Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a czy w tym schronisku jest aż tak źle? Nie ma jakichs izolatek, żeby maleńka mogła dojsć do siebie po zabiegu? Straszna bida.. Bardzo bardzo chciałabym pomóc, ale u mnie dwie duze suki - a mnie nie ma długo w domu.. Bałabym sie o nią..
Jak długo sunia powinna być w DT po operacji?

Nieraz klinika również ma warunki do dłuższej hospitalizacji..

Posted

jakby w schronisku były super warunki dla suni napewno by ciotki nie szukały na cito DT...ona jest malutka i babinka, a to nie jest nowe schronisko, nie ma co oczekiwac na luksus...Niewiem może polece komus zeby wystawił ją na FB.Tosi pomoglo...

Posted

Jupiiii, :loveu: zadzwonila dzis do mnie nasza kochana Marta z Glogoczowa i zaoferowala dla babinki, DT bezplatnie.
Pozostaje nam dograc transport, na ktory potrzebne jest pare zlotych i na operacje.

Posted

jaka sunia jest do innych psiaków? do dzieci? Czy zostaje sama i nie płacze? Wiem, że dużo pytań .... ale ludzie często pytają. Wzięłabym ją do siebie na tymczas ale jest wiele ????? po pierwsze mąż;-( ostatnie dwa tymczasy skończyły jako pobyty stałe i mamy już 4 psiaki. Stadko nasze nie wiem jak zareaguje na nową towarzyszkę.... ale już nie moge o niej przestać mysleć. Rozpuszczam wici na FB i po znajomych....

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Jupiiii, :loveu: zadzwonila dzis do mnie nasza kochana Marta z Glogoczowa i zaoferowala dla babinki, DT bezplatnie.
Pozostaje nam dograc transport, na ktory potrzebne jest pare zlotych i na operacje.

nie widziałam tego wpisu Ada-jeje;-) super info!!!!!;-))

Posted

ihabe napisał(a):
jaka sunia jest do innych psiaków? do dzieci? Czy zostaje sama i nie płacze? Wiem, że dużo pytań .... ale ludzie często pytają. Wzięłabym ją do siebie na tymczas ale jest wiele ????? po pierwsze mąż;-( ostatnie dwa tymczasy skończyły jako pobyty stałe i mamy już 4 psiaki. Stadko nasze nie wiem jak zareaguje na nową towarzyszkę.... ale już nie moge o niej przestać mysleć. Rozpuszczam wici na FB i po znajomych....

Takie cechy charakteru to chyba ciężko określić w schronisku. :(
Kciuki za dobre dalsze losy malutkiej.
Co do transportu to mogę się zaoferować bezpłatnie jeśli TZ będzie w domu i będzie mógl jechać.
Ale to chyba po operacji dopiero?

Posted

Moniko masz na mysli operacje malej u was? Uzgodnilam z Marta ze bedzie operowana jak juz bedzie u niej. Wytarczy dowoz malej do Chrzanowa, no chyba ze chcesz jechac prosto do Marty i zobaczyc warunki.

Posted

Już odpowiadam. Wiesz jak u nas jest. Nie ma izolatek, nie ma szpitalika, najpierw była w boksie w budynku z dwiema suniami. Teraz mieszka w klatce. Nie reaguje na inne. Po prostu stoi skulona. Na razie to wycofany pies - nie dowidzi i niedosłyszy. W budynku jest zimno i wilgotno. Po operacji musiałaby wrócić do klatki. W nocy tam nikogo nie ma. Warunki paskudne. Dlatego szukamy DT dla niej. Nie bardzo sobie wyobrażam operacji u nas i jej powrotu do schroniska. Ada to dla niej szansa ale brak środków na cokolwiek.

Posted

jak to dobrze, że malizna ma szanse na DT..:multi: Cały wieczór o niej myślałam.
A kiedy suńcia ma jechać do Głogoczowa/Chrzanowa? W razie kłopotów z transportem mogłabym pomóc i ją przewieźć - oczywiscie bezpłatnie:).. Niestety tylko w weekend, ale to juz nie tak daleko:)..

Sciskam mocno kciuki za małą.. Biedna wystraszona myszka..