coztego Posted February 6, 2006 Posted February 6, 2006 [quote name='borsaf'] Niestety efektem tego są nieraz w nocy bardzo śmierdzące bąki.[/QUOTE] Z tego co wiem, takie "efekty specjalne" też wskazują na nie najlepszą tolerancję karmy... [SIZE="1"]Kurcze, jak nie siki to bąki, DogoMANIA :evil_lol: [/SIZE]
coztego Posted February 6, 2006 Posted February 6, 2006 [B]Flaire[/B], znowu nam chórek nie wyszedł ;)
Flaire Posted February 6, 2006 Posted February 6, 2006 [quote name='coztego'][B]Flaire[/B], znowu nam chórek nie wyszedł ;)[/quote]No to trzyy... cztery... ;-)
borsaf Posted February 6, 2006 Posted February 6, 2006 Muszę w takim razie zwrócić uwagę, kiedy te efekty sie pojawiają. One nie zawsze występuja, więc może to wtedy, gdy sobie dodatkowodietę czymś użebranym urozmaici? Tak strasznie to nie jest, bo wtedy by musiał w salonie spać:evil_lol: na fotelach, a nie na swoim ukochanym legowisku. Jeszcze opisze ciekawy zwyczaj Regona: Wieczorem, po spacerze, jak siedze przy kompie, Regon spi przy mnie, potem mu sie nudzi i idzie spac do sypialni ale kładzie sie na podłodze obok legowiska, tak w przejściu. W momencie, jak kładę się do łóżka Regon wstaje i zwija sie do spania NA legowisku. To tak śmiesznie wygląda, jakby nareszcie mógł sobie spokojnie spać, wszyscy na miejscu. Tak jest codziennie, bo ja chodze spac ostatnie, jestem sowa.
INA Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 Ale nas zasypało:crazyeye: :crazyeye: [quote name='Wind'][B]INA,[/B] A co pies je? Do suchego tak marudzi, czy do gotowanego? [/quote] taa Vigo to takie dziwne ustrojstwo - że woli ostanio raczej suche niż gotowane Dostaje suche rano a wieczorkiem ma gotowane - właśnie - drób , podroby, czasem wołowina.... i miecho zje i owszem ale niech no tylko zostanie dodany ryż, czy marchw - brr mogę sobie żarcie zabrać i a pies ucieka z podwiniętym ogonem no i zabieram daje na drugi dzień gdzie tam nie ruszy z karmą jest lepiej - ( około 200-250 g) zje ale to też jest tak ze rano połowe dawki i gdzieś tam koło 16-17.00 zmęczy drugą część i to nie jest w misce absolutnie w (misce może lezec pies nie ruszy) to musi być w trakcie zabawy( najlepiej porozrzucane i pies szuka tego), albo w trakcie nauki - muszę choć mi się nie che akurat wtedy -z nim ćwiczyć przywołanie warownie przychdzenie do nogi - już mi przychodzi na myśl że może mój piechol honorowy i na żarcie lubi zapraować albo je zdobyć:roll: :cool3: - dziwny ten mój Vigo ( na dodatek żadnej karmy nigdy nie gryzie zawsze łyka obojetnie jaka wielkość:crazyeye: )czyli jak przychodzą bóle gardła to już nic nie rusza - na bo jak przełknąć-:stupid: ciężko psu który żębów nie ma:angryy:
Wind Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 [quote name='INA']i to nie jest w misce absolutnie w (misce może lezec pies nie ruszy) to musi być w trakcie zabawy( najlepiej porozrzucane i pies szuka tego), albo w trakcie nauki - muszę choć mi się nie che akurat wtedy -z nim ćwiczyć przywołanie warownie przychdzenie do nogi - już mi przychodzi na myśl że może mój piechol honorowy i na żarcie lubi zapraować albo je zdobyć:roll: :cool3: - dziwny ten mój Vigo ( na dodatek żadnej karmy nigdy nie gryzie zawsze łyka obojetnie jaka wielkość:crazyeye: )czyli jak przychodzą bóle gardła to już nic nie rusza - na bo jak przełknąć-:stupid: ciężko psu który żębów nie ma:angryy:[/QUOTE] [B]Ineczko,[/B] No to SUPER! Bedziesz miala extra wyszkolonego psa! Ja wcale bym sie tym nie martwila :-) A kto powiedzial, ze pies ma dostawac jedzenie w misce? Jesli lubi trening i wtedy gotowy jest jesc, to swietnie :-) Ja tez bardzo czesto nie uzywam podczas karmienia miski :cool3: W.
zadziorny Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 [quote name='coztego'][B]INA[/B], nic się nie martw, mój Filip jadał raz na trzy dni i przeżył 17 lat :cool1:[/quote] Mój poprzedni pies, pudel jadł gotowaną karmę. Często zdarzały mu się trzydniowe głodówki :mad:. Przeżył prawie 16 lat :roll: :cool1:
INA Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 [quote name='zadziorny']Mój poprzedni pies, pudel jadł gotowaną karmę. Często zdarzały mu się trzydniowe głodówki :mad:. Przeżył prawie 16 lat :roll: :cool1:[/quote] no nie powiem trochę mnie to pokrzepiło na serduchu... jednak jakieś wątpliwość zostaną:roll: bo ten gad wszak AT - który z reguły powinien raczej kochać jedzenie a nie się na nie gniewać....:shake: [B]Wind[/B] - no nie wiem czy będzie to super wyszkolenie:cool1: -- pancia za mało wie żeby mogła sama psa szkolić...:oops: powtrzamy to czego nauczyliśmy się w szkółce, a przez tak krótki okres to było zaledwie liznięcie nauki...i pewnie teraz popełniam całą masę błędów...no ale ćwiczymy ostanio Vigo pokonał opór i gdy przychodzi na przywołanie siada w końcu blisko mnie i kładze pyszczol na moim brzuchu ...wiecej nie umiemy...tak samo z innymi komendami:roll: :roll:
Flaire Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 [quote name='INA']no nie powiem trochę mnie to pokrzepiło na serduchu... jednak jakieś wątpliwość zostaną:roll: bo ten gad wszak AT - który z reguły powinien raczej kochać jedzenie a nie się na nie gniewać....:shake: [/quote]INA, niekoniecznie... "Niejadkowość" rasami nie przebiera ;-). Ja miałam w swoim życiu tylko jednego psa AT - reszta były suczki - ale on był właśnie skrajnym niejadkiem, niestety. :-(
coztego Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 [quote name='INA'] pewnie teraz popełniam całą masę błędów...[/QUOTE] Jak się boisz błędów to ucz go jakiś bzdurnych sztuczek, które nie są Ci potrzebne do życia ;) [QUOTE]ten gad wszak AT - który z reguły powinien raczej kochać jedzenie a nie się na nie gniewać....[/QUOTE] Jakieś przesądy światło ćmiące ;) Nawet wśród labów trafiają się niejadki. Jeśli pies jest zdrowy to olej go, on pewnie widzi, że się nim przejmujesz i nie je, żeby zaprzątnąć Twoją uwagę ;) Podobno niejadkom lepiej dawać jeden rodzaj karmy, albo wyłącznie suche, albo wyłącznie gotowane- jeśli zawsze ma to samo w misce to mniej go zachęca do wybrzydzania. Jak porównuję niejadka Filipa i żarłoczną Kreskę, to stwierdzam, że jednak lepiej mieć żarłocznego psa. Ograniczanie jedzenia jest znacznie łatwiejsze niż zachęcanie do niego.
zadziorny Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 [quote name='coztego'] Jakieś przesądy światło ćmiące ;) [/quote] :crazyeye: Doooobreeee :evil_lol: :cool3: ;)
zachraniarka Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 [B]Ali[/B] ale Ty jesteś marudka z tym trymowaniem- własnie najfajniej samemu- spójrz na mnie.. wytrymowałam psu już łapy, pychol i się nie przejmuję.. wszystko kiedyś odrasta przecież.. mam nadzieje! :lol: :lol: ;)
Wind Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 [quote name='zachraniarka'][B]Ali[/B] ale Ty jesteś marudka z tym trymowaniem- własnie najfajniej samemu- spójrz na mnie.. wytrymowałam psu już łapy, pychol i się nie przejmuję.. wszystko kiedyś odrasta przecież.. mam nadzieje! :lol: :lol: ;)[/QUOTE] [B]zach,[/B] Ja tak sobie gdybam, ze Ali kombinuje, iz posiadanie przedstawiciela z Szumiacych Klonow, do czegos zobowiazuje :cool1: Deryl, nie moze byc przeciez gorszy od takiej Cziki na przyklad :cool3: Sezon Wystaw na 2006r. przedstawia sie wiec wielce obiecujaco :-) BTW bedziesz wystawiac Ludiego? I jeszcze jedno kto sedziuje obedience w Gdansku? A kto bedzie komisarzem? W.
Ali26762 Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 [quote name='Wind'][B]zach,[/B] Ja tak sobie gdybam, ze Ali kombinuje, iz posiadanie przedstawiciela z Szumiacych Klonow, do czegos zobowiazuje :cool1: Deryl, nie moze byc przeciez gorszy od takiej Cziki na przyklad :cool3: [/quote] O to to :multi:
Ali26762 Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 [quote name='zachraniarka'][B]Ali[/B] ale Ty jesteś marudka z tym trymowaniem- własnie najfajniej samemu- spójrz na mnie.. wytrymowałam psu już łapy, pychol i się nie przejmuję.. wszystko kiedyś odrasta przecież.. mam nadzieje! :lol: :lol: ;)[/quote] No wiem, że jestem marudka, ale co będzie jak zgłoszę psa na Sopot, a w międzychwycie wyskubię go tak, jak Ty Ludka? Poczekam do kolejnego Sopotu?
zachraniarka Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 [quote name='Wind']BTW bedziesz wystawiac Ludiego? I jeszcze jedno kto sedziuje obedience w Gdansku? A kto bedzie komisarzem? [/QUOTE] Kiedyś miałam taki plan by pokazać go na wystawie i usłyszeć co tam o nim myślą.. Jednak chyba mi już to przeszło.. Ale nigdy nie mówię nigdy, już na tak różniaste rzeczy zgłaszałam moje psiuchy, że kto wie być może nawet kiedyś zgłosze Ludwinia na wystawe.. Obedience sędziuje Lewkowicz, a komisarzem będę ja..
zachraniarka Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 [quote name='Ali26762']No wiem, że jestem marudka, ale co będzie jak zgłoszę psa na Sopot, a w międzychwycie wyskubię go tak, jak Ty Ludka? Poczekam do kolejnego Sopotu?[/QUOTE] Ano, Sopotów chyba nigdy nie zbraknie mam nadzieję.. poza tym.. zawsze można jechać do Poznania na międzynarodówkę, albo i światówkę :lol: W ramach tego nie ustępowania Czikuni.. ;)
zadziorny Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 [quote name='zachraniarka'] Obedience sędziuje Lewkowicz, a komisarzem będę ja..[/quote] Aż strach się bać :crazyeye: :roll: :smhair2: :nerwy:
Wojtek Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 [quote name='Ali26762']No wiem, że jestem marudka, ale co będzie jak zgłoszę psa na Sopot, a w międzychwycie wyskubię go tak, jak Ty Ludka? Poczekam do kolejnego Sopotu?[/quote] Ali, spoko. Wyskub go całego jak kurę do rosołu, na pewno się uda.:lol:
Wind Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 [quote name='zachraniarka'] Obedience sędziuje Lewkowicz, a komisarzem będę ja..[/QUOTE] Aha ... Dzieki za odpowiedz :-) W.
zachraniarka Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 [quote name='Wind']Dzieki za odpowiedz :-)[/QUOTE] Zbierasz się do startu? Daj koniecznie znać na kiedy planujesz debiut Majki w OB.. Ja jak się zbiorę w sobie to być może też gdzieś wystartuję z szorstkiem w tym roku..
Wind Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 [quote name='zachraniarka']Zbierasz się do startu? Daj koniecznie znać na kiedy planujesz debiut Majki w OB.. Ja jak się zbiorę w sobie to być może też gdzieś wystartuję z szorstkiem w tym roku..[/QUOTE] Nie, nie w Gdansku nie planuje, (dla jasnosci, nie dlatego ze sedziuje Lewkowicz :evil_lol: , tylko obiektywnie oceniajac mamy za dluga przerwe po zimie :(), ale pewnie pokazemy sie w tym roku w jakiejs zerowce :-) A co do szorstkiego, to ja mysle ze bedzie o Was glosno na ringach OB. To Wasze chodzenie przy nodze, jest bardzo fajne! :loveu:
zachraniarka Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 [quote name='Wind']A co do szorstkiego, to ja mysle ze bedzie o Was glosno na ringach OB. To Wasze chodzenie przy nodze, jest bardzo fajne! :loveu:[/QUOTE] Jeszcze dużo pracy przed nami po ostatniej przerwie, ale mam nadzieje że coś tam z nas kiedyś będzie.. W chodzeniu szorstek ma fajne zwroty, akurat na filmiku nie widać, bo drepczemy po łuku.. Myślę, że mogą się spodobać :roll:
Wind Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 [quote name='zachraniarka']Jeszcze dużo pracy przed nami po ostatniej przerwie, ale mam nadzieje że coś tam z nas kiedyś będzie.. W chodzeniu szorstek ma fajne zwroty, akurat na filmiku nie widać, bo drepczemy po łuku.. Myślę, że mogą się spodobać :roll:[/QUOTE] No to sie Asiu wkopalas :evil_lol: Teraz nie ma zmiluj! Czekamy na nowy filmik pt. "Ludi na zakretach" :loveu:
zachraniarka Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 Jak będzie okazja cosik nagrać to wyślę filmik :)
Recommended Posts