Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A serio, stop to to, co tu jest zaznaczone i jest, a wg sędziego to tego nie ma (pionowa kreska łącząca linię górną kufy z linią czaszki) :)

[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img267.imageshack.us/img267/9504/stop3xv9.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='halbina']:-o:crazyeye::crazyeye::crazyeye: ale to skomplikowane...[/quote]
w takim razie polecam uwadze post nr 1457. :lol::lol::lol:

Tam nie ma wątpliwości, gdzie jest stop :evil_lol:

Posted

My za to mamy za szeroko rozstawione oczy i kilka innych fascynujących szczegółów :eviltong:. Na temat oceny przez tego pana sie nie będę wypowiadać :evil_lol:... bo ma duże problemy ze wzrokiem. Nie dostrzegł kilku najważniejszych wad Teufel'a które bystry sędzia zawsze wyłapał, natomiast odkrył kilka bardzo ciekawych które próbuje od niedzieli znaleźć na moim psie :razz:. No ale jak zobaczyłam sukę która według pana sędziego była średniej wielkości... to się przestałam przejmować :roll:. U tego pana się już chyba nie pokarzemy :cool3:.

Posted

[quote name='simbik']My za to mamy za szeroko rozstawione oczy i kilka innych fascynujących szczegółów :eviltong:. Na temat oceny przez tego pana sie nie będę wypowiadać :evil_lol:... bo ma duże problemy ze wzrokiem. Nie dostrzegł kilku najważniejszych wad Teufel'a które bystry sędzia zawsze wyłapał, natomiast odkrył kilka bardzo ciekawych które próbuje od niedzieli znaleźć na moim psie :razz:. No ale jak zobaczyłam sukę która według pana sędziego była średniej wielkości... to się przestałam przejmować :roll:. U tego pana się już chyba nie pokarzemy :cool3:.[/quote]

Tiaaaa.
To witajcie w klubie zdegustowanych po niedzielnej wystawie:cool1:

Posted

[quote name='Sylvia_76']Bo do fotek to ja mu przyklejam, a na wystawy nie :)[/quote]
No to weź się popraw i na następną wystawę już mu przyklej :mad: :evil_lol:
Idę poczytać wątek na molosach. Po tym co tu przeczytałam spodziewam się pasjonującej lektury :cool1: :lol:

Posted

Ruszamy o 4 rano :placz:

Jedno jest pewne: Korek się szykuje na wołowine z BILLI, a Duży na atak na cukiernie wiedeńskie:cool1:.

Ja mam katar i po prostu będe sie starała przezyc:eviltong:.

Posted

Wróciliśmy :cool3:

Korkosmok został zaprzysięgłym fanem BILLI:diabloti:, a Duży narzekał, zażerając się sznyclami, że cukiernie już nie takie jak kiedyś. Nic z tego nie rozumiem :roll:.

A po wystawie?

Z Korka jestesmy dumni bo, w naprawdę mocnych stawkach, na obu wystawach wziął CACA, także gdyby nie wymógł czasu byłby już Championem Austrii.

Wielki, wspaniały sukces odniesli Iwona i Jarek, a przede wszystkim ich piękna Nobel, która zrobiła naprawde wielką furorę

I jeszcze jedno: rośnie naprawdę świetnie rokujące pokolenie m.in. włoskich i bałkańskich arlekinow. Na razie te psy i suki w wieku 12-15 miesiecy odnoszą pierwsze poważne sukcesy na miedzynarodowych wystawach, ale nie tylko ja sądze, że już wkrótce bedzie o nich bardzo głośno.

I kolejne jeszcze jedno;)

Nasze serce (i Korka) zdobyła ośmioletnia czarno-siwa weteranka, której temperament i radość pokazały jak pięknie Dog moze się zestarzeć.
Łzy w oczach jej Włascicielki kiedy "biegła" i wielkie brawa były jednym z bardziej wzruszajacych momentów wystaw na których bylismy.

Sędziowali M. Volzer i S. Cujan.

• 2 weeks later...
Posted

Oni cicho siedzą, włóczą się po Krośnie (:diabloti:) albo zostawiają u mnie torebki (:diabloti:), a w między czasie Korek na wystawy przecie jeździ. Tydzień po Austrii, pojechali do Rumunii, tym razem do Arad. Korek moja "czarna duma" :loveu::evil_lol: 2x BOB, 2x CACIB, 2x CAC. Do tego w obydwa dni finałowa 5 (!!!) na Grupie.

No i kolejne dwa tytuły do kolekcji, a mianowicie:

[CENTER][SIZE=4][COLOR=SeaGreen][B]Zwycięzca Transylwanii 2007
Champion Rumunii

:Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!:

[/B][/COLOR][/SIZE][LEFT]A tutaj Koreczek i Sylwunia na Klubówce 2007, autor...hmm T.R.

[CENTER][IMG]http://images22.fotosik.pl/175/6653288198ecf1d9.jpg[/IMG][/CENTER]
[/LEFT]
[/CENTER]

Posted

[quote name='Nugatika']gdzie po Krosnie, gdzie po Krosnie?!?! :D
to przeciez 30 km ode mnie. i ja nic nie wiem, ze tu w poblizu takie cudo mam?!?!?![/quote]

Nie, nie Korek siedzi w Warszawie ;-)

Posted

[quote name='jo-jo']Oni cicho siedzą

[/quote]
bo jesteśmy skromni :) hihihihihi...

[quote name='halbina']Coś Pani, z Transylwanii?...:crazyeye: :evil_lol: a ja myślałam, że [B]tam lepiej nie zostawać na noc[/B]...[/quote]
o kurczę, coś mnie ominęło :)

[quote name='Klaudia :-)']Gratulacje Dla Koreczka[/quote]
dziękujemy :)

[quote name='mia_mia']co tam u mojego ulubionego dożka?[/quote]
śpi i biegnie przez sen :loveu: wariatek :)

[quote name='Nugatika']gdzie po Krosnie, gdzie po Krosnie?!?! :D
to przeciez 30 km ode mnie. i [B]ja nic nie wiem, ze tu w poblizu takie cudo mam[/B]?!?!?![/quote]
Po Krośnie śmigał dzis Duży :) Bardzo podoba mu się określanie go mianem "cudo" :)