Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie,

W ostatnim czasie do naszego schroniska trafiło z jednego domu ok. 20 kotów, różnej płci i umaszczenia. Wszystkie koty zostały zabrane z jednego domu, od chorej psychicznie osoby, która nie mogła sprawować nad nimi opieki. Koty mieszkały w okropnych warunkach, w znacznym przepełnieniu i brudzie. Teraz siedzą w małym schroniskowym pomieszczeniu, nie wychodzą na dwór, mają jedynie uchylone okno, które jest zabezpieczone siatką. W schronisku nie ma tzw. kociarni, kociaki w tym pomieszczeniu, mimo, że jest czysto i nie są głodne, z całą pewnością bardzo się męczą i dziczeją.

Ten watek jest głosem rozpaczy...

Na razie mamy tylko kilka zdjęć, postaramy się o więcej.

Oto nasz psi wątek na dogomanii, gdzie jest także kontakt do nas
http://www.dogomania.pl/threads/171870- ... erz%C4%85t

Posted

Potrzebujemy dla nich domków na cito,w schronisku nie ma warunków dla kotów.Kotki mieszkały ze swoja właścicielką w małym mieszkaniu.Są bardzo przestraszone zmiana sytuacji.

Posted

brak sterylizacji to przyczyna takiej ich ilości. jeszcze 4 lata temu było ich siedem... hm...rudaski to ukochane koty tej Pani. Ale wiem że lepiej znaleźć im domki gdzie będą miały właściwą opiekę. Widać że są wystraszone. biedactwa ...

Posted

W czwartek weszłam do kociego pomieszczenia, żeby zobaczyć kocurki i zapytałam Pana Marka: "gdzie są te koty?"
Aktualnie jest ich chyba 13, wszystkie pochowały się tak ciasno, że na zewnątrz były tylko 2.

Posted

[quote name='Romka']Ale część kotków znalazła już domy,a dziś w lecznicy były kotki na zabiegu kastracji w liczbie 3...[/QUOTE]
Oby trafiły do wspaniałych domów! Reszcie trzeba będzie porobić zdjęcia. A przynajmniej spróbować...

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...