Edi100 Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Dziś wieczorem wracałam z Wrocławia. Miałam wsiąść do pociągu na stacji Mikołajów, bo miałam bliżej. Szłam schodami. Ciemno, zimno, wieje okropnie. Idę i nagle w kąciku schodów ujrzałam małe coś:( Zwinięte w kuleczkę, niemal przylepione do ziemi Kociątko:( Na co czekało takie zrezygnowane? Na śmierć czekało:( Nie myślałam, wolniutko rozpiełam kurtkę i schyliłam się po to maleńkie ciałko. Nie broniło się. Godzine w pociągu nie rozpiełam kurtki, grzałam to malusie zmarznięte i głodne ciałko.Dotagrałam do domu, wsadziłam do klatki z termoforem. Teraz je tak jakby nigdy nie jadło:( Łzy się cisną, kiedy się patrzy. Jest bezpieczne, już nie głodne i nie zziębnięte. Jest ale szuka na gwałt innego DT, bo moje psy szczególnie niewidząca Foka taranuje drzwi, bo wejśc nie moze, szczeka jak oszalała bez przerwy. Wariacto:( Jedną szybe w drzach już wywaliła, i SZUKAMY DT BŁAGALNIE szukamy:( Jutro do weta popedzę i zrobimy foty. Quote
agusiazet Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 To czekamy na fotki! Może Dt się znajdzie, ale ..... sami wiecie jak jest! Quote
Edi100 Posted October 26, 2010 Author Posted October 26, 2010 agusiazet napisał(a):To czekamy na fotki! Może Dt się znajdzie, ale ..... sami wiecie jak jest! Wiem Kochana tak duzo sierot, ale nie mogłam jej tam zostawić na pewną śmierć:( Jutro zrobi Kropka Foty i ogłoszenia jakieś. Jest malusia a ma taki duży brzuszek:( Quote
agusiazet Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Pewnie robale:( Zapytaj Bianki to kocia mama, na pewno będzie wiedzieć! Quote
Edi100 Posted October 26, 2010 Author Posted October 26, 2010 agusiazet napisał(a):Pewnie robale:( Zapytaj Bianki to kocia mama, na pewno będzie wiedzieć! Podejdę do Dr Karoliny jutro, tej samej co małe od Bianki były. Ufam jej i nie zdziera z bezdomniaków. Ale robale giganty na bank:( Quote
Edi100 Posted October 26, 2010 Author Posted October 26, 2010 Kicia bezimienna jeszcze dostała gotowane serduszka, bo tylko to miałam. Mam nadzieję, ze nie zaszkodzą. Quote
Ulka18 Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Biedna kocinka, pewnie ktos ja wyrzucil. Dobrze, ze szlas tamtedy Edi. Ale z kolei masz kolejna bide i co dalej? Trzeba bedzie ogloszenia porobic. Quote
Edi100 Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 Ulka18 napisał(a):Biedna kocinka, pewnie ktos ja wyrzucil. Dobrze, ze szlas tamtedy Edi. Ale z kolei masz kolejna bide i co dalej? Trzeba bedzie ogloszenia porobic. Kropka jak wróci ze szkoły zrobi zdjęcia, potem do weta polecimy bo ten brzuch za duży.Kicia grzecznie przespała w klatce nockę. Kiedy zaglądałam w nocy słyszałam tylko traktorek. Klatka stoi koło kaloryfera, żeby się malutka dogrzała.Zanim weszłam do Kropki musiałam Foce pysk zawiązać:( Inaczej darłaby się strasznie a noc głęboka była. Quote
Ulka18 Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Edi, zmien podpis, zeby nie zapeszac :wink: Czekamy na zdjecia kocinki. Quote
Edi100 Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 Ulka18 napisał(a):To jest koteczka czy kocurek ? Koteczka. Wg DR dwa i poł miesiąca. Jest malutka tylko brzucho ogromny. Dostała pastę do pysia i tabletkę, którą za dwa dni mamy podać ( 1/8 tabl) Kropka nazwała ją Centka. Bardzo lubi się tulić, ale nie przyzwyczajamy jej, bo jak tylko wchodzę do pokoju Kropki psy za bardzo szaleją.Kropka ją troszkę głaska przed pójściem spać. Quote
agusiazet Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Cudna, znowu żałuję, że nie mogę mieć więcej zwierząt w domu!!! Quote
Edi100 Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 agusiazet napisał(a):Cudna, znowu żałuję, że nie mogę mieć więcej zwierząt w domu!!! No cudna:) Ale ja też nie mogę:( Szukam jej DT i DS.Może Ktoś się zakocha:) Teraz czekam na koope z robalami, brrr Quote
Edi100 Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 Martwię się, bo od wczoraj rana nie ma koopy:( a ja naszykowana już na te robale. mentalnie i sprzętowo. Quote
Edi100 Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 Jest kopka malutka i bardzo ciemna i jakaś sucha. Niczego się w niej nie dopatrzyłam. Może dopiero po tabletce jutro? Zestresowałysmy się z Kropką, bo małej w klatce nie było. Wylazła jakoś, przecisneła się zołza i siedziała cicho. Do wyra do skrzynia wlazła, jak? Nie mam pojęcia. Klatka owinięta na maxa, każda szpara zatkana. Quote
Korenia Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Przeklei zdjęcia do pierwszego postu, tylko musisz robic przez zaawansowaną, bo inaczej nie działa. Quote
Edi100 Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 Mała sobie jape drze w klatce, hm nie podoba się panience zamknięcie. Kropka śpi twardo na szczęście:) Quote
Edi100 Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 Mała sobie z klatki wychodzi. Kropka obudziła się z nią na głowie. Jak zabezpieczyc klatkę, ma ktoś jakiś patent? Boję się że się zaklinuje w tych dziurach a trochę malutka siedzi sama w pokoju. Quote
go-ja Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Umieściłam ogłoszenie na facebooku :) Śliczna jest! Musi być fajny domek dla niej :) Quote
Edi100 Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 go-ja napisał(a):Umieściłam ogłoszenie na facebooku :) Śliczna jest! Musi być fajny domek dla niej :) Bardzo dziękujemy:):) Quote
Edi100 Posted October 30, 2010 Author Posted October 30, 2010 Panienka śpi na fotelu. Nie wiem jak ale wychodzi z klatki. Do kuwetki się załatwia, ma giga apetyt i bardzo delikatnie się bawi:) Komu, komu?:) Quote
Edi100 Posted November 7, 2010 Author Posted November 7, 2010 Pomocy z szukaniem domu:( Mała siedzi w klatce ze względów bezpieczeństwa jej bo sama w pokoju i płacze:( W tygodniu sama, Kropka do 15.00 w szkole potem siedzi z psami, bo jak idzie do małej to psy ujadają:( Kiedy ja wracam jest 20.00 wtedy Kropka idzie do Kici i z nią siedzi. Domu jej trzeba:( żeby mogła z ludziem być i swobodnie chodzić. U mnie wikt i klatka:( Quote
Recommended Posts