Czarodziejka Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Bucik dostał w prezencie ;) Drugi dostała Hera. Quote
Nano Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 hehe :) a to ci psotnik :p czym sobie zasłużył na buta ? xD Quote
Czarodziejka Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 But był za mały na stopę Julki, a idealny do psiego pyska ;) Quote
betka Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Dziewczyny wklejcie tu jakiegoś linka do ogłoszeń, może warto byłoby w nich coś o Rafim dopisać lub pominąć? A ma allegro? Taki fajny piesek, młody między tyloma psimi dziadziusiami. Tak na marginesie, to mi się z tym obgryzionym uchem bardziej podoba :) Quote
Nano Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Rafi miał allegro... ale już się skończyło... Bez problemu mogę zrobić kolejne, tylko nie wiem teraz czy robimy wyróżnione czy nie. To już nika musi zadecydować... ja moge mu zwykłe tylko wystawić :( Quote
nika28 Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 [quote name='betka']Dziewczyny wklejcie tu jakiegoś linka do ogłoszeń, może warto byłoby w nich coś o Rafim dopisać lub pominąć? A ma allegro?[/QUOTE] Rafi ma dużo ogłoszeń, chyba z 4 różnymi tekstami... To jedno z najnowszych : [url]http://www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/Czy-pies-na-trzech-lapkach-ma-jakies-szanse---id24281.html[/url] Allegro nie ma... :( Nie wiem, czy robimy wyróżnione czy nie ? EDIT : Przelałam Czarodziejce 300 zł za lipiec, i wychodzi mi że Rafi ma w tej chwili na swoim koncie 291 zł. Quote
2010 Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Ja jestem za wyróżnionym ,bo inne zginie w tłumie...:lol:, Quote
Nano Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 betka znów przekazała pieniążki na wyróżnione allegro :* dziękujemy z całego serca :* allegro zrobię jutro :) betka myśli nad nowym tekstem do ogłoszenia :* Quote
betka Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Takie coś wymyśliła :). Możecie przerobić. Może Ktoś coś jeszcze doda? Tytuł Młody, niespełna dwuletni wilkowaty owczarek niemiecki Rafi to młody, piękny, porzucony w wakacje w 2010. Miał dom, kochał ludzi, lubił przejażdżki autem. Jego właściciele wybierali się na pierwsze w jego życiu wakacje, nad morze. Rafikowi pozwolono wsiąść do samochodu. Był szczęśliwy. „Jedziemy na wycieczkę”. Blisko Łodzi jego pan zatrzymał auto. Wysiadł. Pies za nim... wierny jak pies. Było ciemno... Nikt z przejeżdżających kierowców nie zauważył, że za włączającym się do ruchu autem biegnie ciemno-szary pies. Samochód zniknął za zakrętem. Rafi przystanął na środku szosy. Jak to, przecież nie mogli o mnie zapomnieć?... Nie zdążył umknąć przed nadjeżdżającym samochodem.... Doczołgał się do pobocza drogi. Bolało. Świtem jakiś dobry Człowiek zauważył potrąconego dużego psa... Niestety, prawej przedniej nogi nie dało się uratować. Została amputowana. Wrażliwi ludzie umieścili Rafika w hospicjum dla starych owczarków. Tam dostał w ucho od swych leciwych towarzyszy. Brak kawałka prawego ucha tylko dodaje mu uroku. W hospicjum okazało się, że Rafi to zrównoważony, nieagresywny, cudowny, duży, mądry pieszczoch. Pomimo doznanej krzywdy wciąż kocha ludzi. Chętnie bawi się z dziećmi i z innymi psami. Jest czujny, a zarazem sprawia wrażenie swym wilkowatym pięknym wyglądem. Brak nogi nie przeszkadza mu normalnie żyć, biegać, hasać, no i szczekać na obcych. Cieszy się życiem. Swą obecną opiekunkę wita, stając na tylnich łapach i wbijając Jej tę jedyną przednią w serce, jakby chciał powiedzieć: „Widzisz - tak mocno Cię kocham!!”. W hospicjum jest jednym z wielu, a ten młody owczarek tak bardzo potrzebuje swojego człowieka, swojego „stada”. Szukamy dla niego miejsca w domu pełnym miłości, i w którym nie ma zbyt wielu schodów. Może przez przypadek zajrzałeś na tę stronę. Może przez przypadek - Rafi swą przednią łapką poruszył właśnie Twoje serce? Rafi jest w pełni gotowy do adopcji: wykastrowany, zaszczepiony, odrobaczony. Pomożemy w transporcie na terenie całej Polski. Dane kontaktowe: Quote
Czarodziejka Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Tytuł za długi i nic nie mówiący. Trzeba walić z mostu: "Młodziutki wilczek bez łapki okaleczony przez ludzi" No i nie znamy jego historii, więc nie ma potrzeby jej dorabiać. Został wyrzucony z samochodu i już. Ja osobiśnie nie lubię czytać takich dorabianych łzawych historyjek, bo z góry wiadomo, że nie są prawdziwe. Reszta opisu jest idealna ;) Quote
nika28 Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Betka, jak dla mnie super :) Tylko tytuł ten, co dała Czarodziejka :) Rafi miał już dużo tekstów, ja bym tym razem spróbowała z tą [I]dorabianą łzawą historyjką[/I] ;) No to zaraz go trochę poogłaszam.... Quote
Czarodziejka Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 No skoro to działa, to jasne, niech jest historyjka. Oby już się wyadoptował biedaczysko. Quote
betka Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Dzięki Czarodziejko - poprawiłam :) Tytuł: Młodziutki [B]owczarek[/B] bez łapki - okaleczony przez ludzi Rafi to młody, piękny wilczek, porzucony w drodze na w wakacje w 2010. Prawdopodobnie miał dom. Został wyrzucony z auta blisko Łodzi. Nie zdążył umknąć przed nadjeżdżającym samochodem... Niestety, prawej przedniej nogi nie dało się uratować. Została amputowana. Wrażliwi ludzie umieścili Rafika w hospicjum dla starych owczarków. Tam dostał w ucho od swych leciwych towarzyszy. Brak kawałka prawego ucha tylko dodaje mu uroku. W hospicjum okazało się, że Rafi to zrównoważony, nieagresywny, cudowny, duży, mądry pieszczoch. Pomimo doznanej krzywdy wciąż kocha ludzi. Chętnie bawi się z dziećmi i z innymi psami. Jest czujny, a zarazem sprawia wrażenie swym wilkowatym pięknym wyglądem. Brak nogi nie przeszkadza mu normalnie żyć, biegać, hasać, no i szczekać na obcych. Cieszy się życiem. Swą obecną opiekunkę wita, stając na tylnich łapach i wbijając Jej tę jedyną przednią w serce, jakby chciał powiedzieć: „Widzisz - tak mocno Cię kocham!!”. W hospicjum jest jednym z wielu, a ten młody owczarek tak bardzo potrzebuje swojego człowieka, swojego „stada”. Szukamy dla niego miejsca w domu pełnym miłości, i w którym nie ma zbyt wielu schodów. Może przez przypadek zajrzałeś na tę stronę. Może przez przypadek - Rafi swą przednią łapką poruszył właśnie Twoje serce? Rafi jest w pełni gotowy do adopcji: wykastrowany, zaszczepiony, odrobaczony. Pomożemy w transporcie na terenie całej Polski. Dane kontaktowe: Quote
Czarodziejka Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Niech idzia ta historia w świat i dotrze, do kogo trzeba..... Quote
betka Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Ja bym jednak dała w tytule [B]owczarek[/B], bo ludzie wklepują właśnie to słowo w allegro, a nie wilczek. Quote
Nano Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 dokladnie jak mówi betka, a może być MŁODY, wierny "owczarek niemiecki" bez łapki?[URL="http://allegro.pl/mlody-wierny-owczarek-niemiecki-bez-lapki-i1646294559.html"] [/URL] Quote
betka Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Nano - może być :). Niech tylko wreszcie przeczyta to ogłoszenie przyszły właściciel naszego Rafusia. Quote
nika28 Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [quote name='betka']Niech tylko wreszcie przeczyta to ogłoszenie przyszły właściciel naszego Rafusia.[/QUOTE] Oby ! Rafi już zdecydowanie za długo czeka :( Quote
Nano Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 wyróżnione allegro z betki tekstem: [url]http://allegro.pl/mlody-wierny-owczarek-niemiecki-bez-lapki-i1699955420.html[/url] oraz niewyróżnione ze starym tekstem: [url]http://allegro.pl/mlody-wierny-owczarek-niemiecki-bez-lapki-i1699954714.html[/url] Quote
betka Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Nano a można wkleić zamiast przedostatniego zdjęcia lub dodać do allegro drugie lub czwarte ze str 20? Te z trawą. Rafi tam sympatycznie wygląda :), widać ze jest szczęśliwy. PS.Nano dzięki za zrobienie allegro :) Quote
Nano Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [url]http://allegro.pl/mlody-wierny-owczarek-niemiecki-bez-lapki-i1699955420.html[/url] si ?? :) Quote
betka Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Udało się :). No jak trawa nie przyniesie mu szczęścia, to nie wiem :) Quote
Nano Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 a umie ktoś robić banerki ? :) przydałby się Rafikowi nowy :) albo powiedzcie mi jakie może miec max wymiary i może spróbuje coś wykombinować :D Quote
Luzia Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Można mieć max 2 więc ja osobiście zwykle proszę o taki 250 pix długości na 100 szerokości :) ( max szerokość to 500 ) Jak bym nie była takim antytalentem też bym spróbowała :evil_lol: Quote
Recommended Posts