Jump to content
Dogomania

Karolek- cudowna malizna do pokochania od zaraz- już w domku !!!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

Ewi który nr telefonu jest aktualny? Bo w Twoim pierwszym poście jest inny ( 507....) nr niż podałaś teraz ( 607...), a ja też mam zupełnie inny nr telefonu do Ciebie ( 511...)

• Replies 151
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No i ok... ale poza jednym panem... który był chyba dość dziwny nikt do mnie nie dzwonił.
A ten pan nie wiem skąd miał namiary, ale wiem, że był z Łodzi, mieszka w domku i jak powiedział "potrzebuje psa, żeby trochę poszczekał". Nie bardzo mi się to spodobało. Zapytałam czy to ma być pies do budy... powiedział, że nie. Stwierdziłam, że mimo pewnych podejrzeń, można go sprawdzić i umówiłam się z nim, że zadzwonię do Eweliny i jakoś się razem umówimy na spotkanie... a ja w przeciągu najwyżej kilku godzin do Niego zadzwonię. Powiedział, że ok. Po skontaktowaniu się z Eweliną (u której psiak przebywa) i ustaleniu jakie godziny im pasują zadzwoniłam do owego Pana, który powiedział mi "Ale nie, proszę pani... bo już mi psa przywieźli i już nieaktualne".
No to chyba nie muszę komentować takiej sytuacji...

Posted

Przede wszystkim chciałabym powiedzieć,że Karolek jest cudownym pieskiem. Ma bardzo pogodne i żywe usposobienie. Uwielbia wszelkiego rodzaju mizianki i przytulanki. Najlepiej czuje się w łóżku ale nie swoim kojcu aczkolwiek całą noc ładnie przesypia na swoim miejscu tylko czasem nad ranem wskakuje do łóżka by potowarzyszyć aczkolwiek robi to dyskretnie i delikatnie nie budząc człowieka. Ponadto chcę dodać, iż potrafi bawić się piłeczką i przynosi ją do ręki by ponownie nią rzucać. Uwielbia delikatnie podgryzać dłonie by zwrócić na siebie uwagę. Lubi być w centrum otoczenia. No i przede wszystkim uwielbia jeść na dywanie. Toteż jedzenie wygląda tak, że bierze kęs i wędruje przez tv po czym wraca do kuchni i tak chodzi sobie aż się naje. Jeśli chodzi o agresywność w stosunku do ludzi nawet obcych łasi się, liże dłonie, chętnie obdarowuje buziakami. Jedynie co to czasem warknie podczas spaceru gdy widzi dużego psa typu: amstaff, buldog, husky.
W domu-a mieszkamy w bloku- zachowuje się wręcz idealnie czasem szczeknie gdy usłyszy, że ktoś zapala światło bądź też gdy sąsiadka otwiera u siebie drzwi.
Ponadto Karolek lubi być karmiony z ręki wtedy każda nowość mu bardzo smakuje. Najlepiej jednak blenderować ryż z kurczakiem i probiotykiem wtedy zjada wszystko bo jeżeli pokroimy na drobne kawałki mięso i zmieszamy z ryżem to mały cwaniak wypluwa ryż wyjadając samo mięsko.
Najważniejsze również jest to,że piesek nie brudzi w domu z wyjątkiem incydentu biegunkowego ale to każdemu może się przydarzyć. Mimo tego, że Karolek przebywa u nad od 27.10.2010 r. zdążyliśmy już go pokochać i jest pełnoprawnym członkiem naszej rodziny.

Dlatego chcemy by trafił w dobre ręce i miał ciepły, kochający domek, w którym będzie czuł się bezpiecznie. Gdyby nie nasza sytuacja czyli moja niepełnosprawność oraz alergia i problemy babci z poruszaniem się psiak mógłby być nasz. A spacery z 3 piętra o kulach + pies na smyczy w deszczowy dzień to nie lada wyczyn a wszelaki upadek w moim przypadku kończy się złamaniem gdyż cierpię na nowotwór kości, które łamią się jak zapałki.

P.S. Karolek nie wiedzieć czemu lęka się odkurzacza.

Posted

"Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem" -/ Mark Twain/

Posted

W weekend była biegunka ale szybko została opanowana.
Dziś jedziemy do weterynarza po specjalną karmę dla alergików i leki by Karolek nie wygryzał sobie sierści i nie ranił się.
No i od tej pory zaczyna się ostra dieta czyli przyjmowanie leków i te antyalergiczne chrupki-sucha karma.
Oby posmakowała małemu cwaniakowi.
Poza tym humorek mu dopisuje.

[video=youtube;Qu2dEsWrWuE]http://www.youtube.com/watch?v=Qu2dEsWrWuE[/video]

Posted

Motto:p Karolka:p to:

"Lubię słowo "indolencja". Dzięki niemu moje lenistwo wydaje się czymś niezwykle wyrafinowanym."
Bern Williams
:cool1::cool1::cool1:

:lol::lol::lol:

Posted

Wczoraj tj 22.11.2010r Karolek odwiedził swoją Panią Doktor i tak oto:

- od razu na kark zaaplikowano mu lek przeciw pasożytom
- został zaczipowany
- dostał specjalną karmę ROYAL CANIN Hypoallergenic Small Dog 1kg oraz kolorowy kubeczek z miarką i wytyczne jaką porcję ma spożywać w ciągu dnia
- Pani Doktor dała także kapsułki z kwasem omega 3 by nawilżyć suchą skórę Karolka

(kapsułkę aplikuję się do pyszczka)
- teraz obowiązuje go ścisła dieta czyli: woda, karma Hypoallergenic, 1 kapsułka na dzień z kwasem omega 3

A ponadto:

- humorek dopisuje, karma mu smakuje oraz chętnie spaceruje
- ulubione zajęcia to: leżakowanie i zabawa z piłeczką oraz zaczepianie domowników w celu zwrócenia uwagi na swoją małą osobę, tulenie, smyranie
i czesanie to oczywiście obowiązkowe zajęcia w ciągu dnia o przytulaniu już nawet nie wspominam bo to także istotne

Posted

Znalezione przypadkowo:

"To tylko pies, tak mówisz
tylko pies...
a ja ci powiem
że pies to często jest więcej niż
człowiek
on nie ma duszy, mówisz...
popatrz jeszcze raz
psia dusza większa jest od psa
i kiedy się uśmiechasz do niej
ona się huśta na ogonie
a kiedy się pożegnać trzeba
i psu czas iść do psiego nieba
to niedaleko pies wyrusza
przecież przy tobie jest psie niebo
z tobą zostanie jego dusza"

B. Borzymowska

Posted

Dziewczyny nie wiem jakim cudem ale dzisiaj ukazało się jeszcze raz moje ogłoszenie że oddam małego 5 letniego pieska i jak tydzień temu jest spore zainteresowanie.Dzwonią co prawda różni ludzie ale podaje namiary na tego malucha więc będą na pewno do Was dzwonić

Posted

Napisałam e-maila i posłałam fotki do......pewnej gazety....3majcie kciuki.
Liczymy na duży artykuł o nas.
Zróbmy co się da by Karol miał dobry dom, u nas ma dobrze ale moja alergia i spacery są utrudnieniem.
Kochamy go jak własne dziecko.
Przecież każdy psiarz tak ma.. własnego psa kocha się jak własne dziecko..