Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 797
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

moja koleżanka ciachała swoja suke w 4tym miesiącu życia...ma kilka samców niekastrowanych i wolała sobie nie wyobrażać co by się działo podczas jej pierwszej cieczki:-)
są zwolennicy i przeciwnicy takich wczesnych sterylizacji ale wszystko to kwestia wyboru osoby odpowiedzialnej za psa:-)

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']moja koleżanka ciachała swoja suke w 4tym miesiącu życia...ma kilka samców niekastrowanych i wolała sobie nie wyobrażać co by się działo podczas jej pierwszej cieczki:-)
są zwolennicy i przeciwnicy takich wczesnych sterylizacji ale wszystko to kwestia wyboru osoby odpowiedzialnej za psa:-)[/QUOTE]

Mam samca niekastrowanego i niedawno przeżyliśmy cieczkę tymczaski i wierzcie mi, nie chciałabym przeżywać tego raz jeszcze :angryy::angryy::angryy::angryy:

.......... najlepiej małą ciachnąć jak będą w pełni rozwinięte wszystkie narządy, a to chyba właśnie ok. 6 mies. bo jeśli się to zrobi za wcześnie, to może być nietrzymanie moczu i inne powikłania.

Posted

no ja przezywałam pierwszą cieczke mojej suki (mam niekastrowanego staruszka wyżła) i to co się działo...kooooosmos... moj pies uderzył w agresje i nikogo prócz mnie do domu nie chciał wpuszczac,naprawde mieliśmy wielki problem...

Posted

[quote name='ladySwallow']Soniu, wysłałam Ci PW odnośnie transportu. Ile obecnie mamy kasy?[/QUOTE]

kasę trzeba już zbierać na konto
-odezwę się do księgowj :) a stan taki jak w 2 poście czyli mało.

*******MEGI JUŻ NA WOLNOŚCI, W SAMOCHODZIE JADĄCYM DO OTWOCKA******

sunia jest grzeczna ,przylepna ,troszkę zapachowa i brudnouszata ale potem będzie piękna ,młodziutka ,ma 5 miesięcy,
mam zdjęcia na których pozowała jak modelka.....:),.....wiecie jakie to uczucie cieszyć się przytulając kochanego psiulka :)
w innych okolicznościach cieszyłabym się jak małe dziecko ...

Posted

transport dopiero po wszystkim,pati-c da znać ,
a wet- podziękujemy Zadrze:loveu::loveu: i za badanie i obróżkę i szelki ze smyczką.

zaczynamy wpłacać pieniążki -Jo37 poda wszystkim namiary.

Posted

zawsze można zamówić w krakvecie z dostawą do Ewanki ;)
[url]http://www.krakvet.pl/zdrowe-szczenieta-srednich-c-23_201_202_205_207.html[/url]
Założyłam, że będzie średnia? Czy raczej mała??

Z tego zestawu znam Brita i Purinę - oba ok :)

Posted

hihihi ........... widzę, że już się wydało , że malutka Megi jedzie do mnie :)

... nie mogę się jeszcze oficjalnie cieszyć, żeby nie zapeszyć ;)

poczekajmy do wieczora ..................:p

Posted

hm.mała sięga tak do pół łydki ale ma długie nóżki ,nie mam pojęcia czy urosnie jeszcze
przypomniałam sobie że ja swojej Soni prawie 9 lat temu też kupowalam Purinę to zamówię ją jeszcze dziś.

***MEGI JUŻ ZA LUBLINEM ,ŚPI WTULONA W NOWĄ CHWILOWĄ PAŃCIĘ***

Posted

[quote name='Ewanka']Mam samca niekastrowanego i niedawno przeżyliśmy cieczkę tymczaski i wierzcie mi, nie chciałabym przeżywać tego raz jeszcze :angryy::angryy::angryy::angryy:

.......... najlepiej małą ciachnąć jak będą w pełni rozwinięte wszystkie narządy, a to chyba właśnie ok. 6 mies. bo jeśli się to zrobi za wcześnie, to może być nietrzymanie moczu i inne powikłania.[/QUOTE]

tak ,sunie sterylizuje sie dopiero po 6 miesiacu zycia ,ze wzgledu na potrzebe hormonow do rozwoje organow wewnetrznych.
jesli robi sie to wczesniej pies bedzie mial bardzo duze powiklania zdrowotne w pozniejszym zyciu :( i wiele niekonczacego sie cierpienia
[URL]http://healthypets.mercola.com/sites/healthypets/archive/2010/09/23/hormone-imbalance-caused-by-spaying-or-neutering.aspx[/URL]

Posted

[quote name='IVV']Super ,ze sie udalo !!!!! a szczescie jeszcze wieksze ,ze sunia bedzie u Ewanki!!!!![/QUOTE]

tak to wszystko działo sie bardzo szybko i na szczeście zakończone szczęśliwie....tylko jak zwykle -finanse :(....

pojawię się wieczorem bo teraz życie dla mojej rodziny nie jest zbyt łaskawe i chwile radości tłamszone są przez bardzo trudne sprawy...:(

Posted

[quote name='sonia71']tak to wszystko działo sie bardzo szybko i na szczeście zakończone szczęśliwie....tylko jak zwykle -finanse :(....

pojawię się wieczorem bo teraz życie dla mojej rodziny nie jest zbyt łaskawe i chwile radości tłamszone są przez bardzo trudne sprawy...:([/QUOTE]

Soniu, bardzo Ci współczuję i tym bardziej doceniamy, że poświęcasz tyle czasu i uwagi psince, którą uratowałaś przed wielkim niebezpieczeństwem i powaznymi kłopotami.

Damy radę :) ... niech tylko malutka szczęsliwie dojedzie, tu będzie bezpieczna i mam nadzieję ... bardzo zadowolona :p

Spotka się z Lenką i Dosią no i naszym 'grekiem' Zorbą ... to pogodne, słodkie psiaki, pozbawione agresji, ale wszystkie po jakis przeżyciach, schroniskowych lub innych niemiłych i bardzo doceniają to, że tu mają non stop towarzystwo czlowieka, spokój, pełną miskę, zabawy z piłką, spacery po ogrdzie i po naszym lesie (ogrodzonym) ... ciepły dom i nikt na nie nie krzyczy tylko je chwali :)