luka1 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 [FONT=Calibri]Na działkę znajomej przybłąkał się pies. Był tragicznie wychudzony, na boku jakieś wyłysienie wyglądające na zarastające miejsce po wielkiej ranie. Pies przyszedł i został. Jest tam do dziś. Dostaje regularnie jedzenie, więc szybko doszedł do formy. Okazał się pięknym, trochę przypominającym owczarka colli, młodym psem. Ciągle jeszcze jest ostrożny w kontakcie z obcymi, ale szybko przełamuje strach i wtedy można go głaskać, głaskać, głaskać.[/FONT] [FONT=Calibri]Pies nie może zostać na działce. Idzie zima, z jej nadejściem na działkę nikt nie będzie jeździł. Pies zostanie sam? – trzeba mu znaleźć miejsce, dom.[/FONT] Może na zdjęciach nie widać jaki jest piękny, miałam filmiki, ale komputer, na którym miałam wszystkie fotki mi zdechł. Quote
Ewanka Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Podniosę chłopaka od rana ... collie to wrażliwe, delikatne psiaki ... niestety mam samca po traumatycznych pzeżyciach, nie pomogę. Może jeszcze ktoś go zauważy :) Quote
luka1 Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 no to jeszcze kilka zdjęć - jesli mnie znowu nie wyloguje - żeby was przekonac że pies jest piękny Quote
Ewanka Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Jest naprawdę piękny, mogę mu założyć wątek na Forum Collie Dr.Lucy (jeśli chcesz?) ... chociaż on jest mocno 'zmixowany' i nie wiem, czy mnie tam z nim nie wyrzucą ;) ... ech, gdyby nasz Zorba tolerował samce, to mógłby trochę pomieszkac u nas ... gdyby tak był niewielką suczką ;) Quote
luka1 Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 nie da rady przerobić go na suczkę. Ewanka jeśli możesz - rozsyłaj watek, może gdzies znajdzie ludzia Quote
Ewanka Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Założę mu wątek, może fundacja dr. Lucy jakoś go wesprze(?) ... porozmawiam tam z dziewczynami, znam je od lat. Rozumiem, że zdjęcia mogę kopiować (???), no i na bieżąco informacje, gdyby coś się zmieniło w jego sytuacji, bo tam będę musiała aktualizować wątek . Gdzie psiak się teraz znajduje, wiem, że na działce, tylko w jakiej okolicy? Quote
luka1 Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 Sochaczew, okolice i to nie bardzo odległe. Ogłaszam jeszcze takiego collaka, który znajduje się w schronisku. Pies niestety nie znosi innych psów i obecnie musi być sam w boksie. http://www.dogomania.pl/threads/190245-Collac-z-wrośniętym-łańcuchem-teraz-szuka-domu Quote
Ewanka Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Ok, mam nadzieję, że to pomoże chłopakowi znaleźć dobry dom. Czy wiadomo, tak mniej więcej, ile może mieć lat? Quote
luka1 Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 to bardzo młody psiak - może ma 1,5 roku albo i nie. Jesli ma więcej to raczej niewiele. Quote
Ewanka Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Jeszcze przydałby się kontakt ... jakiś tel. albo mail ... zamieściłabym tam na wątku, zaraz będę go tworzyć ;) Quote
luka1 Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 kontakt do mnie 502 156 186 lub [email protected] albo na fundację - [email protected] Quote
luka1 Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 no to psisko dzis się popisało - zjadł dwa pęta kiełbasy, którą robotnicy mieli sobie grilować. Opierniczył tez bułeczki, zostawił co prawda dwie ale i tak były wylizane. O dziwo puszek już nie ruszył - ciekawe dlaczego?:evil_lol: Quote
Ewanka Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Ciekawe, gdzie schował się potem przed robotnikami ? ;) Quote
luka1 Posted September 26, 2010 Author Posted September 26, 2010 dziś okazało sie, że w nocy brał udział w jakiejś awanturze. Miał rane nad okiem. Jest szansa na DT, potrzebna tylko buda. Quote
luka1 Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 "Po prawdziwej rozpaczy przychodzi zwykle prawdziwa radość i wtedy zapomina się o tym, jak wyglądał świat, kiedy tej radości nie było" Quote
luka1 Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 [video=youtube;79PS53JB7qk]http://www.youtube.com/watch?v=79PS53JB7qk [/video] [video=youtube;Z7ExAaAwP_M]http://www.youtube.com/watch?v=Z7ExAaAwP_M [/video] Quote
luka1 Posted October 1, 2010 Author Posted October 1, 2010 jak dobrze pójdzie pies pojedzie do DT. Ale to zależy od kilku czynników a przede wszystkim od tego czy znajdzie się ktoś kto pomoże przetransportować budę. Quote
luka1 Posted October 6, 2010 Author Posted October 6, 2010 pojawił sie chetny domek, tylko trzeba sprawdzić i może, może Quote
Ewanka Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 To wspaniała wiadomość ... trzymam kciuki, oby to był TEN domek :) Quote
luka1 Posted October 7, 2010 Author Posted October 7, 2010 dziś psiaka zabiera znajoma do boku na swoją działkę. Pies jest nadal bezdomny i szukamy mu domu. Tam gdzie bedzie to tylko DT. Quote
luka1 Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 Niestety, pies wraca na działkę. Psy Pani, u której miał mieć tymczas nie zaakceptowały go i po nocy pełnej awantur psina wraca do punktu wyjścia. Jedyne wyjście to postawienie tam budy, ale jak uchronić ją przed złodziejami? Quote
Ewanka Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 [quote name='luka1']Niestety, pies wraca na działkę. Psy Pani, u której miał mieć tymczas nie zaakceptowały go i po nocy pełnej awantur psina wraca do punktu wyjścia. Jedyne wyjście to postawienie tam budy, ale jak uchronić ją przed złodziejami?[/QUOTE] Oj, to smutne ... a może on sam obroni swą budę przed złodziejem??? Quote
luka1 Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 [quote name='Ewanka']Oj, to smutne ... a może on sam obroni swą budę przed złodziejem???[/QUOTE] nie przed sochaczewskimi :evil_lol:, nasi lokalni żule potrafią ukraść kanapke z żołądka. I nawet nie nazywaja tego kradzieżą tylko "biorą żeby ktoś nie ukradł ":evil_lol: Quote
Recommended Posts