Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wg. mnie Sami zasiedział się już u Jamora ...
Jamor zrobił z nim kawał dobrej roboty, ale ze wzgledu na warunki hotelu Jamora, to czy Sami rozwija sie pod względem przyzwyczajania sie do obecności człowieka, tak po domowemu a nie hotelowemu?

cały czas mam w głowie historie Pirata bez łapy ... też psiak strachliwy,wycofany maksymalnie, o którym Jamor mówił że do człowieka to on nigdy sie nie przyzwyczai ... a teraz Pirat w domu z ludzmi żyje normalnie :)

u Jamora psiaki żyją w boksach, Sami też ... i na tyle na ile sie dało Jamor Samiego rozwinął ... ale może czas Samiego przenieść do innego DT ? takiego domowego ? żeby sie chłopak przyzwyczaił do ludzi ? nie poddawajmy sie! wierze że tego psa da rade, tak jak Pirata zresocjalizować z ludźmi !

więc ponawiam pytanie, czy ktoś z was zna jakis DT domowy który podjąłby się pracy z Samim ??
co wy na to ?

Posted

[quote name='grzybkowa']wg. mnie Sami zasiedział się już u Jamora ...
Jamor zrobił z nim kawał dobrej roboty, ale ze wzgledu na warunki hotelu Jamora, to czy Sami rozwija sie pod względem przyzwyczajania sie do obecności człowieka, tak po domowemu a nie hotelowemu?

cały czas mam w głowie historie Pirata bez łapy ... też psiak strachliwy,wycofany maksymalnie, o którym Jamor mówił że do człowieka to on nigdy sie nie przyzwyczai ... a teraz Pirat w domu z ludzmi żyje normalnie :)

u Jamora psiaki żyją w boksach, Sami też ... i na tyle na ile sie dało Jamor Samiego rozwinął ... ale może czas Samiego przenieść do innego DT ? takiego domowego ? żeby sie chłopak przyzwyczaił do ludzi ? nie poddawajmy sie! wierze że tego psa da rade, tak jak Pirata zresocjalizować z ludźmi !

więc ponawiam pytanie, czy ktoś z was zna jakis DT domowy który podjąłby się pracy z Samim ??
co wy na to ?[/QUOTE]
ja nie mam na ten temat zdania , oby dom znalazł jak najprędzej a z ogłoszeń cisza jak makiem zasiał

wystawię allegro Sameimu z nowymi zdjęciami , ale musi być wyróżnione bo zginie w odmętach końcowych stron ;)

[quote name='"jamor"']dorzuciłem kilka zdjec do albumu samiego.

[img]http://www.lilka.grabalski.gre.pl/dogob/sami2011.jpg[/img]

łaaaa, tak rano karzesz mi biegać ? po takim wielkim betonowym placu ? kuzwa, nie chce mi się, pospałbym jeszcze........
[img]http://images10.fotosik.pl/133/aa0417287e36e12agen.jpg[/img][/quote]

Posted

[quote name='docha']Sami jest cudownym psem, a Tobie Jolu gratuluję wspaniałego bazarkowego pomysłu:)[/QUOTE]

[quote name='lilk_a']bazarek Joli jest naprawdę super :)[/QUOTE]
Dzięki za dobre słowo :smile:!
Czego się nie robi dla kundelków - nawet można zgłębić tajniki photoshopa ;-).

Posted

[quote name='jola_li']Mnie też by się marzyła rozszerzona socjalizacja Samsunga, ale tak trudno o domowe hotelikowanie....[/QUOTE]

ale znasz może kogoś kto prowadzi dt dla trudnych psiaków? może dałoby rade Samiego chociaż w kolejkę ustawić ?

Posted

[quote name='grzybkowa']ale znasz może kogoś kto prowadzi dt dla trudnych psiaków? może dałoby rade Samiego chociaż w kolejkę ustawić ?[/QUOTE]
Nie, niestety, nie znam :-(...

Posted

kurczę, bo wiadomo że sami mógłby pójść tylko do sprawdzonego, znajomego dt, żeby czasem nie cofnąć tego co już sie udało z nim wypracować ...

jeśli któraś z was na dogo kogoś takiego pozna to dajcie znać żeby Samiego tam posłać ... dalsza socjalizacja zwiekszyłaby jego szanse na dom !! :)

Posted

Po takiej traumie jaką przeżył ,nie wydaje mi się ,żeby był szczęśliwy gdzieś w innym miejscu.([SIZE="1"]to moje zdanie[/SIZE]) Teraz dopiero odżył.Nawet jak kazą mu biegać z samego rana.:)

Posted

[quote name='Javena']Po takiej traumie jaką przeżył ,nie wydaje mi się ,żeby był szczęśliwy gdzieś w innym miejscu.([SIZE=1]to moje zdanie[/SIZE]) Teraz dopiero odżył.Nawet jak kazą mu biegać z samego rana.:)[/QUOTE]

[quote name='docha']też tak sądzę[/QUOTE]
byłoby dobrze ....... [COLOR=silver][COLOR=white][COLOR=white]kto załatwi to z Jamorem[/COLOR][COLOR=silver]?[/COLOR][/COLOR] ;)[/COLOR]

Posted

[quote name='docha']no cóż Lila, chyba zaloguję się na jego forum.....;)[/QUOTE]
zaloguj się :) będzie mi tam raźniej :)

a to w miarę nowe zdjęcie Samiego (9 listopad) i komentarz Jamora ;)

[QUOTE]a samsung nie moze sie zdecydować który samochód obsikać

[IMG]http://images10.fotosik.pl/269/3239f420c2b3a40cgen.jpg[/IMG][/QUOTE]

Posted

Sami już się określił z kim chciałby zostać , gorzej z Jamorem... :mad:;)
Jeżeli uważacie, że jest sens robić mu wyróżnione allegro, ja tez się do tego dołączam :p

Posted

już tyle czasu jestem na dogo z Wami i nie mam pojęcia co to allegro cegiełkowe, a co wyróżnione, nie wiem gdzie tego szukać-ot taka ciemnica ze mnie.
Sami na ostatnim zdjęciu wyszedł przepięknie, ślicznie się uśmiecha, śliczne ma uchole :)

Posted

dziewczyny, podpowiedzcie mi jak załatwić zwrot kosztów za sterylkę suczki będącej u mało zamożnej rodziny. Tu na dogo są jakieś akcje sterykowe? a może miasto ma przeznaczone finanse na to?

Posted

[quote name='docha']już tyle czasu jestem na dogo z Wami i nie mam pojęcia co to allegro cegiełkowe, a co wyróżnione, nie wiem gdzie tego szukać-ot taka ciemnica ze mnie.
Sami na ostatnim zdjęciu wyszedł przepięknie, ślicznie się uśmiecha, śliczne ma uchole :)[/QUOTE]
takie zwykłe allegro , jest na końcu kategorii , a że ogłoszeń o psach jest mnóstwo to mało ludzi to obejrzy , jest takie wyróżnienie początek kategorii i wtedy ogłoszenie jest na początku kategorii w tym wypadku kategorii "psy" i na końcu trwania jest na początku listy , na pierwszej stronie , tych wyróżnionych począr
[quote name='docha']dziewczyny, podpowiedzcie mi jak załatwić zwrot kosztów za sterylkę suczki będącej u mało zamożnej rodziny. Tu na dogo są jakieś akcje sterykowe? a może miasto ma przeznaczone finanse na to?[/QUOTE] jest jakaś sterylkowa skarbonka , musiałabyś poszukać , a akcje bezpłatnej sterylizacji to miasta chyba robią na wiosnę , jeżeli wogóle bezpłatne a nie z jakąś obniżką

Posted

Zaproszono mnie na wątek psa, który trafił do BDT.
Osoba, która się nim zaopiekowała ma więcej psów pod opieką i w związku z tym niełatwą sytuację, a jednak nie odmówiła pomocy (choć sama jej wiele nie dostała) - i trzymała go aż znalazł dom. Niedawno podobno był o Niej reportaż w "Uwadze".
Pomyślałam, że może porozmawiać z Nią o Samsungu. Może mogłaby go przyjąć na płatny pobyt (i tak płacimy) ze zwiększoną socjalizacją.
Co Wy na to?
Na razie tylko tak sobie piszę niezobowiązująco ;-).