missieek Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 ame ame ame.. ameryka w nowym domu w krakowie :razz: mlode malzenstwo po przeprowadzce do nowego mieszkanka prosze trzymac kciuki aby zachowywala sie poprawnie wtedy bede spokojna ze bedzie ok :) nevada i oregon nadal bez domu nevada troche przeziebiona Quote
zerduszko Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 To super :) Wielce zakochana babka pisała o Nevadę do mnie. Wyskoczyć z butów i na boso po nią chciała biec. No i zapytała czy mała nie ma ogonka. Pewnie się nie odezwała. Ja bym się nie dopatrzyła, że ona nie ma ogonka. Quote
missieek Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Ameryka zostala wypatrzona na ogloszeniu [URL]http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Mloda-nieduza-wesola-suczka-szuka-domu-W0QQAdIdZ242020097[/URL] dzieki dziewczyny!! o Nevade dzwonila kobieta z Grodziska Maz dom z ogrodem, jest pies, niekastrowany maly moze zrobimy wizyte musze napisac do ARKI Quote
malawaszka Posted November 16, 2010 Author Posted November 16, 2010 huuuraaaa :loveu: szczęścia malutka!!!!! szok, że dzieciaczki bez domów! Quote
Kenny Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 dzieciaczki znajdą domki na pewno! najważniejsze, że mamunia w nowym domu i nie powtórzyła się historia z Dżiną, gdzie wszystkie dzieci poszły, a ona została...szczęścia Ameryko!!! Quote
zerduszko Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Szkoda, że Dżiny nikt nie chce adoptować. Też fajna sunia, a ładniejsza ;) Zrobię jej wyróżnione indywidualne allegro - a nóż się ruszy ;) Quote
Kafi Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 ale się cieszę,że ogłoszenia na gumtree pomogły:) w takim razie dziś wstawię kolejne na maluchy. Trzymam kciuki za Amerykę, jak tylko będziecie wiedzieć czy Ci państwo ją zatrzymali dajcie znać. U nas mały jest coraz bardziej rozbrykany, robi sobie co chce,musimy go zacząć trochę "ustawiać" by nie wszedł nam na głowę:)no i rośnie..:) Quote
missieek Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 wiesci z nowego domu [QUOTE]Witam Wzięliśmy od Państwa suczkę "AMERYKA" Psinka jest super - elegancko trzyma czystość, nie niszczy mebli, nawet w miarę się słucha... Krótko mówiąc jesteśmy bardzo zadowoleni. Oby taka była dalej. Trochę pracy trzeba będzie włożyć w naukę chodzenia na smyczy, bo teraz jest małe szaleństwo, ale to nic. Jako że na tamto imię nie bardzo reagowała, a było dość długie próbujemy zmienić na MOCCA (jak kawa). Powoli zaczynam ją przyzwyczajać do zostawania samej w domu - na razie nie ma problemów, ale wychodzę na pół godz maks. Ma nadzieję że z dłuższymi okresami będzie podobnie. Ja ładnie, wydaje mi się że trochę mało pije - sika raz dziennie, pomimo że wychodzimy co ok 4 godziny... Ale w sumie się nie znam więc może to normalne. W załączeniu parę zdjęć - jest już czyściutka i pachnąca.[/QUOTE] [IMG]http://zwierzakidoadopcji.ekrakow.pl/wp-content/uploads/psy/ameryka/ameryka20[/IMG] [IMG]http://zwierzakidoadopcji.ekrakow.pl/wp-content/uploads/psy/ameryka/ameryka21[/IMG] [IMG]http://zwierzakidoadopcji.ekrakow.pl/wp-content/uploads/psy/ameryka/ameryka22[/IMG] [IMG]http://zwierzakidoadopcji.ekrakow.pl/wp-content/uploads/psy/ameryka/ameryka23[/IMG] Quote
zerduszko Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Ale ona piękna :) Super się domek jej udał. Quote
malawaszka Posted November 19, 2010 Author Posted November 19, 2010 aaa cudnie!!!! nic nie piszą o skakaniu po szafkach? ufff :lol: żeby Dżina taki domek znalazła :roll: Quote
_Goldenek2 Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Najważniejsze, że pycholek uśmiechnięty :):):). Quote
Kafi Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 i ja się cieszę że sunia znalazła domek. Jeszcze tylko dwa maluchy zostały. A nasz Paco( dawniej Colorado) rośnie jak na drożdżach, jest bardzo mądrym psiakiem. Póki co najbardziej ubolewamy nad tym,że jeszcze nie można z nim wychodzić. I to ma trwać aż do połowy grudnia!! Zrobił się z niego przytulak i pieszczoch, jest zazdrosny o okazywanie uczuć naszej suni, więc trzeba ich całować i głaskać w tym samym czasie:) Niebawem porobię jakieś fotki i wstawię. Quote
_Goldenek2 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 No bardzo się cieszę, że spełniliscie nawzajem swoje oczekiwania. Wymiziaj psiaki ode mnie.... Tylko jednocześnie ;). Quote
zerduszko Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 [quote name='Kafi']i ja się cieszę że sunia znalazła domek. Jeszcze tylko dwa maluchy zostały. A nasz Paco( dawniej Colorado) rośnie jak na drożdżach, jest bardzo mądrym psiakiem. Póki co najbardziej ubolewamy nad tym,że jeszcze nie można z nim wychodzić. I to ma trwać aż do połowy grudnia!! Zrobił się z niego przytulak i pieszczoch, jest zazdrosny o okazywanie uczuć naszej suni, więc trzeba ich całować i głaskać w tym samym czasie:) Niebawem porobię jakieś fotki i wstawię.[/QUOTE] A czemu nie możecie z nim wychodzić? Kwarantanna? Quote
Kafi Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 jak go wzięliśmy niestety nie był po żadnym szczepieniu, więc najpierw piersze, trzeba odczekać..30.11 ma mieć drugie i od tego drugiego trzeba odczekać ok 2 tygodnie.Tak mówią weterynarze.Chociaż to wg.mnie bardzo późno jak na pierwszy spacer(urodził się pod koniec sierpnia). Quote
Kafi Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 dzięki:) wyściskam:) [quote name='_Goldenek2']No bardzo się cieszę, że spełniliscie nawzajem swoje oczekiwania. Wymiziaj psiaki ode mnie.... Tylko jednocześnie ;).[/QUOTE] Quote
zerduszko Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 [quote name='Kafi']jak go wzięliśmy niestety nie był po żadnym szczepieniu, więc najpierw piersze, trzeba odczekać..30.11 ma mieć drugie i od tego drugiego trzeba odczekać ok 2 tygodnie.Tak mówią weterynarze.Chociaż to wg.mnie bardzo późno jak na pierwszy spacer(urodził się pod koniec sierpnia).[/QUOTE] Ja bym nie słuchała weterynarzy. Zdrowie zdrowiem, ale psychika tez ważna. Ja szczeniaki wyprowadzałam, ale na rękach. Mam też blisko tereny gdzie ludzie nie chodzą z psami i tam malucha puszczałam. Zabrałabym go też na przejażdżkę samochodem, albo na dworzec, przystanek autobusowy jeśli psiak miałby kiedyś jeździć tymi środkami komunikacji. Można zabrać do znajomych, jak mają ogród i szczepionego psa, to nawet można pozwolić się pobawić/poznać. Nie ma jednoznacznej odpowiedzi czy kwarantanna jest dobra. Nawet wśród wetów panują różne opinie. Moim zdaniem trzymając psa tak długo tylko w domu, można sobie świra wyhodować. Quote
Kafi Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 :) no w podróż smochodem był już zabierany, na rękach też go parę razy wyniosłam by świat pooglądał, no i wzięłam go na wizytę do moich rodziców,którzy też mają psa:)Więc nie jest tak,że go trzymam zamkniętego w domu:)ale już bym chciała by uczył się wychodzenia.Popytam może innych weterynarzy.dzięki:) Quote
zerduszko Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Wychodzenia w sensie załatwiania się na zewnątrz? To jest problem jak nie masz terenu pewnego, gdzie nikt nie chodzi z psami. Quote
Kafi Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 [IMG]http://www.dogomania.pl/album.php?albumid=2145&attachmentid=5485[/IMG] Quote
Kafi Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Kolejna próba wstawiania zdjęć Paco [IMG]http://http://www.dogomania.pl/album.php?albumid=2145&attachmentid=5485[/IMG] Quote
Kafi Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 [quote name='zerduszko']Wychodzenia w sensie załatwiania się na zewnątrz? To jest problem jak nie masz terenu pewnego, gdzie nikt nie chodzi z psami.[/QUOTE] niestety nie mam, a nie chce malucha narażać na choroby.. Quote
_Goldenek2 Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 [B]Do Malawaszki -[/B] sorry, że tutaj piszę, ale nie moge wysłac Ci PW. Dzisiaj Agunda z Warty Goldena jedzie do Olkusza i postara się zabrać psa na krótki DT do Bielana. Jeśli będzie z psem wszystko ok , przejmie go DT Szansy i będziemy szukali domu. Jak będę wiedziała coś wiecej - dam znać. Pozdrawiam:lol:. Beata. Quote
malawaszka Posted November 26, 2010 Author Posted November 26, 2010 oooo dzięki za info Goldenku :loveu: trzymam :kciuki: Quote
Kafi Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 czy maluchy juz znalazły domy?mam nadzieję że tak Quote
Recommended Posts