Akrum Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 i jak tam się dziewuszka sprawuje kolejny dzień w dt?? Quote
Marta67 Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 znowu jestem oczarowana :D piękna :) lecę jeszcze do Afro :) Quote
Mantis Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 Szara Myszka to pies idealny. Spokojna, grzeczna, nie wydziera się bez potrzeby jak te dwa czarne diabły :mad: Momentami brak jej pewności siebie, ale wystarczy ją zawołać i przybiega w podskokach, rozdając buziaczki :loveu: Drepcze za mną po całym mieszkaniu, wspina się na kolanka, zaczepia do zabawy. Bardzo jest urokliwa i pełna wdzięku. Z gracją kradnie Afro piłeczki i zabawki :lol: Akrum, karma od Ciebie wydziela tak piękny dla psów aromat, że służy jako łapówka :cool3: Myszka już opanowała komendę "siad" :) Quote
Mantis Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 Zdjęcia będą jutro :) Postaram się uchwycić Myszkę "w locie". Quote
Akrum Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Super wiadomości Mantis :) Mam nadzieję, że Myszka nie ma już poschroniskowej biegunki? No to chyba pora najwyższa umawiać się na sterylkę, szczepienia i ogłaszamy, prawda? Będę myślała nad tekstem i poprosimy piękne zdjęcia :) Quote
Mantis Posted November 7, 2010 Author Posted November 7, 2010 Akrum, no właśnie miałam pytać o szczepienie, odrobaczenie itp., bo nie dostałam dla Myszki żadnych papierów i nie wiem co jej trzeba zaaplikować. Biegunki nie ma, apetycik dopisuje, humorek również. W nocy to aż za bardzo ;) Mantis chciała spać, a Myszka chciała się bawić. W końcu zasnęłam, więc poszła w tango z moim kapciem :lol: No i zdjęć ładnych nie mam :shake: Postaram się jutro o lepsze. Aparat zgłupiał, zdjęcia robione po 14, a widać jakby była ciemna noc. No ale skoro już są to pokażę :) Smutna minka, ale ona tak robi jak widzi aparat. [IMG]http://oi52.tinypic.com/mvgo5j.jpg[/IMG] [IMG]http://oi56.tinypic.com/10qgntj.jpg[/IMG] [IMG]http://oi54.tinypic.com/9st69z.jpg[/IMG] Znudzona byciem gwiazdą, schowała się za Afro ;) [IMG]http://oi56.tinypic.com/ei1mkg.jpg[/IMG] A w domu nie było szans na zrobienie portretowych zdjęć. Noo, chyba że jako Szara Pirania :evil_lol: [IMG]http://oi52.tinypic.com/2rpxyc5.jpg[/IMG] Quote
Mantis Posted November 7, 2010 Author Posted November 7, 2010 Szalały z Dafne jak wariatki, a biedny Afro miał ogromną ochotę dołączyć, ale się nie odważył. Bo to dwie małe zołzy są :diabloti: Dla Afro. Dla Mantis... cukiereczki :loveu: [IMG]http://oi52.tinypic.com/2ch13li.jpg[/IMG] [IMG]http://oi55.tinypic.com/fw2bzs.jpg[/IMG] [IMG]http://oi52.tinypic.com/1f7pyv.jpg[/IMG] [IMG]http://oi52.tinypic.com/986mmr.jpg[/IMG] [IMG]http://oi55.tinypic.com/fw2bzs.jpg[/IMG] Quote
wieso Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 sama welna nic nie widac :p:p:p:p:p:p:p:p:p:p Quote
Akrum Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 A więc tak - Myszka była zaszczepiona tylko przeciwko wściekliźnie - dostałaś zaświadczenie? Pani,która transportowała psiaki do przekazała? Szczepień na wirusówki nie ma, bo u nas nie szczepią na to - brak kasy... :( Psiaki w przytulisku są co tydzień odrobaczane jakimś proszkiem. Cudowna miss Myszka się z niej zrobiła :) Quote
leni356 Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Dziewczyny, czy fundusze za transport Myszki mam wysłać do Mru? Mantis, imię zostaje? Chcę dopisać do rozliczeń Skarpetowych Mantis masz pierwszorzędny dom kudłaczy - uwielbiam go :iloveyou: Quote
Akrum Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 ja mam dane do przelewu do mru, to zaraz Ci leni356 podeśle na pw :) Quote
Mantis Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 Akrum, no właśnie nie dostałam. Pewnie pani Aldona była zaabsorbowana Fifi (wcale się nie dziwię :)) i zapomniała przekazać Mru. No szkoda ją szczepić niepotrzebnie. Zapytasz czy p. Aldona prześle? Adres podam na PW. Leni, no właśnie nie wiem. Szara Myszka to fajny pseudonim, a imię może dać jej inne? Bo to bardzo barwna postać :D Hmm. Ktoś ma pomysł na imię dla Szarej Super Myszki? :p Czy ja pisałam, że to spokojna i grzeczna dziewczynka? A gdzie tam ;) Łobuz pierwszej kategorii :diabloti: I to jaki pomysłowy łobuz :lol: Siedzę na fotelu, Afro wskakuje na kolana, a że spory to zastawił Myszy dojście, nie mogła się do mnie dopchać. Popatrzyła, pomyślała i łaps mnie za włosy. I ciągnie w swoim kierunku. Z rozbawienia nawet nie pomyślałam, żeby się bronić ;) Jak szybko nie wyadoptuje Myszy i Afro to umrę... ze śmiechu :evil_lol: Quote
Akrum Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Mantis kochana, mogłabyś tak w myślnikach wypisać wszystkie cechy, zalety Myszki? Czy umieć chodzić na smyczy, czy zachowuje czystość, czy wybredna z jedzeniem, jak dogaduje się z innymi psami na spacerach, stosunek do dzieci... a ja to ułożę w jakiś tekst i ruszamy z ogłoszeniami :) Do Pani Aldony zadzwonię i poproszę,żeby przesłała zaświadczenie o szczepieniu na wściekliznę. Podaj mi proszę tylko adres na pw :) Quote
Mantis Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 Zalety Szarej Myszki: - błyskawicznie pojęła, że smycz = spacer :) nie ciągnie, ładnie idzie przy nodze (o ile Afro jej nie tratuje ;)) - na spacerach świetnie dogaduje się z psami, chce się bawić i szaleć. W domu jest trochę zazdrosna, potrafi pokazać ząbki w obronie praw własności do człowieka. Na pokazywaniu się kończy. Nie jest dominantem, więc jak już się przekona, że człowiek nie zniknie to i zazdrość się ulotni. - lubi dzieci :) - zachowuje czystość w domu. Na razie nie komunikuje, więc trzeba wychodzić w miarę często. Metoda "na marchewkę" przynosi rezultaty :) - z apetytem nie ma problemu. Stosuję BARF i wszystkim psiakom się to podoba. Jedynie moja Dafne kręci nosem. Niewdzięczna ;) - domek koniecznie łóżkowy. SzM uwielbia wylegiwać się na kanapie :) Wad nie stwierdzono :p Akrum, mam nadzieję, że wyłowisz zalety Myszki z tego słowotoku ;) Quote
Akrum Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 dzięki, jutro przysiądę nad ułożeniem tego w jakąś ładną całość :) aaa...kontakt do ogłoszeń na Ciebie oczywiście - możesz mi tutaj podać? Quote
Mantis Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 Dziękuję kochana :) Tak, kontakt do mnie - [email][email protected][/email] Tel. - 502 027 430 Quote
Pyrdka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Witaj Myszeńko.Wypiękniałaś pod tak dobrą opieką. Cudna dziewczynka się z Ciebie zrobiła. To ciocia Akrum wypatrzyła Cię w tym tłumie. Przepraszam ale tak duzo potrzebujących psiaków w przytulisku. Cieszę się bardzo, że jesteś taka grzeczna. Quote
Akrum Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 tak, tak :) wypatrzyła i od razu powiedziała,że trzeba Myszkę do cioci Andzike podesłać i tak oto Myszka trafiła do kochanej Mantis, która zrobiła z niej domową księżniczkę :) Quote
Akrum Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Wstępny tekst do ogłoszeń: [CENTER][SIZE=3]Tytuł: -------------------[/SIZE] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][FONT=Verdana][SIZE=3]Treść: [/SIZE][/FONT] Myślałam, że moja historia nie będzie miała szczęśliwego zakończenia...[/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4] Myślałam, że już całe życie spędzę za kratami...[/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4] Za co mnie zamknęli? Może za to,że nie jestem rasowa? Może za to że mam piękne szare futerko? Może za to że za bardzo kochałam?[/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4] Nie pytajcie, na prawdę nie wiem...[/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4] Kilka miesięcy temu trafiłam do przytuliska, zamknięta w zimnym boksie ze sforą innych psów, błagających o dotyk człowieka, o chwilę uwagi...[/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4] Siedziałam tam, czekałam i po woli traciłam nadzieję... i nagle podeszła jakaś pani, powiedziała że wie kto się mną zainteresuje, że mnie stąd zabiorą...[/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4] I tak, dzięki łańcuszkowi dobrych serc, trafiłam do bardzo fajnego domku tymczasowego, gdzie zostałam przygotowana do adopcji.[/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4] I teraz coś o mnie:[/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4] mam około 2 lata, śliczne białe ząbki, piękną szaro-grafitową sierść. Na dniach zostanę wysterylizowana.[/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4] W domu tymczasowym od razu się nauczyłam, że smycz = spacer, potrafię ładnie chodzić na smyczy, nie ciągnę, ładnie chodzę przy nodze.[/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4] Świetnie dogaduję się z innymi psami, szczególnie na spacerach chcę się z nimi bawić, szaleć. W domu jestem troszkę zazdrosna o swojego człowieka, ale mieszkam aktualnie z dwoma innymi psami i kotami i się z nimi potrafię dogadać. Nie jestem psem, który lubi dominować.[/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4] Uwielbiam dzieci, zabawy z nimi, więc mogę zamieszkać w domu, gdzie są dzieci.[/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4] Uczę się zachowywać czystość w domku i komunikować o tym, że chcę wyjść na dwór.[/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4] Apetyt mam i nie wybrzydzam co do karmy.[/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4] Uwielbiam się wylegiwać na kanapie, dlatego szukam domku, w którym stanę się pełnoprawnym domownikiem.[/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4] Jeśli urzekłam cię swoją opowieścią, skontaktuj się z moją tymczasową opiekunką, a na pewno opowie ci o mnie jeszcze sporo fajnych rzeczy, po których na pewno mnie pokochasz i zaadoptujesz.[/SIZE][/FONT] [U][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4] Warunkiem adopcji jest wizyta przed i poadopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej.[/SIZE][/FONT][/U] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4] [B]Kontakt w sprawie adopcji: [/B][/SIZE][/FONT] [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Tel. - 502 027 430 [/SIZE][/FONT][/B] [LEFT] powiedzcie, czy może być, czy coś może zmienić, dopisać...?? [/LEFT] [/CENTER] Quote
Mantis Posted November 10, 2010 Author Posted November 10, 2010 No i super. Akrum, bardzo dziękuję :Rose: Zaraz wrzucę na pierwszą stronę, ale pominę to zdanie o nie wybrzydzaniu, żeby ktoś mylnie nie zinterpretował. Księżniczka musi mieć najlepsze jedzonko. O! :lol: Aaa, zapomniałam napisać, że ona jest jednak żywiołowa i domek powinien być kanapowo - aktywny. To dosmaruję już coś sama ;) Quote
Mantis Posted November 10, 2010 Author Posted November 10, 2010 Myszka mówi "Dobranoc" :) [IMG]http://oi56.tinypic.com/15z4gwj.jpg[/IMG] Quote
Akrum Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 jejku, Myszko :):):) ja mysle że już wstepnie możnaby ruszyć z ogłoszeniami :) Tylko niestety ja bedę mogła dopiero do tego uśiąść albo w poniedziałek, albo wcześniej pod warunkiem, ze mój TZ zainstaluje mi mozille na kompie, bo Explorer nie chce ładować ani czytać zdjęć. Chociażby w allegro... Quote
leni356 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Ja zrobię kilka ogłoszeń. Wysłałam Mru 60 zł ze Skarpety kudłaczy za transport Myszki (wrzuć proszę na pierwszą stronę), 20 zł dośle Golf Eh te kudłacze, serca łamią.. Quote
Onaa Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 To zdjęcie Myszki na różowym jest świetne :). Quote
Recommended Posts