tanitka Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 dzień dobry Zuziu jak ci się żyje w farmerzym domku? :) Quote
farmerka63 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Najnowsze wieści z frontu - panna Zuzanna jednak goni koty . Olew pierwszego dnia pobytu spowodowany był najprawdopodobniej zażenowaniem w nowym domu ;) [B]HU ![/B] zamieniło się w bardzo głośne[B] WOW!WOW!WOW! [/B]z krótką gonitwą...całe szczęście , że nadal krótką ;) Tłumaczymy Zuzi, że to jest zachowanie bardzo demodee i nie comme il faut - robi przepraszające miny i kręci chudym tyłkiem w geście przeproszenia...ale za chwilę od nowa Polska Ludowa ;) Ostatnie gonienie kota odbyło się dzisiaj bladym świtem - SzuSzu usiłowała wleźć mi na głowę , co Zuza odebrała chyba jako atak drapieżcy i wystartowała z tym swoim tekstem stawiając wszystkich śpiących na równe nogi .... wszystkich znaczy Farmera i sznaucery . Oberwała kapciem po zadku i została odesłana do koszyka w trybie natychmiastowym. Pracujemy nad zagadnieniem zatem - ufam we wspomnianą wcześniej inteligencje wyżłów. Nie takich kotożerców wyprowadziliśmy na prostą ;) Apetyt ma jak smok. Trawienie i jego efekty bez zarzutu - mimo zmiany karmy. Dzisiaj rano poszłyśmy na spacer BEZ SMYCZY - niedaleczko - na łąki za stodołą . Trzymała się bardzo blisko i przybiegała na każde zawołanie.Chyba jej u nas dobrze... Przychodzi mi z pewnym trudem pisanie, bo Zuza właśnie cały czas mnie zaczepia - szturcha nosem rękę i usiłuje wpakować mi się na kolana :D:D:D Niesamowite, jak nas szybko zaakceptowała ! Ma sporo kamienia na zębach , ale same ząbki całe - jak u młodego psiaka. Ati mi tłumaczyła, że kamień może być spowodowany marnym żywieniem . I tej wersji się trzymajmy. Może uda mi się w przyszłym tygodniu podjechać z nią do weta na przegląd . Quote
kinga Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 [quote name='farmerka63']. Nie takich kotożerców wyprowadziliśmy na prostą ;) .[/QUOTE] dobrze, ze macie trochę tych kotów w zapasie. Bo nie wiadomo, po którym ona zaskoczy, że jest to jednak demode :-P Quote
farmerka63 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Jak demodee to spoko, gorzej jak stwierdzi, że[B] MODEE [/B]. Ale nie jest to taki atak do zjedzenia - ona tak straszy i tyle... W życiu nie zapomnę jak przywieźliśmy do domu Sagę - omal labkę ze schronu w Gładyszewie . Rzuciła się we wściekłą pogoń za jedną z kocic ( tak od progu ) - co gorzej ogłuchła natychmiast na nasze nawoływania . Kot czmychnął pod łóżko - a ten klops za nim się wbił z zamiarem zeżarcia . No , okropne to było , i nie rokowało najlepiej. Dzisiaj koty defilują Sagusi nieomal po nosie i zwis totalny :D Acha ! Wiadomość dla szefowej Ati - Zuza ma 50 cm w kłębie ! Quote
kinga Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 [quote name='tanitka']no to piękna dziewczyna i mądrutka :)[/QUOTE] jaka piękna :crazyeye: przeciez Ati wyraźnie napisała: KUR-DU-PEL-KA :diabloti::diabloti::diabloti: Quote
tanitka Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 ej tam, bo Ati lubi takie szczudłaki, a ja wolę takie compactowe wyżełki ;) Farmerko czy można liczyć na wiecej zdjęć tej fouskowej? zadzwonił do mnie dziś Pan z Krakowa (w sprawie adopcji Sary z Tarnowskich Gór, która już daaaaaawno ma dom), może tej suni by sie udało. :) Quote
Ati Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 zwlaszcza, ze Anka by go pewnie przeswietlila w Krakowie Quote
farmerka63 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 JASNE, ŻE MOŻNA! Gnębię Martę na kolejny atak i może bardziej profesjonalna sesję fotograficzną. Foszka jest pierwsza na liście - też mnie boli ten czekoladowy nos za kratami.... Najprawdopodobniej pojedziemy w przyszłym tygodniu - odwilż i u nas , więc drogi coraz szersze ;) Quote
farmerka63 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 P.S. Jak Marta nie będzie mogła, to sama pojadę - specjalnie dla tej foszki ! Quote
margaret Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 coś w tym jędzrejewie zarastają pieskom ząbki kamieniem, Sepia miała też cały zapas kamienia w gębie a tak poza tym: małe jest piękne!!! a już małe wyżełkowe to bez dwóch zdań:) Quote
Ati Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 [quote name='tanitka']ej tam, bo Ati lubi takie szczudłaki, a ja wolę takie compactowe wyżełki ;) jakie szczudlaki, pimple maja 56 w klebie Quote
margaret Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Ati trzebaby chyba tytuł wątku zmienić? a ja patrzę w te duże Zuzanki oczka ..... rozpłynąć się można, to tak na fotach tyllko czy w realu też? Quote
margaret Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 a na FB SOS dla wyżłów ktoś dał info że może dać tymczasowy dom wyżełkom w Bydgoszczy, to nawet niedaleko, jakieś 100 km od schronu chyba? Quote
farmerka63 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Małgosiu - do Bydgoszczy kawał drogi. Turlaliśmy się kiedyś do Gruczna ( tuż nad Bydgoszczą ) . Podróż samochodem trwała 3 dobre godziny. To dobre 300 km , albo więcej :( Kto te panny tam dowiezie ? Quote
farmerka63 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 No so Ty ? To czemu myśmy się tyle wlekli ???:crazyeye: ....a mi wyszło 150 ... No tak - Farmer to Farmer... Nie jest piratem drogowym i ma credo życiowe : "Podchorąży zawsze zdąży ":diabloti: Quote
margaret Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 [quote name='farmerka63']No so Ty ? To czemu myśmy się tyle wlekli ???:crazyeye: ....a mi wyszło 150 ... No tak - Farmer to Farmer... Nie jest piratem drogowym i ma credo życiowe : "Podchorąży zawsze zdąży ":diabloti:[/QUOTE] słusznie hehe:) ale troche zgłupłam bo mi Dr Google ze 3 wielkopolskie Jędrzejewa dał do wyboru no i jak na żywo też ma takie oczyska duże Zuzanka? Quote
farmerka63 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 No ma :D Jak ziaba :D Na tym drobnym pyszczku to po prostu dwa brązowe jeziora :D Małpa niewierna ...ja tu siedzę sama i stukam ,a ona Farmerowi towarzyszy na drugim końcu chaty ;) Quote
kinga Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 [quote name='farmerka63']No so Ty ? To czemu myśmy się tyle wlekli ???:crazyeye: :[/QUOTE] bo Ty farmerka to mieszkasz w jakimś dziwnym miejscu :shake:, do Ciebie w kilometrach jest blisko, ale jedzie się chyba dookoła przez całą kulę ziemską. Ode mnie do Ciebie jest wg mapy ze 150 km, a Angelika jadąc po małą - jechała ponad 4 godz. To taka miejscowość - widmo :crazyeye:. Quote
farmerka63 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 No weź mnie nie denerwuj ! Niby to Wasze Jamno to metropolija jakaś, tak ??? U nas są drogi ekologiczne - alternatywne - takie dziury, że trzeba zwolnić i kontemplować krajobrazy:diabloti: Quote
margaret Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 we Wrocławiu drogi też się zrobiły ekologiczne, baaaardzo ekologiczne :evil_lol: jak tak dalej pójdzie to ta cała ekologia pozbawi mnie auta, i bedzie jeszcze bardziej ekologicznie, to tak offtop:) ale ja bym pogadała z tym ewentualnym domkiem tymczasowym, bo jak nie z jędrzejewa to może z innych stanowisk wyżłowych w Polsce się nada, poza tym może domek zechce się sam przemieszczać po tych ekologicznych trasach krajobrazowych:cool3: Quote
farmerka63 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 To jak domek jest mobilny i do tego ma wysokie zawieszenie , to gadaj ! Mamy przecież foszkę i jeszcze jedną czekoladową wyżełkę z długim ogonkiem no i pewnie kilka innych wyżełów w rozmaitych ekologicznych okolicach naszego pięknego kraju... :( Quote
Ati Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 a co wy myslicie, juz prowadze korespondencje, ale nie widze tego DT poniewaz chyba Pani nie ma doswiadczenia nie wie , ze zdarza sie tak iz psa ze schronu, wyciagajac bezposrednio , nie ma mozliwosci przebadac na koty, dzieci, itd wlasnie taka robote robi Dt Pani ma niepelnosprawne dziecko i 10 miesiecznego wyzla- suczke pyta co bedzie jak sie psy nie zgodza, i bedzie trzeba suczke zabrac itd tytul zmieniony Quote
Recommended Posts