Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ania102 napisał(a):
U mojego tz są 2 chłopaki. Niestety zdjęc dziś nie jestem w stanie wstawić, chyba że późnym wieczorem bo poki co nie robiłam ai jestem w pracy.
AgusiaW pieski nie są wesołe, są dzikie, wczoraj zabrałam je od matki, boją się ludzi więc nie mają powodów do szczęścia. Pwenie to się szybko zmieni ale póki co są smutne i tego warunku Pana nie spełniają.

No fakt...z czego mają się cieszyć.Może ja jednego wezmę do siebie i go rozweselę...mam coprawda Szarika na dt ale on lubi inne pieski,zwlaszcza male wiec moze to jest jakies wyjscie,hmm?tylko czekam na zdjęcia

Ania102, a czy moglabys troszkę opisac wygląd tych 2 chlopaczkow?

• Replies 980
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='AgusiaW']Ania102, a czy moglabys troszkę opisac wygląd tych 2 chlopaczkow?

AgusiaW - to musi być czytelny wątek dużej ilości psów w pilnej potrzebie.

W tym przypadku nie ma miejsca na ustalanie przez parę stron niuansów wyglądu jednego czy dwóch szczeniaków.
Wątek jest rozsyłany do wielu osób - pogubią się w nim, jak nic :), jeśli rozlezie się tak, jak na ostatnich stronach.

Są wątki, w których można pozwolić sobie na "blablanie" nt lokalizacji niebieskiego oka tudzież umaszczenia ( ja też nieraz to uskuteczniam :) ), ale na tym wątku - zdecydowanie nie.
Takie detale trzeba załatwiać na pw.

I tyle mojego wymądrzania się :-)

Posted

Zapisuję wątek. W razie czego mogę zaoferować transport jakiegoś psiaka z Wawy na niezbyt dużą odległość (ktoś tu pisał o dt pod Wawą). Na razie tylko tak mogę pomóc.
Myślę że warto poszukać DT nawet na krótko, psiaki są tak zjawiskowe że domki powinny znalezć bardzo szybko.

Posted

[quote name='kinga']AgusiaW - to musi być czytelny wątek dużej ilości psów w pilnej potrzebie.

W tym przypadku nie ma miejsca na ustalanie przez parę stron niuansów wyglądu jednego czy dwóch szczeniaków.
Wątek jest rozsyłany do wielu osób - pogubią się w nim, jak nic :), jeśli rozlezie się tak, jak na ostatnich stronach.

Są wątki, w których można pozwolić sobie na "blablanie" nt lokalizacji niebieskiego oka tudzież umaszczenia ( ja też nieraz to uskuteczniam :) ), ale na tym wątku - zdecydowanie nie.
Takie detale trzeba załatwiać na pw.

I tyle mojego wymądrzania się :-)

w takim razie proszę na pw opis tych 2 szczeniaczkow

no rzeczywiście nikt tu sie nie dopytuje o wygląd psiaków tylko ja...

Posted

AgusiaW nie pisz postu pod postem bo watek ma "dzięki" Tobie kilka stron więcej. Co do płci jak sobie wyobrażasz zbadania płci u 10 szczeniaków buszujących w polach??? Jak ktoś będzie w stanie to udzieli Ci odpowiedzi na Twoje pytania, ale dziewczyny mają pod opieką wiele psów i poza psami swoją pracę i inne obowiązki. Jak tylko będą miały wolną chwilę to Ania na pewno wstawi zdjęcie czy opisze maluchy które są zabrane. Teraz dzwoniłam do niej w innej sprawie i nie odbiera więc prawdopodobnie jest bardzo zajęta!

Posted

Polla do mnie dzwoniły dwie osoby z Poznania, jedna konkretna i sympatyczna, zgadza się na wszystko(wizytę, umowę, boi się sterylizacji, bo miała problemy z suką po) Wolałaby psa teraz. Zobzczymy czy jeszcze zadzwoni.
Potrzebujemy wsparcia, psy trzeba wykarmić a w sobotę zabrać!
Mi sie podoba pomysł z dt u kingi dla 2 malców, proszę szukajcie transportu
Musimy zacząć myśleć o płatnych dt dla suk, jeśli dla szczeniaków nic nie znajdziemy to też.
Od siebie proszę o karmę dla moich, mam swoje stadko a one nie chcą gotowanego, musimy jeździć i karmić te, które zostały.

Posted

Polla proszę wykorzystuj do ogłoszen zdjęcia zrobione przez Viris i podawaj ogłoszenia na mazowieckie, Poznan jest tak daleko...nie wiem czy udałoby się ogarnąć transport a one na CITO domów potrzebują.
Czy ktoś wstawiał je na FB?

Posted

AgusiaW byc może dopytywala się szczegółowo o psiaki, ale tym samym podnosiła wątek do góry, co też jest bardzo potrzebne, bo cały czas maluchy potrzebują ds lub chcociaż dt .

Potrzebna też jest karma dla szczeniaków i dorosłych suń.

Posted

gdzie się daje umieszczam świętokrzyskie, bez nazwy wsi. gdzie trzeba podać miasto - rozwija się opcja z miastami i trzeba je wskazać podaję Poznań. zostało mi jeszcze do zrobienia 9 ogłoszeń - tam podam mazowieckie. zdjęcia wrzucam takie...

Posted

andzia69 napisał(a):
no fajnie...ale Mrs.ka...jak ty chcesz kobito dopilnowaś i finansować sterylki u tylu psów jesli pojadą w świat? bo o ile dorosłe ciachnie się na miejscu...to ja tego nie widzę u szczeniaków...)

nie mam zamiaru, suki-szczeniaki,których jest 6 lub 7 jeśli zostaną wyadoptowane przed 4 miesiacem życia będa sterylizowane przez właścicieli ,to jest warunek umowy adopcyjnej,jeśli kogoś nie stać to może przyjechać na swój koszt do gabinetu w Pawłowie i suka bedzie wysterylizowana na koszt gminy ,po okazaniu umowy adopcyjnej i moim potwierdzeniu. Te ,które będą jeszcze nie wyadoptowane przez najbliższe dwa miesiące -sterylizujemy.

andzia69 napisał(a):
2000 to wiele...i niewiele...przy takiej gromadzie psów:(

dla nas to niewyobrażalnie dużo ,kilka dni temu nie miałyśmy ani grosza a gromada psów była taka sama.
Gmina ma umowe z f-ma BAREX czyli z naszym hyclem-mordercą i wiecie ile kosztowałoby ich pozbycie się problemu w sposób jaki robią to w starachowicach:
2x 150 zł czyli 300 zł za odłowienie dwóch suk. Szczeniaki hycel zabiera gratis,chyba pamiętasz andziu69,że dokładnie za taką samą akcję założyłam mu sprawę do sądu ,bo szczeniaki w ciągu doby zniknęły:angryy:

Zrozumcie ,że za to wszystko zawsze musimy płacić same więc nawet to głupie odpchlenie to jest dużo bo sam frontline to będzie koszt ok.200zł.
To ja później mam dług u weta na tysiąc zł i muszę go spłacać ze swojej kieszeni ,ratując się bazarkami.

Posted

Polla- proszę Cię bardzo ,pisz ,że to Starachowice i ,że warunkiem wydania psów jest umowa adopcyjna bo ja się nie moge opędzić od beznadziejnych telefonów i sms-ów typu : "to gdzie po te psy można przyjechać?"

Posted

załatwiłam bezpłatny tymczas dla dwóch szczeniaków od jutra ,

[FONT=Arial Black]pozostaje pięć szczeniaków do zabrania i dwie suki - nie mamy czasu!!![/FONT]

Posted

Prześledziłam wątek... walczę o dt dla mamy... ale po dzisiejszej lekturze okazało się, że jest i druga sunia.
Teraz mam rozterkę.
Póki co puścilam przelew. Kontaktowała się ze mną Kinga w sprawie przewiezienia maluszków. Gdybym wiedziała o nich trochę wcześniej... byłam w okolicach Koszalina od 29 października do 2 listopada. Niestety teraz się nie wybieram.
No i ta druga sunia... ręce mi opadły...

Posted

[quote name='mrs.ka']załatwiłam bezpłatny tymczas dla dwóch szczeniaków od jutra ,

[FONT=Arial Black]pozostaje pięć szczeniaków do zabrania i dwie suki - nie mamy czasu!!![/FONT]

Pomimo tego całego pośpiechu, warto chwilę się zastanowić nad opcjami bezpłatnych DT oraz 2 nowymi domkami u znajomych [FONT=&quot]AgusiaW[/FONT] i [FONT=&quot]Franca81[/FONT] (pod Warszawą). Trzeba stanąć na głowie, aby udostępnić tym ludziom zdjęcia psów i niech sobie wybiorą. Wiem, że w natłoku obowiązków i spraw na głowie może Was denerwować, że dziewczyny pytają o wygląd psów – ale to jest prawo przyszłych właścicieli, by wybrać sobie psa, który chwyci za serce nie tylko swoim tragicznym położeniem, ale i wyglądem.

Może jestem upierdliwa, ale dalej pytam co z wysłaniem 2 psów do [FONT=&quot]kinga[/FONT] (do Koszalina). Moim zdaniem bardziej opłaca się zapłacić za przewóz psów do bezpłatnego DT niż płacić im za hotel, a potem znowu je gdzieś przenosić. W miarę możliwości powinien zajmować się danym psem jeden DT, a potem DS. Jak będziemy je przewozić z miejsca w miejsce – z nikim nie nawiążą kontaktu – a jak na razie są dzikuskami.[SIZE=2]
[FONT=&quot][/FONT]