Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 104
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Marcelaa']właśnie chwilkę temu pisałam o tym w innym wątku, psom nie myje się zębów szczoteczką bo można uszkodzić delikatne dziąsła i zakażenie gotowe. [...] Ale z tym myciem zębów szczotkami to jakaś plaga, jestem z weterynaryjnej rodziny, pytałam o to chyba z dziesięc razy, zawsze przy okazji dyskusji na forach, z resztą, można zapytać weterynarza i samemu się przekonać[/QUOTE]

Uszkodzić dziąsła podczas mycia zębów? To co, wiertarką się je myje, że można uszkodzić?

Ja do mycia psich zębów używam miękkiej szczoteczki dla dzieci i pasty stoma-żel. Oprócz tego pies dostaje gryzaki, m.in. dentastix, suszone śmierdziele typu cielęce uszy itp., raz na jakiś czas surowe kości i jest OK.

Weterynarze coraz częściej doradzają, żeby po prostu myć zęby, jeśli pies ma tendencję do odkładania się osadu.

Posted

[quote name='Wściekła Fredka']Moje psisko się rozchorowało po Dentastix więcej już nie kupuję takich specyfików wolę pomęczyć się ze szczoteczką i pastą.[/QUOTE]

moj sznaucer mini po dentastix dostaje rozwolnienia
sredniakom nie szkodzi ale one je polykaja w ciagu kilku sekund wiec nie dzialaja czyszczaco

Posted

[quote name='Elitesse']moj sznaucer mini po dentastix dostaje rozwolnienia
sredniakom nie szkodzi ale one je polykaja w ciagu kilku sekund wiec nie dzialaja czyszczaco[/QUOTE]

no właśnie moja mini kocha te dentastixy i już obie wyobrażam co w tym jest w takim razie skoro one tak szaleją, ile chemii.... No i ona je zjada w minutę więc co to daje... Ja przerzuciłam się raz na jakiś czas na surowe kości i jest ok :)