Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Tydzień temu była u nas Renatka ze Szwecji .Zobaczyła wszystkie nasze psy no i naszą gwiazdę Taykę .
Taya trafi do super domu .Renata jest osoba z ogromną empatią i podejsciem do zwierząt .
Opłaciła hotelowanie Tayki za sierpień .
[B]Zostawiła zebrane pieniądze w kwocie 680 zł na działania na rzecz najbiedniejszych zwierząt .[/B]
Z czego zakupiłam karme Arion za 100 zł na bezdomniaki .
[B]Resztę 580 zł [/B]wpłacę na dniach na konto [SIZE="4"]fundacji ELPIS z oddziałem w Zamosciu .[/SIZE]
Pracują tam moi znajomi ,których znam i ręczę za odpowiednio wydane pieniądze .Ja również przystąpie do tej organizacji.
Pod szyldem tejże fundacji działają krótko ,ale sa to osoby które od ponad 20 lat heroicznie bronia i ratują zwierżeta .Jest ich mało ,mam nadzieję ze dojdą młodzi bo oni są potrzebni .
Gdy pieniadze wpłyną na konto poproszę członka fundacji o potwierdzenie wpłaty na wątku Tayki .
Renatko bardzo dziekujemy za wsparcie to będą pierwsze pieniądze na koncie [B]ELPISU [/B]:loveu:

Posted

strasznie sie ciesze ,ze wizyta Renatki sie udala :)!!!!
Reniu te pieniadze beda duzym zastrzykiem dla nowej fundacji :) Jestes WIELKA :):):)!!!!
Funiu dziekuje za podanie linku ,zaraz zajrze i poczytam o ich dzialalnosci .

a Tayunia czeka do nowych badan .tak ?

Posted

O działalności nie ma wiele bo jest ich garstka i uaktualnianie strony jest z opóznieniem .Prowadzi ta stronkę Pan Paweł ,który stara sie jak moze .Na efekty na pewno nie da długo czekac .
Taya na razie nie bedzie miała badań bo podobno po nowym roku Szwecja znosi swoje rygorystyczne wymogi .

Posted

[quote name='funia']Tydzień temu była u nas Renatka ze Szwecji .Zobaczyła wszystkie nasze psy no i naszą gwiazdę Taykę .
Taya trafi do super domu .Renata jest osoba z ogromną empatią i podejsciem do zwierząt .
Opłaciła hotelowanie Tayki za sierpień .
[B]Zostawiła zebrane pieniądze w kwocie 680 zł na działania na rzecz najbiedniejszych zwierząt .[/B]
Z czego zakupiłam karme Arion za 100 zł na bezdomniaki .
[B]Resztę 580 zł [/B]wpłacę na dniach na konto [SIZE=4]fundacji ELPIS z oddziałem w Zamosciu .[/SIZE]
Pracują tam moi znajomi ,których znam i ręczę za odpowiednio wydane pieniądze .Ja również przystąpie do tej organizacji.
Pod szyldem tejże fundacji działają krótko ,ale sa to osoby które od ponad 20 lat heroicznie bronia i ratują zwierżeta .Jest ich mało ,mam nadzieję ze dojdą młodzi bo oni są potrzebni .
Gdy pieniadze wpłyną na konto poproszę członka fundacji o potwierdzenie wpłaty na wątku Tayki .
Renatko bardzo dziekujemy za wsparcie to będą pierwsze pieniądze na koncie [B]ELPISU [/B]:loveu:[/QUOTE]

Kochana daj mi namiary na tę organizację

Posted

[quote name='funia'][url]http://www.roztoczedlazwierzat.pl/[/url]

To jest strona .Numer jak chcesz dam Ci na pw bo to komórka prywatna ,.[/QUOTE]

Dzięki :) Zdaje się, że na fb znalazłam kontakt z jedną z wolontariuszek tej organizacji :)

Posted

bylo mi bardzo milo spotkac sie z Kasia i cala banda calusnikow, milusinskich i wspanialych czterolapkow!!!!
Tayka wprawdzie stala z daleka ale ona juz tak ma i nie chcialam jej do niczego zmuszac.
reszta psiakow skakala i probowala zwrocic na siebie uwage.
tesknie za tym miejscem i zawsze kiedy bede w Polsce odwiedze tez Zamosc. (latwo tam nie bylo trafic;))
renata

Posted

Tayka ma się dobrze .Pogoda ładna więc i psy mają humor i chęci do psot .Wczoraj tak siedziałam z psami na trawie wszystkie tłukły się po mnie i ogarnał mnie ogromny smutek i refleksja .ze są moje a nie moje .....Ze muszą pójśc a one tego nie rozumieja .Cięzko sobie z tym radze ,naprawdę ....

Posted

Psy do dobrego zawsze szybko się przyzwyczajają:)
Myslę, ze kochana Taya w nowym domu nie bedzie długo tęskniła; gorzej jest z nami - ludźmi:cool3:
To przed funią gorszy czas, gdy taya wyjedzie...

Posted

[quote name='AresekSE']bylo mi bardzo milo spotkac sie z Kasia i cala banda calusnikow, milusinskich i wspanialych czterolapkow!!!!
Tayka wprawdzie stala z daleka ale ona juz tak ma i nie chcialam jej do niczego zmuszac.
reszta psiakow skakala i probowala zwrocic na siebie uwage.
tesknie za tym miejscem i zawsze kiedy bede w Polsce odwiedze tez Zamosc. (latwo tam nie bylo trafic;))
renata[/QUOTE]
tak, u Kasi jest taka ciepla ,rodzinna atmosfera :) ja tez bardzo przyjemnie wspominam moja wizyte :)

Posted

MIło mi,ze dobrze się u nas czułyście;)
Zapraszam częściej .
A jeśli chodzi o Tayke to u niej bez zmian .Stanowią z Pestką zgraną parkę.Jak jedna nie wychodzi to druga też nie chce .Jak biegną z boksu to razem,ale na zewnątrz już razem nie chodzą.Kazda ma inne zainteresowania.Pestka kopie ,węszy i lubi paskudztwo zjeśc aTayka się nie przemęcza .Jest leniwa i szuka słońca i czeka tylko aby wyppuścić ją poza wybieg i tam korzysta z uroku i zapachów sadu .

Posted

REniu ,a moze ktos zTwoich znajomych chcialby Pesteczke, to dziewczyny moglyby sie widywac czasami na spacerkach ;)?
Pesteczka wyszla razem z Taya ze schroniska gdzie spedzila 3 lata swojego zycia (tzn cale swoje zycie) a teraz jest juz rok u Kasi i nikt jej nie chce :( [URL]http://www.dogomania.pl/threads/195403-PESTKA-Swiat-zna-z-za-krat-schroniska.Dajmy-jej-kolejną-szansę./page42[/URL]

Posted

REniu ,a moze ktos zTwoich znajomych chcialby Pesteczke, to dziewczyny moglyby sie widywac czasami na spacerkach ;)?
Pesteczka wyszla razem z Taya ze schroniska gdzie spedzila 3 lata swojego zycia (tzn cale swoje zycie) a teraz jest juz rok u Kasi i nikt jej nie chce

Niestety ale znajomi pracuja calymi dniami i chociaz marza o Piesku nie moga wziac na siebie takiej odpowiedzialnosci.
Zdaja sobie sprawe, ze Piesek bylby sam calymi dniami!
I od razu pozdrawiam od sponsorow: Grazyna, Marlena, Artur, to oni daja pieniadze na pieski.
Wspaniali ludzie!!!!
I jeszcze inni sponsorzy, tym razem z Rybnika: Renia, Haras i Jacek.
Dziekujemy!!!!