Jump to content
Dogomania

Shila pogromczyni Nużycy,Grzybicy i Krzywicy W NOWYM EKSTRA DOMKU!!! DZIEKUJEMY!!!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ptysiak']MULTIMASTIT ? To z firmy Scan Vet.
Ja tym leczyłam uszka Ptyśkowi jak miał jakieś zakarzenie bakteryjne po kąpielach w byle g....

Zdrówka dla Shillki :glaszcze:[/QUOTE]

W takiej tubie/strzykawce.. Tak - to polecam. Jest stosunkowo tanie i nie obciąża tak organizmu jak zastrzyki.
Bieeeedna Shilka..

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zastrzyk był tylko jeden, więc do przeżycia :placz:. Pobrany został wymaz na posiew, bo wetka chce dokładnie wiedzieć, co za bakteria tak się dała Shili we znaki. Ewentualny antybiotyk będzie wtedy dopasowany na konkretne paskudztwo. Wyniki będą w przyszłym tygodniu. Poczekamy. Po zastrzyku Shila już nie przekrzywia łebka i nie trzepie uszyskami, ale za to siedzi przy kuchni i pilnuje garów - łasuch jeden. Moja mama się trochę powzruszała ("sami jedzcie te suche paskudztwa"), a Shila najwyraźniej uważa, że "babcia" MA RACJĘ :diabloti:

Posted

Mój Teść podobnie jak Twoja Mama uważa, że na tych "bobkach" to pies nie przeżyje a Ptysiek podtrzymuje jego zdanie :evil_lol: Ale Teść nie karmi mi psa bo wie co by Go spotkało za to :mad::evil_lol:
Czyli jest poprawa u Shilki z uszkiem :multi:Jeszcze raz zdrówka dla niej i pozdrowienia dla Pańci i Pańcia :Rose:

Posted

Najgorsze w tym wszystkim jest to że Shilka waży 36 kilo, klucha grubawa i w tym wszystkim gotowane mięsko z zacierkami " wreszcie piesek ładnie wygląda".
Chyba będę musiał zabronić wizyt babci u Shilki, zero kontaktów.

Posted

[quote name='stokrotka.af']no moja teściowa jak zostawiam u niej Rufola to go kiełbasą dokarmia :([/QUOTE]
Mam nadzieję że dobrą , z górnej półki :cool3:, nasza suczka to nawet kapustę kiszoną w małych ilościach wcina, labrador pazerny.

Posted

[quote name='Ptysiak']Mój Teść podobnie jak Twoja Mama uważa, że na tych "bobkach" to pies nie przeżyje a Ptysiek podtrzymuje jego zdanie :evil_lol: Ale Teść nie karmi mi psa bo wie co by Go spotkało za to :mad::evil_lol:
Czyli jest poprawa u Shilki z uszkiem :multi:Jeszcze raz zdrówka dla niej i pozdrowienia dla Pańci i Pańcia :Rose:[/QUOTE]
A ty co robisz teściowi jak jest niegrzeczny, do kąta i groch na klęczkach, czy straszysz go sszczurkami;).
Dziękujemy za życzenia dla Shili, przekazane i już lepiej się czuje.

Posted

[quote name='stokrotka.af']no moja teściowa jak zostawiam u niej Rufola to go kiełbasą dokarmia :([/QUOTE]
No to już by moja teściowa nie żyła :mad:

[quote name='Shilomaniak']Najgorsze w tym wszystkim jest to że Shilka waży 36 kilo, klucha grubawa i w tym wszystkim gotowane mięsko z zacierkami [B]" wreszcie piesek ładnie wygląda"[/B].
Chyba będę musiał zabronić wizyt babci u Shilki, zero kontaktów.[/QUOTE]
Skądś to znam...:shake:
A potem biedne "baleroniki" ledwo chodzą i łapki im siadają.
Kolka mamy ma jeszcze nadwagę choć ostatnio z Nimi ostro walczyłam i schudła 4 kilo.

Posted

[quote name='Karilka']oj, Shila, Shila.. Ty to masz RAJ[/QUOTE]

Pytałem się o odczucia swojej suczy, a ta mi mówi że taki święty to ja nie jestem- to chyba raczej czyściec, dookoła prawie diabły:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='Shilomaniak']A ty co robisz teściowi jak jest niegrzeczny, do kąta i groch na klęczkach, czy straszysz go sszczurkami;).
Dziękujemy za życzenia dla Shili, przekazane i już lepiej się czuje.[/QUOTE]
U mnie Wszyscy wiedzą, że ja karmię psa i jak Ktoś chce mu coś dać to pyta czy może. Ptyś ma taki żołądek, że jak zje coś czego mu nie daję to zaraz reakcja jest w postaci luźniejszej więc od razu bym wiedziała.
Zresztą ja jestem agresywna jeśli chodzi o Kogoś kogo kocham:diabloti: więc baliby się dać Ptyśkiowi coś co zabroniłam :evil_lol:

Buziaczki w nochalek dla Shilki :) i już niech nie chorusia więcej :)

Posted

[quote name='Shilomaniak']Pytałem się o odczucia swojej suczy, a ta mi mówi że taki święty to ja nie jestem- to chyba raczej czyściec, dookoła prawie diabły:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]

To ja też chce do takiego czyśćca :D

Posted

Mamy już wszyscy serdecznie dość nudnych spacerków na smyczy, bez bieganka i szaleństw po lesie. Strasznie, strasznie to jest nuuudne. Tylko wspomnienia wakacyjne pozostają

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-JmrX-oP9hr8/UBGJGnZPl3I/AAAAAAAACAg/ekh9R_sRw-I/s720/CIMG9764.JPG?gl=PL[/IMG]

Posted

Dziś na szkoleniu wyszło dowodnie że suka jest gruba, nie mieści się w szelkach.
Jadę z nią nad morze i zobaczymy czy potrafi pływać przy rowerze wodnym.:evil_lol:Karilka się chwaliła że Shila wszystko potrafi , się sprawdzi.
Jak nie to koniec karencji i wio po piasku od Gdańska do Gdyni .
Waży 36 kilo:cool3:, to jak perszeron,coś musimy z tym zrobić - operacja plastyczna czy jak?:cool3:
Tak czy inaczej ruszamy na plażę, co nie wyszło latem teraz zrealizujemy, trzy dni po piachu napewno jej nie zaszkodzi poza tym socjał z rybitwami i łabędziami też się przyda.
Fotorelacja z wczasów odchudzających niebawem.:razz:

Posted

Zdjęcia, zdjęcia, zdjęcia - proszę zasypać wątek Shilową, Kasiulową i Krzysiową radością!
Trzymam kciuki za pogode i za fioletowe wdzianko (żeby się nie utopiło w morzu albo nie zgubilo w lesie :P)

Posted

Szleństwo to mało powiedziane, wariactwo to brzmi lepiej . Po 6 tygodniach łażenia na smyczy pooszła po piachu, plaża wielka to i wariatuńcio ma pole do popisu.Mewy odlatują jak Shila biegnie, potem siadaja na brzegu i czekają na szarżę perszerona, po 3 razach Shilka sobie odpuściła i żyją koło siebie. Zdjęć nie za wiele bo pies szaleje więc nie nadążamy ze zdjęciami,poza tym jechaliśmy z pięć godzin- Polska to dziki kraj, 330 km tyle czasu, więc byliśmy koło 16.30 na plaży i zaraz ciemno.
Startujemy z rana na plażę na sesję zdjęciową.