Jump to content
Dogomania

Obóz z psem :) - organizowany przez "Wandrus"

Recommended Posts

Posted

[quote name='Klaudia.']a ile tak mniej-więcej kg smaków wziąć dla psa na dwa turnusy? ile smaków Wam zeszło? Ile g żwaczy wołowych zamówić?

Ja na jeden biorę jakiś 1kg żwaczy + 1kg płucek :evil_lol: my tak trochę na smaki trochę na gryzaki do klateczki.

Polecam kupować tutaj: http://gryzaki.pl/index.php/cPath/39?topSsid=79a7e55ba0746d2b753427b59e3d1fcd bo w zoologicznym można sporo przepłacić (nawet ponad 10zł :roll:)

Posted

Żwacze da się podzielić na jakieś mniejsze kawałki? Moja Kor nie ma takiej wielkiej szczęki jak Chrup :loveu:

A kontaktuje się ktos może z dziewczynami z ozp2?

Posted

Ja napisałam do Eweliny Amberowej ale mi nie odpisała. Ryśka pewnie z Olą od Nuki pisze ;) A moja koleżanka z OZP1 pojechała na kilka dni tam na obóz ot tak to sie jej spytam jak jest ^^

Posted

Ola164 napisał(a):
Żwacze da się podzielić na jakieś mniejsze kawałki? Moja Kor nie ma takiej wielkiej szczęki jak Chrup :loveu:

no właśnie raczej nie... nawet nożycami do kurczaka nie idzie... przełamać to już w ogóle. Jak nagradzam Chrupa to po prostu daję mu odgryźć kawałek XDD

Posted

ej no, co tu tak cicho? ;D
Mysle, ze superostrym nozem da sie to przekroic, bo kiedys ciachalam takie twarde zujki dla psa i sie dalo ;d Nie wiem jak wyglada te zwacze, ale mysle, ze bez problemu da sie je nawet przelamac ;D
w niedz. wieczorem zamawiam, zobaczymy co z nich bedzie ;d

Posted

Wróciłam !
Wgl. to mi ukradli telefon na jachcie tzn. telefon mojej mamy w którym jest moja karta ;/ i jeszcze 2 jej telefon ;/
więc jestem odcięta od świata..
Vini - tak chodziło mi o to że jest odizolowany , wgl. to jestem głupia ! -.-

Posted

Klaudia. napisał(a):
w sumie interesuja mnie te ciachane zwacze ;d bo jakby nieciachane bylo ciezko przeciachac to lepiej miec juz przeciachane ;p

Metoda zawsze się znajdzie ;)

Posted

OK, to zamawiam dzsisiaj wieczorem z keko ;D
Dziewczyny - czy ktoras z Was wsiadala z psem na dworcu w Katowicach? Chodzi mi o to, ze ja mam duzego psa i raczej go nie podniose... Czy w Katowicach peron jest dosc wysoki, aby pies nie musial lazic po tych schodkach, w ktore zazwyczaj zaczepia pazura i go wyrywa? Czy nie wpadnie w dziure miedzy pociagiem, a peronem????
Na filmiku wydaje mi sie, ze bez problemu da sie wejsc, ale wole sie upewnic ;D
http://www.youtube.com/watch?v=1SYlsr-yZD0 patrzcie gdzies tam kolo 1;30

Posted

Klaudia. napisał(a):
Dziewczyny - czy ktoras z Was wsiadala z psem na dworcu w Katowicach? Chodzi mi o to, ze ja mam duzego psa i raczej go nie podniose... Czy w Katowicach peron jest dosc wysoki, aby pies nie musial lazic po tych schodkach, w ktore zazwyczaj zaczepia pazura i go wyrywa? Czy nie wpadnie w dziure miedzy pociagiem, a peronem????

Miałam okazję i wsiadać i wysiadać na dworcu w Kato z takim średnio-dużym psem i było wszystko OK, była ze mną też koleżanka z DONem i również nie było problemu ;3

Posted

ahaaa xd
no to lajt xd mam nadzieję, że wszystko będzie OK ;)
A jak to jest ; wysiadamy w Giżycku? i potem autokarem? bo jestem niedoinformowana ;D
Teraz tu piszecie, że jest nowy zoolog, kiedy to ja zamówiłam już 8kg karmy Brit Activ Dog ...;p
Chociaż wątpię żeby w tym nowym zoologu był Brit ;D
Dziewczyny, a jak Wasze psy reagowały gdy po raz pierwszy był na dworcu pkp? I jak zachowywały się w pociągu?
Odnośnie pociągu to jak to było rok temu? Po ile Was w przedziale było? ;p

Posted

W jednym jest Brit, ale chyba tylko Adult ;) Tak, zorganizowanym sie do Giżycka dojeżdża (jeśli sie jedzie pociągiem) i potem busem/autokarem na miejsce. Co do pociągu (w obie strony nim jechałam) to Daisy na lajcie sobie chodziła po dworcu, peronie itp. W pociągu było ok, na początku zaciekawiona itp. potem w klatce grzecznie leżała. Golden koleżanki też na początku siedział i patrzył czemu wszystko tak szybko się rusza ;) W drodze powrotnej (ja jechałam sama normalnie, 7 osób z obozu jechało w wagonie dalej zorganizowanym) to mieli wynajete 2 przedziały- w jednym 3 osoby, w drugim 4.

Posted

ooo to fajnie, skoro tyle miejsca ;D Jakby w tym roku bylo po 4 osoby w przedziale to każdy pies miałby siedzonko ;D Chociaż Fanta jest taka spasiona, że spokojnie zajmie 2... ;D

Posted

ale skoro mamy ZAREZERWOWANY przedział to i tak muszą lookać? :/ i tak będzie leżała ;D przykryję ją kocek, konduktor lewy, ciekawe czy się skapnie? ;D Na pewno nie będzie jechała w kagańcu jak się polubi z innymi w przedziale. ^^

Guptasek - Współczuję

• Posted

Dziękuję ..
    Tak na temat pociągu , to pamiętam że jak jechałam po raz pierwszy z KUFĄ na obóz pociągiem .. to konduktor sie o wszystko czepiał ... najpierw że pies leży na kanapie .. okej zeszła , to że bez kagańca .. okej założyłam... później zdjęłam jej kaganiec ten znowu przyszedł i z ryjem .. to ja do niego ze w kagańcu ona nawet sie napić nie moze to on ze trudno żebym założyła bo on sie boi . to ja ze jak sie boi to niech stąd wyjdize bo już nas sprawdzał i nie widze potrzeby bycia tu jego osoby .. zamurowało go i sobie poszedł .

Posted

Ryś... po raz setny uszy do góry i trzymaj się! ; *****
    No właśnie, do małego psa (mojego) się czepiali, że leży na siedzeniu na kocu to wątpię, zeby dla twojego pozwolili. I za przeproszeniem nie traktuj swojego psa jak królową bo to jest lekko denerwujące ;)

Posted

Vini - ale Fanta jest duża i będzie nawet stanowiła problem, bo nie będzie gdzie dać nóg... Poza tym jak będzie 4 psy w przedziale, trafią się 3 duże to nawet nie będzie możliwości żeby wszystkie mogły leżeć.
    Odnośnie widoczności psa z korytarza, to jak ja zawsze jeżdżę pociągami to zawsze zasłaniam zasłonkę i jest git.

Posted

Ale ja nie wiem ile od was będzie jechało osób! Zresztą to sie mozna dogadac jak sie siada. Ja jechałam w obie strony z moim psem a koleżanka ze sporym goldenem i on się wyłożył na praktycznie cały przedział a oprócz nas jechały jeszcze 2-3 osoby. I jakoś było miejsce :) Wybacz, ale ja na przykład kazałabym zdjąc psa z siedzenia, bo nie chce siedzieć tam, gdzie jest kupa sierści po psie. Wybacz.

Posted

Vini- jak nie lubisz sierści, to po co jeździsz na ozp? Wybacz...
    Mój pies będzie jechał na siedzeniu i już. Zabieram dla niej kocyk i rolkę z taśmą do czyszczenia siedzeń.
    A jak Korka będzie siedzieć na podłodze to nie zdziwcie się, ale ja może też... Bo przypuszczam że jak bedzie siedzieć sama to będzie robić cyrk jak wyjść na siedzenie.