Jump to content
Dogomania

Odwodniony i niedozywiony szczeniak boksera przegral z parwo [*]

Recommended Posts

Posted

Można pobrać krew od zdrowego, szczepionego regularnie psa, przygotować surowicę.
Tak leczą u nas parwo. Potem, po upływie jakiegoś czasu wyleczony oddaje krew i surowica czeka na kolejną bidę. Koszt przygotowania surowicy ok. 60 zł.
Sądzę, ze w Szczecinie będzie to do zrealizowania. Surowicę przechowuje się w lodówce i ze względu na odległość przekazanie nie jest możliwe.

• Replies 291
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='koelka']Rocky był w innej klinice, nie Cztery Łapy. Dorzucę 50 zł, prosze o konto, zrobię przelew odrazu.[/QUOTE]
Szkoda, ze to nie ta. Bylby punkt zaczepienia :(

Ada jak tylko odbierze corki ze szkoly, wejdzie na dogo i wysle na PW nr konta...

Dziewczyny dziekuje za wsparcie i pomoc!!!

Posted

[quote name='ageralion']Podobno w Gorzowie jest surowica
Lecznica weterynaryjna
Cztery Łapy
Bartłomiej Kurosz 128
Papuszy 6 /8a
Gorzów Wielkopolski
tel. 095 72 08 483
tel. kom. 504 132 492

Daloby rade z nimi pogadac? To nie jest ta lecznica, w ktorej byl Rocky?[/QUOTE]

Dziewczyny,jeśli jest surowica zlokalizowana,dzwońcie i proście o szybką wysyłke...nawet kurierem!
To teraz dla małego sprawa życia i śmierci...a równolegle można robić i pozostałe działania i zastosować,to które będzie szybsze...surowicę zawsze można odsprzedać następnemu potrzebującemu psiakowi...
Przepraszam,że tak mądruję,ale to teraz być,albo nie być małego...tu czas się ogromnie liczy.

Posted

[quote name='ageralion']Gorzow nie wysle surowicy. Gdyby byl u nich leczony, to by dostal....[/QUOTE]

Odebrać dyplom lekarza weterynarii tym bezdusznikom!:mad:

Co za ludzie....:shake: Przecież można im "oddać" później krew, zapłacić za wydzielenie surowicy...

Posted

[quote name='ageralion']Podobno jest surowica!!!! O 15 jade ja odebrac od weta...[/QUOTE]
Bardzo sie iesze:multi: Malenstwo dostalo szanse, aczkolwiek to dopiero "poczatek"..... Trzymam kciuki :kciuki:

Posted

Na 99% będzie surowica dla małego-ZE SZCZECIŃSKIEJ LECZNICY-[B]ageralion[/B] jedzie o 15.00 po nią,jak będzie miała,to da mi znać.Załatwiła nam ją pani prezes z mojego Polickiego TOZ-u,miejmy nadzieję,że zdążymy,siemię już mam,zaraz zabieram się za przygotowania,nasza pani prezes uratowała kilka kotków z parvo,więc mam do kogo się zwrócić z problemami.Trzymajcie kciuki.
Za siemię i strzykawki do podawania soli zapłaciłam 8,7zł,zostało mi dla psiaka 26,3zł.Zaraz powysyłam pw z numerem konta,będzie na surowicę,jeszcze nie wiem jakie koszta,ma kupić Marta,ja jej pieniądze zwrócę.Trzymajcie kciuki:thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs:

Posted

Trzymaj się Rocky ! Z takim zaangażowaniem dziewczyn musi się powieść... moja wpłata dotrze dopiero na środę, gdyby była to superpilna sprawa, mogę po pracy komuś w Sz-nie przekazać $ (po 16.00)

Posted

link nt parwo:
[url]http://pl.euroanimal.eu/Parwowiroza_ps%C3%B3w_(Klinika_Weterynaryjna_%22Therios%22[/url])

czeska surowica tez moze byc , ona nie dziala tylko na nosowke

jezeli bedziecie mialy nadal problem z surowica zadzwoncie, wysle ta czeska

trzymam kciuki!!!!

z surowica z ozdrowienca wcale nie jest tak latwo i labolatoria nie chca jej robic :(

Posted

Paulina([B]n073[/B] )pojechała do lecznicy,ma mi przywieść surowicę,już rozmawiałam z wetem,jak będę miała surowicę to do niego dzwonię i przyjedzie ją podać.Nie mogę już z nerwów wytrzymać na d....

Posted

[quote name='tatankas']Paulina([B]n073[/B] )pojechała do lecznicy,ma mi przywieść surowicę,już rozmawiałam z wetem,jak będę miała surowicę to do niego dzwonię i przyjedzie ją podać.Nie mogę już z nerwów wytrzymać na d....[/QUOTE]
Paulina, to dogomaniacka Lazy. Nina (n073) dopiero skonczyla prace i jedzie z prawobrzeza. Obdzwonilam chyba caly szczecin, bo ja utknelam w domu, maly zasnal a ojciec, ktory mial mi z nim pomoc, do tej pory nie przyjechal :mad:. Jakbym wiedziala, ze sie tak spozni, wziela bym malego w wozek i pojechala autobusem. Ide na prawko!!!!!:angryy:

Ja mam od wczoraj szczekoscisk normalnie... moje nerwy sa w strzepach... musi byc dobrze...

Posted

Sorry,widzisz,ja taka zakręcona jestem.Oczywiście,[b]Lazy[/b] już do mnie jedzie z surowicą:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: