frotka32 Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 Witam serdecznie, mam na imie Agnieszka i jamniczkę w wieku 1 rok i 3 miesiące. Frotka jest bardzo wrażliwa, delikatna i emocjonalna. A jednocześnie mądra i szybko się uczy, reagując jedynie na pochwały (podniesienie głosu wywołuje u niej stres i hamuje rozwój). Nie potrafię jedynie nauczyć jej, że jestem jedyna osoba, od której może wziąć jedzenie - a właśnie na tym najbardziej by mi zależało. Nie jest to moja fanaberia, czy ambicja. Niedługo przeprowadzam się do domu, w którym mieszka kobieta nienawidząca psów. Parę lat temu otruła 9 -letniego owczarka podhalańskiego. Bardzo proszę o pomoc - namiary na szkółkę dla piesków, w której są opanowani treserzy, potrafiacy bezstresowo nauczyć pieska między innymi tej komendy, która opisałam. Szukam szkółki najchetniej w Warszawie, ale mogą też być okolice. Pozdrawiam serdecznie Aga Quote
SuperGosia Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 www.tresura.info Sprawdzone przeze mnie i mojego jamnika :lol: "Wujek" Konrad jest the best :multi: Quote
GeBa Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 Frotka wczoraj w Krakowie byla impreze "Psy góra" do wawki zawita ona bodaj we wrzesniu i tam byly organizowane pokazy agility. Byli ludzie ze szkolki Russ ze swoimi psiakami. Duzo z psiakow z tej szkoly to filmowa elita moze u nich bedziesz sie szkolic z psica. Na marginesie ludzie fantastyczni z pasja milo bylo ogladac jak pracuja z psiakami byla to zabawa pies - własciciel. jak co namiary na szkole moge wyslac PW Quote
frotka32 Posted July 25, 2006 Author Posted July 25, 2006 Gosiu, dziękuję za namiar. :lol: GeBa, jasne, że poproszę o ten kontakt na PW. :lol: Jestem w trakcie robienia rozeznania i na pewno zdecydujemy się z Froteczką na jakiegoś prywatnego tresera, bo szkółki nie uczą tej komendy na zajęciach w grupie. Wielkie dzięki za odzew i pomoc :multi: aga Quote
Recommended Posts