Jagoda1 Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Można pobrać krew od zdrowego, szczepionego regularnie psa, przygotować surowicę. Tak leczą u nas parwo. Potem, po upływie jakiegoś czasu wyleczony oddaje krew i surowica czeka na kolejną bidę. Koszt przygotowania surowicy ok. 60 zł. Sądzę, ze w Szczecinie będzie to do zrealizowania. Surowicę przechowuje się w lodówce i ze względu na odległość przekazanie nie jest możliwe. Quote
koelka Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Rocky był w innej klinice, nie Cztery Łapy. Dorzucę 50 zł, prosze o konto, zrobię przelew odrazu. Quote
ageralion Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 [quote name='koelka']Rocky był w innej klinice, nie Cztery Łapy. Dorzucę 50 zł, prosze o konto, zrobię przelew odrazu.[/QUOTE] Szkoda, ze to nie ta. Bylby punkt zaczepienia :( Ada jak tylko odbierze corki ze szkoly, wejdzie na dogo i wysle na PW nr konta... Dziewczyny dziekuje za wsparcie i pomoc!!! Quote
Jagoda1 Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Maluszku, trzymaj się, jesteś pod dobrą opieką... Quote
zuzlikowa Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 [quote name='ageralion']Podobno w Gorzowie jest surowica Lecznica weterynaryjna Cztery Łapy Bartłomiej Kurosz 128 Papuszy 6 /8a Gorzów Wielkopolski tel. 095 72 08 483 tel. kom. 504 132 492 Daloby rade z nimi pogadac? To nie jest ta lecznica, w ktorej byl Rocky?[/QUOTE] Dziewczyny,jeśli jest surowica zlokalizowana,dzwońcie i proście o szybką wysyłke...nawet kurierem! To teraz dla małego sprawa życia i śmierci...a równolegle można robić i pozostałe działania i zastosować,to które będzie szybsze...surowicę zawsze można odsprzedać następnemu potrzebującemu psiakowi... Przepraszam,że tak mądruję,ale to teraz być,albo nie być małego...tu czas się ogromnie liczy. Quote
ageralion Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 Gorzow nie wysle surowicy. Gdyby byl u nich leczony, to by dostal.... Quote
Jagoda1 Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 [quote name='ageralion']Gorzow nie wysle surowicy. Gdyby byl u nich leczony, to by dostal....[/QUOTE] Odebrać dyplom lekarza weterynarii tym bezdusznikom!:mad: Co za ludzie....:shake: Przecież można im "oddać" później krew, zapłacić za wydzielenie surowicy... Quote
ageralion Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 Podobno jest surowica!!!! O 15 jade ja odebrac od weta... Quote
magdola Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 [quote name='ageralion']Podobno jest surowica!!!! O 15 jade ja odebrac od weta...[/QUOTE] Bardzo sie iesze:multi: Malenstwo dostalo szanse, aczkolwiek to dopiero "poczatek"..... Trzymam kciuki :kciuki: Quote
tatankas Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Na 99% będzie surowica dla małego-ZE SZCZECIŃSKIEJ LECZNICY-[B]ageralion[/B] jedzie o 15.00 po nią,jak będzie miała,to da mi znać.Załatwiła nam ją pani prezes z mojego Polickiego TOZ-u,miejmy nadzieję,że zdążymy,siemię już mam,zaraz zabieram się za przygotowania,nasza pani prezes uratowała kilka kotków z parvo,więc mam do kogo się zwrócić z problemami.Trzymajcie kciuki. Za siemię i strzykawki do podawania soli zapłaciłam 8,7zł,zostało mi dla psiaka 26,3zł.Zaraz powysyłam pw z numerem konta,będzie na surowicę,jeszcze nie wiem jakie koszta,ma kupić Marta,ja jej pieniądze zwrócę.Trzymajcie kciuki:thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs: Quote
Alicja Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 [quote name='ageralion']Podobno jest surowica!!!! O 15 jade ja odebrac od weta...[/QUOTE] ...... :kciuki: Quote
tatankas Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Wszystkim,którzy deklarowali pomoc,wysłałam PW.Dziękuję pięknie. Quote
Enigma79 Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Trzymaj się Rocky ! Z takim zaangażowaniem dziewczyn musi się powieść... moja wpłata dotrze dopiero na środę, gdyby była to superpilna sprawa, mogę po pracy komuś w Sz-nie przekazać $ (po 16.00) Quote
BUDRYSEK Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 link nt parwo: [url]http://pl.euroanimal.eu/Parwowiroza_ps%C3%B3w_(Klinika_Weterynaryjna_%22Therios%22[/url]) czeska surowica tez moze byc , ona nie dziala tylko na nosowke jezeli bedziecie mialy nadal problem z surowica zadzwoncie, wysle ta czeska trzymam kciuki!!!! z surowica z ozdrowienca wcale nie jest tak latwo i labolatoria nie chca jej robic :( Quote
tatankas Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 [b]koelka[/b] pieniądze doszły-50zł na Rokiego,dziękuję w jego imieniu. Quote
Canaveral-staff Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 trzymam i ja kciuki za tego biedaka Quote
fridaoo Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 ja równiez trzymam kciuki za maleństwo:kciuki::kciuki: Quote
tatankas Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Paulina([B]n073[/B] )pojechała do lecznicy,ma mi przywieść surowicę,już rozmawiałam z wetem,jak będę miała surowicę to do niego dzwonię i przyjedzie ją podać.Nie mogę już z nerwów wytrzymać na d.... Quote
ageralion Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 [quote name='tatankas']Paulina([B]n073[/B] )pojechała do lecznicy,ma mi przywieść surowicę,już rozmawiałam z wetem,jak będę miała surowicę to do niego dzwonię i przyjedzie ją podać.Nie mogę już z nerwów wytrzymać na d....[/QUOTE] Paulina, to dogomaniacka Lazy. Nina (n073) dopiero skonczyla prace i jedzie z prawobrzeza. Obdzwonilam chyba caly szczecin, bo ja utknelam w domu, maly zasnal a ojciec, ktory mial mi z nim pomoc, do tej pory nie przyjechal :mad:. Jakbym wiedziala, ze sie tak spozni, wziela bym malego w wozek i pojechala autobusem. Ide na prawko!!!!!:angryy: Ja mam od wczoraj szczekoscisk normalnie... moje nerwy sa w strzepach... musi byc dobrze... Quote
tatankas Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Sorry,widzisz,ja taka zakręcona jestem.Oczywiście,[b]Lazy[/b] już do mnie jedzie z surowicą:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
Kapsel Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Dziewczyny ale akcja, brawo!, Barwo! Brawo!!!!! :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
tatankas Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Mam surowicę,wet będzie jakoś po 18.00 u mnie w domu.O 18.00 zamyka gabinet i zaraz potem będzie.Jak będzie po to napiszę. Quote
Recommended Posts