Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[B][COLOR=Blue]W aptece mozna kupić plasterek papierowy (tzw skórka) lub materiałowy omnisilk. Ja takich uzywałam poniewaz nie skleja włosów pieska i mozna łatwo odkleić. Polecam galaretke z łapek kurzych i ogonów wieprzowych. Piesek bardzo to lubiał. U nas proces stawiania uszek trwał 7 dni przy zastosowaniu w/w środków[/COLOR][/B]

Posted

mam ten sam problem - zabierajac psa od hodowcy piesio mial sklejone uszy - rozpadly mu sie po 1,5 tygodnia - i lewe opadlo zupelnie - nie wiem co dalej - bo ma juz 3 miesiace skonczone - prawe jakos tam stoji - ale lewe sie leniwi - nie wiem czy mu sklejac ponownie ??????

Posted

[quote name='speddy']mam ten sam problem - zabierajac psa od hodowcy piesio mial sklejone uszy - rozpadly mu sie po 1,5 tygodnia - i lewe opadlo zupelnie - nie wiem co dalej - bo ma juz 3 miesiace skonczone - prawe jakos tam stoji - ale lewe sie leniwi - nie wiem czy mu sklejac ponownie ??????[/quote]

Klej jak najszybciej nie ma na co czekać ja osobiście plastrów nie polecam wypróbowałam klej Bison i jest rewelacja kupisz go na allegro. Mojej Ibi po dwóch dniach staneły. Duzo masuj uszka i jako przekąskę podawaj kurze łapki (galaretka) efekt murowany
Daj znać ja uszka się czuja :)

Posted

[quote name='iberia']Klej jak najszybciej nie ma na co czekać ja osobiście plastrów nie polecam wypróbowałam klej Bison i jest rewelacja kupisz go na allegro. Mojej Ibi po dwóch dniach staneły. Duzo masuj uszka i jako przekąskę podawaj kurze łapki (galaretka) efekt murowany
Daj znać ja uszka się czuja :)[/quote]

hej
dziekuje za porade - wlasnie mu podcielam wlosy miedzy uszami tez - bo mial tak dlugie ze mu odapadly na boki na uszy - dziwne ma 3 miesiace a ma dlugie wloski juz w miare - w sumie mozna juz bylo mu robic kucyk na srodku czola - ale podcielam i juz jest lepiej - nawet patrzac uszka sie odslonily i napewno im lzej teraz ....:roll:

Posted

[quote name='speddy']hej
dziekuje za porade - wlasnie mu podcielam wlosy miedzy uszami tez - bo mial tak dlugie ze mu odapadly na boki na uszy - dziwne ma 3 miesiace a ma dlugie wloski juz w miare - w sumie mozna juz bylo mu robic kucyk na srodku czola - ale podcielam i juz jest lepiej - nawet patrzac uszka sie odslonily i napewno im lzej teraz ....:roll:[/quote]

Czy twój psiak jest z rodowodem?? czy zamierzasz go wystawiać??
Wydaje mi się ze nie potrzebnie wycinałaś mu włoski między uszami :( wycina sie włoski na uszkach do 1/3 długości żeby nie obciążały uszek:) wrzuć zdjęcia twojego psiaka. A on jest z lipca czy z sierpnia??

Posted

[quote name='iberia']Czy twój psiak jest z rodowodem?? czy zamierzasz go wystawiać??
Wydaje mi się ze nie potrzebnie wycinałaś mu włoski między uszami :( wycina sie włoski na uszkach do 1/3 długości żeby nie obciążały uszek:) wrzuć zdjęcia twojego psiaka. A on jest z lipca czy z sierpnia??[/quote]

z rodowodem jednym z najlepszych chodowli w polsce

wydaje mi sie ze dobrze zrobilam bo te wlosy kladly mu sie na uszy i przygniataly jeszcze bardziej je :shake: pozatym teraz ladnie wygladaja - wczesniej wygladaly jak tluste pejsy - dziwne bo jest maly i nie powinny byc takie dlugie :roll: teraz przynajmniej prawe ucho sie podnioslo - a na uszkach 1/3 dlugosci jest okej - juz chodowlca je podcinal - psa nie wystawiam :shake: ale zrobie wszystko by mu uszy postawic :cool1: taka dokladna mamusia ze mnie :diabloti::p:lol: z sierpnia - foto jest na innym topiku - a fotki dzis zrobie aktualne

Posted

[quote name='tigrunia']Dużo masuj!! Ja sie męczyłam chyba miesiąc!! Na końcu zaczęłam jej dawać żelatyne spożywczą i stanęły!![/quote]

moj speddy ma juz 3 miesiace - w ktorym miesiacu stanely u ciebie ? mam wrazenie ze moze juz u mnie jest juz za pozno :shake::-(

Posted

Nigdy nie jest za późno!! Ja tez tak myślałam, ale w koncu stanęły!! Jessi miała prawie 5 m-cy! Może 4,5 .. nie pamiętam dokładnie. Kup w zoologicznym kurze łapki wędzone i w spożywczym żelatyne. Ja żelatyne dosypywałam do suchego i wcinała jak nie wiem ..

Posted

[quote name='speddy']moj speddy ma juz 3 miesiace - w ktorym miesiacu stanely u ciebie ? mam wrazenie ze moze juz u mnie jest juz za pozno :shake::-([/quote]

twój speddy ma dopiero 9 tygodni ja Ibi kupiłam jak miała tyle i odrazu zaczełam jej kleić włoski na uszkach. A jesli chodzi o kurze nóżki to ja je gotuje bez żadnych przypraw obieram i daje jej kawałki do suchej karmy. a z reszty robie galaretke z kawałkami tego mieska z kurzych łapek i też wcina nie musisz dodawać do wywaru żelatyny bo sami samo się zsiądzie :)

Posted

[quote name='iberia']twój speddy ma dopiero 9 tygodni ja Ibi kupiłam jak miała tyle i odrazu zaczełam jej kleić włoski na uszkach. A jesli chodzi o kurze nóżki to ja je gotuje bez żadnych przypraw obieram i daje jej kawałki do suchej karmy. a z reszty robie galaretke z kawałkami tego mieska z kurzych łapek i też wcina nie musisz dodawać do wywaru żelatyny bo sami samo się zsiądzie :)[/quote]

dziekuje ja chyba panikuje za duzo:placz: ale to jak kazda matka:cool3: dba o swoje baby:lol::eviltong:

Posted

Zastosuj wszystko naraz i pomoże ;) Ja miałam taki zestaw :
-witaminki Salvikal czy salvikas - jakos tak (do dzis je dostaje)
-zelatyna spozywcza mieszana z jedzonkiem
-masowanie
-klejenie plasterkami, troszke klejem ( szybko zrezygnowałam z tego klejenia bo Jessi nie była bardzo tym zachwycona)
-kurze łapki wędzone
-na koniec obciełam włoski z całego uszka (bo tylko jedno nie chciało stanąć)

No i już .. miesiac męki ale stoją !! :multi: I nawet nie oklapły teraz przy wypadaniu ząbków!! :multi:

Posted

[quote name='tigrunia']Zastosuj wszystko naraz i pomoże ;) Ja miałam taki zestaw :
-witaminki Salvikal czy salvikas - jakos tak (do dzis je dostaje)
-zelatyna spozywcza mieszana z jedzonkiem
-masowanie
-klejenie plasterkami, troszke klejem ( szybko zrezygnowałam z tego klejenia bo Jessi nie była bardzo tym zachwycona)
-kurze łapki wędzone
-na koniec obciełam włoski z całego uszka (bo tylko jedno nie chciało stanąć)

No i już .. miesiac męki ale stoją !! :multi: I nawet nie oklapły teraz przy wypadaniu ząbków!! :multi:[/quote]

problem w tym ze on strasznie sie wyrywa podczas obcinania - wiec jak ja mu ma je wygolic - on sie wierci i nie daje - podaje lina tam jest pokazane co udalo mi sie zrobic i na ile z tym podcieciem - spojrz czy dobrze jest?????

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=5191&page=19[/URL]

po srdoku jest foto mojego i jego uszu czekam na odpowiedz na forum

Posted

[quote name='speddy']dziekuje ja chyba panikuje za duzo:placz: ale to jak kazda matka:cool3: dba o swoje baby:lol::eviltong:[/quote]
ty panikujesz?? to nie wiesz co ja wyrabiałam i wyrabiam z moją Ibi jak ja przywiozłam do domu to na drugi dzień tak jakos kichała ja spanikowałam szybko do weterynarza a on się ze mnie uśmiał :) mała dostała witamine C i tyle nic jej nie było kichała bo włoski ją smyrały :)

Posted

A ja mam bardziej zaawansowany problem, ponieważ mój yorek ma już 2 latka i nie stoi mu jedno uszko...

I to nie trudno to zauważyć,bo jest nawet bardzo oklapłe :-(

Wszyscy mi mówią, że w tym wieku już nic nie zrobię, czy mają rację, bo nie wiem czy się starać i kupować klej i witaminki:roll:...

Przyznam, że plasterek nic nie pomógł i jeszcze zgorszył sprawę,bo trudno nim uformować uszko i po miesiącu noszenia lekko skierowało się ku prawej stronie,ale teraz po 2 mies. wróciło do normy, ale i tak plasterki odradzam!

Posted

[quote name='speddy']problem w tym ze on strasznie sie wyrywa podczas obcinania - wiec jak ja mu ma je wygolic - on sie wierci i nie daje - podaje lina tam jest pokazane co udalo mi sie zrobic i na ile z tym podcieciem - spojrz czy dobrze jest?????

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=5191&page=19[/URL]

po srdoku jest foto mojego i jego uszu czekam na odpowiedz na forum[/quote]

Wydaje mi się, że wystarczy.. pomiędzy uszkami mie trzeba.. ważne, żeby uszka były wygolone.. no i to też niekoniecznie do łysego... Ja tylko podciełam nożyczkami mojej Jessi .. nie martw się, napewno stana ;)

Posted

[quote name='iberia']ty panikujesz?? to nie wiesz co ja wyrabiałam i wyrabiam z moją Ibi jak ja przywiozłam do domu to na drugi dzień tak jakos kichała ja spanikowałam szybko do weterynarza a on się ze mnie uśmiał :) mała dostała witamine C i tyle nic jej nie było kichała bo włoski ją smyrały :)[/quote]

juz o tym pisalam moj mial to od szelek ktore mu sie jedna czescia konczyly na szyji jak obroza - tez wymyslilam ze ma zapadnieta tchawice itp.... a to tylko zmiana szelek na inne zalatwila sprawe - dobrze ze jestem spostrzegawcza - kaszlal i odpluwal sline :shake:

Posted

[quote name='tigrunia']Wydaje mi się, że wystarczy.. pomiędzy uszkami mie trzeba.. ważne, żeby uszka były wygolone.. no i to też niekoniecznie do łysego... Ja tylko podciełam nożyczkami mojej Jessi .. nie martw się, napewno stana ;)[/quote]

acha czyli dobrze jest :multi: kurcze strasznie lubi suche przysmaki takie te brazowe suszone patyki i kosci :eviltong:

Posted

[quote name='Louneliness']A ja mam bardziej zaawansowany problem, ponieważ mój yorek ma już 2 latka i nie stoi mu jedno uszko...

Wszyscy mi mówią, że w tym wieku już nic nie zrobię, czy mają rację, bo nie wiem czy się starać i kupować klej i witaminki:roll:...

Przyznam, że plasterek nic nie pomógł i jeszcze zgorszył sprawę,bo trudno nim uformować uszko i po miesiącu noszenia lekko skierowało się ku prawej stronie,ale teraz po 2 mies. wróciło do normy, ale i tak plasterki odradzam![/quote]

Ja bym pewnie spróbowała :)

Posted

[quote name='Louneliness']A ja mam bardziej zaawansowany problem, ponieważ mój yorek ma już 2 latka i nie stoi mu jedno uszko...

Przyznam, że plasterek nic nie pomógł i jeszcze zgorszył sprawę,bo trudno nim uformować uszko i po miesiącu noszenia lekko skierowało się ku prawej stronie,ale teraz po 2 mies. wróciło do normy, ale i tak plasterki odradzam![/quote]
Daj znać czy walczysz jeszcze o stojace uszka jesli tak to jakie są efekty :)