abra64 Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 SZUKAMY DOMU DLA CWANIAKA. MAŁY PIESEK W TYPIE SHI TZU- CWANIAK SZUKA DOMU . WRÓCIŁ Z ADOPCJI,WŁAŚCIWIE NIE WIADOMO DLACZEGO. Pani najpierw się nim zachwycała, potem się bała bo na nią warczy, potem dostała alergi na psa i oddała go nazad do azylu. Pies to nie zabawka to istota która ma uczucia i jego małe serduszko płacze. Dlatego szukamy odpowiedzialnego człowieka, który zaufa Cwaniakowi ,a on zaufa jemu. <B> Piesek jest grzeczny, w kąpieli stoi i nawet nie drgnie czesać też się pozwala cierpliwie czeka i nawet nie warknie, ładnie chodzi na smyczy jeśli ma potrzebę pokazuje to kreci się koło drzwi. Ogólnie jest grzeczny drobny problem jest z łóżkiem nie słuchał jak mu kazano zejść warczał . Ogólnie jest spokojny dużo śpi jak chce się bawić przynosi piłkę, jak chodzi o jedzenie nie jest wybredny je wszystko. Jak chodzi o psy zauważyłam że zależy jaki pies niektóre ignoruje a inne by zjadł jak by mógł. Jest piękny i kochany, gorąco wita wszystkich którzy wchodzą do domu. Proszę pomóżcie znaleźć mu dobry dom... / tak pisała pani która go oddała/. </B> [FONT=Times New Roman]Cwaniak broni przwileju spania na łóżku, próby ściągnięcia czy choćby przesunięcia go na łóżku kończyły się warczeniem.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Z pewnością jest psem domowym, sygnalizuje potrzebę wyjścia za potrzebą, na spacerze ładnie chodzi na smyczy, ale wykazuje agresję wobec innych psów(samców) chociaż nie do każdego, w domu uwielbia się bawić piłeczką, jest przyzwyczajony do zabiegów pielęgnacyjnych, bez problemu dał się wykąpać i wyczesać, jest przyjacielski w stosunku do osób, gości które przychodzą do domu. To takie obserwacje z tych kilku dni pobytu w nowym domu. Pragnę podkreślić, że Cwaniak nie jest psem agresywnym, ale na pewno wymaga pracy i konsekwencji ze strony nowego właściciela.lepiej dla tego psa będzie jeśli poczeka dłużej na nowy dom, który sobie z nim poradzi, niż pójdzie do adopcji szybko i jeszcze szybciej z niej wróci.[/FONT] http://picasaweb.google.com/116410361292660381439/Cwaniak# [FONT=Times New Roman]Oto zdjęcia Cwaniaka[/FONT] Quote
abra64 Posted October 22, 2010 Author Posted October 22, 2010 podaję nr tel. do kontaktu 0 784 926 138 dzwonić po 18 Quote
malawaszka Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Cwaniak potrzebuje osoby konsekwentnej z podstawową chociaż wiedzą nt wychowania psów! to psiak z charakterem jeśli prawdą w ogóle było to co pisała tamta osoba... szkoda psiaka, ale lepiej że wrócił niż miałby się gdzieś poniewierać potem... Quote
Jenny19 Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Zapisuje sobie wątek. Basia dobra robota:happy1: Quote
jotka Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 A moze go wrzucić też na kudłacze? Moze go ktoś wypatrzy? Tylko myślę, że byloby dobrze, żeby wychodził na szkolenia w soboty, to może być dla niego życiowa szansa. I spróbować uzgodnić w schronisku, żeby go nie wydawali pierwszej lepszej osobie. Quote
abra64 Posted October 22, 2010 Author Posted October 22, 2010 dobra myśl jak będę miała chwilę wrzucę go na kudłacze Quote
zapka Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Jestem i ja na wątku. Chłopak szczęścia nie ma i trafia na nieodpowiedzialnych ludzi. Quote
zerduszko Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Cudeńko.... szkoda, ze nie ma szczęścia. Quote
abra64 Posted October 23, 2010 Author Posted October 23, 2010 coś mało ciotek zagląda do Cwaniaka..... Quote
jotka Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Ano, mało. Na kudłaczach tez nie ma powodzenia. Wrzucę jego zdjęcia, moze zachwyci. Quote
Jenny19 Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Dostałam od Sylwii namiary na panią, która była zainteresowana Cwaniakiem, wysłałam jej meila, zobaczymy... Quote
Jenny19 Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Eh, niestety, pani po przedstawieniu jej sytuacji odpisała, że obawia się ale nie dałaby rady, szukamy dalej. Quote
Osa Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Zapisuję wątek. 28 przywozimy pięć płaskonosych samców więc niewiele mogę w tej chwili pomóc. Quote
strzalka44 Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Cudeńko. Życzę mu dobrego i odpowiedzialnego domku który będzie wiedział że jak się bierze psiaka ze schronu to praktycznie jest to zawsze psiak nad którym trzeba popracować! Quote
abra64 Posted November 5, 2010 Author Posted November 5, 2010 narazie jest w schronie podobno dziś ma go ktoś zabrać ze swiętokrzyskiego zobaczymy Quote
Agucha Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Hmmm, no to jak pojedzie do Świętokrzyskiego to już popij wodą w razie kolejnej "wyprowadzki"... :shake: Quote
Osa Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 abra64 tak jak pisałam Ci na PW w razie co skontaktujcie się z Iloną - ona na pewno pomoże go doprowadzić do porządku. Wtedy trzeba porobić mu ładne zdjęcia i wsadzę go na stronę "KŚ" na pewno miałby duże szanse na dobry dom. Jak pisałam na razie wziąć go nie możemy ale byłby w pierwszej kolejności - na pewno lepsze to niż nic. Quote
Jenny19 Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Nie znam dokładnych szczegółów, ale Cwaniak ma jechać do Starachowic, do pani, która działa w jakiejś fundacji i chce go adoptować, jej córka studiuje weterynarię albo już jest weterynarzem, dom z ogrodem, pani świadoma że Cwaniak wracał z adopcji, jakie były powody, więc wg mnie nie brzmi to źle, w Starachowicach działa kilka dziewczyn z dogo więc myslę, że nie będzie problemu żeby sprawdzić jak się ma Cwaniak. Mam nadzieję, że Sylwia wejdzie i napisze więcej żeby rozwiać wątpliwości. Quote
Osa Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Aaaa to ta Pani była zainteresowana adopcją naszego Księcia shih- tzu. Prowadziłam z nią korespondencję mailową - trudno mi powiedzieć co i jak - być może jest to bardzo dobry dom - nie wiem- byłyśmy umówione na telefon ale już nie zadzwoniła. Quote
abra64 Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 dzięki będę wiedziała po niedzieli czy go zabrali czy został w schronie. to napiszę co i jak Quote
Osa Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Mimo wszystko wolałabym żeby go jednak ta Pani zabrała ze schronu. Może akurat miałby dobry dom - a jemu domu potrzeba jak najszybciej. Quote
Recommended Posts