Marinka Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 IVV, od dziś jesteś adminem na wydarzeniu Tayki na fb....możesz wszystko :) Quote
IVV Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Dziekuje kochana:) boje sie ,ze przy tej roznicy czasowej 8 godzin to nie moge zbyt reki na pulsie trzymac ....potrzebuje pomocy Aniolow w Polsce !!!!!;) Quote
zadra Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Szczęsia w nowym roku i cudownego domku dla Tajuni. Quote
Lolalola Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 [quote name='zadra']Szczęsia w nowym roku i cudownego domku dla Tajuni.[/QUOTE] podpisuje sie pod zyczeniami dla kochanej,malutkiej sarenkowatej Tajusi;) Quote
Tola Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 Miałam parę dni temu zapytanie na maila o sunię; wysłalam odpowiedz, ale cisza... Czekamy na ten własciwy dom, mam nadzieje, ze to bedzie wkrótce... Quote
Tola Posted January 7, 2011 Author Posted January 7, 2011 Skonczyło się allegro Tai; przypomnę się i napiszę do Selengi Quote
IVV Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 koniecznie Tolus !!! jak juz bedzie link to wrzucimy na FB Quote
Tola Posted January 8, 2011 Author Posted January 8, 2011 [quote name='IVV']koniecznie Tolus !!! jak juz bedzie link to wrzucimy na FB[/QUOTE] Selenga zrobi allegro, tylko jeszcze chwilkę trzeba poczekać, chce wprowadzic pewne zmiany. Taka odmiana to zawsze większa szansa, ze zajrzy ktos nowy... Quote
Marinka Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Kogo jeszcze uczynić adminem wydarzenia Tayusi? Quote
LadyS Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Na Waszym miejscu po takim czasie bez adopcji chyba zaczęłabym ogłaszać ją bardziej rzeczowo, a nie na litość - taka metoda niestety rzadko kiedy się sprawdza. Quote
LadyS Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 No ja nic o Tayce nie wiem, więc i pomysłu nie dam - po prostu jak ktoś szuka na poważnie psa, to szuka konkretnych informacji. Quote
IVV Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 tak masz racje,trzeba sprobowac z innej beczki ,skoro poprzednie podejscie nie dalao jej domu ...moze Funia napisze jakas krotka charakterystyke suni ,a my cos bedziemy kombinowac Quote
Selenga Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Obiecane allegro dla Tayi: [URL]http://allegro.pl/show_item.php?item=1406407869[/URL] Trochę ograniczyłam "literaturę", usunęłam też fragment o uczeniu się życia w mieszkaniu, bo przez ten miesiąc powinna już "opanować podstawy" więc jak ktoś drugi raz wejdzie i zobaczy to samo to się dodatkowo zniechęci i więcej nie wejdzie. A swoją drogą, to przydałyby się nowe zdjęcia, ze 2-3 chociaż. No i rzeczowy opis jej aktualnych zachowań, zwłaszcza domowych, bo informacja, że chętnie wychodzi z boksu, to pod kątem allegro nie jest zbyt zachęcająca, chyba że chcecie ją wyadoptować na podwórko... Quote
Jo37 Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 A może zaproponować Taję do domu do Wadowic . Quote
LadyS Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 [quote name='Selenga']Obiecane allegro dla Tayi: [URL]http://allegro.pl/show_item.php?item=1406407869[/URL] Trochę ograniczyłam "literaturę", usunęłam też fragment o uczeniu się życia w mieszkaniu, bo przez ten miesiąc powinna już "opanować podstawy" więc jak ktoś drugi raz wejdzie i zobaczy to samo to się dodatkowo zniechęci i więcej nie wejdzie. A swoją drogą, to przydałyby się nowe zdjęcia, ze 2-3 chociaż. No i rzeczowy opis jej aktualnych zachowań, zwłaszcza domowych, bo informacja, że chętnie wychodzi z boksu, to pod kątem allegro nie jest zbyt zachęcająca, chyba że chcecie ją wyadoptować na podwórko...[/QUOTE] Dokładnie o tym pisałam parę postów wcześniej Quote
IVV Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 [quote name='Jo37']A może zaproponować Taję do domu do Wadowic .[/QUOTE] a co to za dom ????? Quote
Tola Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 [quote name='Selenga']Obiecane allegro dla Tayi: [URL]http://allegro.pl/show_item.php?item=1406407869[/URL] Trochę ograniczyłam "literaturę", usunęłam też fragment o uczeniu się życia w mieszkaniu, bo przez ten miesiąc powinna już "opanować podstawy" więc jak ktoś drugi raz wejdzie i zobaczy to samo to się dodatkowo zniechęci i więcej nie wejdzie. A swoją drogą, to przydałyby się nowe zdjęcia, ze 2-3 chociaż. No i rzeczowy opis jej aktualnych zachowań, zwłaszcza domowych, bo informacja, że chętnie wychodzi z boksu, to pod kątem allegro nie jest zbyt zachęcająca, chyba że chcecie ją wyadoptować na podwórko...[/QUOTE] Bardzo dziękujemy:loveu: Zaraz przeleję pieniądze. Zgadzam się z sugestiami Selengi i lady, tylko musimy miec nowe informacje zamiast tych dotychczasowych. Czekamy zatem na info od funi. Dom w Wadowicach był zainteresowany naszą zamojską Lizą, która jest u Murki, ale zrezygnował, bo to mieszkanie w bloku i Rodzina potrzebuje jednak malenkiej suni. Pisałam do Murki, zeby w razie jak nie wyadoptuje suni od siebie - dała znac. Zeby polecic Taję do mieszkania w bloku trzeba miec informacje o jej zachowaniu w mieszkaniu - czy nie niszczy, czy potrafi zostac sama no i jak z zachowaniem czystosci... Quote
funia Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Chciałabym wyjasnić tylko jedno bo byc moze ktoś nie wie lub nie doczytał . Mam hotelik ,który posiada tylko boksy wewnetrzne i zewnętrzne .I do takich przyjmujemy psy .Tak jak pisałam na wątku swojego hoteliku ,ze miejsce w domu mamy tylko jedno ( piszę o domu który znajduje się na terenie hoteliku )dla wycofanego psa ( obecnie zajmuje je Tośka ,która wrócić do boksu nie moze )Oraz drugie dla psa /suki po sterylce . Taya w domu po sterylce miała opory .ale teraz zachowuje się normalnie . Chodzi po wszystkich pomieszceniach ( kuchnia ,pokój ,) najbardziej l;ubi leżeć koło kuchenki jak wszystkie psy . Reaguje na otwieranie lodówki .Stukanie i normalne czynności kuchenne sa dla niej normalne . .Lubi dzieci .Inne osoby ( obce ) w domu toleruje nie wykazujac zadnego zainteresowania . Nie reaguje na kota .( przynajmniej na mojego ). Jest spokojna ,wyważona bardzo pilnie obserwuje wszystkie czynności ,które wykonywane są w domu .Bez przerwy macha ogonkiem. Nigdy nie bedzie psem nadaktywnym ani zaczepnym ,lub wojowniczym bo to po prostu nie lezy w jej charakterze .Jest to typ suni spokojnej ,ceniącej sobie stabilzacje i kazde zmiany powoduja u niej lęk .Aczkolwiek przekonana ,ze nie dzieje jej się krzywda wyluzowuje . Pieknie zgadza się z psami ,sukami .Nigdy nie stwarza sytuacji zapalnych . W boksie czysta ,cicha i spokojna .Czasmi jak kazdy coś tam popisknie . Mam pare fot .wieczorem wstawię Quote
Recommended Posts