czikusiowa Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 nie ma w schronie ani błękitnej suni,ani Marsa bynajmniej nie dzisiaj do godz 15 :) Quote
ageralion Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Dziewczyny pilnie potrzebuje pomocy z transportem Tigi ze Szczecina do Gorzowa, ewentualnie z Gorzowa do Skwierzyny na dzisiaj wieczor... pomozcie inaczej sunia wyladuje na lancuchu :placz: Quote
koelka Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 [quote name='ageralion']Dziewczyny pilnie potrzebuje pomocy z transportem Tigi ze Szczecina do Gorzowa, ewentualnie z Gorzowa do Skwierzyny na dzisiaj wieczor... pomozcie inaczej sunia wyladuje na lancuchu :placz:[/QUOTE] Udało się coś znależć? Z Gorzowa do Skwierzyny daleko nie jest, nie planuję wyjazdu w te strony, ale jak pilnie potrzebne i nie ma innej możliwości, to mogę pojechać. Quote
ageralion Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Udalo sie znalezc miejsce w hoteliku w Gryfinie, gdzie sunia poczeka od jutra rana do niedzieli. A w niedziele tatankas ja zawiezie do Skwierzyny, do DT :) Zwariowany dzien... ;) Quote
Kajusza Posted January 21, 2011 Author Posted January 21, 2011 gorzowskie zchronisko zalewa, zarządzona jest ewakuacja!!!!!!! szukamy bezpłatnych dt dla psów na cito!!!!!!!!!!!!! Quote
ageralion Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 [quote name='Kajusza']gorzowskie zchronisko zalewa, zarządzona jest ewakuacja!!!!!!! szukamy bezpłatnych dt dla psów na cito!!!!!!!!!!!!![/QUOTE] Cholera jasna!! Dziewczyny dzwoncie do radia, piszcie do lokalnych mediow!! Niech jak najwiecej ludzi sie dowie o sytuacji, moze rusza z pomoca jak to bylo w Krakowie w zeszlym roku... musza pomoc!! RMF bardzo pomogl... Quote
koelka Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Jest tymczas u behawiorysty dla 2 amstaffów. Dzwoniłam do radia Eska - wiedzą o akcji, będą nadawać. Szukamy dalej, potrzebne bezpłatne tymczasy, pilne!!! Quote
Kajusza Posted January 21, 2011 Author Posted January 21, 2011 [quote name='ageralion']Cholera jasna!! Dziewczyny dzwoncie do radia, piszcie do lokalnych mediow!! Niech jak najwiecej ludzi sie dowie o sytuacji, moze rusza z pomoca jak to bylo w Krakowie w zeszlym roku... musza pomoc!! RMF bardzo pomogl...[/QUOTE] media wiedzą, ale niestety schron zalewa juz drugi raz, poprzednio na wiosnę ..... i ludziom chyba sie wyczerpują odruchy serca :-( nie wszystkie psy mają deklaracje dt. Wtedy duzo psów nie wróciło,bo dt okazały sie ds, i liczba potencjalnych dt zmalała :-( [quote name='koelka']Jest tymczas u behawiorysty dla 2 amstaffów. Dzwoniłam do radia Eska - wiedzą o akcji, będą nadawać. Szukamy dalej, potrzebne bezpłatne tymczasy, pilne!!![/QUOTE] własnie wróciłam ze schronu (zaraz ide do pracy), pojechał tylko Karlos, bo tylko jedno miejsce było wolne. POtem na jego wątku Milka_ powstawia fotki Karlos, który dzis pierwszy raz od kilku miesiecy biegał wolno, bez smyczy i ograniczeń (na ogrodzonym terenie oczywiście) :-) Quote
Milka__ Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Sprostuję może co nieco. Nie ma zarządzonej żadnej ewakuacji. Ewakuację zarządzić może wyłącznie Urząd Miasta. I na pewno zostanie to wyraźnie ogłoszone. Póki co pompy chodzą, raz jest lepiej a raz gorzej, obecnie 5 boksów jest zalanych i stoi pustych. Za chwilę wstawię fotki. Quote
czikusiowa Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 jak nie będzie padać,to ja jutro jadę do psiaków ;) schronisko zalewa,ale tragedii nie ma . a panika nie potrzebna :) owszem jest źle,ale cały czas schronisko działa w tej sprawie wiadomo,że skoro z dnia na dzień wody przybywa,to i w schronisku więcej wody :( [IMG]http://www.armator.com.pl/wykres1.php?param=80¶m2=Warta¶m3=Gorz%F3w%20Wielkopolski[/IMG] [url]http://www.armator.com.pl/stan_wod/Warta/Gorzow-Wielkopolski/80[/url] <- tu widać jak woda się podnosi ... gorzej wygląda sytuacja miedzy boksami,niż w boksach,bo na szczęście wszystkie były brukowane i co za tym idzie położone są wyżej ale deklaracje bardzo potrzebne,więc orientować się kto może :) Quote
Milka__ Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 [img]http://img94.imageshack.us/img94/3102/dsc01351d.jpg[/img] Nowa sunia. Póki co niewiele o niej wiadomo. Grubasek z niej straszny. Spokojnie dała się pogłaskać. [img]http://img402.imageshack.us/img402/8305/dsc01223a.jpg[/img] [img]http://img508.imageshack.us/img508/6186/dsc01246j.jpg[/img] Quote
iwcia93 Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 tej suni już nie ma ;p chyba właściciel odebrał :) Quote
Kana Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 [COLOR=red][B]Zbieramy deklaracje na hotel dla Dony. Kogo dopisać? [/B][/COLOR] [B][B]Deklaracje stałe : 1. Zuza911 - 50 zł 2. Gryf80 - 30 zł ______________________ Razem : 80 zł [/B][/B] Quote
koelka Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 [quote name='Kana'][COLOR=red][B]Zbieramy deklaracje na hotel dla Dony. Kogo dopisać? [/B][/COLOR] [B][B]Deklaracje stałe : 1. Zuza911 - 50 zł 2. Gryf80 - 30 zł ______________________ Razem : 80 zł [/B][/B][/QUOTE] 3. Kajusza - 20 zł 4. koelka - 20 zł 5. koleżanka koelki - 20 zł Mamy 140 zł deklaracji stałych - brakuje 260 zł. Quote
ania z poznania Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Dziewczyny, szukamy astka, chłopaka, w miarę młodego i bezproblemowego, do sprawdzonego,bardzo fajnego domu, do Konrada, tego co wziął Tamarę. Jeżeli ktoś wie o takim to proszę o info :)! Quote
iwcia93 Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [quote name='Kajusza']Białasek jest super!!! Totaki przytulak, od razu wpakował mi się na kolana, i wycałował :-) [/QUOTE] To może białasek ? :) 4 letni, kastrowany, w schronie nie sprawia żadnych problemów i nie wykazuje agresji. Więcej o zachowaniu może powiedzieć Kajusza, bo z nim wychodzi :) Quote
czikusiowa Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 ale Białasek do innych psów jest chyba nie za bardzo ... a Hugo? chociaż najlepiej,jak się wypowiedzą dziewczyny,które lepiej psiaki znają :) Quote
Canaveral-staff Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [quote name='koelka']3. Kajusza - 20 zł 4. koelka - 20 zł 5. koleżanka koelki - 20 zł Mamy 140 zł deklaracji stałych - brakuje 260 zł.[/QUOTE] jak idzie zbiórka ?? słyszałam że mało osób zagląda do Dony wątku ,pomóżmy wszyscy razem tej suni , 10 kończy się bazarek ode mnie też skapnie jakiś grosik kto pomoże Donie ?????????? Quote
Kajusza Posted January 31, 2011 Author Posted January 31, 2011 [quote name='ania z poznania']Dziewczyny, szukamy astka, chłopaka, w miarę młodego i bezproblemowego, do sprawdzonego,bardzo fajnego domu, do Konrada, tego co wziął Tamarę. Jeżeli ktoś wie o takim to proszę o info :)![/QUOTE] to proponuje Białaska albo Hugo. Hugo w boksie siedzi z Comą, i jest jej podporządkowany, ona rządzi w tym związku, także sądze, że z inną suką (nawet dominującą) by się zgodził. Nie widziałam, żeby kiedykolwiek między nimi były spięcia czy walki. Białas (mój pupilek :-) ) wg mnie w doświadczonym domu by się zgodził z innym psem. Co prawda od pewnego czasu zaczął warczeć na psy, w bezpośrednim kontakcie, ale wydaje mi się, że jest to do wyprostowania. Na początku zachęcał psy do zabawy. Quote
koelka Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Oba psiaki są super, i Hugo i Białasek. Na Łezkę żal patrzeć:( Quote
Kana Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Ta babcia wróciła do wlaściciela czy to tylko domysly? Quote
Recommended Posts