Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ame ame ame.. ameryka w nowym domu w krakowie :razz:
mlode malzenstwo po przeprowadzce do nowego mieszkanka
prosze trzymac kciuki aby zachowywala sie poprawnie
wtedy bede spokojna ze bedzie ok :)

nevada i oregon nadal bez domu
nevada troche przeziebiona

• Replies 320
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To super :)

Wielce zakochana babka pisała o Nevadę do mnie. Wyskoczyć z butów i na boso po nią chciała biec. No i zapytała czy mała nie ma ogonka. Pewnie się nie odezwała. Ja bym się nie dopatrzyła, że ona nie ma ogonka.

Posted

Ameryka zostala wypatrzona na ogloszeniu
[URL]http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Mloda-nieduza-wesola-suczka-szuka-domu-W0QQAdIdZ242020097[/URL]
dzieki dziewczyny!!

o Nevade dzwonila kobieta z Grodziska Maz
dom z ogrodem, jest pies, niekastrowany maly
moze zrobimy wizyte
musze napisac do ARKI

Posted

dzieciaczki znajdą domki na pewno! najważniejsze, że mamunia w nowym domu i nie powtórzyła się historia z Dżiną, gdzie wszystkie dzieci poszły, a ona została...szczęścia Ameryko!!!

Posted

ale się cieszę,że ogłoszenia na gumtree pomogły:) w takim razie dziś wstawię kolejne na maluchy.
Trzymam kciuki za Amerykę, jak tylko będziecie wiedzieć czy Ci państwo ją zatrzymali dajcie znać.
U nas mały jest coraz bardziej rozbrykany, robi sobie co chce,musimy go zacząć trochę "ustawiać" by nie wszedł nam na głowę:)no i rośnie..:)

Posted

wiesci z nowego domu

[QUOTE]Witam

Wzięliśmy od Państwa suczkę "AMERYKA"

Psinka jest super - elegancko trzyma czystość, nie niszczy mebli, nawet w miarę się słucha...
Krótko mówiąc jesteśmy bardzo zadowoleni. Oby taka była dalej. Trochę pracy trzeba będzie włożyć w naukę chodzenia na smyczy, bo teraz jest małe szaleństwo, ale to nic.

Jako że na tamto imię nie bardzo reagowała, a było dość długie próbujemy zmienić na MOCCA (jak kawa).

Powoli zaczynam ją przyzwyczajać do zostawania samej w domu - na razie nie ma problemów, ale wychodzę na pół godz maks. Ma nadzieję że z dłuższymi okresami będzie podobnie.

Ja ładnie, wydaje mi się że trochę mało pije - sika raz dziennie, pomimo że wychodzimy co ok 4 godziny... Ale w sumie się nie znam więc może to normalne.

W załączeniu parę zdjęć - jest już czyściutka i pachnąca.[/QUOTE]

[IMG]http://zwierzakidoadopcji.ekrakow.pl/wp-content/uploads/psy/ameryka/ameryka20[/IMG]

[IMG]http://zwierzakidoadopcji.ekrakow.pl/wp-content/uploads/psy/ameryka/ameryka21[/IMG]

[IMG]http://zwierzakidoadopcji.ekrakow.pl/wp-content/uploads/psy/ameryka/ameryka22[/IMG]

[IMG]http://zwierzakidoadopcji.ekrakow.pl/wp-content/uploads/psy/ameryka/ameryka23[/IMG]

Posted

i ja się cieszę że sunia znalazła domek. Jeszcze tylko dwa maluchy zostały.
A nasz Paco( dawniej Colorado) rośnie jak na drożdżach, jest bardzo mądrym psiakiem. Póki co najbardziej ubolewamy nad tym,że jeszcze nie można z nim wychodzić. I to ma trwać aż do połowy grudnia!!
Zrobił się z niego przytulak i pieszczoch, jest zazdrosny o okazywanie uczuć naszej suni, więc trzeba ich całować i głaskać w tym samym czasie:)
Niebawem porobię jakieś fotki i wstawię.

Posted

[quote name='Kafi']i ja się cieszę że sunia znalazła domek. Jeszcze tylko dwa maluchy zostały.
A nasz Paco( dawniej Colorado) rośnie jak na drożdżach, jest bardzo mądrym psiakiem. Póki co najbardziej ubolewamy nad tym,że jeszcze nie można z nim wychodzić. I to ma trwać aż do połowy grudnia!!
Zrobił się z niego przytulak i pieszczoch, jest zazdrosny o okazywanie uczuć naszej suni, więc trzeba ich całować i głaskać w tym samym czasie:)
Niebawem porobię jakieś fotki i wstawię.[/QUOTE]
A czemu nie możecie z nim wychodzić? Kwarantanna?

Posted

jak go wzięliśmy niestety nie był po żadnym szczepieniu, więc najpierw piersze, trzeba odczekać..30.11 ma mieć drugie i od tego drugiego trzeba odczekać ok 2 tygodnie.Tak mówią weterynarze.Chociaż to wg.mnie bardzo późno jak na pierwszy spacer(urodził się pod koniec sierpnia).

Posted

dzięki:) wyściskam:)
[quote name='_Goldenek2']No bardzo się cieszę, że spełniliscie nawzajem swoje oczekiwania. Wymiziaj psiaki ode mnie.... Tylko jednocześnie ;).[/QUOTE]

Posted

[quote name='Kafi']jak go wzięliśmy niestety nie był po żadnym szczepieniu, więc najpierw piersze, trzeba odczekać..30.11 ma mieć drugie i od tego drugiego trzeba odczekać ok 2 tygodnie.Tak mówią weterynarze.Chociaż to wg.mnie bardzo późno jak na pierwszy spacer(urodził się pod koniec sierpnia).[/QUOTE]
Ja bym nie słuchała weterynarzy. Zdrowie zdrowiem, ale psychika tez ważna. Ja szczeniaki wyprowadzałam, ale na rękach. Mam też blisko tereny gdzie ludzie nie chodzą z psami i tam malucha puszczałam. Zabrałabym go też na przejażdżkę samochodem, albo na dworzec, przystanek autobusowy jeśli psiak miałby kiedyś jeździć tymi środkami komunikacji. Można zabrać do znajomych, jak mają ogród i szczepionego psa, to nawet można pozwolić się pobawić/poznać.
Nie ma jednoznacznej odpowiedzi czy kwarantanna jest dobra. Nawet wśród wetów panują różne opinie. Moim zdaniem trzymając psa tak długo tylko w domu, można sobie świra wyhodować.

Posted

:)
no w podróż smochodem był już zabierany, na rękach też go parę razy wyniosłam by świat pooglądał, no i wzięłam go na wizytę do moich rodziców,którzy też mają psa:)Więc nie jest tak,że go trzymam zamkniętego w domu:)ale już bym chciała by uczył się wychodzenia.Popytam może innych weterynarzy.dzięki:)

Posted

[quote name='zerduszko']Wychodzenia w sensie załatwiania się na zewnątrz? To jest problem jak nie masz terenu pewnego, gdzie nikt nie chodzi z psami.[/QUOTE]

niestety nie mam, a nie chce malucha narażać na choroby..

Posted

[B]Do Malawaszki -[/B] sorry, że tutaj piszę, ale nie moge wysłac Ci PW.
Dzisiaj Agunda z Warty Goldena jedzie do Olkusza i postara się zabrać psa na krótki DT do Bielana. Jeśli będzie z psem wszystko ok , przejmie go DT Szansy i będziemy szukali domu. Jak będę wiedziała coś wiecej - dam znać. Pozdrawiam:lol:. Beata.