Jump to content
Dogomania

Czarny Wyzeł Magnum- za niedlugi czas stuknie rok/wreszcie w swoim domu:)

Recommended Posts

• Replies 544
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Uwielbiam cytować takie listy.............:evil_lol:

[FONT=Georgia][COLOR=red] Magi pięknie chodzi po schodach, mamy w Ząbkowicach taką kładkę - wiadukt, nad torami kolejowymi. Pamiętam, jak ośmielałam swojego wilczura Niuśka, zeby zechciał za mną wejść, Magi wszedł jakby robił to od zawsze. Taki bystrzacha. Pobił też rekord Kuby w piciu mleka: Kuba wypijał ok 1 litra na raz, Magi zawzięcie wysączył 1,5l. Ale obaj panowie wyżłowie podzielają/li tą samą pasję do robienia psikusów. Wczoraj przerabialiśmy z Bogdanem wejście do kojca dla Magnusa. Magi siedział opodal i leniwie nam się przyglądał, w pewnej chwili potrzebowaliśmy coś ponowie przemierzyć, ale nie mogliśmy znaleźć miarki, oczywiście nigdzie jej nie znaleźliśmy..kochany podejrzany z miną niewiniątka dalej mnie zaczepiał, przynosił piłkę...Wytłumaczenie nasuwa się samo - potraktował miarkę jak zabawkę, tzn.porwał ją i zakopał. Jak bardzo brakowało mi takich chwil!!!! Idziemy dziś nad jezioro zobaczyć łabędzie. Uściski i pozdrowienia Jolka i Magnus[/COLOR][/FONT]

Posted

ja jeszcze foty z niej wycisnę :)..mam na tel. takie jedno , cudne ...ale kompa mam w "restukturyzacji" ...może ciotka Ati się zlituje? bo jej na komórkę przesłałam :)

• 2 weeks later...
Posted

no....nie mogę takich relacji z nowego domu zostawić tylko dla siebie....ja za każdym razem prawie płaczę ze śmiechu

[COLOR=blue]Pani Aniu, u nas wszystko OK. Poznajemy okolicę, zapachy, uczymy się nowych słów np."tory" oznacza szybkie przechodzenie przez szyny, bez względu na ilośc pokus po drodze a "pasy" przejście przez ulicę Bawimy się dużą piłką, przeciągamy linę, ale najchętniej gryziemy rękę Jolki, za co Jolka odwzajemnia się gryzieniem łapy Magnusa...Potrafimy juz iść ulicą i nie atakować innych psów szczekających za ogrodzeniem, no dobrze: na ściągniętej mocno smyczy i groźnym :-))) pohukiwaniu Jolki, ale zawsze to jakiś postęp. To opanowanie nam nie wychodzi przy małych białych pudelkach i tym podobnych stworkach, gdybyż one jeszcze nie prowokowały.... Pozdrawiamy serdecznie Jolka i Magnus[/COLOR]

• 2 weeks later...
Posted

zapraszam, nastepny czarny potrzebuje pomocy [URL]http://www.dogomania.pl/threads/218351-Wegiel-Black-Wyzel-Niemiecki-Eurodog-Ksiazecy-wyglad-samotnosc-tesknota-ok-Pily?p=18072874#post18072874[/URL]

• 3 months later...
Posted

co słychać :)))
tak słychać !
nie wiem kto bardziej szczęśliwy Magnus czy p. Jola
dostaję cotygodniowe raporty, przy których umieram ze smiechu....
Magi rozrabia a jego Pani tym zachwycona...
zakopuje w ogrodzie wszystko co się da ( wszystkie zabawki i to co uda mu się gwizdnąć z domu....na wiosnę P. joli kupuje detektor albo będzie robić odkrywki...
kwiatki w ogródku nie mają się dobrze, co uchodzi Magnusowi zupełnie na sucho ( taka karma wzdycha Jolka) a z nowych dokonań to zeżarcie urodzinowego sernika Pana domu ( co jest wyraźnym sygnałem do udoskonalania umiejętności kulinarnych- drugi sernik ) i umowa jaką zawarli pomiędzy sobą...On nie ciągnie na smyczy Ona unika miejsc w których może na tej smyczy być ciągnięta ....;)
raporty dostaję z dopiskiem
pozdrowienia z radosnej Magnusolandii :)

Posted

no to widzę, że sielanka :)
a że mu na sucho wszystko uchodzi to ja się wcale nie dziwię - wystarczy spojrzeć na tą mordkę :)

pozwolę sobie jeszcze (nieśmiało oczywiście) wystosować prośbę o dzielenie się czasem raportami, na pewno nie tylko ja z radością przeczytam :) a może nawet zdjęcia jakieś będzie można obejrzeć? :cool3:

• 2 weeks later...
Posted

dzisiejszy mail
[COLOR=red]
[I]Pani Aniu,
i drogie nasze Muzy - chciałyście, to macie, ale nie jestesmy w szczytowej formie.....
[B]
"Magi o głaskaniu w domu[/B]: dobra - głaskaj sobie, może lepiej troche niżej za uchem. Obiema rękami, przecież mam dwoje uszu. No, może być... ale ale, co tak pachnie ? Teraz pomasuj mi kark i boki... ale ale, nie przypala ci się coś? No mozesz oklepać moje płuca. A masaż grzbietu? Przeciez po to się wyginam! Jacy ci ludzie niedomyślni. To ćwiczenie pokazuję jej od 4 miesięcy, no nareszcie załapała... Lepiej głaskaj mnie, niz gdybym musiał znosić jakiego kociego intruza. Nie masz jakiegoś kąska - tak grzecznie stoję?? Juz wystarczy, przynieś mi piłkę i zagramy......

[B]Magi o głaskaniu na spacerze: [/B]no co ty[B] - [/B]przestań, przy psach ? Chcesz żeby uchodził za piesową? Przeszkadzasz mi w pracy! Taak biegł tędy duży, kudłaty samiec z niewydolnością lewej nerki......"

Tyle obserwacji min Magiego na tę chwilę...
Bardziej, niż serdecznie pozdrawiamy
Magi i Jolka[/I][/COLOR]

Posted

[COLOR=red][I]cd....tylko proszę bez makijażu...
"[B]Magi i lodówka[/B]: o co te krzyki? Czy ja się wtrącam, co Ona wkłada do białego, zimnegopudła w piecowni? Nigdy, przenigdy nie zakopałbym do jednej dziury kości, ziemniaka, mleka, kurzych cycuszków, MOJEGO JEDZENIA, ect. Po jednym dniu jaki byłby fetor! Zakopuje się przecież pojedyńczo, metodycznie: pierwszego słońca na głębokość 3 łap, po dwóch słońcach należy przenieść zawartość i zasypać na 2 łapy. Po kolejnych 3 słońcach sprawdzić nosem czy można już zmienić miejsce na z góry zaplanowane konsumpcyjne pozycje. Oprócz węchowych przyjemności, pies ma się jeszcze godziwą rozrywkę. Więc dlaczego Ona na mnie krzyczy. A u Niej co? Wszystko w jednym pudle i z każdej półki sączą się smelory. Oczywiście tylko z tego powodu, kiedy przychodzę do piecowni, najpierw obwąchuję zimnepudło. Przecież sprawdzam, czy Ona sie nie zatruje! Czy kiedyś Ją nauczę porządku...?"

Magi i Jolka[/I][/COLOR]

Posted (edited)

[quote name='malawaszka']hahahaha powinni pamiętnik pisać, czy też idąc z duchem czasu - bloga prowadzić :)))[/QUOTE]

o! to to! Magiblog to rewelacyjny pomysł :) zgłaszam się jako stała czytelniczka :)

Edited by zytta