Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Basik']Pytanko - czy osoby ktore otrzymaly tego nowego intera w tym roku dostały ostatniego Caciba, czy też składaliście te zdobyte wcześniej i np. ostatni Cacib uzyskaliscie w roku 2008?
Oczywiście wielgachne gratki dla nowych interkow![/quote]
u mnie pierwszy cacib z 2006, ostatni z ub. roku z sierpnia

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki to może wyślę "zgłoszenie" o ten nowy tytuł - mamy 7 cacibow, konkurs też, więc stary inter leży juz jakiś czas, ale w takim wypadku chyba nowego też możemy dolożyć:) Co o tym myślicie?

Posted

Niewazne z ktorego roku. Wazne, zeby bylo min 4, a max 12.
A dyplom wyglada tak
[url]http://klub.hovawart.pl/images/stories/sprawyklubowe/aktualnosci/2009/eddie-cie-certificate.pdf[/url]

To nasz pierwszy 'dyplomowany' hovek

Posted

I MY MAMY :multi:
- OD WIELU LAT "STAREGO" INTERA,
A OD 30.03.2009. ORTONEK JEST DODATKOWO TYM NOWYM "WYSTAWOWYM" INTERKIEM :multi::multi::multi:
DYPLOM PRZYSZEDŁ W TUBIE, JAK TAMTEN POPRZEDNI - I JEST IDENTYCZNY WIZUALNIE

GRATULUJEMY POZOSTAŁYM NOWYCH TYTUŁÓW !!!

Posted

[quote name='PARSONRK']Trochę się zamieszałam więc pytam ( pewnie już było, ale co tam :) )

Dla Parson Russell Terriera do tytułu Intera nadal potrzebny jest konkurs ? czy może już coś zostało pozmieniane ?

Do tej pory było 2 CACIB-y + konkurs = Interchmpion

pozdr

Aga i banda[/quote]

Agnieszko w tej chwili sa dwa rodzaje interchampionow.
Mozesz miec interchampiona pieknosci - ten stary - 2 x CACIB + konkurs
lub interchampiona wystawowego - ten nowy - 4 x CACIB z trzech różnych krajow.
Jak w jednym tak w drugim miedzy pierwszym a ostatnim CACIBem musi minać rok. A mozesz jak Agaty Briard miec i jedne i drugi :)

Posted

Trochę się zamieszałam więc pytam ( pewnie już było, ale co tam :) )

Dla Parson Russell Terriera do tytułu Intera nadal potrzebny jest konkurs ? czy może już coś zostało pozmieniane ?

Do tej pory było 2 CACIB-y + konkurs = Interchmpion

pozdr

Aga i banda

Posted

[quote name='sylrwia']Agnieszko w tej chwili sa dwa rodzaje interchampionow.
Mozesz miec interchampiona pieknosci - ten stary - 2 x CACIB + konkurs
lub interchampiona wystawowego - ten nowy - 4 x CACIB z trzech różnych krajow.
Jak w jednym tak w drugim miedzy pierwszym a ostatnim CACIBem musi minać rok. A mozesz jak Agaty Briard miec i jedne i drugi :)[/quote]

Znów posty skaczą :razz:

Dzięki :loveu:

Słyszałam, że właściciele Paronków chcą zmienić wymagania - żeby na oba intery były tylko 4 CACIB-y :shake: mam nadzieję, że nic z tego nie wyjdzie :)

Zaraz wysyłam mojemu chłopakowi po drugiego intera- wystawowego, bo piękności już mamy :)
Teraz moja mała musi konkursik zaliczyć i jeszcze jednego CACIB-a za granicą złapać :) i wysyłam kolejne

Ściany mi zabraknie jak tytle tych tytułów dawać będą :lol:

Posted

Ha ! Po zrobieniu lekkiego dymu, dziś w skrzynce znalazłam potwierdzenie przyznania tytułu i info, że dyplom w drodze. To chyba już na horyzoncie widać happy end ;)
Szkoda tylko, że dym spowodował wykopanie wniosku, który zalegał w ZG pół roku, ale nijak nie przyczynił się do chocby słowa informacji ze strony panienek z ZG:( Tzw kontakt z klientem jak w "Misiu" ;/

Posted

Regulamin nowego intera jest napisany bez sensu. Tytuł może przypaść nawet wiekowemu psu lub... martwemu (pośmiertnie ?) Ktoś to sprawdzał ?

Posted

[quote name='aro']Regulamin nowego intera jest napisany bez sensu. Tytuł może przypaść nawet wiekowemu psu lub... martwemu (pośmiertnie ?) Ktoś to sprawdzał ?[/quote]
A gdzie to pisze ?

Posted

Dzięki:)
Gia, jak będziecie wysyłać wniosek dla Kalinki to zapraszam: mam pozapisywane wszystko co trza dołączyć, łącznie z odpowiednimi fragmentami regulaminów, bo tych panie z ZG niestety nie znają :diabloti:

Posted

[quote name='aro']Regulamin nowego intera jest napisany bez sensu. Tytuł może przypaść nawet wiekowemu psu lub... martwemu (pośmiertnie ?) Ktoś to sprawdzał ?[/quote]

No właśnie na seterkowie ktoś napisał o otrzymaniu dyplomu intera dla suki irlandki która już nie zyje.

Posted

[quote name='Gaga']Dzięki:)
Gia, jak będziecie wysyłać wniosek dla Kalinki to zapraszam: mam pozapisywane wszystko co trza dołączyć, łącznie z odpowiednimi fragmentami regulaminów, bo tych panie z ZG niestety nie znają :diabloti:[/quote]

Nie zagalopowałaś się?? Najpierw musimy sobie zasłużyć, a to jeszcze długa droga przed nami :evil_lol: Narazie nie wiem w ogóle jakie warunki trzeba spełnić, żeby zostać Interchampionem :diabloti: A póki co walczymy dzielnie o Mł. Ch. Pl :razz:

Posted

[quote name='Gia']Narazie nie wiem w ogóle jakie warunki trzeba spełnić, żeby zostać Interchampionem :diabloti: A póki co walczymy dzielnie o Mł. Ch. Pl :razz:[/quote]

I zaraz po Mł Ch. Pl zaczynacie zbierać wnioski na Interka, znaczy ;Interkę ;)
wg starego regulaminu: 3 x CACIB, z 2 różnych krajów(w tym z kraju pochodzenia rasy lub zamieszkania, czyli Pl, Czechy, Słowacja) oraz zdany egzamin SVP1 (40 km).
A wg nowego to nie wiem bo juz mi się nie chciało zaglądać:)
Więc nigdzie sie nie zagalopowałam ino wiem, że potem to tak myk...myk i juz ;)

Posted

To jeszcze wytłumacz mojej kanapowej Halince, że ma tak bez sensu przebiec 40 km :loveu:
Przemek twardo zbiera siły, ale leniwe suczydło jakos się nie pali :angryy:

Posted

[quote name='Gaga']I zaraz po Mł Ch. Pl zaczynacie zbierać wnioski na Interka, znaczy ;Interkę ;)
wg starego regulaminu: 3 x CACIB, z 2 różnych krajów(w tym z kraju pochodzenia rasy lub zamieszkania, czyli Pl, Czechy, Słowacja) oraz zdany egzamin SVP1 (40 km).
A wg nowego to nie wiem bo juz mi się nie chciało zaglądać:)
Więc nigdzie sie nie zagalopowałam ino wiem, że potem to tak myk...myk i juz ;)[/quote]
Z kraju pochodzenia lub zamieszkania to raczej nie trzeba mieć :roll:.

Posted

[quote name='Gaga']a dziwisz jej się? :)

[I](zawsze mozesz przy rowerze zawiesic wedke z frisbee)[/I]:P[/quote]

I zęby stracę :diabloti:

Jakoś to wypracujemy, w końcu na Intera mamy sporo czasu ;)
Bardziej się stresuję Mł. Ch. ... zostały nam 4 podejścia, a konkurencja sakramencka :mad: