Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 491
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
Forki pierwsza klasa :)
Wieczorem wystawie allegro!

Jak będziesz miała gdzieś tam Grażynkę pod ręką, to Bobik prosił, żeby ugryźć ją od niego w zadek, za to, że o nim nie pamięta :diabloti: Ale prosił, żeby w miarę lekko, żeby się na niego nie obraziła za to :evil_lol:

Posted

a na marginesie, Wy macie plac zabaw dla psiakow? Tak mi sie nasunelo po sesji zdjeciowej Bobika z pomaranczowa zabawka.

A co rozumiesz przez plac zabaw? Mamy po prostu całą masę zabawek na wybiegu ;)

Posted

Taki wlasnie odizolowany, ogrodzony plac gdzie psiaki moga sie wybiegac i wybawic, bedac poza boksem.
Tak to wyglada?

To zależy gdzie (mamy dwa miejsca). W azylu, w którym jest Bobik jest 16 kojców, a pośrodku jest wybieg, na który każdego dnia są psiaki wypuszczane. Tam też rozrzuconych jest cała masa zabawek ;)

W schronisku natomiast, mamy odgrodzony kawałek na wybieg dla psów (tam są puszczane te mniejsze), a duże psy są puszczane na teren schroniska. Dodatkowo ostatnio powstały dwa kojce dla dwóch dużych staruszków, które mają wspólny wybieg tylko dla siebie i mogą na niego wchodzić kiedy chcą, zamykane są tylko na noc, żeby na ziemi nie leżały. Dodatkowo mamy również wolierę dla kotów, ale teraz jest już zimno i nie mają do niej dostępu, bo się szybko przeziębiają przechodząc z ciepłego pomieszczenia na dwór.

Jak zacznie mi normalnie działać internet, to wrzucę Ci zdjęcia, żebyś zobaczyła, jak to wygląda ;) Chyba, że chcesz nas odwiedzić i zobaczyć na żywo :)

Posted

Drzagodha napisał(a):
Jak będziesz miała gdzieś tam Grażynkę pod ręką, to Bobik prosił, żeby ugryźć ją od niego w zadek, za to, że o nim nie pamięta :diabloti: Ale prosił, żeby w miarę lekko, żeby się na niego nie obraziła za to :evil_lol:

aaauuuuuu
i ugryzl
ciocia ja nawet nie mam kiedy spac
sorry:(

Posted

giselle4 napisał(a):

ciocia ,kupie i zrobie fotke ze mam Bobisia w gazecie...zobaczysz

Będziesz mogła się chwalić, że Twój Bobiś taki medialny :cool3:

Drzagodha, jak tylko bede w okolicy nie omieszkam Was odwiedzic i poznac osobiscie. Kiedys trzeba sie zmowic na jakis dogomaniacki spęd :)

Zapraszamy, zapraszamy :) Z Bielawy do nas nie tak daleko, więc można sobie wycieczkę zrobić ;)

Posted

Drzagodha napisał(a):
Będziesz mogła się chwalić, że Twój Bobiś taki medialny :cool3:

Zapraszamy, zapraszamy :) Z Bielawy do nas nie tak daleko, więc można sobie wycieczkę zrobić ;)

spotkanie wiosna ja jakis spęd to ja sie pisze hihihi:)

Posted

Bobisiu
zycze wszystkiego nalepszego kochanym cioteczkom
:):):):):_)
Zdrowych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia!
Niech Wigilijny nastrój, pełen czarodziejskiego uroku,
towarzyszy Wam każdego dnia w nadchodzącym Nowym Roku !

Jest w moim kraju zwyczaj, że w dzień wigilijny,
Przy wzejściu pierwszej gwiazdy wieczornej na niebie,
Ludzie gniazda wspólnego łamią chleb biblijny
Najtkliwsze przekazując uczucia w tym chlebie.