kaasik91 Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 [quote name=':: FiGa ::']Nie zostawia ona trwalych sladow na zachowaniu psa? Wiele klinik w Polsce przeprowadza tego typu kastracje?[/QUOTE] Jeżeli pies ma jakieś lęki to mogą one się nasilić ponieważ przez dłuższy czas testosteron na niego nie działa (mój pies tak miał na huki) ale chyba zwykłej kastracji to się też tyczy. A tak poza tym to raczej nie ale to najlepiej iść do weta i z nim o tym na spokojnie pogadać. Większość wetów to wykonuje. Quote
Guest wolfheart Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 dobry wieczór Kropecki:loveu: niestety nie dodam swoich trzech groszy do Marcelkowej dyskusji bo pojęcia nie mam:shake: ale wydaje mi się,że kastracja może nasilić jego lęki. I lęki i to gwałcenie psów są przykre,ale jako właścicielka niedawnej histeryczki chyba jednak nie ryzykowała bym nasilenia się leków...:shake: chyba najrozsądniej było by wypytać kogoś kompetentnego... Quote
:: FiGa :: Posted February 15, 2013 Author Posted February 15, 2013 Zaczelam powazniej myslec o kastracji w momencie, gdy sugestie dawane przez osobki z for szkoleniowych nie odnosily skutku. Po prostu trudno doradzic nie widzac psa na wlasne oczy. Ja tez moze nie potrafie dokladnie okreslic problemu, opisac zachowania psa. Przejrzalam oferty behawiorystow z podkarpacia i nie znalazlam nikogo sensownego. Moze w Katowicach wieksze szanse na spotkanie z kims naprawde znajacym sie na psychice psow. Dziewczyny ze slaska - slyszalyscie o kims, kogo wartoby polecic? Quote
Ada_Mirra Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 część :) wracam po nieobecności i obiecuję być częściej u kropeczek :D Quote
Ptysiak Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 Cześć Sylwia :loveu: [quote name='BBeta']Ja nie wykastrowałabym psa bez potrzeby ;) Szczególnie takiego, który ma problemy z pewnością siebie ;)[/QUOTE] Popieram :) Nie znam na śląsku Nikogo Kogo mogłabym Ci polecić... Jedynie Sylwia, która mi dużo pomogła i ma dobre podejście do psów. Jest też behawiorystą. Quote
agaciaaa Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 Co tu tak cicho ostatnio? Co u Was?? Quote
:: FiGa :: Posted February 26, 2013 Author Posted February 26, 2013 Duuuzo sie dzieje, nie ma czasu na galerie... Kropki maja sie dobrze, Marcelek dalej swiruje... zyjemy ;) Quote
Ty$ka Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 Podjęłaś już decyzje w sprawie kastracji? ;) Quote
:: FiGa :: Posted February 26, 2013 Author Posted February 26, 2013 [quote name='Ty$ka']Podjęłaś już decyzje w sprawie kastracji? ;)[/QUOTE] Nie :diabloti: Planujemy spotkac sie z behawiorysta i zobaczymy co on nam powie- na podkarpaciu nie znalazlam nikogo niestety, teraz szukam w Katowicach i Poznaniu (ale tu to juz nie dla nas). Quote
Ada_Mirra Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 hej witamy :) ja niestety behawiorystów z okolicy jakiej szukasz nikogo nie znam. Quote
:: FiGa :: Posted February 28, 2013 Author Posted February 28, 2013 W Poznaniu juz nie szukam.... nasza psinka traci szanse i musi zmienic DT... cholera :( Quote
Ptysiak Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 Cześć Kropeczki :) A co się stało, że DT trzeba zmienić? Quote
:: FiGa :: Posted February 28, 2013 Author Posted February 28, 2013 Sunia nie potrafi sama zostawac w domu... :( Wyje, niszczy, siooosia i koopa gdzie popadnie :( Tymczasowa opiekunka ma dobre serducho, ale nie ma doswiadczenia z psami.. Quote
Ptysiak Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 [quote name=':: FiGa ::']Sunia nie potrafi sama zostawac w domu... :( Wyje, niszczy, siooosia i koopa gdzie popadnie :( Tymczasowa opiekunka ma dobre serducho, ale nie ma doswiadczenia z psami..[/QUOTE] A sunia jest tam sama? Nie ma innych psiaków? Quote
:: FiGa :: Posted February 28, 2013 Author Posted February 28, 2013 [quote name='Ptysiak']A sunia jest tam sama? Nie ma innych psiaków?[/QUOTE] Jest z owczarkiem. Quote
Ptysiak Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 [quote name=':: FiGa ::']Jest z owczarkiem.[/QUOTE] czyli nawet jak zostanie z psiakiem nic to nie daje... :( Quote
:: FiGa :: Posted February 28, 2013 Author Posted February 28, 2013 [quote name='Ptysiak']czyli nawet jak zostanie z psiakiem nic to nie daje... :([/QUOTE]Glorci trzeba konsekwentnej reki i stopniowego przyzwyczajania do zostawania samej w domu... obecne DT niestety nie podolalo :( Quote
:: FiGa :: Posted March 20, 2013 Author Posted March 20, 2013 Bylam w PL przez tydzien, teraz po powrocie nie wiem za co chwycic najpierw!!! Mase ogloszen do wystawienia i nowych psow do ogarniecia :( No i oczywiscie jakby to bylo gdybym bedac w PL nie znalazla sobie kolejnego psiaka w potrzebie :( Szukam domku dla tego dzieciaka, 5 kwietnia wszyscy wyjezdzaja i zostanie sam na posesji..... :( [IMG]http://i1255.photobucket.com/albums/hh632/csylwiac/_DSC0541_zps1f6265c0.jpg[/IMG] [IMG]http://i1255.photobucket.com/albums/hh632/csylwiac/_DSC0527_zpsc2800427.jpg[/IMG] [IMG]http://i1255.photobucket.com/albums/hh632/csylwiac/_DSC0538_zps0ec7d2fe.jpg[/IMG] [IMG]http://i1255.photobucket.com/albums/hh632/csylwiac/_DSC0544_zps94c09e81.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts