P78 Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Witajcie!!! Wczoraj otrzymalam telefon od Pani, ktorej pomagalam oglaszac pieska spod szkoly z Karczewa (raczej ma DS :), pozostanie w DT ), niedawno pomoglam jej tez z oglaszaniem ratlerki, ktora ma juz dom :)! Moze i im uda sie pomoc???!!! Pani po prostu plakala mi w sluchawke, widac ma juz dola jak wiekszosc z nas, bo psow nie ubywa!!! Ale tepota ludzka nie zna granic, oto HISTORIA: Sasiadka tej Pani, jakies durne babsko, gdzies tam na wsi ma suke, ta suka rodzi nonstop! Babsko nie chcialo wysterylizowac suni!!! Choc Pani prosila i mowila, ze pomoze, ze zaplaci itd. Suka wiec rodzila i rodzila, a mioty ginely - ot tak nagle, bylo 6 i 6 nagle! poszlo do "adopcji"... Wczoraj dowiedzialysmy sie, co "pani" robi z miotami: otoz ma zaeeejebisty pomysl podrzucac je na czyjas posejse, do rowu lub gdziekolwiek, na dzialki, bo jak twierdzi "pani" : "Tam zawsze ktos sie znajdzie i pewnie pomoze, a jak nie to co ja to obchodzi!" Udalo sie babolowi wytlumaczyc - miejmy nadzieje, ze zostanie przy tym zdaniu! - zeby wysterylizowac suke... natomiast miot w ilosci 5 czeka, bylo 6-te, ale poszlo gdzies pewnie na lancuch... :(! Znajoma Pani, ktora blaga mnie o pomoc - porobila zdjatka aparatem z telefonu i blagala ta babsko o choc chwile czasu!!! Obydwie boimy sie, ze te zdjecia juz jutro beda historia... ZARAZ JE WKLEJE!!! POMOCY!!! Telefon do mnie moge podac zawsze, poza tym chyba polowa Dogo zna... Czy ktos moze pomoc, dac DT??? :-(BLAGAMY O POMOC!!!:-( Quote
golf Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 jestem Paulinko... nic Ci z mojej obecnosci, bo jak wiesz nie mam jak pomoc.. qrwa!!! Moze kotos mieszka w okolicy i moglby porobic lepsze fotki??!!!! ile psiaki maja czasu u tej baby???? Quote
P78 Posted November 3, 2010 Author Posted November 3, 2010 Ta jedna to jak Dorotka... Chryste :( Dostalam smsa - z wielka nadzieja, ale poczekam, dogadam :)! Ale o tej porze napisalam do Pani z Karczewa :) ONE MAJA 6 tygodni bidule :( Moga doczekac ponoc do konca tygodnia!!! Quote
Waldek Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 takie bezradne bidule, niestety ja nie mam gdzie "upchnąć", tak mii przykro Quote
golf Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 [quote name='Paulina78']Ta jedna to jak Dorotka... Chryste :( Dostalam smsa - z wielka nadzieja, ale poczekam, dogadam :)! Ale o tej porze napisalam do Pani z Karczewa :) ONE MAJA 6 tygodni bidule :( Moga doczekac ponoc do konca tygodnia!!! jak zwykle czasu na wszystko malo!!!! Quote
P78 Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 Tak :) Beda mialy DT - wszystkie!:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Grunt to konkretna akcja! :) Golf poznalas Monike taka (ona bierze te huszczaki, czy cos tam wspolnego z nimi ma) to ona dala nadzieje na te DT :) Dwa beda w Wawie, a 3 gdzies tam, nie wiem dokladnie! Ale w nocy napisalam do tej Pani nauczycielki i najwyzej zabiora je do garazu na te pare dni... Akcja pewnie bedzie w SOBOTE... UWAGA, POTRZEBNA JEST KASA lub tabletki na odrobaczanie!!! KTO MA LUB MOZE POMOC!!!??? Odpchalnie itd tez by sie przydalo, szczepienia na razie olewamy! Beda mialy piekne zdjatka to beda miec ogloszonka!!! Quote
golf Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 [quote name='Paulina78']Tak :) Beda mialy DT - wszystkie!:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Grunt to konkretna akcja! :) Golf poznalas Monike taka (ona bierze te huszczaki, czy cos tam wspolnego z nimi ma) to ona dala nadzieje na te DT :) Dwa beda w Wawie, a 3 gdzies tam, nie wiem dokladnie! Ale w nocy napisalam do tej Pani nauczycielki i najwyzej zabiora je do garazu na te pare dni... Akcja pewnie bedzie w SOBOTE... UWAGA, POTRZEBNA JEST KASA lub tabletki na odrobaczanie!!! KTO MA LUB MOZE POMOC!!!??? Odpchalnie itd tez by sie przydalo, szczepienia na razie olewamy! Beda mialy piekne zdjatka to beda miec ogloszonka!!! super zajebiscie w takim razie! co do kasy, to wiesz ze nie moge, ale moze ktos ma za duzo, i wspomoze biedaki???!!!!! Quote
P78 Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 Ech, jeden nawet juz ma DS, tzn. bedzie mial :)! Jestem w kontakcie z ta Pania nauczycielka :) Ale dostalam zajjesbista wiadomosc, ze jest suka mix bernardynka dzikwa, z 10!!! dzikich szczeniat!!! Nie mam jeszcze zdjec :( Aha, bernardynki NIKT nie dokarmia... To nie u nas w mazowieckim, swietorzyskie :( Quote
P78 Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/195826-Sunia-w-typie-bernardynki-ze-szczeniakami-na-go%C5%82ej-ziemi.-Okolice-Starachowic!POMOCY :( :( :( Quote
golf Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 [quote name='Paulina78']Ech, jeden nawet juz ma DS, tzn. bedzie mial :)! Jestem w kontakcie z ta Pania nauczycielka :) Ale dostalam zajjesbista wiadomosc, ze jest suka mix bernardynka dzikwa, z 10!!! dzikich szczeniat!!! Nie mam jeszcze zdjec :( Aha, bernardynki NIKT nie dokarmia... To nie u nas w mazowieckim, swietorzyskie :([/QUOTE] niestety, coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu ze szczenieta powinno sie usypiac.Jest juz tyle bezdomnych psow, ktore w walce ze szczenietami o dom nie maja szans,wiec sa skazane na zycie do smierci w schronie.. A wiekszosc szczeniat predzej czy pozniej wyladuje na ulicach jako bezdomne, bo skądś biora sie te przepelnione schroniska...i tak wkolko... niestety wszyscy kochaja szczenieta. Quote
Awit Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Czyli małe idą do DT. A sterylki matki będzie ta pani pilnowała??? Quote
beka Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Te maluchy miały szczęscie a tu tyle innych zagrozonych :( Quote
golf Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 z tego co slyszalam, to jest 6 a nie 5 szczeniat... Quote
P78 Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 Olus ok! Ponoc 4 juz maja DS, a moze i juz cala 6-tka na teraz?, zablokowali mi tel i nie mam kontaktu, to wie MONIKA , wiesz ktora... Jak masz chwilke, zapytaj o nie, i przepros, ze nie dzwonie... nie mam z czego :( Sorry!!! i dziekuje!!!:loveu: Zapros tez Monike w moim imieniu na dogomaniackie spotkanko w dniu 11 listopada o 17.00 przy metrze POLA MOKOTOWSKIE!!! Ciebie i beke tez zapraszam i kazdego z Wawy i spoza!!! Olus pijmy tez LUKE w koncu! :) Quote
Recommended Posts