Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzięki dziewczyny!
Zachodzę w głowę, co to może być... Czuję, że będę miała szpital w wakacje.
Przecież pynio-prosiaki nie dadzą jej spokoju jakbyco.
Już łażą za nią cała trójcą, bo przeciez ona jakaś "dziwna", zaglądają co rusz do szafy.

Tina ma gorące uszy. Co to znaczy? Temperatura?

Posted

No nie, nic nie widać. Ale tył ma bolesny, dotykałam ją w okolicach ogonka i widać, że coś ją tam boli. No i ona aż zrobiła koo i sio... chyba z bólu, no nie wiem. Przyszła cała umorusana.

Posted

Rentgen wykazał pęknięcie kości miednicy. Stąd ból :-( Musiala od kogoś oberwać. Na szczęście obejdzie się bez zabiegu. Tina ma przez 4-5 tygodni nie chodzić i nie skakać.
Jak to zrobić???
Największe problemy będa z koo, bo naprężenia powodują ból. Dostała jakieś pasty na poślizg...
No, to muszę wymyślić jakąś strategię postępowania z Wiewiórem i tercetem...

Celinko, dziekuję za telefon ;)

Posted

Dobrze,że zabiegu być nie musi-BidnaToneczka-jak to Ją musi boleć...:-(:-(:-(

Co za wredoty tak postąpiły z bezbronnym, spokojnym Koteczkiem...:shake::shake::shake:

Może zbuduj Jej prowizoryczny kojec,żeby Tercecik nie miał dostępu a i Ona była swobodna-wtedy możesz Jej dać kuwetę z piaskiem na potrzeby...sama nie wiem...ja kiedyś swojemu koteczkowi postawiłam kojec dziecinny-pożyczyłam od sąsiadów-mieli odchowane dzieci..Bemolek tylko podchodził do szczebelków a Dyzio miał swobodę...i spokój.

Posted

Wiewiórek grzeczny jest. Wlazła sobie do skrzyni kanapy i tam zamieszkała.
Wyszła podjeść sobie; noszę toto na rękach, bo ona stołuje się na parapecie kuchennym. Oblucji nijakich nie było :cool1:
Trójeczka jej asystuje, nawet machnęła każdej po nosie ogonem, przywitała się z nimi i wlazła w swoją dziuplę. Będzie dobrze cioteczki, uffff....;)

Posted

Biedniusi Wiewiórek. Pogłaszcz ję od ciotki z daleka, niech będzie grzeczniusia i szybciutko zdrowieje.

Podobno w Ignalinie, koło Lidzbarka jest dobry wet, to chyba bliżej niż do Olsztyna, jakbyś chciała to poproszę mamę o dokładne namiary.

Posted

[B][COLOR="Red"]Akucha ma już WAKACJE[/COLOR][/B] :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb:

Wiewiórek z dziewczynami siedział i wszystkie bardzo grzeczne!!!!
Tinka wyszła się ze mną przywitać razem z pynio-prosiakami :lol:
Łapeńki ma kolebiące i koślawe, ale drepcze dzielnie... tylko troszkę oczywiście.
W nocy trzy razy do niej wstawałam, bo chciała jeść! I wybierała się na dwór, ale ma szlaban. Jeszcze czasami płacze trochę, ale lepiej, kochane, lepiej jest ;)

Kaerjot, wygłaskałam i szepnęlam do uszka od kogo!
Nigdy nie słyszałam o Ignalinie k/Lidzbarka :oops:
Powiem Ci, że mam takie zaufanie do swojego weta, że kilometry to pryszcz. Cudowny facet i wyciągał mi zwierzaki z takich opresji; zna je wszystkie od szczeniąt i kociąt, więc lecę do niego zawsze. Przyjmuje mnie nawet w święta. Ale dziękuję za zainteresowanie, daj mi namiary na tego weta, to rozpowszechnię u nas, bo ludzie mnie często pytają o porządnych weterynarzy w okolicy.

Brązowa, ona siedzi najczęściej za oknem na swojej drabince do wchodzenia, ale czasem na korytarz wejdzie pod nasze drzwi i do ogrodu. Nie odchodzi nigdzie, bo ona taka trochę jak pies. Zawsze z nami. Płochliwa i strachliwa. Żadnych śladów po zderzeniu z autem nie ma, futerko normalne, skóra bez zadrapań. Na łapce, od wewnątrz, małe powierzchowne zadrapnie.
Mamy kotlownię pod mieszkaniem, ona może się tam dostać przez wsyp na miał. Przyszło mi do głowy, że może wskoczyła na klocki drewna, które tam mamy na półkach. Może taki klocek na nią spadł?! Mogło tak być...

Posted

:loveu::loveu::loveu:-Kochana i Dzielna Dziewczynka a Tercecik jak grzeczny....czasem nas zaskakują te nasze Pociechy.

Klocki są duże i ciężkie??? Czy ktoś dopadł biedne Kociątko???:-(

Buziaki dla WAS!!!!

Posted

biedna kicia ale szczęście jedno, ze bez operacji!
Teraz Akucha musi coś smacznego kotkowi upolować codzień, żeby zdrówko szybko powracało;)
To upolowane to oczywiście w puszeczkach;)