Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam serdecznie,
mam na imie Agnieszka i jamniczkę w wieku 1 rok i 3 miesiące. Frotka jest bardzo wrażliwa, delikatna i emocjonalna. A jednocześnie mądra i szybko się uczy, reagując jedynie na pochwały (podniesienie głosu wywołuje u niej stres i hamuje rozwój). Nie potrafię jedynie nauczyć jej, że jestem jedyna osoba, od której może wziąć jedzenie - a właśnie na tym najbardziej by mi zależało. Nie jest to moja fanaberia, czy ambicja. Niedługo przeprowadzam się do domu, w którym mieszka kobieta nienawidząca psów. Parę lat temu otruła 9 -letniego owczarka podhalańskiego.
Bardzo proszę o pomoc - namiary na szkółkę dla piesków, w której są opanowani treserzy, potrafiacy bezstresowo nauczyć pieska między innymi tej komendy, która opisałam. Szukam szkółki najchetniej w Warszawie, ale mogą też być okolice.
Pozdrawiam serdecznie
Aga

Posted

Frotka wczoraj w Krakowie byla impreze "Psy góra" do wawki zawita ona bodaj we wrzesniu i tam byly organizowane pokazy agility. Byli ludzie ze szkolki Russ ze swoimi psiakami. Duzo z psiakow z tej szkoly to filmowa elita moze u nich bedziesz sie szkolic z psica. Na marginesie ludzie fantastyczni z pasja milo bylo ogladac jak pracuja z psiakami byla to zabawa pies - własciciel.
jak co namiary na szkole moge wyslac PW

Posted

Gosiu,
dziękuję za namiar. :lol:

GeBa,
jasne, że poproszę o ten kontakt na PW. :lol:

Jestem w trakcie robienia rozeznania i na pewno zdecydujemy się z Froteczką na jakiegoś prywatnego tresera, bo szkółki nie uczą tej komendy na zajęciach w grupie.

Wielkie dzięki za odzew i pomoc :multi:

aga