funia Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Tydzień temu była u nas Renatka ze Szwecji .Zobaczyła wszystkie nasze psy no i naszą gwiazdę Taykę . Taya trafi do super domu .Renata jest osoba z ogromną empatią i podejsciem do zwierząt . Opłaciła hotelowanie Tayki za sierpień . [B]Zostawiła zebrane pieniądze w kwocie 680 zł na działania na rzecz najbiedniejszych zwierząt .[/B] Z czego zakupiłam karme Arion za 100 zł na bezdomniaki . [B]Resztę 580 zł [/B]wpłacę na dniach na konto [SIZE="4"]fundacji ELPIS z oddziałem w Zamosciu .[/SIZE] Pracują tam moi znajomi ,których znam i ręczę za odpowiednio wydane pieniądze .Ja również przystąpie do tej organizacji. Pod szyldem tejże fundacji działają krótko ,ale sa to osoby które od ponad 20 lat heroicznie bronia i ratują zwierżeta .Jest ich mało ,mam nadzieję ze dojdą młodzi bo oni są potrzebni . Gdy pieniadze wpłyną na konto poproszę członka fundacji o potwierdzenie wpłaty na wątku Tayki . Renatko bardzo dziekujemy za wsparcie to będą pierwsze pieniądze na koncie [B]ELPISU [/B]:loveu: Quote
funia Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 [url]www.roztoczedlazwierzat.pl[/url]. Taki podali mi adres strony. Quote
IVV Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 strasznie sie ciesze ,ze wizyta Renatki sie udala :)!!!! Reniu te pieniadze beda duzym zastrzykiem dla nowej fundacji :) Jestes WIELKA :):):)!!!! Funiu dziekuje za podanie linku ,zaraz zajrze i poczytam o ich dzialalnosci . a Tayunia czeka do nowych badan .tak ? Quote
funia Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 O działalności nie ma wiele bo jest ich garstka i uaktualnianie strony jest z opóznieniem .Prowadzi ta stronkę Pan Paweł ,który stara sie jak moze .Na efekty na pewno nie da długo czekac . Taya na razie nie bedzie miała badań bo podobno po nowym roku Szwecja znosi swoje rygorystyczne wymogi . Quote
sonia71 Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 to Tayśka już zaklapana na amen? szczęściara jedna :) Quote
IVV Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 Tayuniu bedziesz miec najwspanialsza rodzine pod sloncem :) jeszcze troszeczke !!!! Quote
AresekSE Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 ucalowanka dla strachulca Tayuni i wszystkich zainteresowanych jej losem! renata Quote
funia Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Renatko pieniądze cały czas są u mnie i czekają na wpłatę bo członkini Fundacji ma mi podac jeszcze dane adresowe niezbędne do przelewu . Quote
Marinka Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 [quote name='funia']Tydzień temu była u nas Renatka ze Szwecji .Zobaczyła wszystkie nasze psy no i naszą gwiazdę Taykę . Taya trafi do super domu .Renata jest osoba z ogromną empatią i podejsciem do zwierząt . Opłaciła hotelowanie Tayki za sierpień . [B]Zostawiła zebrane pieniądze w kwocie 680 zł na działania na rzecz najbiedniejszych zwierząt .[/B] Z czego zakupiłam karme Arion za 100 zł na bezdomniaki . [B]Resztę 580 zł [/B]wpłacę na dniach na konto [SIZE=4]fundacji ELPIS z oddziałem w Zamosciu .[/SIZE] Pracują tam moi znajomi ,których znam i ręczę za odpowiednio wydane pieniądze .Ja również przystąpie do tej organizacji. Pod szyldem tejże fundacji działają krótko ,ale sa to osoby które od ponad 20 lat heroicznie bronia i ratują zwierżeta .Jest ich mało ,mam nadzieję ze dojdą młodzi bo oni są potrzebni . Gdy pieniadze wpłyną na konto poproszę członka fundacji o potwierdzenie wpłaty na wątku Tayki . Renatko bardzo dziekujemy za wsparcie to będą pierwsze pieniądze na koncie [B]ELPISU [/B]:loveu:[/QUOTE] Kochana daj mi namiary na tę organizację Quote
funia Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 [url]http://www.roztoczedlazwierzat.pl/[/url] To jest strona .Numer jak chcesz dam Ci na pw bo to komórka prywatna ,. Quote
Marinka Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 [quote name='funia'][url]http://www.roztoczedlazwierzat.pl/[/url] To jest strona .Numer jak chcesz dam Ci na pw bo to komórka prywatna ,.[/QUOTE] Dzięki :) Zdaje się, że na fb znalazłam kontakt z jedną z wolontariuszek tej organizacji :) Quote
IVV Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 a Ty Reniu ? jak udala sie wizyta u Tayki ? :) Quote
AresekSE Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 bylo mi bardzo milo spotkac sie z Kasia i cala banda calusnikow, milusinskich i wspanialych czterolapkow!!!! Tayka wprawdzie stala z daleka ale ona juz tak ma i nie chcialam jej do niczego zmuszac. reszta psiakow skakala i probowala zwrocic na siebie uwage. tesknie za tym miejscem i zawsze kiedy bede w Polsce odwiedze tez Zamosc. (latwo tam nie bylo trafic;)) renata Quote
funia Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Tayka ma się dobrze .Pogoda ładna więc i psy mają humor i chęci do psot .Wczoraj tak siedziałam z psami na trawie wszystkie tłukły się po mnie i ogarnał mnie ogromny smutek i refleksja .ze są moje a nie moje .....Ze muszą pójśc a one tego nie rozumieja .Cięzko sobie z tym radze ,naprawdę .... Quote
Tola Posted September 14, 2011 Author Posted September 14, 2011 Psy do dobrego zawsze szybko się przyzwyczajają:) Myslę, ze kochana Taya w nowym domu nie bedzie długo tęskniła; gorzej jest z nami - ludźmi:cool3: To przed funią gorszy czas, gdy taya wyjedzie... Quote
IVV Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 [quote name='AresekSE']bylo mi bardzo milo spotkac sie z Kasia i cala banda calusnikow, milusinskich i wspanialych czterolapkow!!!! Tayka wprawdzie stala z daleka ale ona juz tak ma i nie chcialam jej do niczego zmuszac. reszta psiakow skakala i probowala zwrocic na siebie uwage. tesknie za tym miejscem i zawsze kiedy bede w Polsce odwiedze tez Zamosc. (latwo tam nie bylo trafic;)) renata[/QUOTE] tak, u Kasi jest taka ciepla ,rodzinna atmosfera :) ja tez bardzo przyjemnie wspominam moja wizyte :) Quote
funia Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 MIło mi,ze dobrze się u nas czułyście;) Zapraszam częściej . A jeśli chodzi o Tayke to u niej bez zmian .Stanowią z Pestką zgraną parkę.Jak jedna nie wychodzi to druga też nie chce .Jak biegną z boksu to razem,ale na zewnątrz już razem nie chodzą.Kazda ma inne zainteresowania.Pestka kopie ,węszy i lubi paskudztwo zjeśc aTayka się nie przemęcza .Jest leniwa i szuka słońca i czeka tylko aby wyppuścić ją poza wybieg i tam korzysta z uroku i zapachów sadu . Quote
IVV Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 REniu ,a moze ktos zTwoich znajomych chcialby Pesteczke, to dziewczyny moglyby sie widywac czasami na spacerkach ;)? Pesteczka wyszla razem z Taya ze schroniska gdzie spedzila 3 lata swojego zycia (tzn cale swoje zycie) a teraz jest juz rok u Kasi i nikt jej nie chce :( [URL]http://www.dogomania.pl/threads/195403-PESTKA-Swiat-zna-z-za-krat-schroniska.Dajmy-jej-kolejną-szansę./page42[/URL] Quote
funia Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Tayka została dzisiaj odrobaczona .[B]KOszt 5 zł [/B]doliczę do hotelowania za pażdziernik . Quote
AresekSE Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 REniu ,a moze ktos zTwoich znajomych chcialby Pesteczke, to dziewczyny moglyby sie widywac czasami na spacerkach ;)? Pesteczka wyszla razem z Taya ze schroniska gdzie spedzila 3 lata swojego zycia (tzn cale swoje zycie) a teraz jest juz rok u Kasi i nikt jej nie chce Niestety ale znajomi pracuja calymi dniami i chociaz marza o Piesku nie moga wziac na siebie takiej odpowiedzialnosci. Zdaja sobie sprawe, ze Piesek bylby sam calymi dniami! I od razu pozdrawiam od sponsorow: Grazyna, Marlena, Artur, to oni daja pieniadze na pieski. Wspaniali ludzie!!!! I jeszcze inni sponsorzy, tym razem z Rybnika: Renia, Haras i Jacek. Dziekujemy!!!! Quote
IVV Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Wielkie dzieki dla NICH WSZYSTKICH :) ucaluj ich serdecznie :) ( no chciaz dziewczyny ;) Quote
AresekSE Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 dzieki, Iwonko, bedzie im milo to przeczytac. a poza tym to sa stali sponsorzy bezdomnych pieskow. renata Quote
Recommended Posts