Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Calibri]Na działkę znajomej przybłąkał się pies. Był tragicznie wychudzony, na boku jakieś wyłysienie wyglądające na zarastające miejsce po wielkiej ranie. Pies przyszedł i został. Jest tam do dziś. Dostaje regularnie jedzenie, więc szybko doszedł do formy. Okazał się pięknym, trochę przypominającym owczarka colli, młodym psem. Ciągle jeszcze jest ostrożny w kontakcie z obcymi, ale szybko przełamuje strach i wtedy można go głaskać, głaskać, głaskać.[/FONT]
[FONT=Calibri]Pies nie może zostać na działce. Idzie zima, z jej nadejściem na działkę nikt nie będzie jeździł. Pies zostanie sam? – trzeba mu znaleźć miejsce, dom.[/FONT]

Może na zdjęciach nie widać jaki jest piękny, miałam filmiki, ale komputer, na którym miałam wszystkie fotki mi zdechł.

• Replies 114
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Podniosę chłopaka od rana ... collie to wrażliwe, delikatne psiaki ...

niestety mam samca po traumatycznych pzeżyciach, nie pomogę.

Może jeszcze ktoś go zauważy :)

Posted

Jest naprawdę piękny, mogę mu założyć wątek na Forum Collie Dr.Lucy (jeśli chcesz?)

... chociaż on jest mocno 'zmixowany' i nie wiem, czy mnie tam z nim nie wyrzucą ;)

... ech, gdyby nasz Zorba tolerował samce, to mógłby trochę pomieszkac u nas ... gdyby tak był niewielką suczką ;)

Posted

Założę mu wątek, może fundacja dr. Lucy jakoś go wesprze(?) ... porozmawiam tam z dziewczynami, znam je od lat.

Rozumiem, że zdjęcia mogę kopiować (???), no i na bieżąco informacje, gdyby coś się zmieniło w jego sytuacji, bo tam będę musiała aktualizować wątek
.
Gdzie psiak się teraz znajduje, wiem, że na działce, tylko w jakiej okolicy?

Posted

no to psisko dzis się popisało - zjadł dwa pęta kiełbasy, którą robotnicy mieli sobie grilować. Opierniczył tez bułeczki, zostawił co prawda dwie ale i tak były wylizane. O dziwo puszek już nie ruszył - ciekawe dlaczego?:evil_lol:

Posted

[video=youtube;79PS53JB7qk]http://www.youtube.com/watch?v=79PS53JB7qk [/video]

[video=youtube;Z7ExAaAwP_M]http://www.youtube.com/watch?v=Z7ExAaAwP_M [/video]

Posted

jak dobrze pójdzie pies pojedzie do DT. Ale to zależy od kilku czynników a przede wszystkim od tego czy znajdzie się ktoś kto pomoże przetransportować budę.

Posted

Niestety, pies wraca na działkę. Psy Pani, u której miał mieć tymczas nie zaakceptowały go i po nocy pełnej awantur psina wraca do punktu wyjścia. Jedyne wyjście to postawienie tam budy, ale jak uchronić ją przed złodziejami?

Posted

[quote name='luka1']Niestety, pies wraca na działkę. Psy Pani, u której miał mieć tymczas nie zaakceptowały go i po nocy pełnej awantur psina wraca do punktu wyjścia. Jedyne wyjście to postawienie tam budy, ale jak uchronić ją przed złodziejami?[/QUOTE]

Oj, to smutne ... a może on sam obroni swą budę przed złodziejem???

Posted

[quote name='Ewanka']Oj, to smutne ... a może on sam obroni swą budę przed złodziejem???[/QUOTE]

nie przed sochaczewskimi :evil_lol:, nasi lokalni żule potrafią ukraść kanapke z żołądka. I nawet nie nazywaja tego kradzieżą tylko "biorą żeby ktoś nie ukradł ":evil_lol: