Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Jonquil']Wy chyba spać nie możecie[/quote]

Ali nie może spać, bo jest pod wrażeniem umiejętności swojego piesiora. Derysiu robi takie postępy na szkoleniu, że będzie perełką w mojej grupie. A ja już zapowiedziałam, że jeżeli właścicielka nie chce to ja chętnie będę z nim startować w zawodach :D

[quote name='Wojtek']Głębokie życie wewnętrzne sie obajwia[/quote]

Że co się objawia? :laugh2_2:
To chyba prędzej mojemu myślicielowi ten krążący błędnie elektron obroty zwolnił i stąd te pozory zamyślenia :lol:

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zachraniarka'][quote name='Wojtek']Głębokie życie wewnętrzne sie obajwia[/quote]

Że co się objawia? :laugh2_2:
To chyba prędzej mojemu myślicielowi ten krążący błędnie elektron obroty zwolnił i stąd te pozory zamyślenia :lol:[/quote]
Ha ha ha ha ha ha :lol:

Posted

[quote]Że co się objawia? #laugh2_2
To chyba prędzej mojemu myślicielowi ten krążący błędnie elektron obroty zwolnił i stąd te pozory zamyślenia [/quote]
:ylsuper: :cunao:

Posted

[quote name='zachraniarka'][quote name='Jonquil']Wy chyba spać nie możecie[/quote]

Ali nie może spać, bo jest pod wrażeniem umiejętności swojego piesiora. Derysiu robi takie postępy na szkoleniu, że będzie perełką w mojej grupie. A ja już zapowiedziałam, że jeżeli właścicielka nie chce to ja chętnie będę z nim startować w zawodach :D[/quote]
:oops: :oops: :oops:
Nawet nie wiecie jak to miło czytać takie pochwały pod adresem swojego psa :D
Faktem jest, że Deryl szybko złapał o co chodzi, gdy wydaje mu się komendę "równaj" czy "noga". Tym bardziej mnie to cieszy, ponieważ w przedszkolu "równaj" oznaczało skakanie i zaczepianie innych szczeniaków, które tłoczyły się zarówno z przodu jak i z tyłu :-? Do tego stopnia, że na początku zajęć w obecnej szkole musiałam używać dwóch komend - najpierw "idziemy", co oznaczało, przyswojone już na spacerach, bezwzględne poniechanie wykonywanych czynności i udanie się za mną, a dopiero potem "równaj". Po czwartych zajęciach pies chodzi na samo "równaj", co dla mnie jest ogromnym sukcesem. Ale nie do końca moim. To [b]aga_o[/b] pod czujnym okiem [b]zachraniarki[/b] pokazały Derylowi o co chodzi w tej <zabawie>, a szczególne zasługi ma [b]aga[/b], bo bezpośrednio pokazała psu za co dostaje się nagrody. Ja miałam już w tym momencie ułatwione zadanie.
Zresztą odnoszę wrażenie, że ten pies uczy się sam, co dla mnie jest niepojęte.
I nie używam ani obroży zaciskowej, ani kolczatki...

Porównując moje oba psy - Beruszka i Derylka - oba walijczyki o podobnej pasji uczenia się, stwierdzam, że metody szkoleniowe w obecnej szkole są o niebo bardziej skuteczne. Bery po kursach PT I, II i III oraz PSO nie potrafił tak chodzić przy nodze, jak Deryl po 4 (słownie: CZTERECH) zajęciach pod okiem [b] zachraniarki[/b] i [b]Abi[/b].

[size=6][b]Dziewczyny - jesteście WIELKIE !!![/b][/size]

Posted

[quote name='Martini***']mały myśliciel jest super :) dorzucam jeszcze coś z serii z truflencjuszowymi nochalami
[img]http://www.album.com.pl/G938AxB458zsB/158430.jpg[/img]
nocne marki[/quote]
O Jezuuu, jaki fajny NOS :D

Posted

Witam
Ali widzę, że lubisz TE nocne godziny 8) :wink:
Ja tylko mogę pogratulować Ci zdolniachy :lol:

Martini - wspanialisty zaspany truflecjusz - trruflencjusze górą!!! - Może założymy galerie różniastych truflencjuszy :lol: :wink:
Truflensjuszkowi :wink: tak dobrze się śpi bo ma superaśną pościel w misie :o :lol: Viguś tez taką chce.. :P

Posted

[quote name='INA']Witam
Ali widzę, że lubisz TE nocne godziny 8) :wink:
Ja tylko mogę pogratulować Ci zdolniachy :lol:[/quote]
Nooooo, lubię bardziej niż ci, którzy muszą się zrywać o świcie...

A Ty mi nie gratuluj zdolniachy, tylko sama się chwal postępami w przyswajaniu. I to niekoniecznie ze szkoły...

Choć i tak dziękuję Ci za mądre słowo, Dobra Kobieto :D :D :D

Posted

Ali, walijczyki są super psami jeśli chodzi o posłuszeństwo. Pierwszym psem, którego szkoliłam gdy miałam lat 12-13, był właśnie terier walijski. Ta suczka uzyskała na egzaminie PT 200/200 punktów, wynik, którego już nigdy później nie udało mi się powtórzyć z żadnym innym psem. :( Umiała całą masę sztuczek, w tym umiała liczyć do trzech. :D Skąd wiem? No bo umiała szczekać na prztyknięcie palców. Gdy prztykałam raz - szczekała raz. Gdy prztykałam dwa razy - szczekała dwa razy. Trzy prztyknięcia - trzy szczeki. Cztery prztyknięcia i pies zaczynał szczekać jak wariat non-stop. :lol:

Posted

Powolutku kształtują się nasze skomplikowane plany hodowlane. Wygląda na to, że we wtorek wyruszamy w podróż do Dortmundu i nie będzie nas pewnie przez półtora tygodnia... :D

Posted

[b]INA,[/b]

Spoznione ale szczere zyczonka dla Vigusia :-) Piekny prezencik dostanie :D Jak tylko zaczniecie szkolonko napisz jak Wasze wrazenia i postepy :-)

[b]Flaire,[/b]

Powodzenia na zagramanicznych wojazach :-)

[b]zach,[/b]

Cos mi sie wydaje, ze wkrotce uslyszymy o "Szkaradku" :-) A moze nawet rozsmakujecie sie nie tylko w ratownictwie, ale rowniez w takim "fiu-bzdziu" jak agility, albo cus? ;)

Posted

Misia dziękuje wszystkim za kciuki. A ja powoli zaczynam się denerwować, bo to kawał drogi i w ogóle... :(

A poza tym, stęsknię się za Wami!!!

Wind, coś do Ciebie miałam, chciałam nawet dzwonić, a teraz nie mogę sobie przypomnieć, co... Starość nie radość. :roll: Ale pewnie w końcu sobie przypomnę i dryndnę. :D

A ja wczoraj widziałam moją wnusię, Apcię, której Pani kazała zrobić na mój widok siad-zostań, co dzielnie wykonała, ale jak tylko Pani zwolniła ją z tej komendy, to podskoczyła jak sprężynka na wszystkich czterech łapach i w trakcie dawania mi buzi w powietrzu wbiła kieł w moją wargę. Wszystko się dobrze skończyło, śladu nawet nie ma, a ja się tylko cieszę z tak entuzjastycznego powitania. :D Właściwie Apcia zawsze mnie tak wita, chyba że mam ze sobą Misię, a wtedy cały świat przestaje dla niej istnieć i liczy się tylko MAMUSIA!!!! :lol:

Posted

[quote name='Wind'][b]zach,[/b]

Cos mi sie wydaje, ze wkrotce uslyszymy o "Szkaradku" :-) A moze nawet rozsmakujecie sie nie tylko w ratownictwie, ale rowniez w takim "fiu-bzdziu" jak agility, albo cus? ;)[/quote]
Oczywiście, że usłyszymy! Zachraniarce już zapowiedziała się na 100% na kolejnym obozie agilty :wink:

[b]Oj Sabinko, Sabinko:[/b] Deryl jest fantastycznym psiakiem! Życzę Wam wielu sukcesów na szkoleniu i... poza nim :D

Posted

Wind - ślicznie dziękujemy za życzonka :lol:

aga - jak wszystko dobrze pójdzie i pozwolicie nam przyjechać na ten obóz w przyszłym roku, to ja też bardzo bym chciała..
Może w przyszłą sobotę pojedziemy ćwiczyć do Bydgoszczy tylko tak mi żal że nie mogę ćwiczyć regularnie :(

Posted

[quote name='Flaire']we wtorek wyruszamy w podróż do Dortmundu i nie będzie nas pewnie przez półtora tygodnia...[/quote]
powodzenia :) !!!!!
Dziękuję za wszystki pochwały Truflencjusza, z radości zrobił dziś dziurę w misiowej pośceli :-?
Ali, gratuluję sukcesów !!!! Masz super mądrego psiaka !!!!!
Równaj to jest coś co mi nie wychodzi prowdopodobnie dlatego że źle uczę albo pies nauczył się już robić coś innego na "równaj" :-?

Posted

[quote name='Wind'][b]zach,[/b]

Cos mi sie wydaje, ze wkrotce uslyszymy o "Szkaradku" :-) A moze nawet rozsmakujecie sie nie tylko w ratownictwie, ale rowniez w takim "fiu-bzdziu" jak agility, albo cus? ;)[/quote]

Chciałabym bardzo i agility i obedience, ale czy mój mały, błędny elektron będzie się w tym spisywał tego nie wiem. Na pewno spróbujemy i będziemy się przy tym dobrze bawić!!

Także spotykamy się na obozie agility oprócz mnie i Ali, będzie jeszcze z Gdańska Abi z ultraszybką Didi. To będzie prawdziwy nalot terrierów! :evilbat:

[b]Flaire[/b]
trzymamy mocno całą trójcą kciuki za Ciebie!!

[quote name='Martini']Równaj to jest coś co mi nie wychodzi prowdopodobnie dlatego że źle uczę albo pies nauczył się już robić coś innego na "równaj"[/quote]

[b]Martini[/b]
wpadaj do nas na plac, tutaj nawet te co nauczyły się robić coś innego na "równaj" szybko załapują o co chodzi :D ;)
A tak na poważnie to może też się skusisz na jakieś wspólne obozowanie? Byłaby to świetna okazja do ćwiczeń i wymiany poglądów.

[b]INA[/b] też reflektujesz?

Ale by było fajnie!! Teriery by się wyskakały i wyszalały na całego :D

BTW zaraz wyjeżdzam na weekendowe treningowanie, jak patrzę na pogodę za oknem to najchętniej wskoczyłabym pod koc i nie wychodziła do poniedziałku. Żeby było fajniej śpimy pod namiotami.. Już widzę te wieczory jak zasypiam przy dwóch mokrych, brudnych i śmierdzących psach brrrr.. a rano tylko sopelki lodu z nas zostaną bo zamarzniemy.. Generalnie jest super!!

Posted

[quote name='Zachraniarka']Martini
wpadaj do nas na plac, tutaj nawet te co nauczyły się robić coś innego na "równaj" szybko załapują o co chodzi
A tak na poważnie to może też się skusisz na jakieś wspólne obozowanie? Byłaby to świetna okazja do ćwiczeń i wymiany poglądów.[/quote]
Z wielką przyjemnością skuszę się na obozowanie, wypad na plac, wszelkie seminaria i wykłady :) pieszcie co, jak i kiedy ( i tylko będzie mi troszkę głupio, że mój domowy terier daleki jest od wzoru cnót i dobrego wychowania mimo wszelkich starań ... :roll: trzeba się przełamać :) )
[quote name='Zachraniarka'] Już widzę te wieczory jak zasypiam przy dwóch mokrych, brudnych i śmierdzących psach brrrr.. [/quote] Ja bym się cieszyła, że nie muszę spać sama tylko grzeją mnie 2 poduchy :wink: :D

Posted

[img]http://img369.imageshack.us/img369/4305/pict0561fordogo9vj.jpg[/img]
"Atak na Wściekłe Drzewa" jedna z ulubionych fotek :wink:

Posted

[img]http://img209.imageshack.us/img209/1963/pict0015fordog7we.jpg[/img]
Vigo jako Chart Afgański :wink: - przygot. dp polowania 8) :D

Posted

Ale by było fajnie!! Teriery by się wyskakały i wyszalały na całego :D
Zachraniarka -
Jasne !!!!że reflektuję :lol: :lol: Jak wszystko dobrze pójdze i nie zmieni się do przyszłego roku - to jesteśmy jedni z pierwszych którzy zapiszą się na obóz :lol: :lol: :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...