Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 161
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

abero napisał(a):
Powiem Wam gwoli pocieszenia, że są jeszcze fajni ludzie na świecie. Dziś przyszedł pan koło 60-tki po psiaka. Zanim zaprowadziłam go do sektorów, wyciągnął książeczkę zdrowia psa, którego wziął od nas w 1998 i który zmarł tydzień temu. Miał tam wpięte zdjęcie psiaka, które mi pokazał. A potem oczy mu się zaszkliły i przez bite dwie minuty nie mógł powiedzieć słowa. W końcu wyrzucił z siebie, że szuka wilkowatego mieszańca, ok. 20kg do 5 lat. Pokazałam mu parę psiaków, które znam i pan wybrał Fakira, cudnego z charakteru ale bardzo niepozornego z wyglądu psa, któy już ponad 2,5 roku czekał w azylu. Powiedział, że wybrał go właśnie dlatego, że tak długo czekał. Fakir go od razu polubił, a pan czekając do weta glaskał psa i opowiadał, jak to będą chodzić na długie spacery i co Fakir będzie jadł na śniadanie a co na obiad :-) Aż mnie ściska w gardle na wspomnienie widoku tego starszawego pana i Fakirka opartego łapami o jego kolana, wpatrzonego w nowego opiekuna. To taki jakby off ku pokrzepieniu serc :-)

Muszę Wam dziś dopisać dalszy ciag tej historii. Przyszłam dziś do azylu i zastałam zostawione dla mnie wczoraj przez nowego pana Fakira czekoladki i róże z podziękowaniem za pomoc! Normalnie na płacz mi się zbierało ze wzruszenia! To chyba znaczy, że się z psiakiem dogadali :-) Życzę Sibi takiego nowego opiekuna jak pan Jerzy!

Posted

Dziękuje Kana, wątek widziałam :)
No niestety cisza.. ehh a wydawało się ze za długo nie pobędzie w schronie.. no cóz..
Może wkońcu się jej poszczęści.. mam nadizeje!

Posted

hmm do psów na początku była bardzo agresywna przy wyjsciu z boksu trezebabyło ją krotko trzymac aby nie startowała do sąsiadujących psów, natomiast musze skontrolowac to teraz poniewaz ostatnio zauwazyłam ze juz się tak nie ekscytuje na widok psów, postaram się to np jutro w jakis bezpieczny sposob sprawdzic;
własnie patrzyłam i ogłoszenia ma nieaktualne...
ehh
allegro skończyło jej się 2 dni temu..
Gdyby ktoś miał czas i ochotę porobic jej ogłoszenia czy allegro byłabym wdzieczna!!!

tu jest tekst z kontaktem ewentualnym

Sibi to roczna suczka, mix staffika. We wrześniu 2010r ktoś przywiązał ją do drzewa tuż przy bramie azylu i zostawił... Szuka ona bardzo konsekwentnego i odpowiedzialnego właściciela. Niespecjalnie toleruje inne psy więc byłoby dobrze, aby w nowym domu była "jedynaczką".

Nie jest ona psem do mieszkania z małymi dziećmi min. dlatego, że broni swoich zabawek. Do ludzi jest bardzo miła, gdy doprosi się pieszczot uroczo "chrumka". To sunia bardzo wesoła potrzebująca dużo ruchu. Chętnie się bawi.
Jest wysterylizowana, zachipowana i zaszczepiona.

To piękny pies, potrzebujący odpowiedniego wychowania.

Jeśli ktoś utemperują tą niesforną "psią dziewuszkę" zyska przyjaciela na wiele, wiele lat!

ew kontakt do ogłoszeń:
[email protected]
509508074

Posted

[quote name='ania z poznania']Wykupię jej pakiet ogłoszeń.

ania z poznania będę bardzo wdzięczna:loveu:

Alicja dziękuje! :)

Byłam dziś z Sibi na wybiegu, mam filmik :) wieczorem postaram się wrzucić !

Posted

Dziękuje :)
W razie czego kontakt do mnie jest podany, w razie jakis pytan ewentualnych :)
Sibi ma narazie wątek tu i na niebieskim.
I jednak agresja do psów "nie przeszła" jej tzn jest lepiej, natomiast nie wiem czy na tyle aby mogła mieszkac z innym psem..