dominikabankert Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Mi sie ta Twoja Hawana podoba:) bardzo mi wstyd i głupio ze nie potrafie pomóc tej suni chociaz mieszkam dosyc blisko:( obiecywalam jedynie przetransportowanie a na tymczas nikt nie był tu chetny, co do ogłoszenia to podejrzewam ze już zdjete w poniedziałek sprawdze:([quote name='margaret']Farmerko muszę powiedzieć że aż ci troszkę zazdroszczę, chciałabym tą pannę spotkać f2f, pomiziać:) no i z tym imieniem, mamy 7 propozycji tyle ze nie wiadomo jak się na nie zdecydować, Farmerko może wybierzesz, albo przeforsujesz własną?:)[/QUOTE] Quote
Ati Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 a ja mam jeszcze jedno imie , ktore bardzo mi sie podoba RIVA:) Quote
farmerka63 Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Natchnienie do psich imion mam średnie - zwykle podpieram się netowymi bankami imion ;) Hawana fajne, tylko 3 sylabowe - nie za długie ? Ja wiem, wiem - wyżeły błyszczą inteligencją w panteonie ras i sunia pewnie będzie reagować na Hawana Riva herbu Złocisty Bażant z Farmy pod Świerkami :D ...tylko dla ludziów ciut za długie, prawdaż ? Zdaję się na Wasz gust :) Ja przepraszam, że ociągałam się z tymczasem - wiecie...tu gdzie mieszkam, nie mieszkam sama ...i trzeba rodzince dawkować wzruszenia ;) Ale już rodzina, psiarnia, kociarnia przygładziła piórka po ostatnim dramatycznym tymczasie i możemy ruszać do boju :razz: Dominiko - jak Ci głupio, to jest nas dwie ... Quote
margaret Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 [quote name='farmerka63']Hawana Riva herbu Złocisty Bażant z Farmy pod Świerkami :D [/QUOTE] mi się podoba :evil_lol: no dobra redukując do dwusylabowych: 1. Riva 2. Tanka 3. Waki 4. Meggi 5. Madlene (bo rozumiem, że z francuska będzie się wymawiać:" "Madlen") 6. Szanta hehe ta Szanta to mis ię chyba skojarzyła z jej byłym życiem, bo niedaleko Strzelc Krajeńskich kiedyś był festiwal muzyki szanty a druga sprawa: [B]ale wy to głupie kobiety jesteście!!!!:roll:[/B] na tymczas biorą biedaczkę, latają z ogłoszeniami po mieście i jeszcze czują się głupio z tego powodu, heh kobiety....:stop: Quote
dominikabankert Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 No ale Hawanka to śliczne jest , takie też egzotyczne , skąpane w słońcu Kuby imię ( nie kojarzyć z Fidelem Castro):evil_lol: ale mi Madlen ( takby sie czytało) tez sie podoba Quote
farmerka63 Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 He, he ... W lipcu mieliśmy na 3-tygodniowym tymczasie Szantę - owczarkę szkocką collie - cudniasta była . Piękna, mądra i łagodna. Ta Havana mimo 3 sylab chodzi mi uparcie po głowie - może to w korespondencji do zmarzniętego w schroniskowym kojcu psa ? Żeby ją od jutra nawet osobiste imię grzało . Wiecie : " Kuba wyspa jak wulkan gorąca...!" :cunao::cunao::cunao: [URL]http://www.youtube.com/watch?v=lFD6ohHuFoQ[/URL] Quote
tanitka Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 ja do nadawania imion się nie na daję, ale znam cudną wyżlicę o prześlicznym imieniu BA-BA, może tak? ;) Quote
margaret Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 1. Riva 2. Tanka 3. Waki 4. Meggi 5. Madlene (bo rozumiem, że z francuska będzie się wymawiać:" "Madlen") 6. Szanta 7. BA-BA :) 8. wracamy z Hawaną rację przyznaję że 3 sylaby będą utrudniać, i zapewne skończy się to tak: Hawana - Hana Hawanka - Hanka:) Kuba , wyspa jak wulkan gorąąąąąca:) no dobra marketingowe, szczęsliwe imię ma być, ostatecznie zdecyduje Farmerka chyba, bo może jak ją zobaczy to po prostu będzie wiedzieć? Quote
dominikabankert Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 to może jak o wyspy sie rozchodzi, to ja znowu rzucam na ,,m" Malta Quote
fochu Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 ja tu na zaproszenie Margaret się zjawiam :) a może Indira??? co Wy na to? Quote
dominikabankert Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 ło boże zaraz cały globus bedzie bo to rozumiem od Indii?:)[quote name='fochu']ja tu na zaproszenie Margaret się zjawiam :) a może Indira??? co Wy na to?[/QUOTE] Quote
fochu Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 [quote name='dominikabankert']ło boże zaraz cały globus bedzie bo to rozumiem od Indii?:)[/QUOTE] to od Indiry [B] Gandhi :D [/B] Quote
dominikabankert Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Co to za wyjątkowa sunia, ze tyle skojarzeń przywołuje :)[quote name='fochu']to od Indiry [B] Gandhi :D [/B][/QUOTE] Quote
margaret Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 wygląda na to że wyjątkowa:) a jaka światowa! Kuba, Malta, Indie.... akcenty francuskie, no i Farma po Świerkami :evil_lol: Quote
kinga Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 wiecie co, Wy to głupie jesteście :eviltong:. wlazłam na wątek, bo mi farmerka tłumaczyła dzisiaj, którą wyźlicę bierze - to i chciałam szczegóły poczytać na jej temat. No i przez dwie strony o niczym innym nie czytam, tylko o durnych imionach :diabloti:. Quote
margaret Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 no i przyszła Specjalistka od Imion :diabloti: co tam u Georgii vel Dżordżii słychać?:evil_lol: ty zamiast nas krytykować wspomóż ten jak widać niezwykle - aż za bardzo twórczy - proces, zagłosuj może albo co? Quote
kinga Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Kilka lat temu wyczytałam na dogo sentencję, która mi się bardzo spodobała. Brzmiała mniej więcej tak: "Jak dla mnie pies może się nazywać nawet Srutu-rutu-tutu, byle było mu dobrze". :diabloti: Quote
margaret Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Ściemniasz Kobieto, nikt wiecej od Ciebie nie wkłada pieczołowitości w nadawanie psom imion:) no ja wiem, że się tu rozszalałyśmy i teraz jest kłopot nadmiaru, ale to taki przy okazji festiwal radości z faktu że już za kilka-naście godzin bohaterka wątku bedzie zdobywać Farmerzy Dom Tymczasowy Quote
Ati Posted January 7, 2011 Author Posted January 7, 2011 niech ino przyjedzie, farmerka sie z nia zapozna i imie samo przyjdzie, tylko plis proste do wypowiadania, a nie zeby sie jezyk platal, ten pies ma byc adoptowany Quote
tanitka Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Kinga, w oczekiwnaiu na bohaterkę wątku, mamy temat zastępczy :) Quote
Wiedźma Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Wypisz-wymaluj jak w naszej polityce, za przeproszeniem. Najładniejsze imię dla wyżliczki to Łatka. I już. O, a propos i już. Szłam kiedyś za dwoma małolatami, tak na oko 10-11 lat. O czymś zawzięcie dyskutowali i w pewnym momencie jeden powiada: -A ja ci mówię, że tak! Koniec, kropka, pl. Quote
kinga Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 [quote name='Ati']niech ino przyjedzie, farmerka sie z nia zapozna i imie samo przyjdzie, tylko plis proste do wypowiadania, a nie zeby sie jezyk platal, [B]ten pies ma byc adoptowany[/B][/QUOTE] he he he, i tak będa dzwonić i mowić, że oni "w sprawie wyżlicy", w dużym poważaniu mając wszystkie havany, rivy i inne, pisane z cudzoziemska :-P Quote
farmerka63 Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Startujemy do schronu ! A [B]Heca[/B] może być ? :D Quote
Recommended Posts