume napisał(a):
    Biedna mała. Ona była zadziorna do innych psiaków i to pewnie dlatego. A czy to pogryzienie sprzed 2 tygodni, czy kolejne tak zrobiło ? :( Biegaj za TM malizno
  • . Napisz tez na ogólnym wątku :(

• Chyba to było kolejne pogryzienie :(