Jump to content
Dogomania

Obóz z psem :) - organizowany przez "Wandrus"

Recommended Posts

Posted

[quote name='Martula_t']No my też raczej jedziemy na 1000% ozp1a oczywiście ... jeszcze 17 dni i sie widzimy całe 2 dni ... Jak nie masz z kim to przeciez z nami możesz ... z kim będe z pomostu skakała :cool3:[/QUOTE]

No. Przypomnialaś i o sakaniu xpp. Ja może na obozie na zaaansowny bede nawet:eviltong: Tylko nie wiem cz na OZP 1a czy na ostatni turnus:shake: Tylko mam nadzeje że mój Idek nie bedzie tak reagował na więsze psy:shake:

Posted

Moja Kor reagowała na większe psy agresywnie dlatego miałam z Nią nie jechać na ozp... Dzień przed wyjazdem się zapisałam...
Korze dużo dał nasz wspólny wyjazd do mojej cioci... W 2 tygodnie miała taką socjalizacje jak nigdy... Wróciła zakochana we wszystkich psach...

Posted

Przed obozem Idefix olewał mnie i wszystkich, a teraz się słucha jak nigdy. Niestety ma jeszcze czasem fazy i szczeka na większe psy:shake:. Chciałam wykastrować go, ale rodzice się nie zgadzają. Mam nadzieję że nasza praca przyniesie efekty i nie będzie szczekał i rzucał się na inne psy

Posted

Nie zawsze trzeba mieć tor , czy też trenować w klubie żeby dostać się do zaawansowanych np my bez żadnego przygotowania no jeden dzień ten co jak przyjechaliśmy to weszliśmy na tor i psu się tak spodobalo że wylądowaliśmy w zaawansowanych więc nic nie stoi na przeszkodzie :)
No na szczęście dorobliśmy się całego toru po wakacjach i teraz regularnie ćwicze z 2 belgami i myślimy o starcie :) Do szczęścia nam jeszcze tylko tunelów brakuje ale mają być na dniach :)

Jeju jeszcze 2 tygoddnie i sie widzimy aż nie moge w to uwieżyc szkoda , że wyszło jak wyszło ale dobry i jeden dzień ;):loveu:

Posted

[quote name='Martula_t']Nie zawsze trzeba mieć tor , czy też trenować w klubie żeby dostać się do zaawansowanych np my bez żadnego przygotowania no jeden dzień ten co jak przyjechaliśmy to weszliśmy na tor i psu się tak spodobalo że wylądowaliśmy w zaawansowanych więc nic nie stoi na przeszkodzie :)
No na szczęście dorobliśmy się całego toru po wakacjach i teraz regularnie ćwicze z 2 belgami i myślimy o starcie :) Do szczęścia nam jeszcze tylko tunelów brakuje ale mają być na dniach :)

Jeju jeszcze 2 tygoddnie i sie widzimy aż nie moge w to uwieżyc szkoda , że wyszło jak wyszło ale dobry i jeden dzień ;):loveu:[/QUOTE]

Hehe Lorcia też polubiła agi ;) tylko ze przez tą kulawke nie mogła byc zbytnio w zaawansowanych no i mogłam z nia przed obozem troche poćwiczyc. Jakbym pojechała w nastepnym roku byłoby suuper ;)

Posted

[quote name='Ola164']My też nie mamy gdzie trenować w klubie[/QUOTE]

Błagam , nie opowiadaj głupot...
W Krakowie masz DWA KLUBY AGILITY...

zobacz sobie ile jest w Cz-wie.. jeden i to nie działający, więc będziemy dojeżdżać gdzieś - łącznei z dojazdem na agility na jeden trening będę poświecać 5-7godzin...

my w przyszłym roku chyba jednak odpuścimy ;) nie ma terminu żeby nam nie wypadła żadna wystawa :cool3:

Posted

Ja do klubu jeżdżę rzadko ( staram się raz w miesiącu ) ale mam własny tor o i plany nam się popsuły ale mam nadzieje że już nie długo będzie u nas profesjonalny tor agility :evil_lol:
Chociaż mówiąc szczerze agility na obozie w ogóle mi się nie podobało.

Marta co raz bliżej:loveu: :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='Ola164']Shetanka ale ja mieszkam 30 km od Krakowa, a kluby nie są od mojej strony...[/QUOTE]

Ja mam ponad 100km i będę dojeżdżać :p
Na szczęście przez mój upór udało się namówić rodziców i będziemy jeździć do klubu ^^.

A w przyszłym roku chyba tak jak pisałam podziękujemy Wandrusowi.. towarzystwo fajne, aczkolwiek jak będziemy regularnie ćwiczyć to to raczej już "nie na nasz poziom" :eviltong: nie to, że chcę się wywyższać czy coś, ale trochę bezsensu jechać jak pies i tak z tego wiele nie wyniesie :p wolę pojeździć po jakichś seminariach zajmujących się [U]tylko[/U] agility, a nie np. zajęciami plastycznymi czy pływaniem ludzi (bez psów :roll:) w jeziorku.

Posted

Masz racje ; ]
Po pewnym czasie poziom masz niski , ale to też zależy na jaką grupę trafisz..
Ale ja i tak bd jezdziłą na te obozy ; ]
Ci ludzie , te wspomnienia ;)
I te domki :eviltong:

Posted

Guptasek- ja tak samo :)
Ja też będę z Daisy 'profesionalnie' w agi biegać, ale jednak fajne wspomnienia są ^^
Magda- mi też się agi nie podoba tam ;/ My mieliśmy chyba tylko 1 raz albo 2 tor zmieniony, w gr. początkującej psy na smyczach, a ja z Daisy w zaw. tylko dlatego, że ona sie mnie bez smyczy słuchała. Jak w 2010 pojade to inaczej będzie, już ja o to zadbam ^^

Posted

My agi. mieliśmy na OZP2 często zmieniane ; ]
Ale Na Ostatnim turnusie częściej ; ] I było dużo lepsze bo tylko 4 psy ćwiczące ; ]
a na koniec 3 ^^
No i nie zapominajmy o naszych owczarkowatych < 33
Bo jednak Kora to ma wieeelki zapał do agility .. no chyba że sie fochnie ;pp

Posted

U nas Chrupek w pewnym momencie znał torek na pamieć :roll: był zmieniany 2 razy...
Mi się też nie podobało, że właśnie prawie wszystkie torki były na jedną rękę, bez żadnych zmian, żadnych trudniejszych torków.. bo teoretycznie torek to ja mam i w Częstochowie, z tym że sam torek to mi za wiele nie daje :p
No i też cena obozu jest nieco zbyt duża... płaciłam mniej za dwutygodniowe kolonie nad morzem, co prawda bez psa ale warunki duużo lepsze... a tutaj to 1500zł za 11 dni i jeszcze takie domki...

Posted

Cena może faktycznie trochę za wysoka jak na takie warunki.
Ale jak uda się umówić z tymi samymi ludźmi to jadę na 1000000000%, a jak nie to jakoś na 80%, jeszcze zobaczymy.
A co do zaawansowania, to my raczej nie przeskoczymy tamtego poziomu :razz:
Chociaż planujemy sobie tutaj torek, i chyba mamy nawet całkiem spore szanse, zobaczymy jak będzie. :bluepaw:

A co do przestawiania torku na obozie to tak samo jak Guptasek - OZP2 dość często przestawialiśmy przeszkody.

Posted

A co do ceny to racja...
Baaardzo wysoka jak na takie warunki i ilość dni ...
No ale cóż..
jak byśmy sie zebrali bardziej profesionalną grupą to byśly mieli lepiej ;p
Mój 3 obóz był najlepszy ; ]
Najbardziej profesionalny ;)
Komendy na odległosc ;] różne tory ; ] i psy się lubiły < 33
No może Owczarki trochę Luneczkę goniły ;pp

Posted

My miałyśmy torek średnio zmieniany dlatego mój pies biegał po torze jakieś 2 razy :roll: Bo nie chciałam żeby znała go na pamięć. Ja sama sobie wprowadzałam zmiany itd. Chociaż mój wyjazd w 2010 stoi pod znakiem zapytania...

Abiutka - przestań ! Zobaczysz zrobimy z Was mistrzów:cool3: A i spotkanie organizacyjne będzie dopiero po wystawie w Poznaniu ale w tedy odbędzie się na 100 % i obecność obowiązkowa dla wszystkich :evil_lol:

Posted

O.. tak Kora ma ogromny zapał tylko że to mały szczurołap i fochacz.... Jak się obrazi to nie przyjdzie i połozy się na środku toru (co zrobiła na zaliczaniu)... A co do szczurołapa to jak ją biore na frisbee na łąki to jak coś zwęszy to zabawa się kończy...

Posted

Komendy na odległość? *.*
A tak szczerze to jedyne, co się mój pies nauczył na obozie to siadu z marszu i zasypiania w tunelu :lol:
A i właśnie apropo "egzaminu"... torek dla początkujących i zaawansowanych taki sam, tyle że w początkujących na smyczy... można by było chociaż hopki podwyższyć czy coś ...

Posted

Ja wiem ;D
Wy mi teraz zazdrościcie tych komend :p
Nie no joke :eviltong:
Ale nic by się nie stało jak by wydłużyli dni i zmniejszyli cenę...
I tor ogrodzili .! i drzewo wycieli :razz:

Posted

[quote name='madziulik_13']
Abiutka - przestań ! Zobaczysz zrobimy z Was mistrzów:cool3: A i spotkanie organizacyjne będzie dopiero po wystawie w Poznaniu ale w tedy odbędzie się na 100 % i obecność obowiązkowa dla wszystkich :evil_lol:[/QUOTE]

Na spotkaniu będę na pewno, nie odpuszczę sobie :evil_lol: i więcej się w tej spawie nie udzielam, bo znowu na mnie nawrzeszczą :evil_lol: :diabloti: