Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 150
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[img]http://img593.imageshack.us/img593/9349/dsc07226.jpg[/img]

[img]http://img339.imageshack.us/img339/451/dsc07233a.jpg[/img]

[img]http://img98.imageshack.us/img98/9602/dsc07234.jpg[/img]

Podnoszę sunię!

Posted

Znajoma miala suniéz paleczkami ropy blékitnej. Bardzo trudne do wyleczenia- wymaga duzej systematycznosci i czystych warunków. Od razu mi powiedziala, ze w schronie nie ma takiej szansy bo to wylégarnia bakterii. No i sterylki nie mozna zrobic az bédzie calkowicie wyleczona. Szukajcie jej lepiej DT.

Posted

[quote name='Akrum']zapisuje się tutaj i podsyłam Wasza spanielke do zainteresowanych naszą Sabą domków, która to ma już zapewniony DS :)[/QUOTE]

Dzięki wielkie!!! Może ktoś zainteresuje się naszym psim aniołkiem. Ona jest taka spokojna, grzeczna i dzielna u weterynarza i nawet fryzjera;)

Posted

[quote name='koelka']Ok, dziekuje. Jutro maja byc wyniki Majeczki - ale w schronisku nie maja pieniedzy na jej leczenie:([/QUOTE]

Nie majá pieniédzy ale przede wszystkim warunków. Oprócz zaleczenia zeby nie cierpiala bólu to nie czarujmy sié- w schronisku sié paleczek ropy nie pozbédzie, nawet gdyby próbowali já leczyc na to.

Posted

No ale jakos konkretnie? Zmiencie tytul ze DT na cito potrzebne dla rudej piéknosci. Ogloszenia piszcie ze taki DT potrzebny czy DS jesli zgodzi siéjá potem wykastrowac. Co robicie w jej sprawie oprócz spacerów w schronie?

Posted

[quote name='emilia2280']No ale jakos konkretnie? ... Co robicie w jej sprawie oprócz spacerów w schronie?[/QUOTE]

oprócz spacerów - jeździmy do weta, aby zrobic dobrą diagnostyke i dobrac odpowiednie leki. Właśnie napisałam artykuł do gazety (portalu gorzowskiego) - na dniach go zamieszcze (trzeba w schronie powiedzieć o nim), porozwieszamy papierowe ogłoszenia z apelem o pomoc (kasę a głównie DT), szykujemy bazarek na rzecz Maji. I niestety - tylko tyle .... żadna z nas niemoże wziąść Maji do siebie :-(

[quote name='Akrum']ciotki, a wiecie może jaki stosunek do kotów ma Maja? lub macie to jak sprawdzić?[/QUOTE]
raczej akceptuje - u weta w poczekalni były koty w klatkach (2-3), to Maja tylko nasłuchiwała jak miauczały, nie szalała słysząc je, poprostu popatrzała na nie i wola człowieka :-) niewiem jakby się zachowała jakby kot chodził luzem.

Posted

a macie kociarnie w schronie, zeby to sprawdzić?
to napisze do jednej pani, co chciała dać swego czasu DT naszej spanielce, ale nasza na koty polowała, więc wtedy nie wyszło. A dt przeszło pomyslnie wizytę przeprowadzoną przez bardzo fajną dogocioteczkę ze Szczecina.

Posted

jak byłyśmy u weta to pani wzięła swojego kotka i podsunęliśmy Mai, ona jak na aniołka przystało tylko powąchała i nic więcej, za to kociakowi nie spodobał się piesek i zaczął na nią syczeć ;p

Posted

Dziewczyny, ale mam wieści - nie uwierzycie: MAJA JEST JUŻ W DT:) :) :) Jak ja się cieszę:):):)
Kochana cioteczka z gorzowskiego TOZ-u wzięła ją dziś do siebie:) Mało tego, załatwiła, że Niemcy pokryją jej koszty leczenia:) Tylko, że wyniki kiepskie - dzisiaj potwierdziła mi weterynarz, że to bakterie ropy błękitnej. Do tego miała dziś też robione usg, ze względu na trochę powiekszony brzuch i jest podejrzenie guzów, ale nie wiadomo jeszcze dokładnie. Jeśli będzie potrzebna operacja, to na to też dadzą pieniądze. Więc Maja jest w dobrych rękach. Leży teraz ponoć na kocyku, trochę boi się telewizora, ale ma też u cioteczki towarzystwo kotów, na które nie zwraca uwagi.
Trzymajcie kciuki za zdrowie Maji i szukamy teraz DS:)