Shilomaniak Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Las działa na Shilę ogłupiająco, ale nie mamy serca nie chodzić z nią tam bo wystarczy tylko popatrzeć na radochę jaką sprawiają jej te spacery [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-3KkB17p4dEs/TyhcS0tfKOI/AAAAAAAAAEE/paB0-2QBKOg/s1024/DSC03546.JPG?gl=PL[/IMG] za to w domu jest taka grzeczna, że tylko całować pysio :diabloti: [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-TsTR1vMXsAM/Tya_us0IxqI/AAAAAAAAABc/Q4HvPBJdBfI/s576/DSC03576.JPG?gl=PL[/IMG] Quote
Karilka Posted February 1, 2012 Author Posted February 1, 2012 Ha! Ale macie wesolutko! Stonka szaleje.. Cholernik, paskudnik. Quote
Shilomaniak Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 To nie paskudnik, tylko nieustraszony pogromca jamników, zrobiła wiwisekcję i potwierdziło się to co myśleliśmy , w głowie sznurek do przytrzymywania uszy, i żeby nikt nie myślał, że nie kochamy jamników, był w naszej karierze jamnior Topik o całkowitej długości 120 cm z rozumkiem jak wyżej. Quote
lilk_a Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 no tak , w jeżach to samo ... sama wata :):) takie pluszaki to na jeden rzut łbem i jeden kęs :) Quote
Karilka Posted February 1, 2012 Author Posted February 1, 2012 Phi. Mój geniusz wszedł level wyżej i cieka z ..pufą w ryjku. Tak. Taką pufą do siedzenia.... Quote
lilk_a Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 to co za rasa ma taki udźwig w pysku ? bo tylko amstaff mi się kojarzy i mu podobne :) aaa... no widzę , ale jak on z opona biega to nie ma co się dziwić :evil_lol: Quote
Shilomaniak Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Dolar teraz mocno stoi, to i pufe ciąga,tylko na czym później siadać? Nasza gryzie tylko ściany, ale na ścianie nie siadamy. Natomiast Shilka wykazała spryt, bo kupiliśmy jej zabawkę typu ukryj smakołyk pod plastikową pokrywką, łącznie trzynaście szt. pokrywek i pies ma szukać, wyjąć i w nagrodę dostanie tego smaczka, jakaś genialna Szwedka wymyśla takie zabawki, ta jest z najniższego poziomu i instrukcja mówi " jeśli pies po tygodniu zacznie bezpłędnie podnosić właściwe przykrywki, to należy podnieść poziom zabawy wyżej ", czyli kupić następną zabawkę, a mordka pierweszego dnia zrobiła wszystko co było do zrobienia i uznałem , że jest za mądra na zabawki. Quote
Shilomaniak Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 [quote name='Shilomaniak']Dolar teraz mocno stoi, to i pufe ciąga,tylko na czym później siadać? Nasza gryzie tylko ściany, ale na ścianie nie siadamy. Natomiast Shilka wykazała spryt, bo kupiliśmy jej zabawkę typu ukryj smakołyk pod plastikową pokrywką, łącznie trzynaście szt. pokrywek i pies ma szukać, wyjąć i w nagrodę dostanie tego smaczka, jakaś genialna Szwedka wymyśla takie zabawki, ta jest z najniższego poziomu i instrukcja mówi " jeśli pies po tygodniu zacznie bezpłędnie podnosić właściwe przykrywki, to należy podnieść poziom zabawy wyżej ", czyli kupić następną zabawkę, a mordka pierweszego dnia zrobiła wszystko co było do zrobienia i uznałem , że jest za mądra na zabawki.[/QUOTE] bezbłędnie oczywista Quote
lilk_a Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 ale to chyba proste ... bo czuć chyba gdzie ten smakołyk ? oglądałam kiedyś program , pokazywali jak zbadać inteligencję psa , należy mu rzucić nad stołem smakołyk , głupi pies będzie szukał go pod stołem , inteligentny od razu zajrzy na stół Quote
Shilomaniak Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 [quote name='lilk_a']ale to chyba proste ... bo czuć chyba gdzie ten smakołyk ? oglądałam kiedyś program , pokazywali jak zbadać inteligencję psa , należy mu rzucić nad stołem smakołyk , głupi pies będzie szukał go pod stołem , inteligentny od razu zajrzy na stół[/QUOTE] Wolę nie sprawdzać , czy jest mądra, a priori uznałem że tak Quote
Karilka Posted February 1, 2012 Author Posted February 1, 2012 Inteligencje sprawdzali mojej Shilo-inteligentce. Do czego to doszło. Phi. :) Lilkuś a powiedz mi, co sie robi jak pies jest wyższy o głowe od stołu? :P Quote
lilk_a Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 [quote name='Shilomaniak']Wolę nie sprawdzać , czy jest mądra, a priori uznałem że tak[/QUOTE] sprawdz , ja sprawdziłam , choć też się obawiałam spojrzała tylko na stół więc zabrałam ale za chwilę przypomniała sobie że przecież jest coś do zjedzenia więc zaczęła niuchać po stole , a jak się zapamięta w szukaniu to chrumka jak prosiak ... odłożyłam koło puszki że smakołykami , chciałam ułatwić jej sprawę węc zapytałam skąd są smaczki ... pobiegła do puszki i pozwoliłam jej sobie samej wziąć.... nasza uczona jest od malego różnych rzeczy , tak przy okazji... wie która strona prawa czy lewa , bo uczylismy ją komend do bikejoringu i przy okazji dawaliśmy jej smakołyki z lewej czy z prawej , miała wybrać dobrą rękę , tak samo umie podać lewą czy prawą łape i reaguje na komendy manualne nieraz jest tak że ktoś z nas wysiągnie ręke do przodu gestykulując a pies siada :) albo klepnie w udo i suka przy nodze :) [quote name='Karilka']Inteligencje sprawdzali mojej Shilo-inteligentce. Do czego to doszło. Phi. :) Lilkuś a powiedz mi, co sie robi jak pies jest wyższy o głowe od stołu? :P[/QUOTE]moja też wyższa ,tzn stół niski bo niestety nie jest zbyt wysoka ;) ma tylko 58 cm ... trzeba psa postawić daleko od stołu Quote
Shilomaniak Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 :cool3:Nic nie sprawdzaliśmy , my mamy niezachwianą wiarę w to że Shilka jest mądra, a poza tym ma 66 cm w kłębie , jeszcze troche i będzie jak kucyk. Zrobimy biznes dogo i hipo terapia w jednym:evil_lol: Quote
Karilka Posted February 1, 2012 Author Posted February 1, 2012 Wyszłam na idiotke, przed moim psem. Jak mam sprawdzać inteligencje psu, który jest sprytniejszy ode mnie. :D 66? Kurcze.. :D. Dodać jeszcze jedną 6 i .. wszystko jasne! Quote
stokrotka.af Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 ale numer, chyba sprawdzę Rufola :evil_lol: Quote
Shilomaniak Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Zabawkę przyniósł Shili Święty Mikołaj - nie dlatego, żeby wątpił w jej wrodzoną inteligencję, tylko żeby w długie zimowe wieczory mogła się pobawić z pańciostwem w domu. [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-QCP66srEQ7k/TybAoXzlQzI/AAAAAAAAAB0/yiiBj_qcgJM/s720/CIMG9331.JPG?gl=PL[/IMG] [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-RBcVYD0fxeA/TybBBaPHYBI/AAAAAAAAACM/nIGKi_L1gQU/s720/CIMG9341.JPG?gl=PL[/IMG] Quote
Shilomaniak Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Shila rośnie jak na drożdżach, ale dbamy o to, żeby jej nie utuczyć za bardzo :grins:. U mnie zawsze wszystkie zwierzaki były strasznie "żarte", moja ŚP teściowa twierdziła, ze powinnam hodować świnie to dorobiłabym się majątku:evil_lol:. Pewnie po sterylce tak się rozrosła, ale milo pomyśleć, że tak jej u nas wszystko smakuje :dog: Kuchnia to miejsce w którym najczęściej ( i najchętniej) przebywamy, więc grzeczna psina się "dostosowywuje" [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-s9fuFX64-v0/Tym84VmtP1I/AAAAAAAAAEI/z1ENrDLD_BQ/s1024/DSC03577.JPG?gl=PL[/IMG] Quote
lilk_a Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 fajna zabawka , jak dla dziecka :) widziałam gdzieś tornado dog , taka niby karuzela , nałożone na siebie piętrowo , kręcące się płaskie pojemniczki Schila wcale nie jest gruba , bardzo ładnie wygląda :) Quote
Karilka Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 Dziewczynka dorasta = mężnieje. Z resztą jak wcina takie frykasy to co sie dziwić? Ehh.. jak ja uwielbiam ten wątek... Shila jest taka szczęśliwa, piękna.. tryska radością z każdego zdjęcia aż oczy mi sie dziwnie zachlapują ;). Quote
lilk_a Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 pisałaś Karliko że Schila to mix wyżła z owczarką .... mój Nero , którego pokazywałam tutaj to był mix owczarki z flat coated retrieverem :) a wzrost miał po ojcu bo obydwoje byli przerośnięci , po 76 cm w kłębie :) Quote
Shilomaniak Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Zabawka jest bardzo fajna, tylko niestety droga. Mikołaj się szarpnął :lol:. Przy Shilce trzeba tylko uważać, żeby natychmiast nie pożarła zabawki,bo najwieksza frajdę sprawia jej gryzianko. Pogryzła konga (oryginalnego-dostała od cioci z Ameryki), nieskończoną ilość sznurów z węzłami oraz całe stado różnych gryzaków (nie wspominając o biednym jamniku):evil_lol: [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-PhCfJlm0GGA/TyZ0Bf-CfmI/AAAAAAAAAAo/Fa7pixQnEZU/s1024/DSC03573.JPG?gl=PL[/IMG] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-byLrVc6pZN8/Tya_SPIZpHI/AAAAAAAAABU/CXDdI9Cw1u0/s1024/DSC03570.JPG?gl=PL[/IMG] Quote
lilk_a Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 no bo to gryzonie są straszne :):) nasza upodobała sobie takiego pluszowego psa , bernardyna , dość duży jest i taki fajny , z jakimiś kulkami w łapkach tak pluszak przytulanka ... moja córka Kasia wyniosła tego psa do garderoby , psiak sobie tam leży , a Fiśka często wchodzi tam za nami i często też wynosi tego psa , robi to bardzo niepostrzeżenie , wiemy już że jak wejdzie tam to pluszak w niebezpieczeństwie i pilnujemy żeby po niego nie sięgała , ale nie wiem w jaki sposób ale jednak jej się to udaje i ma dziwny sposób .... wyniesie go i porzuci w jakimś kącie , że niby nic nie zrobiła , a po chwili patrzymy a tu Fiśka z bernardynem w pysku przemyka gdzieś żeby go unicestwić :) w ten sam sposób kradnie marchewkę psu moich rodziców [COLOR=gray]( Kasiu , przepraszam Cię za tą pyskówkę mojego ojca ,którą mogłaś usłyszeć przez telefon , niestety często mu się to zdarza ...)[/COLOR] wynosi ją na schody ,wraca na górę jakby nigdy nic , a potem jak wraca na dół to zabiera marchew :) Quote
Karilka Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 Ta. U mnie tylko czarny KONG ją pokonał.. skrzynka zabawek, kolekcjonowanych przez pare lat - poszłaaa w.... Quote
Karilka Posted February 5, 2012 Author Posted February 5, 2012 Shilka- podróżniczka. Rozrabiara ;) Quote
Recommended Posts