andegawenka Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 Seci to dobrze, poszła spać a my pracować musiem:p Quote
Secia Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 nic z tego. Pojechałam się nauczyć trasy do dentysty. Ponieważ jest to nowa trasa i daleka, więc wieczorową porą pojechałam z TZ odwiedzić 2 potencjalne dentystki na jutro. Zrobiłam 44km. Obumiera mi ząb, jestem na 2 antybiotykach i silnych środkach przeciwbólowych. Ząb rypie niemiłosiernie w nocy wyłącznie. Jedna klinika zrobiła mi RTG i powiedziała, że tutaj dentyści nie robią zabiegów kanałowych bo do tego trzeba specjalisty. No to się pytam kim są te konowały pracujące tam i zapłaciłam 75 AUSD za przyjemną konwersację. W klinice powiedział mi miły pan, że może mi ząb otworzyć i coś tam załadować i to będzie koszt 300 AUSD no i muszę się liczyć z co najmniej z 7 wizytami u specjalisty zajmującego się leczeniem kanałowym albo może mi ząb wyrwać. Nie będę cytować tego co sobie pomyślałam o konowale. Na szczęście na frajera, który w to uwierzy nie trafił. Gdyby nie święta to poleciałabym w trybie awaryjnym do Polski. Bilet w obie strony teraz to powyżej 3 tysięcy a normalnie 1500 a zabieg, który mnie czeka to 1100. Co zrobić trzeba hojnie wesprzeć prywatnego australijskiego dentystę i odkryć nową trasę na mapie Melbourne aaaa jeszcze dodam, że moja miesięczna pensja to 790 AUSD. I teraz widać, że polski dentysta to jest gość. Jest multimedialny i nie ździera :-) Quote
andegawenka Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 Nocne bóle zęba to zgorzel. Zatrucie i leczenie kanałowe. U nas to około 600 zł chyba.... Oj Seciu, nie kombinuj tylko zasuwaj do stomatologa bo bez zęba zostaniesz....:glaszcze: Quote
andegawenka Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 Czarek [IMG]http://s10.rimg.info/20cfa6b7b756d7db1ad1c500ea37ed3b.gif[/IMG] Quote
Lumix Posted December 6, 2012 Author Posted December 6, 2012 Secia ja ci go za darmo............. to oczywiście żart łącze się w bólu, nie daj się Australijczykom. Quote
andegawenka Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 [quote name='Lumix']Secia ja ci go za darmo............. to oczywiście żart łącze się w bólu, nie daj się Australijczykom.[/QUOTE] Oj lepiej nie bo ja dłubaczy gebnych nie bardzo mocno lubię:angryy: Quote
Secia Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 a ja się partaczy australijskich boję bo to nieuki Quote
Lumix Posted December 7, 2012 Author Posted December 7, 2012 [quote name='Secia']a ja się partaczy australijskich boję bo to nieuki[/QUOTE] Secia głowa do góry, nie takie niedogodności kobita z Polski znosi i litości nie prosi. Jestemy z Tobą. Quote
Lumix Posted December 9, 2012 Author Posted December 9, 2012 [quote name='margoth137']a Czaruś ma geterki?;)[/QUOTE] nie nie ma ale ten huncwot porwał by je na strzępy Quote
andegawenka Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 No to Czaruś trzeba jakoś porzadnie ubrać w te ogłoszenia;) Quote
andegawenka Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 Witaj Czarek [URL=http://smayliki.ru/smilie-903284775.html][IMG]http://s15.rimg.info/b9f2298a1ac978e7a9d09fcbd2a1ad66.gif[/IMG][/URL] Quote
andegawenka Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 Seciu jak tam ząbek :roll: Do Czarka zapraszamy... Quote
andegawenka Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 Węgielek idziemy spać? [URL=http://smayliki.ru/smilie-62548263.html][IMG]http://s.rimg.info/37224d2b4aee38f12e848cb9cc94b7b5.gif[/IMG][/URL] Quote
andegawenka Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Dzień dobry [URL=http://smayliki.ru/smilie-1052314887.html][IMG]http://s17.rimg.info/83a943ccaecefc6d127dc98494710c17.gif[/IMG][/URL] Quote
Rebus Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Dzień dobry ;) Secia ......odezwij się Kobito... Quote
Secia Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 ano ząbek opanowany. Lekarstwo/antybiotyk zapakowany i moze czekac na przyjazd do Polski. Czyli nie zostane bez grosza w AU a dzisiaj...... help help godzina 18.30 a na termometrze 37C Pan Buczek chyba oszalal tam w górze litośći Quote
andegawenka Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 [quote name='Secia']ano ząbek opanowany. Lekarstwo/antybiotyk zapakowany i moze czekac na przyjazd do Polski. Czyli nie zostane bez grosza w AU a dzisiaj...... help help godzina 18.30 a na termometrze 37C Pan Buczek chyba oszalal tam w górze litośći[/QUOTE] Secia czemu tak długo:roll: Przeslij Dehaelem pare stopni :loveu: Quote
Rebus Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 [quote name='Secia']ano ząbek opanowany. Lekarstwo/antybiotyk zapakowany i moze czekac na przyjazd do Polski. Czyli nie zostane bez grosza w AU a dzisiaj...... help help godzina 18.30 a na termometrze 37C Pan Buczek chyba oszalal tam w górze litośći[/QUOTE] TY help, ja....please nawet kilkanaście stopni.....Jak ja nie znoszę zimna i tej wilgoci...wrrrrrrrrrrrrrr:mad: i te biedy w schronie. Hektorek nie zmieścił się w żaden z zakupionych przeze mnie kubraczków :( ale za to zmieściły się inne dwa maluchy, trzeci kubrak do wymiany....szok, chyba mnie Bozia opuściła jak miałam nadzieję, że któryś z moich w to wejdzie.....może Lumixowe pociechy dałyby radę, choć wątpię...:eviltong: Hektor jednak bardziej posokowcowy jest....:) - tak go określiła Marta:) Quote
Secia Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 o matko i córko wstałam i dzisiaj rano o 7.00 było 25C jest 8.00 i tempertura 29C litości...... Quote
Lumix Posted December 12, 2012 Author Posted December 12, 2012 Słów kilka o naszym Czarku od opiekunów miłe to i chyba pozwala mieć promyczek nadziei. ,, Czarka " szlak kup" przesunął się o 50m dalej , takze na spacerze robi dłuższe dystanse. Poza tym daje radę wejść pod małą górkę i schody też nie sprawiają mu problemu ( tzn. jeden schodek , bo więcej nie mam ) . Masaże robię mu zawsze w trakcie karmienia, także Czarek wyluzowany wcina miseczkę , a ja rozciągam mu mięśnie i stawy. Także poprawa jest , pytanie tylko czy ( tak oczywiście tylko gdybam , bo się na tym nie znam )to brak jesiennej wilgoci w powietrzu mu w tym pomógł , czy też Canosan." Secia odebrałam dziś dokumentację Czarka z Dzielnej na kolejna wizytę w klinice Amicis. Quote
Rebus Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 [quote name='Lumix']Słów kilka o naszym Czarku od opiekunów miłe to i chyba pozwala mieć promyczek nadziei. ,, Czarka " szlak kup" przesunął się o 50m dalej , takze na spacerze robi dłuższe dystanse. Poza tym daje radę wejść pod małą górkę i schody też nie sprawiają mu problemu ( tzn. jeden schodek , bo więcej nie mam ) . Masaże robię mu zawsze w trakcie karmienia, także Czarek wyluzowany wcina miseczkę , a ja rozciągam mu mięśnie i stawy. Także poprawa jest , pytanie tylko czy ( tak oczywiście tylko gdybam , bo się na tym nie znam )to brak jesiennej wilgoci w powietrzu mu w tym pomógł , czy też Canosan." Jak dobrze słyszeć, że nasz Czarodziej czuje się lepiej:) toć 50m to szmat drogi....Cały czas myślę co zrobić żeby pięknota znalazła w końcu swoją przystań.... Quote
Recommended Posts