kasia8579 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Ja bym pojechała na taki gdzie będzie najwięcej psów (w przyszłym roku :d). A jeżeli mogę spytać, ile masz lat? :D Wgl. będę musiała pokupywać wszystko nowe... Nowe legowisko , nowe miski bo te teraz wyglądają jak złom xD Quote
MakeBelieve Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 15 ; )) Najwięcej psów jest zazwyczaj na pierwszym turnusie ;]] Quote
kasia8579 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 No to tyle co ja (tzn. w grudniu będę mieć 15- choć wyglądam na 13 xD) :). Kurde, jak żałuję, że nie mogę pojechać w tym roku :(... Czytałam coś o ''biegach terenowych'' - o co w tym chodzi ? Bo moja Tośka to jest taka delikatna. Wystarczy ją czymś niechcący delikatnie uderzyć albo coś a ta od razu na ręce ;( Ona jest strasznaa!!! Quote
MakeBelieve Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Taa, bieg terenowy, tzn. idziemy do lasu i to taki wyścig, w odstepach czasowych biegniemy z psem przez las, polanę i wgl, zeby jak najszybciej dotrzeć do mety, trasa jest mniej więcej oznaczona. Trzeba jak najszybciej dobiec i wtedy dostaje się najwięcej pkt do klasyfikacji ogólnej ;D Quote
kasia8579 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Fajnie. A można psa na rękach nieść ? :D A musi pies być na smyczy? Bo Tośka na smyczy nie potrafi biegać (pląta się wokól nóg i wgl.). Quote
MakeBelieve Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Może być bez jeśli sie słucha ; ) I można na rękach, aby do mety ;P Quote
kasia8579 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Ona się bardzo słucha. A tak wgl. moja Tośka to kundelek waży 5 kg i jest wychudzona :D Ona nie może zjeść w spokoju bierze troszkę karmy do pyska chodzi po domu i je i tak pare razy :D A ty masz Yorka ? A ten mój psiak na avku to mama Tosi :D Quote
MakeBelieve Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 mam pseudoyorka, bo bez papierów ; )) już tak nie mogę się doczekać obozuu : < chce ktoś 2 rolki woreczków? za piątaka ; D Quote
kasia8579 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Wyobrażam se jak się nie możesz doczekać... Ja muszę jeszcze czekać rok - CAŁY ROK ! xD O jakich woreczkach mówisz? :D Quote
MakeBelieve Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 na psie kupy ^ ^ najgorsze jest to, że obóz= koniec wakacyjiii :( Quote
kasia8579 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 U nas w straży miejskiej można za darmo dostać. Ale myśl też pozytywnie - za rok znowu na ozp xD (o ile będziesz jechać). A '' Klaudia.'' - na wszystkie turnusy pojechała ? Fajnie ;] Quote
MakeBelieve Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 no w tym problem, że za rok jest nikła szansa, że pojade. dlatego chcę teraz na dwa jechać ; ]] taak, Klaudia na wszystkie pojechała ;D Quote
kasia8579 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 xD dlatego ja w tym roku nie pojechałam. Mam dużo dylematów czy jechać czy nie. Zalety: Być może Tośka by już nie była taka tchórzliwa. Wady: Jest bardzo przywiązana do swojej matki i nie wiem jak by wytrzymała bez niej i np. sama w domku... :( Ja osobiście wolę Sunię (jej matkę) ale ona ma już ok. 9 lat , nie chcę jej męczyć. A nie chcę brać dwóch ! xD Quote
Estowa Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Ja biore dwa. i te z nie wiem czy za rok pojadę :P A tak wgl, dobra Marta, niech stracę. Wezme od Ciebie jedne woreczki :D A co do biegu - Mały nie idzie nawet, a w tym roku nie będę ciągnęła Esty - spuszczę ją ze smyczy i mam to w dupie :P:P Quote
kasia8579 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 a za drugiego 200zł dopłacasz czy ile ?:) Ładnego masz psa ( chodzi o berneńczyka). Quote
Estowa Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Ja z racxji, że trzeci raz pod rząd jade to mam za darmo, tym bardziej, że Mały jedzie praktycznie tylko na socjalke a nie na szkolenie. Dzięki ;) Quote
kasia8579 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Ja moją Tośke też chciałam wziąć ze względu na socjalizacje ... To jest tchórz ;/ Quote
MakeBelieve Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Paula, ale jedna czy dwie rolki? Huehuehue ; DD Ja, jeśli będzie bieg to nie wiem czy z Daisy pobiegne.. Na pewno puszczę ją ze smyczy, ale może połowe drogi ona będzie biec, połowę ją na rękach będe niosła.. Żeby tych łapek nieszczęsnych nie przemęczać ;< Quote
Estowa Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Jedną :P ja za rok pojadę na cos stricte agility. Jedynie szkoda będzie mi Esty :(( Bo Mały popracuje, a czy ją wezme to wszystko zależy od jej stawów. Znaczy raczej ją wezmę, ale tak jak w tym roku Mały jedzie. Quote
Fantowa Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 [quote name='MakeBelieve']Taa, bieg terenowy, tzn. idziemy do lasu i to taki wyścig, w odstepach czasowych biegniemy z psem przez las, polanę i wgl, zeby jak najszybciej dotrzeć do mety, trasa jest mniej więcej oznaczona. Trzeba jak najszybciej dobiec i wtedy dostaje się najwięcej pkt do klasyfikacji ogólnej ;D[/QUOTE] U nas dzisiaj był xd Przypał, bo sie o Fantę wywaliłam, ale ogólnie byłysmy drugie xd Wczoraj było takie coś, że było ustawionych 5 hopek, skok w dal i koło - Fanta przebiegła w 3,69s, najszybciej xD Quote
MakeBelieve Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Sierota boża <33 A kto 1. msc zajął? Klaudia, weź do mnie zadzwooń, bo mam 5 gr na koncie tylko :( I ile ostatecznie było chorągiewek? ; > A o skakaniu nic nie mów, bo Daisy ma problemy ze stawem skokowym i rzepką i nie możemy skakać : << Quote
Merenwen Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 O, a ja Tośkę skądś kojarzę... ;> [B]15 dni!!! [/B]:D W ogóle w czasie trzeciego turnusu o Ryn zahaczy obóz żeglarski z mojej szkoły, miałam być z nimi! -,- Quote
Estowa Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Klaudia, nie odpisałam, bo jestem we Francji :P Ej, czwórkowcy, umie ktoś robi c rozetki? Quote
Recommended Posts