Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 603
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ageralion']Dziewczyny pilnie potrzebuje pomocy z transportem Tigi ze Szczecina do Gorzowa, ewentualnie z Gorzowa do Skwierzyny na dzisiaj wieczor... pomozcie inaczej sunia wyladuje na lancuchu :placz:[/QUOTE]

Udało się coś znależć? Z Gorzowa do Skwierzyny daleko nie jest, nie planuję wyjazdu w te strony, ale jak pilnie potrzebne i nie ma innej możliwości, to mogę pojechać.

Posted

[quote name='Kajusza']gorzowskie zchronisko zalewa, zarządzona jest ewakuacja!!!!!!! szukamy bezpłatnych dt dla psów na cito!!!!!!!!!!!!![/QUOTE]
Cholera jasna!! Dziewczyny dzwoncie do radia, piszcie do lokalnych mediow!! Niech jak najwiecej ludzi sie dowie o sytuacji, moze rusza z pomoca jak to bylo w Krakowie w zeszlym roku... musza pomoc!! RMF bardzo pomogl...

Posted

[quote name='ageralion']Cholera jasna!! Dziewczyny dzwoncie do radia, piszcie do lokalnych mediow!! Niech jak najwiecej ludzi sie dowie o sytuacji, moze rusza z pomoca jak to bylo w Krakowie w zeszlym roku... musza pomoc!! RMF bardzo pomogl...[/QUOTE]

media wiedzą, ale niestety schron zalewa juz drugi raz, poprzednio na wiosnę ..... i ludziom chyba sie wyczerpują odruchy serca :-( nie wszystkie psy mają deklaracje dt. Wtedy duzo psów nie wróciło,bo dt okazały sie ds, i liczba potencjalnych dt zmalała :-(

[quote name='koelka']Jest tymczas u behawiorysty dla 2 amstaffów. Dzwoniłam do radia Eska - wiedzą o akcji, będą nadawać. Szukamy dalej, potrzebne bezpłatne tymczasy, pilne!!![/QUOTE]

własnie wróciłam ze schronu (zaraz ide do pracy), pojechał tylko Karlos, bo tylko jedno miejsce było wolne. POtem na jego wątku Milka_ powstawia fotki Karlos, który dzis pierwszy raz od kilku miesiecy biegał wolno, bez smyczy i ograniczeń (na ogrodzonym terenie oczywiście) :-)

Posted

Sprostuję może co nieco.
Nie ma zarządzonej żadnej ewakuacji. Ewakuację zarządzić może wyłącznie Urząd Miasta.
I na pewno zostanie to wyraźnie ogłoszone.
Póki co pompy chodzą, raz jest lepiej a raz gorzej, obecnie 5 boksów jest zalanych i stoi pustych.
Za chwilę wstawię fotki.

Posted

jak nie będzie padać,to ja jutro jadę do psiaków ;)

schronisko zalewa,ale tragedii nie ma . a panika nie potrzebna :)
owszem jest źle,ale cały czas schronisko działa w tej sprawie
wiadomo,że skoro z dnia na dzień wody przybywa,to i w schronisku więcej wody :(
[IMG]http://www.armator.com.pl/wykres1.php?param=80&param2=Warta&param3=Gorz%F3w%20Wielkopolski[/IMG]
[url]http://www.armator.com.pl/stan_wod/Warta/Gorzow-Wielkopolski/80[/url] <- tu widać jak woda się podnosi ...
gorzej wygląda sytuacja miedzy boksami,niż w boksach,bo na szczęście wszystkie były brukowane i co za tym idzie położone są wyżej

ale deklaracje bardzo potrzebne,więc orientować się kto może :)

Posted

[img]http://img94.imageshack.us/img94/3102/dsc01351d.jpg[/img]

Nowa sunia. Póki co niewiele o niej wiadomo.
Grubasek z niej straszny. Spokojnie dała się pogłaskać.

[img]http://img402.imageshack.us/img402/8305/dsc01223a.jpg[/img]

[img]http://img508.imageshack.us/img508/6186/dsc01246j.jpg[/img]

Posted

[COLOR=red][B]Zbieramy deklaracje na hotel dla Dony.
Kogo dopisać? [/B][/COLOR]

[B][B]Deklaracje stałe :

1. Zuza911 - 50 zł
2. Gryf80 - 30 zł

Posted

[quote name='Kana'][COLOR=red][B]Zbieramy deklaracje na hotel dla Dony.
Kogo dopisać? [/B][/COLOR]

[B][B]Deklaracje stałe :

1. Zuza911 - 50 zł
2. Gryf80 - 30 zł

3. Kajusza - 20 zł
4. koelka - 20 zł
5. koleżanka koelki - 20 zł

Mamy 140 zł deklaracji stałych - brakuje 260 zł.

Posted

[quote name='Kajusza']Białasek jest super!!! Totaki przytulak, od razu wpakował mi się na kolana, i wycałował :-) [/QUOTE]

To może białasek ? :)
4 letni, kastrowany, w schronie nie sprawia żadnych problemów i nie wykazuje agresji.
Więcej o zachowaniu może powiedzieć Kajusza, bo z nim wychodzi :)

Posted

[quote name='koelka']3. Kajusza - 20 zł
4. koelka - 20 zł
5. koleżanka koelki - 20 zł

Mamy 140 zł deklaracji stałych - brakuje 260 zł.[/QUOTE]

jak idzie zbiórka ?? słyszałam że mało osób zagląda do Dony wątku ,pomóżmy wszyscy razem tej suni , 10 kończy się bazarek ode mnie też skapnie jakiś grosik

kto pomoże Donie ??????????

Posted

[quote name='ania z poznania']Dziewczyny, szukamy astka, chłopaka, w miarę młodego i bezproblemowego, do sprawdzonego,bardzo fajnego domu, do Konrada, tego co wziął Tamarę. Jeżeli ktoś wie o takim to proszę o info :)![/QUOTE]

to proponuje Białaska albo Hugo.

Hugo w boksie siedzi z Comą, i jest jej podporządkowany, ona rządzi w tym związku, także sądze, że z inną suką (nawet dominującą) by się zgodził. Nie widziałam, żeby kiedykolwiek między nimi były spięcia czy walki.

Białas (mój pupilek :-) ) wg mnie w doświadczonym domu by się zgodził z innym psem. Co prawda od pewnego czasu zaczął warczeć na psy, w bezpośrednim kontakcie, ale wydaje mi się, że jest to do wyprostowania. Na początku zachęcał psy do zabawy.