zadra Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Dzisiaj mala ma byc zabrana ze schronu. Quote
sacred PIRANHA Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 moja koleżanka ciachała swoja suke w 4tym miesiącu życia...ma kilka samców niekastrowanych i wolała sobie nie wyobrażać co by się działo podczas jej pierwszej cieczki:-) są zwolennicy i przeciwnicy takich wczesnych sterylizacji ale wszystko to kwestia wyboru osoby odpowiedzialnej za psa:-) Quote
Ewanka Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 [quote name='sacred PIRANHA']moja koleżanka ciachała swoja suke w 4tym miesiącu życia...ma kilka samców niekastrowanych i wolała sobie nie wyobrażać co by się działo podczas jej pierwszej cieczki:-) są zwolennicy i przeciwnicy takich wczesnych sterylizacji ale wszystko to kwestia wyboru osoby odpowiedzialnej za psa:-)[/QUOTE] Mam samca niekastrowanego i niedawno przeżyliśmy cieczkę tymczaski i wierzcie mi, nie chciałabym przeżywać tego raz jeszcze :angryy::angryy::angryy::angryy: .......... najlepiej małą ciachnąć jak będą w pełni rozwinięte wszystkie narządy, a to chyba właśnie ok. 6 mies. bo jeśli się to zrobi za wcześnie, to może być nietrzymanie moczu i inne powikłania. Quote
sacred PIRANHA Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 no ja przezywałam pierwszą cieczke mojej suki (mam niekastrowanego staruszka wyżła) i to co się działo...kooooosmos... moj pies uderzył w agresje i nikogo prócz mnie do domu nie chciał wpuszczac,naprawde mieliśmy wielki problem... Quote
Ewanka Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Trzymam mocno kciuki ... Megi wytrzymaj jeszcze troszkę i wszystko powinno zmienić się na lepsze :) Quote
LadyS Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Soniu, wysłałam Ci PW odnośnie transportu. Ile obecnie mamy kasy? Quote
sonia71 Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 [quote name='ladySwallow']Soniu, wysłałam Ci PW odnośnie transportu. Ile obecnie mamy kasy?[/QUOTE] kasę trzeba już zbierać na konto -odezwę się do księgowj :) a stan taki jak w 2 poście czyli mało. *******MEGI JUŻ NA WOLNOŚCI, W SAMOCHODZIE JADĄCYM DO OTWOCKA****** sunia jest grzeczna ,przylepna ,troszkę zapachowa i brudnouszata ale potem będzie piękna ,młodziutka ,ma 5 miesięcy, mam zdjęcia na których pozowała jak modelka.....:),.....wiecie jakie to uczucie cieszyć się przytulając kochanego psiulka :) w innych okolicznościach cieszyłabym się jak małe dziecko ... Quote
Joodith Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Czekamy na zdjęcia małej modeleczki :) Quote
sonia71 Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 transport dopiero po wszystkim,pati-c da znać , a wet- podziękujemy Zadrze:loveu::loveu: i za badanie i obróżkę i szelki ze smyczką. zaczynamy wpłacać pieniążki -Jo37 poda wszystkim namiary. Quote
sonia71 Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 będą ,będą ..ale póżnym wieczorem jak wrócę... kto odpowie.......ILE PO FRIREXIE MOŻNA KĄPAĆ?????? Quote
Ra_dunia Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 przynajmniej 2 dni trzeba odczekać. To Megi jedzie do Ewanki? Super :) Podnoszę i przypominam, że pieniążki są potrzebne. Quote
sonia71 Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 Ewanka-to wiesz wytrzymaj 2 dni smrodek ;) *******zbieramy na DT dla Megi ********pomóż jeśli możesz********** dla młodziutkiej suni to ważne********* Quote
sonia71 Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 dziewczyny jaką karmę polecacie dla 5-miesięcznika i gdzie zamawiacie ? wysłałam małą bez jedzenia ...ale narobilam:( Quote
Ra_dunia Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 zawsze można zamówić w krakvecie z dostawą do Ewanki ;) [url]http://www.krakvet.pl/zdrowe-szczenieta-srednich-c-23_201_202_205_207.html[/url] Założyłam, że będzie średnia? Czy raczej mała?? Z tego zestawu znam Brita i Purinę - oba ok :) Quote
Ewanka Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 hihihi ........... widzę, że już się wydało , że malutka Megi jedzie do mnie :) ... nie mogę się jeszcze oficjalnie cieszyć, żeby nie zapeszyć ;) poczekajmy do wieczora ..................:p Quote
sonia71 Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 hm.mała sięga tak do pół łydki ale ma długie nóżki ,nie mam pojęcia czy urosnie jeszcze przypomniałam sobie że ja swojej Soni prawie 9 lat temu też kupowalam Purinę to zamówię ją jeszcze dziś. ***MEGI JUŻ ZA LUBLINEM ,ŚPI WTULONA W NOWĄ CHWILOWĄ PAŃCIĘ*** Quote
IVV Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Super ,ze sie udalo !!!!! a szczescie jeszcze wieksze ,ze sunia bedzie u Ewanki!!!!! Quote
IVV Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 [quote name='Ewanka']Mam samca niekastrowanego i niedawno przeżyliśmy cieczkę tymczaski i wierzcie mi, nie chciałabym przeżywać tego raz jeszcze :angryy::angryy::angryy::angryy: .......... najlepiej małą ciachnąć jak będą w pełni rozwinięte wszystkie narządy, a to chyba właśnie ok. 6 mies. bo jeśli się to zrobi za wcześnie, to może być nietrzymanie moczu i inne powikłania.[/QUOTE] tak ,sunie sterylizuje sie dopiero po 6 miesiacu zycia ,ze wzgledu na potrzebe hormonow do rozwoje organow wewnetrznych. jesli robi sie to wczesniej pies bedzie mial bardzo duze powiklania zdrowotne w pozniejszym zyciu :( i wiele niekonczacego sie cierpienia [URL]http://healthypets.mercola.com/sites/healthypets/archive/2010/09/23/hormone-imbalance-caused-by-spaying-or-neutering.aspx[/URL] Quote
sonia71 Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 [quote name='IVV']Super ,ze sie udalo !!!!! a szczescie jeszcze wieksze ,ze sunia bedzie u Ewanki!!!!![/QUOTE] tak to wszystko działo sie bardzo szybko i na szczeście zakończone szczęśliwie....tylko jak zwykle -finanse :(.... pojawię się wieczorem bo teraz życie dla mojej rodziny nie jest zbyt łaskawe i chwile radości tłamszone są przez bardzo trudne sprawy...:( Quote
Ewanka Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 [quote name='sonia71']tak to wszystko działo sie bardzo szybko i na szczeście zakończone szczęśliwie....tylko jak zwykle -finanse :(.... pojawię się wieczorem bo teraz życie dla mojej rodziny nie jest zbyt łaskawe i chwile radości tłamszone są przez bardzo trudne sprawy...:([/QUOTE] Soniu, bardzo Ci współczuję i tym bardziej doceniamy, że poświęcasz tyle czasu i uwagi psince, którą uratowałaś przed wielkim niebezpieczeństwem i powaznymi kłopotami. Damy radę :) ... niech tylko malutka szczęsliwie dojedzie, tu będzie bezpieczna i mam nadzieję ... bardzo zadowolona :p Spotka się z Lenką i Dosią no i naszym 'grekiem' Zorbą ... to pogodne, słodkie psiaki, pozbawione agresji, ale wszystkie po jakis przeżyciach, schroniskowych lub innych niemiłych i bardzo doceniają to, że tu mają non stop towarzystwo czlowieka, spokój, pełną miskę, zabawy z piłką, spacery po ogrdzie i po naszym lesie (ogrodzonym) ... ciepły dom i nikt na nie nie krzyczy tylko je chwali :) Quote
IVV Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 prosze o pw gdzie mam przeslac pieniadze Quote
LadyS Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 [quote name='IVV']prosze o pw gdzie mam przeslac pieniadze[/QUOTE] Ja również Quote
Recommended Posts