Jump to content
Dogomania

STAWISKI PRZED GRAJEWEM! 3 psy z Shella-Diana w DS,Mimi w DT, szukamy domu dla Maksa

Recommended Posts

Posted

Jestem z mazowieckiego. Wczoraj jechalam z moimi dwoma szefami - nie zainteresowanymi pomoca zadna i dla nikogo.
Przejezdzalismy w okolicy stacji benzynowej przed Stawiskami w kierunku Grajewa.
Zauwazylam blakajacego sie tam zabiedzonego, bialego psa sredniej wielkosci z o dlugowlosej sierci, sliczny.

Czy jest ktos z okolic kto mogl by sprawdzic sytuacje - na pewno potrzebna pomoc.
Nie wiadomo czy pies jest dokarmiany, ida chlody, miejsce niebezpieczne - moze udaloby sie zabrac go stamtad.

Bardzo prosze o odzew

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moze ktos sie odezwie, w razie czego prosze o kontakt czy na watku czy na pw, ja nie mam szans na ponowny pobyt w tym miejscu, jeszcze moze spobuje znalezc numer telefonu do tej stacji (nawet z tego wszystkiego nie zapamietalam jakiej firmy jest ta stacja). Zeby chociaz bylo wiadomo czy piesek tam jest jeszcze, cz w ogole kreci se wokol czy tez byl tam tylko chwilowo.
Ja mam nadzieje, ze trzyma sie tego miejsca bo po drodze przejezdza tedy wiele TIRow i cos moze mu sie trafia do zjedzenia..

Posted

iwna5702 napisał(a):
Moze ktos sie odezwie, w razie czego prosze o kontakt czy na watku czy na pw, ja nie mam szans na ponowny pobyt w tym miejscu, jeszcze moze spobuje znalezc numer telefonu do tej stacji (nawet z tego wszystkiego nie zapamietalam jakiej firmy jest ta stacja). Zeby chociaz bylo wiadomo czy piesek tam jest jeszcze, cz w ogole kreci se wokol czy tez byl tam tylko chwilowo.
Ja mam nadzieje, ze trzyma sie tego miejsca bo po drodze przejezdza tedy wiele TIRow i cos moze mu sie trafia do zjedzenia..

Ok , szukaj tego telefonu.

Posted

Udalo mi sie ustalic - jest to stacja Shela przed wjazdem do Stawisk. Pan w rzomowie telefonicznej potwierdzil ze kreci sie od jakiegos czasu przy stacji ten bialy psiak jest tam jeszcze jeden, ktorego ja akurat nie widzialam .
Teraz kolejna kwestia - jak je stamtad zabrac i dokad, ja jak pisalam jestem z woj mazowieckiego i nie mam pojecia, czy i jakie sa schroniska w podlaskim, kto moglby w tej sytuacji pomoc?!!!!

Posted

iwna5702 napisał(a):
Udalo mi sie ustalic - jest to stacja Shela przed wjazdem do Stawisk. Pan w rzomowie telefonicznej potwierdzil ze kreci sie od jakiegos czasu przy stacji ten bialy psiak jest tam jeszcze jeden, ktorego ja akurat nie widzialam .
Teraz kolejna kwestia - jak je stamtad zabrac i dokad, ja jak pisalam jestem z woj mazowieckiego i nie mam pojecia, czy i jakie sa schroniska w podlaskim, kto moglby w tej sytuacji pomoc?!!!!

Schronisko to pomysł nie najlepszy...
Obok jakiej większej miejscowości/miasta to jest ? (z geografii dobra nigdy nie byłam :oops:

Posted

iwna5702 napisał(a):
Dziekuje za towarzyszenie mi na watku ,pze ktos jeszcze do nas sie dolaczy.

Nie ma za co :)
Trzeba temu psu pomóc , tylko na odległość nie ma zbytnio jak :(
Musiałby znaleźć się ktoś ,kto jest z tamtych okolic i może iść rozejrzeć się w sytuacji.
Iwna , napisz do moda (np.Czarodziejki lub Maupy4) ,żeby przeniósł wątek na ogólnopolskie.
Mam nadzieję ,że wtedy więcej osób zajrzy.

Posted

CZekam na jakas odpowiedz, niestety nie mam samochodu,mieszkam daleko od tego miejsca, czy nie ma nikogo z okolic,kto moglby sprawdzic sytuacje na miejscu, zrobic zdjecia ?

Posted

Jestem na zaproszenie Iwony, Witajcie. Nie mam jak pomóc,choc na prawdę bardzo bym chciała. Bardzo często jeżdżę w trasie i zatrzymuję się na stacjach paliw i prawie wszędzie są jakieś psy.Ludzie myslą,że jak wywalą psa w takim miejscu,to już nie zginie.Nie wszędzie jednak takiemu biedakowi dadzą jeść,a co dopiero mówić o przygarnięciu. Znam w prawdzie kilka stacji,gdzie postawili budy i pies został dożywotnio. Dla przykładu podam dwie, jest to stacja w Łapach / stacja gazu/ i stscja w Brańsku / stscja Orlen/. Z Orlenu udało się oddać dwie suczki,które nie miały tam dobrze.Udało się, dzieki pomocy wielu , wielu ludzi tu, na dogo.
Iwna,masz determinację, wierzę,że dasz radę. Myślę,że Emir pomoże i oby tak było. Idzie zima i ciężkie czasy dla zwierząt.
Będę Was tu odwiedzać. Wiem,że to nic nie pomoże, ale nie dam rady inaczej. Przepraszam

Posted

[quote name='Pipi']Jestem na zaproszenie Iwony, Witajcie. Nie mam jak pomóc,choc na prawdę bardzo bym chciała. Bardzo często jeżdżę w trasie i zatrzymuję się na stacjach paliw i prawie wszędzie są jakieś psy.Ludzie myslą,że jak wywalą psa w takim miejscu,to już nie zginie.Nie wszędzie jednak takiemu biedakowi dadzą jeść,a co dopiero mówić o przygarnięciu. Znam w prawdzie kilka stacji,gdzie postawili budy i pies został dożywotnio. Dla przykładu podam dwie, jest to stacja w Łapach / stacja gazu/ i stscja w Brańsku / stscja Orlen/. Z Orlenu udało się oddać dwie suczki,które nie miały tam dobrze.Udało się, dzieki pomocy wielu , wielu ludzi tu, na dogo.
Iwna,masz determinację, wierzę,że dasz radę. Myślę,że Emir pomoże i oby tak było. Idzie zima i ciężkie czasy dla zwierząt.
Będę Was tu odwiedzać. Wiem,że to nic nie pomoże, ale nie dam rady inaczej. Przepraszam

Dziekuje za wsparcie i podniesienie watku, dzis napisalam jeszcze do zaprzyjaznionej fundacji ,czekam tez na odpowiedz Emira

Posted

[quote name='Zofija']Npisałam do Dei, zeby zapytała szefowej z Emira. Zaraz do niej zadzwonię, czy coś wiadomo[/QUOTE]
Dieki
Dzis znowu zadzwonilam na stacje, psiaki sa tam caly czas, bialy zostal tam podrzucony podobno ok tygodnia temu ten drugo jest juz dluzej.
Niestey nie maja budy,moga sie schowac tylko pod jaks wiate - trezba miec nadziej,ze zanim sie jeszcze bardziej ochlodzi uda sie cos dla nich zalatwic.

Posted

Mialam zalozyc watek o dwoch bezdomnych psiakach,ktore koczuja na stacji SHELLA wlasnie w tym rejonie. Chyba chodzi o te same psiaki...:shake:. Jechalam tydzien temu sluzbowo z Olsztyna przez Szczucin w kierunku Warszawy-Zabki.Widzialam tam dwa duze psy-jeden w typie Rotwailera,a drugi caly bialy w typie Owczarka.Ten bialy to chyba jest raczej sunia:shake:. Jesli to sa te same psy,to one nadal tam sa...kto jest z tamtych okolic?