Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nic z tego. Pojechałam się nauczyć trasy do dentysty. Ponieważ jest to nowa trasa i daleka, więc wieczorową porą pojechałam z TZ odwiedzić 2 potencjalne dentystki na jutro. Zrobiłam 44km. Obumiera mi ząb, jestem na 2 antybiotykach i silnych środkach przeciwbólowych. Ząb rypie niemiłosiernie w nocy wyłącznie. Jedna klinika zrobiła mi RTG i powiedziała, że tutaj dentyści nie robią zabiegów kanałowych bo do tego trzeba specjalisty. No to się pytam kim są te konowały pracujące tam i zapłaciłam 75 AUSD za przyjemną konwersację. W klinice powiedział mi miły pan, że może mi ząb otworzyć i coś tam załadować i to będzie koszt 300 AUSD no i muszę się liczyć z co najmniej z 7 wizytami u specjalisty zajmującego się leczeniem kanałowym albo może mi ząb wyrwać. Nie będę cytować tego co sobie pomyślałam o konowale. Na szczęście na frajera, który w to uwierzy nie trafił. Gdyby nie święta to poleciałabym w trybie awaryjnym do Polski. Bilet w obie strony teraz to powyżej 3 tysięcy a normalnie 1500 a zabieg, który mnie czeka to 1100. Co zrobić trzeba hojnie wesprzeć prywatnego australijskiego dentystę i odkryć nową trasę na mapie Melbourne

aaaa jeszcze dodam, że moja miesięczna pensja to 790 AUSD. I teraz widać, że polski dentysta to jest gość. Jest multimedialny i nie ździera :-)

Posted

[quote name='Lumix']Secia ja ci go za darmo............. to oczywiście żart łącze się w bólu, nie daj się Australijczykom.[/QUOTE]

Oj lepiej nie bo ja dłubaczy gebnych nie bardzo mocno lubię:angryy:

Posted

[quote name='Secia']a ja się partaczy australijskich boję bo to nieuki[/QUOTE]

Secia głowa do góry, nie takie niedogodności kobita z Polski znosi i litości nie prosi. Jestemy z Tobą.

Posted

ano ząbek opanowany. Lekarstwo/antybiotyk zapakowany i moze czekac na przyjazd do Polski. Czyli nie zostane bez grosza w AU

a dzisiaj......
help help godzina 18.30 a na termometrze 37C Pan Buczek chyba oszalal tam w górze litośći

Posted

[quote name='Secia']ano ząbek opanowany. Lekarstwo/antybiotyk zapakowany i moze czekac na przyjazd do Polski. Czyli nie zostane bez grosza w AU

a dzisiaj......
help help godzina 18.30 a na termometrze 37C Pan Buczek chyba oszalal tam w górze litośći[/QUOTE]

Secia czemu tak długo:roll:

Przeslij Dehaelem pare stopni :loveu:

Posted

[quote name='Secia']ano ząbek opanowany. Lekarstwo/antybiotyk zapakowany i moze czekac na przyjazd do Polski. Czyli nie zostane bez grosza w AU

a dzisiaj......
help help godzina 18.30 a na termometrze 37C Pan Buczek chyba oszalal tam w górze litośći[/QUOTE]

TY help, ja....please nawet kilkanaście stopni.....Jak ja nie znoszę zimna i tej wilgoci...wrrrrrrrrrrrrrr:mad: i te biedy w schronie. Hektorek nie zmieścił się w żaden z zakupionych przeze mnie kubraczków :( ale za to zmieściły się inne dwa maluchy, trzeci kubrak do wymiany....szok, chyba mnie Bozia opuściła jak miałam nadzieję, że któryś z moich w to wejdzie.....może Lumixowe pociechy dałyby radę, choć wątpię...:eviltong: Hektor jednak bardziej posokowcowy jest....:) - tak go określiła Marta:)

Posted

Słów kilka o naszym Czarku od opiekunów miłe to i chyba pozwala mieć promyczek nadziei.

,, Czarka " szlak kup" przesunął się o 50m dalej , takze na spacerze robi dłuższe dystanse. Poza tym daje radę wejść pod małą górkę i schody też nie sprawiają mu problemu ( tzn. jeden schodek , bo więcej nie mam ) . Masaże robię mu zawsze w trakcie karmienia, także Czarek wyluzowany wcina miseczkę , a ja rozciągam mu mięśnie i stawy. Także poprawa jest , pytanie tylko czy ( tak oczywiście tylko gdybam , bo się na tym nie znam )to brak jesiennej wilgoci w powietrzu mu w tym pomógł , czy też Canosan."

Secia odebrałam dziś dokumentację Czarka z Dzielnej na kolejna wizytę w klinice Amicis.

Posted

[quote name='Lumix']Słów kilka o naszym Czarku od opiekunów miłe to i chyba pozwala mieć promyczek nadziei.

,, Czarka " szlak kup" przesunął się o 50m dalej , takze na spacerze robi dłuższe dystanse. Poza tym daje radę wejść pod małą górkę i schody też nie sprawiają mu problemu ( tzn. jeden schodek , bo więcej nie mam ) . Masaże robię mu zawsze w trakcie karmienia, także Czarek wyluzowany wcina miseczkę , a ja rozciągam mu mięśnie i stawy. Także poprawa jest , pytanie tylko czy ( tak oczywiście tylko gdybam , bo się na tym nie znam )to brak jesiennej wilgoci w powietrzu mu w tym pomógł , czy też Canosan."
Jak dobrze słyszeć, że nasz Czarodziej czuje się lepiej:) toć 50m to szmat drogi....Cały czas myślę co zrobić żeby pięknota znalazła w końcu swoją przystań....