Shilomaniak Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 Chciałam zamieścić jakąś ciętą ripostę, ale spojrzałam w brązowe ślepia i mi się odechciało [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-p_FmeNWfi_A/UBGIpjvcADI/AAAAAAAACCY/XuRPGZBG3fA/s576/CIMG9748.JPG?gl=PL[/IMG] Quote
Karilka Posted July 31, 2012 Author Posted July 31, 2012 hahahaa - PADŁAM! Shila po mojej stronie - inteligentnie wyczuła sytuacje :):):)! Quote
Shilomaniak Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 O jak to miło, że do nas wpadłaś Stokrotko :diabloti:. Shila swoje bezgraniczne uwielbienie okazuje tylko Krzyśkowi :angryy:. JA JESTEM . Można się poprzytulać, wyglimać ozorem, ale rano jak ja pierwsza pojawiam się w zasięgu jej wzroku to nawet nie ruszy się z posłania-tylko końcem ogona lekko pomerda. Natomiast jak Krzysiek się zwleka - oooo to radość, zwijanie się, podgryzania z jednoczesnym lizaniem :crazyeye:, mało się nie pozabijają na schodach ze szczęścia. No cóż pies jednego pana :loveu:. Cholibka, czyżbym się robiła zazdrosna? :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
murakami Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 [quote name='Shilomaniak']O jak to miło, że do nas wpadłaś Stokrotko :diabloti:. Shila swoje bezgraniczne uwielbienie okazuje tylko Krzyśkowi :angryy:. JA JESTEM . Można się poprzytulać, wyglimać ozorem, ale rano jak ja pierwsza pojawiam się w zasięgu jej wzroku to nawet nie ruszy się z posłania-tylko końcem ogona lekko pomerda. Natomiast jak Krzysiek się zwleka - oooo to radość, zwijanie się, podgryzania z jednoczesnym lizaniem :crazyeye:, mało się nie pozabijają na schodach ze szczęścia. No cóż pies jednego pana :loveu:. Cholibka, czyżbym się robiła zazdrosna? :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE] Tylko o które z nich? ;) Quote
stokrotka.af Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 ha Twoja Shilka to tak się zachowuje do Ciebie jak mój Rufol do TZ :) Quote
Shilomaniak Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 Małpiszon z niej straszny ale i tak ją kocham i ona dobrze o tym wie. Rasowa sucz i dlatego pozwala sobie na różne fanaberie. Ale jak jesteśmy same w domu to cały czas leży mi pod nogami - wie jak mnie szarpnąć za serducho :-D Quote
Shilomaniak Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 Dzisiaj była pierwsza kąpiel w wannie :cool3:. Ło matko!!! jaki tchórz!!!! ogon przyklejony do brzucha, grzbiet wygięty w pałąk i wytrzeszcz oczu jak u ropucha :evil_lol:. Trzeba było wnieść i wynieść z wanny trzęsącą się królewnę :diabloti:. Ale już po wszystkim jaka dumna z siebie :eviltong:. Łazienkę omija szerokim łukiem :lol::lol::lol: Quote
stokrotka.af Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 bo kto to widział tak biedną Shilkę męczyć ;) Quote
lilk_a Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 no niestety wanna nie jest fajną rzeczą , łapy się ślizgają , woda leci nie wiadomo skąd ;) Quote
Shilomaniak Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 [quote name='lilk_a']no niestety wanna nie jest fajną rzeczą , łapy się ślizgają , woda leci nie wiadomo skąd ;)[/QUOTE] Bardzo się staraliśmy nie zrazić jej - wyłożyłam dno wanny starym ręcznikiem i w ogóle same zachęty, ale niestety WANNA TO WRÓG. Myliśmy Shilę wcześniej w garażu pod wężem ogrodowym i nie było tak strasznie, ale tym razem chciałam dokładne szorowanko w ciepłej wodzie. No cóż, na szczęście takie kąpiele nie są zbyt częste a następnym razem spróbujemy wpakować ją do brodzika :diabloti: Quote
Shilomaniak Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 Dziś poszliśmy do lasy na pierogi, spotkaliśmy dzieci w barze pod chmurką,zdziwienie było wielkie jak pokazaliśmy że pies też ziomal i "piątkę " przybija, bardzo się to dzieciom spodobało, natomiast jak Shila wrąbała patyka to dopiero była konsternacja: " Mamo, patrz a piesek je patyki, a nasz to nie ". No niektóre psy są o poziom wyżej:crazyeye:. Quote
Shilomaniak Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 [quote name='Shilomaniak'] natomiast jak Shila wrąbała patyka to dopiero była konsternacja: " Mamo, patrz a piesek je patyki, a nasz to nie ".[/QUOTE] Czasami utrzymanie psa nie jest zbyt kosztowne ;););) Quote
stokrotka.af Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 no i się wydało czym Shilke dokarmiacie :) Quote
Shilomaniak Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 [quote name='stokrotka.af']no i się wydało czym Shilke dokarmiacie :)[/QUOTE] Oczywiście ,podstawą diety Shili są pająki i stonogi, drewnem tylko dokarmiamy. Quote
Shilomaniak Posted August 17, 2012 Posted August 17, 2012 W środę poszedłem z Shilą do lasu,święto to i tłumy ludzi, Shila trenowała swój narodowy sport - noszenie w dziobie patyczka tak na oko 4 metry długości. Spotkaliśmy panią z 2 letnim dzieckiem, Shila biegła na dziecko/ patysio na wysokości głowy dziecka/, dostała komendę " dziecko omiń" i pies ominął dziecko szerokim łukiem. Nawet jakby nie zareagowała , to jeszcze ja występowałem w roli zaworu bezpieczeństwa, tak że w czasie scen żadnemu człowiekowi nie groziło niebezpieczeństwo, nikt też nie został ranny. Komentarz pani był : jaki mądry pies. Nie wiem czy to tu zamieścić czy też w temat " nadziwniejsze komentarze dotyczące waszych psów" Quote
stokrotka.af Posted August 18, 2012 Posted August 18, 2012 hi hi hi Shilka z małym taranem sobie biegła :) ja już widzę tą panikę w oczach mamy tego dziecka ;) Quote
Shilomaniak Posted August 18, 2012 Posted August 18, 2012 [quote name='stokrotka.af']hi hi hi Shilka z małym taranem sobie biegła :) ja już widzę tą panikę w oczach mamy tego dziecka ;)[/QUOTE] Jeszcze nie widzisz, musisz trochę poczekać :evil_lol:, jeden miesiąc i 2 lata, porozmawiamy o panice:lol:. Ale fakt moja krowa jak złapie coś wielkiego to leci, leci, leci , no chyba że znajdzie coś wiekszego. Cholera jedna przy mnie chce przebiegać a to boli, musiałem przypomnieć sobie sztukę uników, gorzej z moją szanowną małżonką. Kaczek jakby mniej w bajorach,to i pies zajął się leśnictwem. Wczoraj na wieczornym rowerowym spacerze Shila wpadła na kota, kicia na płot, bidna zawisła między sztachetami,zaczeła wrzeszczeć ze strachu , Shila koniecznie chciała jej wylizać zadek, bo pewnie kotu się krzywda dzieje, musiałem krowę odgonić- nie chciała uwierzyć że sobie sam poradzę bez jej pomocy-,ale kota spanikowanego zdjąć z płotu to już wyższa szkoła jazdy:crazyeye:. Po prostu cyrk na kółkach, clown i jego menażeria. Ty to przybywasz na wadze / bez wypominania/ od czasu jak masz Rufiego, a ja zrzuciłem już 18 kg od kwietnia jak się na poważnie wziąłem za trening z psem,jak się nie wyciszy całkiem to mnie zabraknie wagowo niedługo, Ty to masz nadzieję bo przy nadziei, a ja mam problem z ciuchami, żona się zaczyna denerwować- pewnie trzeba by zrobiś bazarek na chudego Shilomaniaka.:roll: Quote
stokrotka.af Posted August 18, 2012 Posted August 18, 2012 oooooooooooo wypraszam sobie zatrzymałam się wagowo na 64kg ;) a Shilka jak widzę to dobry trener osobisty :) ja nie sądze,żeby Kasiulek bardzo narzekał na Twoja wagę ;) Quote
Shilomaniak Posted August 18, 2012 Posted August 18, 2012 [quote name='stokrotka.af'] ja nie sądze,żeby Kasiulek bardzo narzekał na Twoja wagę ;)[/QUOTE] Hi hi, nie narzekam :evil_lol: Quote
Karilka Posted August 22, 2012 Author Posted August 22, 2012 Haha! Shilomaniak - Ty sie pilnuj lepiej i dbaj o Shilke bo wiesz.. Karilka w desperacji bez psa PONADnormalnego -dziwne rzeczy może robić.. Do Warszawy nie tak daleko a i adres jest... Pilnuj Shilki, pilnuj! :D A tak serio, serio - wiecie dobrze, że wchodząc na ten wątek, kicam z radości? Quote
Shilomaniak Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 [quote name='Karilka']Do Warszawy nie tak daleko a i adres jest... Pilnuj Shilki, pilnuj! :D A tak serio, serio - wiecie dobrze, że wchodząc na ten wątek, kicam z radości?[/QUOTE] Panno Kicalska :eviltong: teraz już wiem skąd u Shili skłonność do nagłego podrygiwania ;) Quote
Karilka Posted August 22, 2012 Author Posted August 22, 2012 No taaa.. Jassssne... u Karilki sie naumiała! Bo Karilka takich głupot uczy! :D Tak sobie razem podrygiwałyśmy zawsze... Sie wydało. Upsss Quote
Shilomaniak Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 Dzisiaj wracając z pracy wieczorem zatrzymaliśmy sie nad Wisłą i obserwowaliśmy puszczanie chińskich lampionów. Było suuuper. Aż się rozmarzyłam :candle:. Zrobiliśmy trochę zdjęć telefonem to potem wkleję :lol: Quote
Recommended Posts