belka123 Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 W rejonie Starowej Góry k. Rzgowa przybłąkał się ok. roczny piesek husky - prześlij dalej, być może uda nam się znaleźć właściciela! zdjęcie: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1609696835701&set=a.1609696795700.2 084723.1034633100 nie mamy możliwości go trzymać zbyt długo, pies na obrożę ale nie ma czipa Quote
basia Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Jesteście w stanie aktywnie szukać jego właścicieli? Chodzi mi o rozwieszanie ogłoszeń, poinformowanie lecznic, schronisk ... itp. Obejrzeliście go dokładnie czy nie ma tatuażu? Na obroży nie ma identyfikatora lub napisanego nazwiska lub adresu? Jakies znaki szczególne? Quote
nika28 Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Trzeba zgłosić znalezienie do schroniska i porozwieszać plakaty w lecznicach. Przed wakacjami znalazłam husky (a właściwie malamuta), na szczęście miał chip. Okazało się że zwiał, i zrobił sobie dość długą wycieczkę... :roll: Quote
belka123 Posted November 3, 2010 Author Posted November 3, 2010 hej jest pozytyw, znalazl sie chetny na psiaka, ale jest z Bialej Podlaskiej poszukiwania zatem zostaja przesuniete na znalezienie kogos kto bylby w stanie sprawdzic dom, Quote
basia Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 belka, podałam adres wątku osobie z forum shusky. Mam nadzieję, że się odezwie do Ciebie ;) Nie mam konta na facebooku. Czy możesz jego zdjęcia tu wkleić? Quote
Sayrel Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Mozesz podac cos wiecej? Bo ze mna sie dwie osoby z B-podlaskiej kontaktowaly w sprawie adopcji psa i tez chcialabym wiedziec, ktora to z nich szukamy kogos na wizyte wiec jak sie uda to zrobimy tez Twoja, czy pies jest wykastrowany? Pytam o to bo jedna z tych osob miala wyslac mi ankiete, ale tego nie zrobila. Zastanawiam sie czy nie chodzilo o sterylizacje? Quote
belka123 Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 [quote name='Sayrel']Mozesz podac cos wiecej? Bo ze mna sie dwie osoby z B-podlaskiej kontaktowaly w sprawie adopcji psa i tez chcialabym wiedziec, ktora to z nich szukamy kogos na wizyte wiec jak sie uda to zrobimy tez Twoja, czy pies jest wykastrowany? Pytam o to bo jedna z tych osob miala wyslac mi ankiete, ale tego nie zrobila. Zastanawiam sie czy nie chodzilo o sterylizacje?[/QUOTE] cala moja wiedza sprowadza sie do tego ze jest to malzenstwo, ktore mialo kiedys labradora ale im ukradli, maja domek z ogrodem i chca psa do mieszkania na zewnatrz, brzmiali poczciwie i uczciwie, nie pytali sie o kastracje, choc pies nie jest kastrowany, do soboty jest na razie czas, bo stwierdzili ze chcieliby dac szanse wlascicielowi ale nikt nie szuka psiaka, tak wiec jesli przed sobota byloby cos wiadomo nt mozliwosci wizyty przedadopcyjnej to byloby super Quote
Sayrel Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 no to ci sami ludzie staraja sie u nas o innego psa Quote
Sayrel Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 to ci sami co u nas sie staraja o innego psa, wysle ci ich ankiete Quote
radovan2 Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Przejrze dzisiaj forum sh i bazy zaginionych bo wydaje mi sie ze tego psa gdzies oglaszali! ostatnio mielismy sutacje ze jeden wet sprawdzal chipa i nie znalazl a drugi mial inny czytnik i chip znalazl sie z prawej strony szyi wiec moze warto byloby sie udac jeszcze do innej lecznicy. Quote
radovan2 Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/6131325_zaginal_pies_rasy_husky.html Quote
belka123 Posted November 5, 2010 Author Posted November 5, 2010 ten z gratki jest 6-letni a"nasz" nie ma roku wedlug weta ale pomysl jeszcze raz z poszukaniem chipa jest dobry i jaka macie opinie o tych ludziach? Quote
Sayrel Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Opinie mamy bardzo dobra, mielismy nadzieje, ze ro bedzie dom dla jednego z naszych adopcyjniakow Quote
radovan2 Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 [quote name='belka123']ten z gratki jest 6-letni a"nasz" nie ma roku wedlug weta[/QUOTE] Ja adoptowalam haszczaka ktory mial miec 5-6 lat.Tak wiek okreslil wet.Po kilku dniach sie okazalo ze Merlin ma tatuaz i mial 11,5 roku. Sorki ale jak dla mnie to akurat nie jest powod zeby od razu mowic ze to nie jest ten sam pies.Przeciez weci wiek ustalaja po zebach. Quote
radovan2 Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 czy ktos robil ogloszenia psiakowi na portalach znalezionych? Quote
utan77 Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 a czy mozna prosić o jakiś kontakt ? Bo najprawdopodobniej mamy właściciela psa . Quote
basia Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Przejrze dzisiaj forum sh i bazy zaginionych bo wydaje mi sie ze tego psa gdzies oglaszali! Mnie tez wygląda jakoś znajomo :roll: a czy mozna prosić o jakiś kontakt ? Bo najprawdopodobniej mamy właściciela psa . Super! Dajcie znać czy trafiony ;) Quote
belka123 Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 dziekuje wszystkim za pomoc, pies znalazl juz wlasciciela Quote
utan77 Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Ale znalazł właściciela w sensie , że odnalazł sie prawowity właściciel zy też poszedł do nowego domu jako pies adopcyny ?? Quote
radovan2 Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 belka123 napisał(a):dziekuje wszystkim za pomoc, pies znalazl juz wlasciciela Do wlasciciela to on raczej nie trafil.Chyba masz na mysli nowy domek!!!!!! Mam wstawic Twoje Pw dla wyjasnienia?MYsle ze jest to troche nie fair!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
basia Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Bardzo proszę o info dlaczego pies nie wrócił do właściciela? Dlaczego został oddany nowemu? Czy poprzedni się go zrzekł? Quote
Recommended Posts